Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Írta 2006. január 28. - 21:05
Én is angliában szerelek, de nem érdemes viszonyitani árakat, mert a keresetekben hatalmas difi van.
Írta 2006. január 28. - 20:46
Elmondom annak aki ilyen szolgáltatást kér, hogy ennyibe kerûl plusz a belsõ. Álltalában nem headbangelnek miatta.
Az elektromos hátsó kerék az kajakra sz.r meló 1500 az mdja
Aki itt sokalja a munkadíjat annak adnék a kezébe egy jó kis sun mammuth felnis kereket conti traction ust külsõvel és cserélje ki a belsõt...
Továbbá még ott a kulcsmásoló aki szintén rövid idõ alatt ilyen undorítóan "sokat" keres.
Két hónapja voltam egy közjegyzõnél , aki negyed óra alatt tett zsebre 36000 forintot, és még csak rendes munkát sem végzett...........
Írta 2006. január 28. - 20:26
belsõcsere: ahol dolgoztam, nem volt foltozás. csak csere. belsõvel 1500-ért. nem lehet olyat mondani, hogy 400 huf a belsõcsere, de gyorszáras kerekekre 200 huf mert könnyebb kiszedni... sõt, egyáltalán nem lehet különbséget tenni. általánydij van. mert egy szutyok elektromos bicikli hátsó belsõjét gyakorlattal is 25-30 perc alatt cseréled ki. és az is 1500 huf...
gagyenkov: ha már van francia kártya, akkor miért nem pókereztek?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. január 28. - 11:14
(amugy tudja valaki öcsém milyen óradijjal szerel londonban? szerintem csodálkoznátok, ha kiderülne....)
Rajta, csodálkozni akarunk !!
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2006. január 28. - 09:27
Ez nem ér!! Én már nem olvastam amit fityisz írt:mad: Egyébként "rikiki" a neve és francia kártyával játszák ezt is:bananadan
OFF
Rikiki naaaaagy király!
ON
vendég_rainman_*
Írta 2006. január 28. - 01:26
gagyenkov: Ált. ha a szerelõ házhoz jön akkor leszámlázza a kiszállást, ha beviszed a szervízbe akkor azért csak nem ilyen drága egy biztosíték csere, vagy igen? De nem is ez a lényeg, hanem h közölhette vna magától is az árat ha a belsõ a duplája a szerelének. De zárjuk le ezt a belsõ dolgot...
Dig: Én egy éve láttam h 2004ben elindult bennem a bringamánia és nagyon sokat fogok tekerni 2005ben. Ezért a 7 éves bringámat (ami addig még szerelõt 1x látott évekkel az elõtt) el akartam vinni teljes generálra vhova. Szétnéztem pár helyen a környéken h mit és mennyiért csinálnak és Õk voltak a legolcsóbbak (lényegesen olcsóbbak) így elvittem oda. Nem tom mit csináltak vele de ha a homlokcsõ ki is volt kicsit tágulva akkor sem ennyire és nem kotygott ilyen látványosan a villa. Azt mondták h vagy vázcsere vagy be lehet heggeszteni a csapágynál vmi harangot de utána törhet a csõ... Lehet h a kosz tartotta és máshol is a pucolás után így kotyogna, de tény h vennem kellett egy új bringát, amit nem bántam meg, de semmi más baja nincs a régi kis fapados bringámnak.
Írta 2006. január 28. - 00:59
És hól nem:)
Mindenhol gondolom, csak arra írta ezt hogy ne lenne forgalmuk, mert van, egy lakótelep közepén elég sok bicikli van amit rendbe kell tenni, meg oda sok outis jár.
Írta 2006. január 28. - 00:57
És hól nem:)bár tavasztól be kell jelentkezni mert nincs hely annyi szerelnivaló van, ..
Írta 2006. január 28. - 00:55
Írta 2006. január 28. - 00:52
Srácok! Áljatok márle ezzel, hogy menyi idõs munkáért mennyit kérnek! A TV-szerelõ egy biztósíték cseréért 15000ft kér,és akkor mi van! Ha megtudod csinálni ne aszerelõre bízd!
És pont errõl beszélgettünk..
Egyébként velem ott nagyon rendesek voltak, bár tavasztól be kell jelentkezni mert nincs hely annyi szerelnivaló van, de télen simán odamentem és szétszedettem a komplett a gépem és nem került sokkal többe mint a belsõcsere..
