Jelentkezz be Regisztrálj
Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok
Posted 2011. June 02. - 17:42
Posted 2011. June 02. - 15:22
a felajánlás vonatkozik a Balaton Maratonon indulókra is? Szívesen kipróbálnám!
Sziasztok!
Idõ hiányában már nem tudom máshol publikálni, de szeretném ha a versenyszerûen sportolók minél többen ki tudnák próbálni az új X-Oxygen teljesítményfokozónkat!
Ezért arra gondoltam, a Pelso Kupások közül, aki odajön a sátrunkhoz, erre a fórumra hivatkozva, kap egy 25ml-es tubussal ajándékba:
A folyadék hatásmechanizmusa: magas intenzitásnál a szervezet sav-bázis egyensúlyát hivatott visszaállítani, így csökkentve a savasodást. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy magasabb pulzusokon tudsz tekerni, olyan mintha feljebb lenne a laktátküszöböd.
Amire figyelni kell, elõtte-utána 5 perccel ne fogyassz cukrot (pl. gélt, energiaitalt) !
Jó versenyzést: TJani
Ui.: készítek képeket a versenyrõl, mosolyogjatok, ha mellétek ér az X-iont fotó!
Posted 2011. June 02. - 15:18
Sziasztok!
Idõ hiányában már nem tudom máshol publikálni, de szeretném ha a versenyszerûen sportolók minél többen ki tudnák próbálni az új X-Oxygen teljesítményfokozónkat!
Ezért arra gondoltam, a Pelso Kupások közül, aki odajön a sátrunkhoz, erre a fórumra hivatkozva, kap egy 25ml-es tubussal ajándékba:
A folyadék hatásmechanizmusa: magas intenzitásnál a szervezet sav-bázis egyensúlyát hivatott visszaállítani, így csökkentve a savasodást. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy magasabb pulzusokon tudsz tekerni, olyan mintha feljebb lenne a laktátküszöböd.
Amire figyelni kell, elõtte-utána 5 perccel ne fogyassz cukrot (pl. gélt, energiaitalt) !
Ui.: készítek képeket a versenyrõl, mosolyogjatok, ha mellétek ér az X-iont fotó!
Szia Janibácsi!
Én a Szilváson próbáltam ki ezt a X-Oxygen-es perverz ízû murcit a verseny utolsó harmadában(Én simán csak a 69-es ízû szérumnak nevezném, bizonyos korlátok között)
Nekem bevált a mutatvány, de rá pár percre elpattintottam egy koffeines nutrixxon májkrémet is vagy mifélét és jöttek a megawattok, bár voltak pillanatok amikor a laktátküszöb helyett inkább a mellékhelyiség küszöbjét ugrottam volna át ízibe.
Úgy mentem tõle a versenyen, mint a ,,férfi, aki megszerezte és megitta az új denim after shavet" !!
Posted 2011. June 02. - 14:01
Posted 2011. June 01. - 01:54
jelentkezni: 06 30 670 3753
Posted 2011. May 30. - 11:25
Tel: 70-771-51-64 kacsaj@gmail.com
Posted 2011. May 26. - 20:32
Posted 2011. May 26. - 10:43
Azt sejtettem:) De mivel nincs kísérõkocsi (ezt olvastam az oldalon) akkor hogy oldják meg a frissítést és evést?
A Pelso Kupán van kísérõkocsi, nekem szerencsém van, mert közel van Veszprémhez a pálya és így tudok nem induló csapattársakkal feladatni magamnak kulacsot. A Balaton Maratonon nem tudom, hogyan oldjátok meg.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. May 26. - 10:42
Azt sejtettem:) De mivel nincs kísérõkocsi (ezt olvastam az oldalon) akkor hogy oldják meg a frissítést és evést?
Tavaly megálltunk és ettünk-ittunk, ha maradt, ki-ki meddig pihent. A Pelso-kupások nem állnak meg szerintem. A maratonosok sem mindenhol frissítenek, ugyanis az elsõ fonyódi frissítésnél nagyon le lehet maradni a többiektõl (meg a szélárnyéktól is). De Fonyódon legalább még volt mindenbõl elég.
