Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
Amíg otthon voltam, vennem kellett pár dolgot a bringákhoz, és mivel kevés idõm volt, a Gyapihoz mentem, mert õ ugye kapásból tud hozni a nagykerbõl.
Kellett volna excalibur dh sárga felni, ami állítása szerint nem volt, kellett volna isis és négyszöges monoblokk szerszám, amit hozott is. Mikor megláttam, éreztem, hogy fura, ezért 10szer rákérdeztem, hogy tutira jó-e. Azt mondta õ is ilyet használ és ne aggódjak jó lesz. Most kipróbáltam és természetesen NEM jó. Én még nem is láttam olyan monoblokkot amit ezzel lehetne szerelni...
Sajnos egyre inkább úgy érzem, hogy én vagyok az egyetlen akiben megbízhatok bicószerelés tekintetében, mert az eladók vagy nem értenek hozzá, vagy aljas szemétládák....
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
ok! Várnak ill. várunk (ha ott vagyaok) szeretettel. Nálunk még annyiban tartalmaz plusz dolgokat a helyzet, hogy mindenki naprakész sportágilag is. 5-6an vagyunk a biciklisbolt részen (az emeleten túrabolt van) mindenki az egyesület tagja. Ezen belül egy a titkár -akinek a kezében minden összefut végülis, és még vagyunk ketten elnökségi tagok is... Ez természetesen ad egy alap hozzáállást. Viszont tudni kell hogy elõtte a lentebb említett, mára háttérbe szorított bolt volt a központ... Onnan jött el az egyik "fõnök" és hozott rengeteg embert, meg pont amiatt jött el mert nem volt megfelelõ ott a hozzáállás... És ebbõl a versenyzõk is kaptak.
Ez most viszont így jó a versenyzõknek, és jó a boltnak is. De kell a kölcsönös korrektség az tény és való...

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Hát persze, fontosak az ilyen boltosok.. mint ahogy az elmondottak alapján biztos sokan hozzátok is ragaszkodnak..

Meg hát lehet kicsit elcsépelt téma, de szeritnem fontos az is hogy a biciklisek erõsen összetartsanak, és egy jó bolt körül mindig sok az ember, meg jó a hangulat, és ha vmit javítani kell akkor már, nem a drága hanem a jó alkatrészt fogja kínálni, nem mind1:)

Konkrét példa a srác megmutatta, hogy egyforma csak más márkájú(egy gyárból származó) termékek között melyik az olcsó, és hogy aki fékpofát keres annak elmondja, hogy mi a helyzet, aki meg a snob gizda cuccot keresi az is megtalálja ugyanazt drágábban) Azért ezen én is elgondolkozok néha hogy én vajon megmutatnám, h van ez olcsóbban is.. de szerencsére nem nekem kell dönteni:)

Reklám ide vagy oda, ha egyszer arra járok benézek majd hozzátok;)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

**Reklám helye**

:D

Azért persze aki komolyabban csinálja, és sok minden kell neki, annak kialakul, hogy hova fog boltba menni, melyik eladótól kér majd segítséget ha meg kell rendelni vmit, nekem egy egészen kis bolt a favorit és õk se kérnek a fújásért meg ismerõsöknek szerszámot is adnak

És van eredménye, gondolom nem te vagy az egyetlen aki ragaszkodik hozzájuk...
És egy szót kihagytam az elõbb, pont azt akartam mondani hogy NEM akarom reklámozni magunkat...
:)
De mostmár így marad...:)

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
**Reklám helye**

:D

Azért persze aki komolyabban csinálja, és sok minden kell neki, annak kialakul, hogy hova fog boltba menni, melyik eladótól kér majd segítséget ha meg kell rendelni vmit, nekem egy egészen kis bolt a favorit és õk se kérnek a fújásért meg ismerõsöknek szerszámot is adnak:)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Hát igen kereskedõnek lenni se könnyû, mert valamennyire szívtelennek kell lenni, de meglehet találni a határt az üzlet és a geciség között..
Örülök, hogy akadnak még emberek akiknek fontos az is hogy mit gondolnak róluk.. de azse minndegy, hogy vki miért kedves.. azért mert fél, hogy rosszhíre lesz, vagy azért mert így érzi korrektnek..
Pesten az is nagy baj, hogy emiatt nem nagyon kell félni a sok ember miatt, van bõven ember mégha mindenki csak 1x jön be akkor is..

