Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Matuzmasternél járt már valaki? Merre van pontosan Újpesten?

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Talán a pajti. Király és Vörösmarty sarok, bazinagy bringatároló az uccán észlelése és ott vagy.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Tud valaki olyan boltot, ahová beadhatom eladásra szánt hegyikerékpáromat bizományba?

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Ez jogos !!!!!!!

+ mostanában figyeltem meg , hogy a kerékpár cumók árai az évek folyamán nem nõnek hanem csökkenek, nem úgy mint a gázár:)
Szóval tényleg nem lehet okunk panaszra!!!!

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Gyuri: :prosze: :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Bikediscount

Bikediscount

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Nincs csak online üzlet valóságos, fizikailag is létezõ kerékpárbolt nélkül. Az összes nagy nyugateurópai online (is) mûködõ cég fenntart olyan üzletet, ahová be lehet menni személyesen is vásárolni. Akár a CRC, akár az osztrák bikediscount.com, vagy bármelyik a német Bike Magazinban hirdetõ cég esetében ez a helyzet. Az egy szerintem furcsa magyar sajátosság, hogy vannak üzletek, akik csak a weben hajlandók jó árat biztosítani a vásárlónak, és az egyébként létezõ boltjukban már nem akaródzik lemondani a vastagabb árrésrõl. Nekem maximálisan bejött az a koncepció, hogy az interneten megrendelést leadó vásárló kedvezményt kap, és megkapja ezt a kedvezményt akkor is ha az üzletben szeretné átvenni a megrendelését. Ezt a kedvezményt azért kapja mert nem a boltban, háromnegyed óra töprengés után találja ki, hogy mire is van szüksége, elõre átgondolja azt és elküldi egy megrendelésként. Nekem több idõm marad szerviz és egyébb munkákra, neki több marad a pénztárcájában. Mindketten jól járunk, és hogy az árut a boltban veszi át, vagy csomagküldéssel kéri az már majdnem mellékes. Tehát a webáruház és a bolt egymást kiegészítve is mûködhet szerintem. Azért írtam le mindezt, mert már kissé túlzónak érzem, ezt a webáruház, kontra kerékpárbolt közötti ellentétszítást.

Jó bringázást mindenkinek
P.Gy.

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Már csak az kellene, hogy az emberek vásároljanak is a bicikliboltokban és akkor arról menne a fájt, hogy mennyit kell várni, mire kiszolgálják õket. Kár, hogy mindenki csak fikázni tud és az utolsó fillért is a fogához veri (nem arról a tizenöt fanatikusról beszélek, aki tényleg fullos cuccokkal megy és rendszeresen költ is a gépére) és a boltokat csak bemutatóteremnek tekinti, hogy késõbb megrendelhesse neten amit akar. Így nehéz lesz fejlõdni, meg komoly kínálattal rendelkezni :) meg fõleg utolérni a "nyugat" -ot!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Meg mondjuk szerintem nem olyan egyszerû garanciás problémánál visszajuttatni a netes boltnak nem? Ide meg csak el kell szaladni. (nekem)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Neten azok rendelnek akik tudják mi kell nekik, vagy azt hiszik, hogy tudják mi kell nekik. Rendkívül árérzékenyek vagy iszonyodnak a bolthoz kötõdéstõl.
A hétköznapi (haszon)bringások viszont maradnak a szaküzletnél. És õk teszik ki a vevõk 90%-át, erre kell üzletet építeni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Tapasztalat, hogy az átlagemberek nem a 100 ezer fölötti gépeket vásárolják nap mint nap, hanem az olcsóbbakat. (50-60 ezer, vagy még alatta.) Legalábbis vidéken ez a helyzet.
Ezeket is meg kell javítani és ha, Te kikötöd, hogy nem nyúlsz hozzá, hát be is csukhatod a boltodat.
....és nem kell naponta 3-4 XTR hajtómûvet sem felszerelni...

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
NNa én meg beszereltem ma egy srácnak ingyér a netes bótban vásárolt hajtómûvet meg a középcsapágyat.
Ja és én mondtam neki hogy azt vegye meg...
:D
Annyira de ANNYIRA JÓ FEJ VAGYOK VAZZEE!
(És profi Tibi!)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

ismét sikerült a lényeget megragadni

szerintem holnap még lesz pár oldal hogy ki melyik opnline vett szarjához kapott szerszámot meg mennyit..nekem spec ha 3 szerszámot adnának hozzá se kezdenék neki szerelgetni. és a vevõk legalább 80%a igy van vele...

pontosan... ;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én meg 16-ért veszek a boltban(!) hátsó váltót, és akkor jujmilesz.
Most ha jól tudom 14 valamelyik netes boltban, kiszállítás egy ezres, és ugyanott vagyok, ahol a part szakad. Egy ezresen (most) meg nem lovagolok.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ismét sikerült a lényeget megragadni

szerintem holnap még lesz pár oldal hogy ki melyik opnline vett szarjához kapott szerszámot meg mennyit..nekem spec ha 3 szerszámot adnának hozzá se kezdenék neki szerelgetni. és a vevõk legalább 80%a igy van vele...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Egy újabb frankó üzleti tervet hallottunk :-)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Hát én ismertem két ilyen prémium üzletet. Az egyik már hozzányúl az olcsóbb gépekhez is, a másik bezárt...
Ez olyan duma mint az "Én csak diplomás lányokkal barátkozom!"

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Van olyan bicikliboltos is akinek a szervízében a min 80000-100000ft-os bringához nyúlnak hozzá és szerintem õ csinálja jól!
Legalábbis jobbban megéri mint 30000ft-os bringákat foltozgatni.
Ha meg olcsó bringát visznek be hozzzá akkor nem rak rá gagyi alkatrészt!
Erre lehet írni hogy .............. ,pedig így éri meg csinálni!!!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Rob épp elfelejtette, h az xtr az egyetlen amihez jár gyárilag szerszám;)

Sõt, a csomagban két hajtómû volt, ahhoz is volt minden. :)
Egyébként bármilyen monoblokkot vesz az ember, akkor is vehet hozzá szerszámot. Szóval ez nem szempont.
Max a boltban berakják egy olcsóbb szerszám áráért. A HT2 szerszám 2500 Ft, viszont sosem kell szervizbe menni.
(A spéci XTR adapter viszont csak leszereléskor kell igazán.)

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Azért nem teljesen.

Ehhez kell egy + szerszám is.
(Csak XTR)

Ez pedig egyelõre csak a hajtókarral együtt elérhetõ, és mivel nem mindben van, ami netrõl érkezik, történik az, amire Rob utalt.

Beszerzési forrástól függ :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nem ertem miert szempont a szerszam.
Ha normal boltban veszed, akkor sem kapsz hozza ( pl. XT ).
A beszereles meg oke, de ha barmi van a kozepresszel, netalan lelazulna, vagy valami miatt meg kell bontani, akkor irany a szerviz?
En pl. boltban vettem XT hajtokart es vettem hozza egy bbb szerszamot is. A celnak tokeletesen megfelelt es ha jol emlekszem par szaz ft -os tetel volt. Ha mondjuk 3-5e olcsobb netes boltban egy XT hajtokar, akkor abba siman belefer a szervizdig meg egy szerszam is, ellentetben a boltban vasarolttal.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!