Írta 2006. január 28. - 00:50
Srácok! Áljatok márle ezzel, hogy menyi idõs munkáért mennyit kérnek! A TV-szerelõ egy biztósíték cseréért 15000ft kér,és akkor mi van! Ha megtudod csinálni ne aszerelõre bízd!na igen 400 ft kicsit magas ár egy 5 perces melóért de megértem mert nem nagyon lehet forgalmuk (?)
Írta 2006. január 28. - 00:47
mé' nem kértétek, hogy fúrja fel a felnit autószelepesre...
azért sztem nem lett volna képe elkérni 400 tól többet, s akkor a nálad lévõ belsõ is kompatibilissé vált volna, mínusz nem vettél volna még egy szingószelepeset.
Írta 2006. január 28. - 00:45
Nem értem a problémádat, miért nem vettél egy belsõt és cserélted ki magad:chin: Vagy ha már rá bíztad akkor fizesd ki a munkadijjat! Õ ebbõl él:confused:Nos kicsit visszatérve a belsõs sztorihoz...
Volt nálam csere belsõ de az autószelepes volt és amikor be akartuk tenni akkor tûnt fel h nem fog belemenni a felnibe mert kicsi a furat. Belsõ nélkülk gurítottuk be a szerencsére közeli szervízbe, szóval elég egyértelmû volt h tudunk belsõt cserélni. Velem máshol már sokszor voltak rendesek és "apróságokért" nem kértek pénzt, de azt hittem 100-200 ft lesz a csere uh nem foglalkoztunk vele. De az sztem pofátlanság h ha látja h értünk hozzá akkor nem szól h a 800ft-os belsõt 400ért rakja be!!!
Na már csak a régi bringám miatt is beírom hol volt ez! R.I.P.
Németh OK
XIII. ker. Népfürdõ u.
Írta 2006. január 28. - 00:44
Írta 2006. január 28. - 00:41
Ez nem ér!! Én már nem olvastam amit fityisz írt:mad: Egyébként "rikiki" a neve és francia kártyával játszák ezt is:bananadan
jah: és egyetértek fityisszel, a luongo egy sz*r, mert nem akarnak rulettasztalt venni és valami kikiriki játékot játszanak, ahelyett, hogy pókereznének, vagy legalábbis ultiznának
vendég_rainman_*
Írta 2006. január 28. - 00:36
Volt nálam csere belsõ de az autószelepes volt és amikor be akartuk tenni akkor tûnt fel h nem fog belemenni a felnibe mert kicsi a furat. Belsõ nélkülk gurítottuk be a szerencsére közeli szervízbe, szóval elég egyértelmû volt h tudunk belsõt cserélni. Velem máshol már sokszor voltak rendesek és "apróságokért" nem kértek pénzt, de azt hittem 100-200 ft lesz a csere uh nem foglalkoztunk vele. De az sztem pofátlanság h ha látja h értünk hozzá akkor nem szól h a 800ft-os belsõt 400ért rakja be!!!
Na már csak a régi bringám miatt is beírom hol volt ez! R.I.P.
Németh OK
XIII. ker. Népfürdõ u.
Írta 2006. január 28. - 00:34
Írta 2006. január 27. - 23:56
- mikor kell valami, tudom mennyibe kerül, nem tudom "egyéb uton" megvenni, igy oda megyek be, ahol kedvelem az eladókat, beszélgetünk, és azzal a megnyugodott tudattal megyek haza, hogy segítettem nekik (gy.k. árbevételt csináltam) esetleg szereztem árengedményt.
- mikor égetõen szükségem van valamire, amit csak egy helyen csinálnak meg/adnak el az országban: kifizetem a lét és befogom a pofámat.
szervizeléssel más a tapasztalatom. mivel magam is dolgoztam kerékpárszerelõként, igy szerencsére csak extrém esetekben vagyok rászorulva mások segitségére. mind "szakmai" mind szerszám-igény rendelkezésre áll otthon. igy mondhatom, elég ritkán járok szervizbe. azonban mivel álltam már az állvány másik oldalán, én többet várok el sok-sok szerelõtõl, mint amennyit általában adnak. azért, mert magamból indulok ki.
egy utolsó boltban dolgoztam falun (na jó, de pesthez képest...) ahol ugy nem lehetett hazamenni, hogy nincs felmosva a szerviz, hogy a szerszámok nem sorakoznak a helyükön megtakaritva, hogy a biciklik nincsenek megtörölgetve (60-80 biciklit készen tároló boltnál ez nem kis meló) és egyáltalán: nincs rend és tisztaság.
