Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Please log in to reply
1191 replies to this topic

steffen

steffen

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
hi allz!
egy kisvárosban lakom, vhol fenn északon; itt igencsak kérdéses a bringa cuccok beszerzése, jobbára inkább más városba megyek ha kell vmi, avagy van 2 lehetõségem, amikbõl választok (van több bolt is, de azokat hagyjuk, nem nyújtanak semmit plusszt (a plussz alatt értsd: megfelelõ kiszolgálás):
1. kis bolt, kis árukínálat, jó szervíz
2. nagyobb bolt, nagyobb árukínálat, POCSÉK, flegma kiszolgálás, POCSÉK szervíz...

ez utóbbihoz fûzném: köszörült bowdent kértem, erre adtak simát, persze jóhiszemû ember létemre nem nagyon figyeltem, h mit adnak, bíztam bennük. erre, az hagyján hogy többért adták a sima bowdent, de ráadásul 2 egyforma hosszúságút is adtak -megjegyzem nem a hosszabbikól. (szerencse h az 1. számú boltban volt megfelelõ hosszúságú, és valóban! köszörült bowden)
továbbá azon annyira elhültem, h a pedált zsír nélkül tették fel, h szólni sem tudtam :S

ha esetleg megfordultok egy eme érdekes kisvárosban, erre boltra nagyon figyeljetek!

üdv

partychoke

partychoke

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
koszi, probalkozom majd. boldog keddet!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

senki semmit? pedig orulnek am! nagyon.

Nem jártam még sosem Hamburgban.
Szerintem helyben menj be egy bringaboltba és kérdezd meg hol lehet kapni xy-t és úgyis segítenek...azok nem magyar boltosok! Én is így csináltam amikor Párizsban voltam...akartam venni TdF pólót, bementem egy bringa boltba és megmondták hol találok...ennyi

Amúgy csak úgy rákerestem, hogy Hamburgban hol lehet kapni Trek bicajt:

http://www.msp-hamburg.de/

Itt lehet, akkor bizit komoly bolt! Még honlapja is van.

Ez meg még jobban néz ki, itt meg Giant van: http://www.fahrradhaus-meincke.de/

De itt az össze Giantos bolt Hamburgban: http://www.giant-bic...mburg&sZipCode=

Egyszerû...rákeresel arra a termékre amit venni szeretnél és a honlapon rákeresel a dealer-ek között Hamburgra...
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

partychoke

partychoke

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
senki semmit? pedig orulnek am! nagyon.

partychoke

partychoke

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
hali, bocs, ha nem ez a megfelelo topic, de arrol erdeklodnek, hogy nem tudtok-e esetleg vmi nagyobb bringaboltot Hamburgban? orulnek, ha igen.
koszi

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Cora, mint bringabolt.
Ezt most délután fotóztam a katalógusból:
http://dc.sote.hu/~tocsa/corab1sm.jpg
http://dc.sote.hu/~tocsa/corab2sm.jpg

esetleg aki nem venné észre: a kerékpár elejét vizsgáljuk meg tüzetesebben!
Best Buy!

Nemááá vazeee!
Fordítva van benne a villa!!!!:mybad:
Hú elsõre kiszúrtam olyan ótvarul néz ki! Ez olyan horror, hogy az érdekes képek közé is befér!

Ma délelött a telefonba, Bp-i bolt:
- Jó napot, van önöknél 140-es féktárcsa?
- Olyan nem létezik.
No comment...

Ez egy tipikus magyar-boltos betegség, ami nem csak a bicóboltokra igaz.
Ha nála nincs akkor nem létezik! Igen én is tapasztalok sok hasonlót!
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
egy mosollyal több.
kiröhögöm õket, akkra lámák. ennyi :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Cora, mint bringabolt.
Ezt most délután fotóztam a katalógusból:
http://dc.sote.hu/~tocsa/corab1sm.jpg
http://dc.sote.hu/~tocsa/corab2sm.jpg

esetleg aki nem venné észre: a kerékpár elejét vizsgáljuk meg tüzetesebben!
Best Buy!
--
tocsa

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Sziasztok!

Tudna valaki egy bp-i boltot ahol használt és/vagy bontott cuccokkal is foglalkoznak? Van egy talán favorit vázam villával,és hát igyekszem minnél olcsóbban építeni egy igénytelen,nem feltûnõ de strapabíró városit. Elõre is köszönöm.

Városmajor utca 32/b horvát és orehovszki, két volt futár csinálja
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Ma délelött a telefonba, Bp-i bolt:
- Jó napot, van önöknél 140-es féktárcsa?
- Olyan nem létezik.
No comment...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

csurka

csurka

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok!

