Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Started by
zOrg
, 2006. January 27. 15:16
Posted 2008. February 22. - 14:27
Kérdezzétek Tamáskát, mennyi az óradíj náluk.
A végén max itt is ez lesz
(megsúgom: a magyarországi LEXUS márkaszervíz olcsóbban dolgozik, mint õk)
A végén max itt is ez lesz
(megsúgom: a magyarországi LEXUS márkaszervíz olcsóbban dolgozik, mint õk)
Posted 2008. February 22. - 14:02
csak így ne csodálkozz ha elõbb útóbb a szervizárak is el fogják érni a normális piaci árszintet és az 5 k - val ólcsóbban megvett telót 6-ért fogják beszerelni....
-most az hogy a forumra rendszeresen író cca 200 emberbõl 150 szerel magának az nem mérvadó, a vásárlók nagy többsége nem szerel.
-most az hogy a forumra rendszeresen író cca 200 emberbõl 150 szerel magának az nem mérvadó, a vásárlók nagy többsége nem szerel.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. February 22. - 13:38
Posted 2008. February 22. - 12:35
Ugyanúgy, ahogy a zene és filmipari kiadóknak gondot jelent az internet jelenléte, úgy jelent gondot a mostani bringaboltoknak (sõt, a gyártóknak is, merthogy ha a neten elterjed, hogy az egyik bringa vagy a másik alkatrész törik, akkor eltussolni nem tudják, a márkába vetett bizalom viszont megrendül, és olcsón se vesz tõlük senki semmit). Mert ha 3 kattinással meg tudok rendelni egy villát EUn belülrõl 20-40%al olcsóbban, akkor onnan rendelem meg, mert bizony számít az a jópárezer forint.
Az a bolt, ami többletszolgáltatásokat is tud nyújtani (korrekt üzletmenet, szaktanácsadás, jófejek, jó szervizháttér, törzsvásárlói kedvezményrendszer, extra alkatrészek a teljesség igénye nélkül), azokat nem féltem, mert meg fogak élni. A férgesse meg hullik.
Ez a piacgazdaság. Pénz (profit) beszél, kutya ugat. És addig van létjogosultsága a BBnak, a BMnek, matúznak, stb, amíg van rájuk piaci igény.
Ezzel a vásárló csak nyerhet, szerintem.
X.
ps: az elsõ és utolsó beû között eltelt 1.5 órában majdnem offtopic lettem, hehe.
Az a bolt, ami többletszolgáltatásokat is tud nyújtani (korrekt üzletmenet, szaktanácsadás, jófejek, jó szervizháttér, törzsvásárlói kedvezményrendszer, extra alkatrészek a teljesség igénye nélkül), azokat nem féltem, mert meg fogak élni. A férgesse meg hullik.
Ez a piacgazdaság. Pénz (profit) beszél, kutya ugat. És addig van létjogosultsága a BBnak, a BMnek, matúznak, stb, amíg van rájuk piaci igény.
Ezzel a vásárló csak nyerhet, szerintem.
X.
ps: az elsõ és utolsó beû között eltelt 1.5 órában majdnem offtopic lettem, hehe.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Posted 2008. February 22. - 12:28
bemész a fõbejároton a volt csepel mûvek, 100 méterre van egy nagy keresztezõdés /központi út asszem) ott nyomsz egy balost kb 500 méterre van egy víztorony...na az azAzt hittem, honlapjuk alapján, h már csak Csepelen van bót. De akkor meglesem.
Sztornó. Kell tiplizni ki Csepelre, már tuti.
Thez, merre van a Fucktor bolt? (1211 Budapest, Központi út 49-53.)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Posted 2008. February 22. - 12:27
Posted 2008. February 22. - 12:22
kiss jános altábornagy a déli pu felett
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2008. February 22. - 12:18
Azt hittem, honlapjuk alapján, h már csak Csepelen van bót. De akkor meglesem.
Posted 2008. February 22. - 12:13
Posted 2008. February 22. - 11:51
Ez úgy mûködik, hogy ha én kapom a cuccot, akkor minden rendben van, ha más, akkor mehet mindenki a sunyiba
Tud vki olyan boltot, ahol tutira van El Camino fékpofa, és nem kell érte kimennem Csepelre, vagy végig kéne telefonálnom az összeset?
Tud vki olyan boltot, ahol tutira van El Camino fékpofa, és nem kell érte kimennem Csepelre, vagy végig kéne telefonálnom az összeset?
Posted 2008. February 22. - 11:24
Az a baj, hogy minket - bringásokat - nem kell meggyõzni a tudásotokról.