ez ugyanugy jellemezte a többi munkánkat is, mert ahol a szerviz hót gány, a szerszámok össze-vissza, ott már eleve nem sejtek semmi jót.
aztán átadás, elvégzett munkák: meg kell különböztetni azokat, akik ki tudják fizetni azokat a munkákat, amiket elvégzel, és azokat, akik nem tudják megfizetni, vagy nincs is igényük arra, hogy elvégezd az egyéb munkákat. vegyünk egy példát: bejön valaki egy hulladék biciklivel, hogy állitsam be a féket. a bicikli 3 e huf értékû, akkora nyolcassal a hátsókerékben mint az állat. az emberen látszik, hogy esélytelen ráhúzni az 1500 forintos centrirozást. szóval meghuzok 2-3 küllõt, teszek uj bovdent a fékbe (kemény 100 huf) és beállitom NAGYJÁBÓL. õ nem fog csalódottan hazamenni, hogy néha-néha beleér a felni a fékbe, mert tudja, hogy ennyi a max. amit ki lehetett hozni abból amit behozott. és fizetett 1500 forintot. szereléssel, bovdennel, fékbeállitásostól centrirozásostól.
aztán van a másik, aki igenis jön, 15 ezres agyt és 15 ezres felnit fûzet össze. ott igényesnek kell lenni, preciznek és pontosnak. sok kissrác hónapokat gyûjt egy hátsókerékre, ami deore agyból és vuelta excalibur felnibõl áll. tehát kénytelen vagyok a legjobb tudásom szerint megfûzni (a luongoban tanultam fûzni, örök hálám érte!!) nehogy szerencsétlen 2 hónap alatt gallyravágja.
persze én is akadtam össze olyan dolgokkal, amiket elõször csináltam. na nem kerékpáros téren, hanem árultunk elektromos bicikliket is, és a garanciális szerviz is mi voltunk. hát mit mondjak, nem egy leányálom. és sajnálatos módon a vevõ elektromos biciklijén kellett megtapasztalnom, hogy hogy kell szét- illetve összeszerelni azt. ezért nem egy napra, hanem háromra vállaltuk a hasonló dolgokat, még csúcsidõn kivül is. ezzel könnyen kiküszöbölhetõ a hiba. általános elv, hogy 2000 forintos szerelési összeg felett kipróbáljuk, hogy amit csináltunk, az jó-e. sz*rok bele, ha 500 bicikli vár még, hiszen ugy veszem át eleve, hogy 2-3 nap csúcsidõben. tehát belefér a próba. és még mindig jobb megváratni valakit fél nappal (5000 forint felett ajánlottuk hogy telefonáljon be mielõtt bejön), mint odaadni neki valamit, ami nem jó....
jah: és egyetértek fityisszel, a luongo egy sz*r, mert nem akarnak rulettasztalt venni és valami kikiriki játékot játszanak, ahelyett, hogy pókereznének, vagy legalábbis ultiznának
(amugy tudja valaki öcsém milyen óradijjal szerel londonban? szerintem csodálkoznátok, ha kiderülne....)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. január 27. - 23:13
No akkor egy kis vidék.
Kazincbarcika.
....
Ralph
Jippá!
Elolvastam végig, sztem is a Stop Shop-os Tamás a menõ, fõleg szerelésben.
Évek óta nem élek arrafelé, de MÁIG õ építi a kerekeimet, cimbora közvetítésével.
Az arab fashion:-)) jó hely, fõként, ha jó áron karsz cuccokhoz jutni.
Az új boltba többet nem megyek /libalegelõnél/.
Ha még szórakozni is akarsz, látogasd meg Kiss Béla garázs"bolt??szervíz??"-ét!
...öö..
Ha a piac/strand felõl méc, a négysávoson áthajtva, majd ~200m után jobbra egy garázssor közepén aktivizálódik. Hol de., hol du, mûszaktól függõen! :-)
Igazi unikumok is vannak néha, meg jó a fazon.
Vót má' hogy a garázs elõtt térdelve krétával rajzolgatva magyarázta el az ösvényt, amit kerestem a Bükkben.
Írta 2006. január 27. - 22:16
Kivettem a mondatot de legközelebb privit írj vagy nyomj felkiáltójelet akkor nem kell a te postod is módosítani:)