Tudna valaki egy bp-i boltot ahol használt és/vagy bontott cuccokkal is foglalkoznak? Van egy talán favorit vázam villával,és hát igyekszem minnél olcsóbban építeni egy igénytelen,nem feltûnõ de strapabíró városit. Elõre is köszönöm.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
nem az én bringámhoz kellet a szerszám, de mindegy...
az zavart, hogy az utolsó napig halogatta a cuccok beszerzését, és akkor is rosszat hozott, mást amit kértem megy egyáltalán nem...
remélem majd vissza veszi, mivel úgyis viszek neki 1liter fékolajat...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
en eddig egyedul Szombathelyen talalkoztam olyan boltossal/szerelovel, aki tudta, hogy akkor lat engem eleteben eloszor es utoljara, megis csapot-papot felreteve befuzott nekem egy uj kereket, hogy tovabbmehessunk.
raakadtam az elottem levo bringa gyorszarjara, hipphopp kiszakadt 6 kullom es ott alltunk a tropara zuzott elsommel. nem messze volt Szombathelytol, bementunk, mondtam a fickonak, hogy pestiek vagyunk, epp uton Ausztriabol a Balcsihoz, eshat most ez van...
mire megkajaltunk 2 sarokkal odebb a vasarcsarnokban, mar kesz volt az uj kerek. jattot sem akart elfogadni.

az, hogy mas boltosok, akikhez gyakran jarsz es megismernek, segitokeszebbek az atlagnal, az normalis szerintem. valahol egyfajta "husegakcionak" szamit, hogy ne kerjen dohanyt aprosagokert, adjon szerszamot, vagy effele, mert ezzel megalapozza, hogy a kovetkezo nagyobb kiadasod nala landol majd...

lehet, eddig keves helyen jartam es/vagy nincs sok tapasztalatom boltosokkal, de azt a szombathelyi embert kuriozumnak tekintem.
nem utolso sorban, az altalam vartnal messze szelesebb valaszteka volt outi felnikbol, az mar csak hab volt a tortara, hogy olyan kereket kaptam, amit jo esellyel egyebkent is kivalasztottam volna ilyen utra :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
van ilyen, az ember téved néha...

ha eddig minden jó volt, akkor most egy vacak monoblokkszerszám miatt kelted a rosszhírét? ugyanmár...

a gaphez egyébként is nem integrálttengelyes cucc kell?

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts

gondolom hosszabb a tengely, mint ami a szerszám belsõ mérete.
se nem aljas szemétláda, se nem hozzá nem értõ, csak fél mondantból õ sem tudja mi az anyámkínja kell neked. és ha azt hiszed hogy csak 1-1 dologért mennek mindig vásárolni, csoda hogy van annyi papír amire mind fel lehet írni, és ha mindrõl írnának regényt...
vidd vissza, mondd el hgoymi, és hogy hozzon olyat, ami középen lyukas. meg fogja tenni, mivel nem "aljas szemétláda"

szánalmas egyszerüen hogy ilyen jelzõvel illetsz valakit, mikor azt sem tudod mi fán terem ez az egész dolog.

én szerintem 2 nap alatt gyújtanék fel valakit, ha bringaboltom lenne. nemhogy pont a legidiótább, ám egyik legjobban fizetõ vásárlókört (fogasos frí arcok) lássam el évek alatt, és még pár évig....

Félre értettél. Teljesen más a szerszám, abszolút nem jó hozzá, pedig mint írtam 5ször rákérdeztem, hogy jó-e....személyszerint azt gondolom, hogy nem figyelt rám és azt hitte hogy õ jobban tudja... ez elég nagy hiba egy eladónál. eddig nekem sem voltak rossz tapasztalataim vele, de most ez nagyon rosszkor jött és az az idegesítõ, hogy én sejtettem, hogy nem lesz jó, de õ erõsködött és végül mégsem lett igaza...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
Fikázni is lehet itt boltokat?

Ne fûzessetek kereket a Bergussonban. Legalábbis, ha nem akarjátok, hogy a frissen fûzött kerékben legyenek kézzel tekerhetõ küllõanyák, lötyögõ küllõk, stb..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

A truvativ csinál olyan méretû gigapipe monoblokkot amihez spec nem jó a truvativ szerszám........

gondolom hosszabb a tengely, mint ami a szerszám belsõ mérete.
se nem aljas szemétláda, se nem hozzá nem értõ, csak fél mondantból õ sem tudja mi az anyámkínja kell neked. és ha azt hiszed hogy csak 1-1 dologért mennek mindig vásárolni, csoda hogy van annyi papír amire mind fel lehet írni, és ha mindrõl írnának regényt...
vidd vissza, mondd el hgoymi, és hogy hozzon olyat, ami középen lyukas. meg fogja tenni, mivel nem "aljas szemétláda"

szánalmas egyszerüen hogy ilyen jelzõvel illetsz valakit, mikor azt sem tudod mi fán terem ez az egész dolog.

én szerintem 2 nap alatt gyújtanék fel valakit, ha bringaboltom lenne. nemhogy pont a legidiótább, ám egyik legjobban fizetõ vásárlókört (fogasos frí arcok) lássam el évek alatt, és még pár évig....

csigafiú

csigafiú

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Tegnap elmentünk bringázni egyet, Pestrõl kocsival Salgótarjánba , onnan mentünk egy nagyon jó 55 km-es kört.
Ezt a Velosport üzlet segítõkész munkatársainak köszönhetjük, mert ott derült ki,hogy a kerékpárszállító kulcsa otthon maradt és nem lehet levenni a lovat a kocsiról.
Kb 10 perc alatt sikerült megoldani a problémát minimális anyagi kárral.
A legtöbb üzletbõl elhajtottak volna,ha ilyen gonddal állítok be,õk segítettek,
köszönöm!

A matricát feltettem a Konára! :clap:

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
A truvativ csinál olyan méretû gigapipe monoblokkot amihez spec nem jó a truvativ szerszám........
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
hmm, a monoblokknál szinte mind1, h milyen a tengely,nem? a márka határozza meg, h mikkel tudod szerelni õket