A tapasztalat szerint a vége fele már nem maradt sportital csak víz, banán meg müzliszelet - persze azon is múlik ki melyen gyorsan halad és mikor ér oda a frissítési pontokhoz.
Üdv: István
Posted 2011. May 26. - 07:49
Posted 2011. May 25. - 23:56
Hali!
Akik már teljesítették a távot, azoktól kérdezném, hogy a frissítést hogy szokták megoldani? Megállnak az emberek a 4 ponton és mindenki eszik 2 percig majd elindulnak?
Mennyi géllel, müzlivel, rántott hússal érdemes nekivágni a távnak?
Köszi!
Aki versenyzik az nem áll meg.
Posted 2011. May 25. - 23:07
Akik már teljesítették a távot, azoktól kérdezném, hogy a frissítést hogy szokták megoldani? Megállnak az emberek a 4 ponton és mindenki eszik 2 percig majd elindulnak?
Mennyi géllel, müzlivel, rántott hússal érdemes nekivágni a távnak?
Köszi!
Posted 2011. May 24. - 20:16
Sziasztok!
A Pelso kupán lesz szintidõ ?
Tavaly ha jól emlékszem 33-as átlagot kellett hozni minimum különben kizártak a versenybõl
Most ilyet nem találok a verseny oldalán
Érvényes e ha a balaton maraton mezõnyével érek célba ?
Az oldalon szerepel, hogy 6 és fél óra a szint a kupán.
Posted 2011. May 24. - 14:40
Lesz. A nevezési oldalon le volt írva, hogy mit kell teljesíteni.Sziasztok!
Tavaly ha jól emlékszem 33-as átlagot kellett hozni minimum különben kizártak a versenybõl
Posted 2011. May 24. - 14:34
Posted 2011. May 23. - 14:23
Posted 2011. May 17. - 22:50
Illetve ha ismerõsöm MTB helyett országútival indul, azért kell adatmódosítási díjat (1000ft) fizetni?
üdv: János
Posted 2011. April 12. - 15:37
Posted 2011. March 28. - 13:03
Posted 2011. March 26. - 23:33
Én is egy Balaton kerülõ túrával kezdtem. Errõl többet a ...::: A Balatonkr tra honlapja :::... oldalon tudhatsz meg.
Azóta már kétszer voltam a Balaton Maratonon.
A felkészülés nagyjából úgy megy, hogy egyre növelni kell a távokat. Idén még csak 600 kilométert tekertem, de a versenyig 2-3ezer összegyûlik. A nyári idõszámításra való átállással, hétköznap délután is lehet menni hosszabb távokat. Ha 2 óránál többet megyek, akkor viszek magammal kis kaját is; mûzliszeletet vagy kekszet (nem csokisat, mert az elolvad). És a felkészülés végén megyek egy teljesítménytúrát a Bakonyban: Bakony 200 országúti kerékpáros teljesítménytúra Teljes Csúcs/Teljes Táv/Rövid Csúcs/Rövid/Csak Csúcs/Sprint/Kicsi | TTT
Nem tudom, milyen bringád van, de szerintem érdemes olyannal indulni, amire lehet kulacsot rögzíteni. Amit még magával szokott vinni az ember, az pumpa, defektjavító készlet (folt+ragasztó vagy pótbelsõ) gumileszedõ, ha a kerék kivételéhez kell kulcs, akkor azt is. Ha az idõjárás olyan, akkor esõkabát. De nem olyan lesz. Minnél kevesebb dolgot visz magával az ember, annál könnyebben lehet haladni. Például kerékpárlakatot nem érdemes a Balaton körül körbevinni. Ami kell, az általában elfér a mez hátsó zsebében, meg a nyeregtáskában, esetleg egy váztáskában.
A nyeregre azt szokták mondani, hogy hosszabb távokra a keményebb nyereg a jó. Szerintem a nyereg beállítása a fontos a hosszabb távon. Hogy milyen magas legyen a nyereg, a kormány. A nyereg vízszintes legyen, vagy dõljön kicsit elõre. Én személy szerint a kicsit elõre döntött nyerget szeretem. Igaz, ilyenkor több terhelés kerül a kezekre, de megmarad rá a lehetõségem, hogy apa lehessek.
A Balaton körül nincs nagy szintemelkedés. De a szél képes lehet meglepetést okozni.