Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
A sör az becsülendõ dolog. De! Ettõl az alkudozós stílustól kidobom a taccsot! Igazi kgst... Egyszer véletlenül megesett, hogy vásároltam a maratonban (Peterdy asszem) egy régi avid kart (1.0) dobozban meg minden service manual és az eladó ajánlotta föl, hogy elvihetem iksz forintal olcsóbban mert vagy emlékezett rá, hogy kinéztem a múlt hónapban vagy mert olyanja volt. Nem azt mondta, hogy 15-20-iksz százalékkal olcsóbban hanem, hogy ennyiért és kész. Egészen meglepõdtem de fel sem merült bennem, hogy alkudozzak.

Nem járok oda gyakran de jó szájízzel távoztam...csak ennyi.

Nálunk egyébként tök mindegy ki mennyit költ az ember nem megyünk át nyalizásba, lehetsz csóró is akkor is adunk szerszámot ha szimpi vagy. (Nem önfény)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
az online boltos topikos gondolatsorra hadd reagáljak még itten-e..

jó szemlélet az, hogy: "mert én vagyok a vevõ" ?
Te is ember vagy és a boltosok is. ez a fene nagy igazság.

engedtessék meg egy történet:
A kedvenc boltommal a kapcsolatom anno nem túl rózsásan kezdödött.
Kezdõ koromban, metros kedves bringámmal állítottam be hozzájuk fék/váltó stb. beállítás végett. Ledumáltam a fönökkel az árat, majd távoztam.
másnap menve a gépért egy ezressel többet kért egy másik eladó. mondom mé' ? kihívta a szerelõt, mondta, hogy koszos volt a bringa nemtudta volna normálisan beállítani a dolgokat, pucolgatnia kellett. na mondom jól adjátok elõ...
Egy ideig hanyagoltam õket, de aztán hálisten visszaszoktam.
Azóta elég sok forintot elszórtam már náluk, egyszer-kétszer szereltettem is.
Történt tegnap, hogy túl hosszú volt a láncom, de láncbontóval nem rendelkezem.
háromnegyed5kor kavartam fel a városba az említett boltba. (5kor zárnak.)
jeleztem a problémám, kézségesen pillanatok alatt megoldottuk, majd még kölcsön is kértem egy imbuszt pár percre.
gondoltam finoman jelzem, hogy nem szeretnék pénzt kiadni erre a röpke szerelésre, így megkérdeztem a két szerelõ"bácsit", hogy milyen sört hozhatok. nevettek egyet "mindegy, csak ne szalon-t".
na, úgy adodott, hogy ma a monoblokomnál volt egy röpke szerelési feladat, amihez ismételten nem volt szerszámom.
Egyértelmû hogy hozzájuk megyek, de monom milyen pofátlanság már beállítani üres kézzel, ismét szívességet kérni..
tehát betáraztam a táskába két sört. A szerelõk látszólag nem vették a tegnapi kérdésemet komolyan, de örömmel szembesülteka ténnyel. majd természetesen, megint elsõ szóra két kézzel estek neki a problémának. Szerintem ezentúl nem kell azon aggódnom, hogy megfelelõen "gondoskodnak"-e rólam.
és rendszeres kedvezményt is kapok jóideje.
ugye törzsvásárlói viszony.

Míg ha átmennék a többi boltba, ahol eddig összesen nem költöttem annyit, mint a preferált helyemen, hát lehet hogy borsosabb árakat találnék, és esélyem se lenne (sok) alkudni.
tudod mit.. meg is értem, hogy nem venné jónéven az alkumat. ennyi.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Na kb pont errõl van szó....

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nakamura, fullos shimanoval 12 volt havernak, egyedül a mono volt cserés meg a gumik:D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az én Atalámat, amit megcsináltam SS-re asszem 10-ért vettem egyben, vmi Campával, és nagyon szép. :) Az eladó úriember még FEL is vonatozott vele Pestre.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Matuzék áraira, haverom is kiakad, mert épp szeretne venni egy téli bicót, ami valami monti lenne. Nem szánna rá õ sem sokat, csak 10-20 ezret, de inkább venne egy régi Specializedet, mint egy Tesco bike-ot. Asszem az okok érthetõek miért is. Gondoltam felmegyünk, megnézzük, hiszen ezekkel foglalkozik. A szemem elkerekedett. Kint a piacon Atala bringa 12 ezer egyben. Nem éppen a legszebb állapotban van, de megy. Ugyanez a váz Matuzéknál 50 ezer. A VÁZ!!! Az eszem megállt. Nem kell Devecserig menni, csak a verseny úti piacig, hogy az ember ilyen árakat lásson. Ugyan sok a szemét a piacokon, de sokszor van közte sok szépség is. Most találtam pl egy full Columbus csõszettbõl készült muffos, hibátlan festésû bringát 105-ös szettel Colnago kiegészítõkkel. Mintha vadiúj lenne, még a festés sem mattult be! 45-ért akarták adni, de tuti ebbõl még lealkudod a 20%-át. Ja, és nem hamis volt, hiszen a csõben dombornyomás volt, nem matrica. Szal ez ennyi....

Ja, és nem vagyok féltékeny!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ezt szeretem hogy bármirõl negatív véleménye van itt valakinek, az rögtön féltékenység. ez az amitõl senki sem tud szabadulni.
pedig kifejezetten mókás meglátás egy országúti lomtárosra való féltékenység esetemben.
megy privibe;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

"ahonnan õk is veszik, akik 300ért eladják azt amit 10ért vesznek."