Na erre gondoltam én is, csak nem tudtam így összefoglalni... :)
Nem ismersz minket így én hiába reklámoznám magunkat, hogy pontosan mit miért teszünk, és milyen gondolkodású emberek vagyunk... Akik viszont hozzánk járnak azok tudják, és ez itt a lényeg...

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Hát igen kereskedõnek lenni se könnyû, mert valamennyire szívtelennek kell lenni, de meglehet találni a határt az üzlet és a geciség között..
Örülök, hogy akadnak még emberek akiknek fontos az is hogy mit gondolnak róluk.. de azse minndegy, hogy vki miért kedves.. azért mert fél, hogy rosszhíre lesz, vagy azért mert így érzi korrektnek..
Pesten az is nagy baj, hogy emiatt nem nagyon kell félni a sok ember miatt, van bõven ember mégha mindenki csak 1x jön be akkor is..

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

fu vidéki boltok, ehez én is hozzá szólnék
a helyszín Zalaegerszeg.
volt aszem eddig 4 bringabolt ami ugy ahog ymentek. ezek közül fõleg egy ment a másikban szinte csak a tulay dolgozot (õ is szerelt)
idén nyilt egy uy megaszuperbolt és pont a "menõ" bolttól 30 m-re!!!
de komoyan!! kimegyek az aytón és bemegyek a másik boltba..durva.

szóval ez aám az igazi versenyheyzet..
persze nem feltétlen hiszem hogy szándékos, de biztos nem okozott szívbayt az uy boltnak....
Mondyuk 2 csapattársam is itt dolgozik szerelõként, ezért ugymond szurkolok nekik. csak vicces az egész.

ya és másik heyi példa.
páréve kirugatk 3 szerelõt az egyik boltból és nyitottak egy másikat.
rossz bemenni mert 3 ember megéhetését (és családyának) yelenti a bolt és szinte könyörög a szemük ha bemész hogy vegyél valamit...
Azé tudni kéne hogy egy 15 négyzetméteres bringaboltot nem csinálhatnak hárman..nade mind1

Ez milyen bolt volt amit rányitottak a másikra?
Szerintem ezt ismerem... -mármint a történetet.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
fu vidéki boltok, ehez én is hozzá szólnék
a helyszín Zalaegerszeg.
volt aszem eddig 4 bringabolt ami ugy ahog ymentek. ezek közül fõleg egy ment a másikban szinte csak a tulay dolgozot (õ is szerelt)
idén nyilt egy uy megaszuperbolt és pont a "menõ" bolttól 30 m-re!!!
de komoyan!! kimegyek az aytón és bemegyek a másik boltba..durva.

szóval ez aám az igazi versenyheyzet..
persze nem feltétlen hiszem hogy szándékos, de biztos nem okozott szívbayt az uy boltnak....
Mondyuk 2 csapattársam is itt dolgozik szerelõként, ezért ugymond szurkolok nekik. csak vicces az egész.

ya és másik heyi példa.
páréve kirugatk 3 szerelõt az egyik boltból és nyitottak egy másikat.
rossz bemenni mert 3 ember megéhetését (és családyának) yelenti a bolt és szinte könyörög a szemük ha bemész hogy vegyél valamit...
Azé tudni kéne hogy egy 15 négyzetméteres bringaboltot nem csinálhatnak hárman..nade mind1
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Tény hogy erkölcsi dolgokba itt nem lehet belemenni...
én amúgy alkalmazott vagyok mikor vagyok, összesen 7en vagyunk, évek óta ismerjük egymást...
Tény hogy a haszon a biciklieladásból jön...
De ha hiszed ha nem nálunk nem kell fizetni a gumifújásért, vagy ha két szelepgumit viszel csak... Van egy kör -versenyzõk és rendszeres vásárlók- akiknek van "hitel"... és sajnos az a baj,hogy mi már túlságosan is kedvesek vagyunk, akkora pl a kintlévõség... Mindenki aki a Salgótarjáni HKE-ben tag 15% kedvezmény alapból...
Az a helyzet, hogy látom azt hogy tisztességesen is fel lehet építeni egy birodalmat, és épp ezért szúrja a szemem a dolog, amit lennt említettem. Viszont azt tudom hogy vidéken van még jó pár bolt, akik hasonló mentalitással rendelkeznek...
Pestrõl viszont én alig tudok egykettõt... Van az biztos, szerintem pl az "öreg" Fülöp,stb...
Tény hogy kell hogy kifizesse a cuccot, onnan jön a haszon. De 45000fõs városnál könnyen elterjed ha g.ci vagy... Ez meg is történt a nálunk lévõ másik bolttal... Szóval a kórkép tiszta a kisváros-jellegre... És ez szerintem mindenhol így alakul.
Akkor van baj ha egy kisebb városba mindenki roh@dék... :-)