Aki olvassa a fórumot, az meg már a jobban informált féle ember.
Aki nem, az meg... Annak írhatod, nem látja
Szóval ha nincs tényleges gondod, akkor ne tessék kóstolgatni, az meg hogy olcsóbban megkapod, egy oldallal korábban még elõny volt, most már gaztett...
Aki olvassa a fórumot, az meg már a jobban informált féle ember.
Aki nem, az meg... Annak írhatod, nem látja
Szóval ha nincs tényleges gondod, akkor ne tessék kóstolgatni, az meg hogy olcsóbban megkapod, egy oldallal korábban még elõny volt, most már gaztett...
Posted 2008. February 22. - 11:01
Az adatlapomon ott van a korom. Kifejezetten nem gondoltam senkire (de hallottam boltosoktól néhány érdekes dolgot, viszont lehet csak legendák voltak). A boltosok/vállalkozók egyáltalán nincsenek képben a törvényeket illetõen, max az adó és fogy. védelmi törvényeket ismerik...
A sebesség mindent megold.
Posted 2008. February 22. - 09:43
MJani: nem tudom hány éves vagy, de hiszem, hogy egy vállalkozó, akinek boltja van, azért egy picikét ért a dologhoz, és nem hiszem hogy újat tud itt bárki mondani.. mellesleg olvassák
Az hogy a boltban akcióba kerül a dolog - csak õ akciózik, vagy országos akció van, az meg más kérdés.
Annak a végfelhasználó örüljön
és külön köszönjük hogy ez a téma, illetve a gari is pont nálunk jön elõ.
szándékos?:chin:
Vagy csak azt csócsálgatjátok, aki reagál is rá?
Az hogy a boltban akcióba kerül a dolog - csak õ akciózik, vagy országos akció van, az meg más kérdés.
Annak a végfelhasználó örüljön
és külön köszönjük hogy ez a téma, illetve a gari is pont nálunk jön elõ.
szándékos?:chin:
Vagy csak azt csócsálgatjátok, aki reagál is rá?
Posted 2008. February 22. - 09:25
Annyiban lényeges, hogy csak nálunk regisztrált partner, vagy szponzorált versenyzõ kaphat tõlünk közvetlenül. Más tészta, hogy tudunk olyan korrekt emberrõl, aki pár héttel késõbb továbbadta a vázat. Szerencsére aránylag (magyar viszonyokhoz képest) sokan vesznek BigHit vázat. Meg sok a szürkeimport is.
Posted 2008. February 22. - 09:16
Nayo, az egyiket anno még Sala mondta a Specivel kapcs, mikor még a Janinál dolgozott, a másikat meg Rob. Konkrétan nem figyelem a dolgot (bár végülis, tudok nevet is), csak nem hiszem, hogy annyian kifizetik a Demo/Big Hit kiskerárát, vagy annyian dolgoznak nálatok, ahány ilyen gép rohangál a fogasnál. De nem egy lényeges kérdés szerintem.
Posted 2008. February 22. - 09:11
de nem hiszem, h bárkit innen zavarna, a drágább modellek úgyis kikerülnek kéz alatt.
Tudsz ilyenrõl? Mert mi nem. Max a saját "használt" gépeink cserekor.
Egyébként semmilyen törvényes módon (fõleg nem szerzõdésben)nem szabhatod meg a boltoknak, hogy mennyiért KELL adniuk. Ajánlott kisker ár az van, de nem kötelezõ jellegû. A nagyker nem köthet szerzõdést arra, hogy valaki beszer ár alatt ne adhassa a cuccot, mert erre a törvény úgyis kötelezi!
Posted 2008. February 22. - 08:54
A Specit korábban elvileg csak a nagyker által meghatározott áron lehetett árulni, ha jól emlékszem. Szóval simán van ilyen, de nem hiszem, h bárkit innen zavarna, a drágább modellek úgyis kikerülnek kéz alatt.
Posted 2008. February 22. - 01:13
Igazából ennek hálózatszerûen lenne értelme. Az igazi célom az volt, hogy felhívjam erre a figyelmet (gondolom több boltos, nagyker olvassa a topicot) és nehogy valaki a törvény nem ismerete miatt belerohanjon egy ilyenbe.
Posted 2008. February 22. - 01:01
Nálunk nincs ilyen, abban biztos vagyok. Többi boltról nem tudok nyilatkozni
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Posted 2008. February 22. - 00:55
Csak azért kérdeztem, mert sértené a verseny törvényt és elég súlyos bírság szabható ki érte (az árbevétel 10%-a).