Azert ennel sokkal bonyolultabb a dolog. Ha tenyleg ennyibol allna akkor mindenki ezt csinalna. Mellesleg semmi mast nem erzek a hozzaszolasaitokbol csak irigyseget. ( Thommey, Thez )

Miert faj az nektek ha valaki olyat csinal amibol penze lesz?

A velonal gondolom 10% haszonkulccsal dolgoznak ugye? ;)

Látom te meg a Velo-s fájdalmadtól nem tudsz szabadulni....
Engem nem érdekel, hogy ki milyen haszonnal dolgozik, gondolom te sem adományokból fogsz terepjárót venni...
Én nem fogok régi szarokat ennyiért venni, másnak meg szíve joga, hogy azt vegyen amit akar. Mint írtam is, jöt nevettünk a dolgon, és ennyi. Hátsó szándékot meg nem nekem szokásom keresni..

Rob:nekem egy Yeti ARC-re fáj a fogam, 94-95 körülire, de a németeknél 250 alatt még nem láttam jó állapotút, de rajta vagyok a dolgon:)
De ez már rég off:D
Üdv:Thy

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"ahonnan õk is veszik, akik 300ért eladják azt amit 10ért vesznek."

Azert ennel sokkal bonyolultabb a dolog. Ha tenyleg ennyibol allna akkor mindenki ezt csinalna. Mellesleg semmi mast nem erzek a hozzaszolasaitokbol csak irigyseget. ( Thommey, Thez )

Miert faj az nektek ha valaki olyat csinal amibol penze lesz?

A velonal gondolom 10% haszonkulccsal dolgoznak ugye? ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
thez: nekem kézzelfogható hely kell.
igy én is tudok, hogy "menj el abaújszántóra"....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

de nekem mesélhetnétek akár privátban is, hogy hol lehet ugyanezt fillérekért megkapni. ugyanis venni akarok valami retro montit.

ahonnan õk is veszik, akik 300ért eladják azt amit 10ért vesznek.
mejn el a nyugati határhoz. vagy ausztriába, olaszországba. lomtalanítás, egyéb.
(devecser u know)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Retro montit akarsz? Vidd el ocsem 10 eves montijat a francba innen :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
de nekem mesélhetnétek akár privátban is, hogy hol lehet ugyanezt fillérekért megkapni. ugyanis venni akarok valami retro montit.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

thy: nem értem a problémádat. ha valaki megveszi ennyiért akkor miért ne árulhatná ennyiért? ha meg nem veszi meg senki, akkor a) olcsóbban adja majd vagy B) éhen hal.

Igen, ez a két dolog döbbentett meg 1: ennyiért adja 2: ennyiért megveszi valaki...
Csak azért néztem meg az oldalukat, mert agyonistenítik a csávót (azújságban is) , és kíváncs voltam...de legalább volt egy jó délelõttünk:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
thy: nem értem a problémádat. ha valaki megveszi ennyiért akkor miért ne árulhatná ennyiért? ha meg nem veszi meg senki, akkor a) olcsóbban adja majd vagy B) éhen hal.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

thommey;
Engem ez a váz érdekelt annó (80.000 HUF):
http://www.matuzmast...4_parkpre_1.jpg
Aztán kaptam rá egy ajánlatot 20ezer forintért, de végül ugyanennyiért egy titánvázzal távoztam. ;) Természetesen nem itt.

Na 20K az a pénz, amit meg is ér...
Dig: mutass még boltot, ahol 360ezret kérnek egy http://www.matuzmast...rany_crec_5.jpg ilyen elemeket tartalmazó szettért
vagy 40K-t egy ilyen http://www.matuzmast...miles_mtb_1.jpg vázért. Vicc a köbön...de az is, hogy valaki ilyet vesz...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

MTB felnit szeretnék venni.
Konkrétan SingleTrack érdekelne.
De ha nem muszály nem szeretném átbuszozni a várost érte.

Nekem káros irányba fejlõdött (?) a vásárlási metódusom. Egyszerûen azért a +-500 HUF különbségért nem vagyok hajlandó utazni ezerrel - nem ér annyit. Iszonyat kevés szabadidõm van, rengeteget dolgozom, nagyobb tétel eseté nyilván, de párszáz/párezer forintért meg se próbálok küzdeni.

thommey;
Engem ez a váz érdekelt annó (80.000 HUF):
http://www.matuzmast...4_parkpre_1.jpg
Aztán kaptam rá egy ajánlatot 20ezer forintért, de végül ugyanennyiért egy titánvázzal távoztam. ;) Természetesen nem itt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Sok ilyen cég van, pld akármelyik nagyobb bolt, nagyker.:)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Vazze, most nézegettük a www.matuzmaster.hu oldalt. Hihetetlen milyen mennyiségû szutyok van ott arany árban...éjen a retro...olyan bringák komoly pénzért, ami devecseren 10000 ft. De jó üzleti érzéke lehet:D

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

MTB felnit szeretnék venni.
Konkrétan SingleTrack érdekelne.
De ha nem muszály nem szeretném átbuszozni a várost érte.

Jobban járnál, ha elõbb felhívnál boltokat, hogy hol mennyiért van Single track.
Melyik hétvégén jössz?
1 vagy két felni kell? hány lyukas?
Mennyit szánsz rá?
Ebike-on elég olcsó (4790 ft/db 36 lyukas) , de ott van még szállítási költség is, ami vidék esetén, hát szóval...
www.bikediscount.hu 5290 ft 32 lyukas, és náluk átveheted személyesen is, igaz a lágymányosi híd budai hídfõjétõl elég messze vannak ;).
De lehet, hogy tok alternatív megoldást, csak azt még meg kell kérdeznem az illetõtõl.

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!