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Hát nyomulni kell, vagyis a pénz mindenkinek kell.. csak nem mind1, hogy kitõl akarják lehúzni.. És itt mindegy hogy Pest vagy vidék, nem sok olyan ember van aki ne használná ki azt ha egyértelmû helyzete van több pénzt kérni az adott termékért..

Abban mindenképp igazad van, hogy itt a helyzet sokkal feszültebb, fõleg a kis boltoknál, mert ugye azok elég kevés biciklit tudnak a nagyokhoz képest eladni.. Aki már tudja mit akar és ért hozzá picit az megpróbálja a forgalmazónál(vagy a legolcsóbb helyen) beszerezni.. És azért a kis boltoknak nincs lehetõségük nagy akciókra.. És a potenciális vásárlók a nagymamák akiknek a lámpát is 500 szerelik fel, meg a sok 10 éves kisgyerek aki boltnál fujat..
De attól még szerintem a kisebb városokban, se csinálják meg ingyen, mért csinálnák..

Nem tudom Bálna te milyen boltos vagy, hogy a sötét oldalt képviseled vagy jedi vagy.. de attól még ami üzlet az üzlet, és azért a lehetõségekkel ti is éltek nem? És nem azon fogtok gondolkozni, hogy a srác télleg szarul van e anyagilag, hanem hogy kifizesse a te hasznod is..
Én még nem láttam olyan boltost aki nem akarná vagy a szakértelme vagy a laza duma segítségével rádumálni a vevõre a cuccot..
És itt nemfog senki erkölcsi kérdésebe belemenni hogy kell e neki az a dolog, vagy hogy télleg olyan bike kell e neki, lényeg hogy megvegye a legnagyobb haszonkulcsal rendelkezõ bicot.

Pont ma volt velem, hogy egy kedves boltoshoz betévedtem mert haveromnak segítettem biciklit nézni mert nem vágja a témát.. A boltos kedves volt segítõkész, szerencsére volt náluk egy kurvajó bicó, de szemrebbenés nélkül elkezdett úgy hazudozni, hogy ez mit tud meg, milyen új technologia, mindaddig amíg nem jött rá, hogy tudom mirõl beszél, utánna teljesen másképp állt hozzánk, és egybõl minden kedvezõbb árú volt..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Az SC forgalmazoja nem pont egy Soproni ceg ( volt ) ?

debreceni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

En nem a Pesti kereskedokrol beszeltem, hanem a magyar kereskedokrol.

Kerdezd meg Pupakot errol ;)

Kivetelek mindig vannak, de nagy altalanossagban az van amirol beszeltunk.
Amugy eleg sok boltos ismerosom van, pesten is, videken is. ;)

Ki a pupak?:)
Nemtudom... Tény és való rengeteg van aki lehúz... Én is ismerek egy-két kereskedõt,nyári idõszakba csak én járok szinte árúért,találkozok egy-kettõvel Csepelen... Vidéki-Pesti...
És nem azt mondom hogy az adja ezt a dolgot a kereskedelemben hogy Õ pesti... Hanem a helyi versenyhelyzet...
Ahol van egyeduralkodás, vagy megosztott a piac, nincs nagy rohanás, ott véleményem szerint több ember tisztességes az átlaghoz képest... Pesten ilyen nem lehetséges, ahol egymásra nyílnak a boltok, nyomulni kell, stb...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
En nem a Pesti kereskedokrol beszeltem, hanem a magyar kereskedokrol.

Kerdezd meg Pupakot errol ;)

Kivetelek mindig vannak, de nagy altalanossagban az van amirol beszeltunk.
Amugy eleg sok boltos ismerosom van, pesten is, videken is. ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Nem erre... Pontosabban nem ilyen nyersen... :)
Arra gondoltam hogy szerintem ez jellemzõbb a pesti "életre"...
És biztos hogy van vidéken is ilyen... De szerintem nem ennyire "sûrûn"...
pl ahol én dolgozok szabadidõmben az egy viszonylag új bolt, pár éves...
És egyeduralkodó a városban, ezt mondhatom... És annyi kellett hozzá hogy két hiteles egyén állt össze, az egyik egy másik biciklisboltból, a másik a helyi egyesületünk alapító tagja és titkára... Szóval a mi boltunkhoz képest ez nagyon távol áll...
Viszont a pesti kereskedelmi helyzetben akármennyire is igényelnék az emberek ezt a fajta boltvezetést, azonban annak az üzletnek ami ezt az utat választja, sajnos csõdbe megy mire híre megy hogy milyen jó arcok vezetik...
De ez egyéni vélemény...
De inkább úgy fogalmazok hogy nagyvárosokban.
másik példa, mivel boltban dolgozok tisztában vagyok a nagyker árakkal. Van egy x márka y típusa. Ezen az x márkán nagyon jó árrés van... és még mindig olcsó a felszereltségéhez képest. Ez egy 40e körüli kategória...
Ugyanez a bicikli Sopronba 7(!) ezer forinttal volt drágább... Beleesett a felszereltségének megfelelõ árba így... És ez a lehúzás. Csak ezt meg még a vásárló sem tudja...
Sajnos...

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Igen már pesten élek jópár éve..

Ezzel mire akartál célozni? Hogy csak pesten ilyenek a boltosok..?
Vagy hogy a pestiek mentalitása ilyen?:D

Szerintem van jó bolt, de kevés.. pedig pesten van jópár.. és már elég sokba jártam..

De amit eddig az országba máshol tapasztaltam se volt külömb.. a legtöbbhelyen átkú*ják azt aki nem ért hozzá..

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Vole pocok a földim, szal õ igen.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Elsin , Vole !
Ne haragudjatok meg a kérdésért, nem rátok vonatkozik, hanem az általok tapasztaltakra: ti ugye Pestiek/környékiek vagytok...?

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Szerintem ez már fölösleges kör.. az elõbb már mondtátok páran, hogy ha nekem lenne boltom akkor.. egyértelmû, nekik is élni kell valamibõl, és még ha csak egy erendelésrõs is van szó, nem midnenki vágja a témát honnan kell megrendelni és egy vastag pénztárcájú vagy egy kempingsrác nem fog problémázni rajta, akkor mért ne csinálja.. Ha meg te tod mit akarsz és honnan akkor meg kell rendelni magadnak csá.. (mondjuk lehet egy boltnak jobb kapcsolatai vannak és elõbb szerzi be mint te szereznéd, és ha a boltos intézi a dolgot akkor az õ felelõssége hogy minden rendben legyen és nehogy vmi hibás szart kapj aztán cserélhesd vissza, szal mindent többféle szemszögbõl lehet nézni..) Amúgy szeritnem is vicces, hogy néha undorító mondon képesek pénzt lehúzni.. és szerszámot se adnak ki, és ha csak a nyerged állítanád be az is 50 forint, de hát lehet, a másik oldalról te se kockáztatnál nemde? És ha valaki fizet akkor mért ne élnél vele..

Aztán meg, ha egy boltos arc szereti a munkáját, akkor az a vásárlóknak is jó, és az már nem fog pénzt kérni a "belsõnyomás állításért" , de ha nincsenek állandó vásárlói mert egy paraszt.. akkor hát érthetõ, vagy ha mondjuk, a vásárlók tuti ott fogják megvenni a dolgokat.. lásd Kona.. õk lehetnének nagyon parasztok is(de szerencsére többségében arcok) akkor is megvennék a bicikliket, mert hát monopolium van..

Aztán ott az az eset amikor nincs is monopolium és még jóarcok is, de csak azzal akik 60000000forintos biciklit tolnak az ajtó elé, és akirõl azt hiszik hogy nem ért hozzá a földig oktatják.. lásd pedaloman az idõsebb srác.. az aztán minden szart rád akar sózni, akkor is ha csak épp egy belsõt kellene venned..

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Perse, ez az oriasi szerencsem, de ettol fuggetlenul nevetseges amit csinalnak ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!