Jelentkezz be Regisztrálj
Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok
Írta 2011. március 26. - 15:54
addig lesz kétszer is ilyen túra, erõfelmérésnek és edzésnek sem rossz. viszont úgy olvastam a pelso oldalán, hogy aki eljut 150 km-ig és nem bírja átmehet komppal és rövidíthet. ráadásul a kompért nem kell külön fizetni.
ha belehúzol az edzésbe akár sikerülhet is.
még én sem indultam rajta soha, úgy próbálok felkészülni rá, hogy hétvégente minél nagyobb távokat megyek majd. egyenlõre a max idén 80 km volt, és kidöglöttem tõle még, igaz elötte való két nap is mentem 60-60 km-t
Írta 2011. március 26. - 14:04
A gyerekeim a Könyvesbe jártak Újpestre (gimnázium), ahol minden nyáron volt "biciklis tábor".
Kb. 6 éve, az egyhetes tábor egyik túrája volt a Balaton kerülés, amire a 100-150 fõs táborból
legalább 30-40 ember jelentkezett, és le is tekerték, igaz, kb. 12 óra alatt.
Ezt csak azért mondom, hogy lelkesítselek. Nem kell attól félni.
Bõven van még idõ a felkészülésre. Ha eljutsz addig, hogy a 80-100 km. -es távba "nem halsz bele",
akkor ott menni fog a 200 is. A tömeg, az adrenalin sokat segít.
Nekem egy tanácsom lenne, ami minden hosszabb versenyre igaz.
Menni kell. Nem ácsorogni, nem "palacsintázni", nem büfézni, menni.
Ha kell, akkor rövid megállásokkal, és lehetõleg egyenletes tempóban.
És akkor elõbb-utóbb beérsz a célba. És az megéri, hidd el.
Hajrá!
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2011. március 26. - 13:31
Csucsu, Tõled nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg, köszi még egyszer. Esetleg tudnál valami közelebbit errõl a 3 napos Balaton-kerülõ túráról, hogy hol tudnék utánanézni? Mert nagyon érdekelne a dolog.
Plusz, csak úgy kiváncsiságból kérdezem, ti hogyan és mennyit edzetek mondjuk erre a 200 km-es futamra?
Köszi elõre is!
Írta 2011. március 25. - 20:42
Írta 2011. március 25. - 19:40
A bringáddal nyugodtan indulhatsz. A nyeregre nincs határozott válasz, ahány ember annyi féle a kényelmes neki, ki kell próbálni több félét, itt Kecskeméten vannak WTB tesztnyergek, gondolom más üzletben is mûködik ez a dolog, kérdezz rá. Tekerni gyakorlatilag szinte mindenki biciklis nadrágban teker, nem tudom milyened van, esetleg próbálj egy minõségibb betétes nadrágot ki. Van amiben szinte betétnek látszó valami van csak. A többség bringás mezben teker, annak van a hátulján zseb amiben néhány csoki, banán, zselé és a legszükségesebb dolgok elférnek. Ha nem tudsz a bringára kulacsot erõsíteni, érdemes lehet beruházni egy olyan hátizsákba amiben van víztartály, és apróbb dolgokat is bele lehet tenni.
Felkészülés képpen a 20 km-es távok kevesek lesznek, bõ két hónapod van a felkészülésre, nagyon komoly edzést kellene hozzá véghezvinni, hogy menjen a dolog, nem lehetetlen, de húzós. Ekkora távhoz a lelkesedés sajnos kevés, nem mindegy mit és mennyit eszel rajta, mit és mennyit iszol. Elõször lehet ki kellene próbálnod egy Balaton kerülõ túrát, ahol 3 nap alatt kell körbetekerni. Így ismeretlenül persze nehéz megmondani mire lehetsz képes, de ha esetleg maratoni távfutó vagy, vagy más sportot ûzöl komolyabb szinten az sokat segíthet. Ahhoz, hogy 10 óra alatt letekerd, nem ártana egy óra alatt letekerni 25 km-t, és órákon át tartani ezt a tempót, mivel pihenni, enni úgyis meg kell néha állnod majd néha. Remélem tudtam segíteni.
Írta 2011. március 25. - 17:19
én egy biciklizni szeretõ, de eléggé amatõrnek mondható lelkes indulójelöltje vagyok a Balaton Maratonnak, és a fórumot böngészve rengeteg kérdésem és kételyem támadt, melyekhez a ti tanácsotokat szeretném kérni.
Elõször is az érdekelne, hogy akkor tulajdonképpen milyen kormánnyal lehet indulni, meg egyáltalán milyen biciklivel. Nekem egy Schwinn-Csepel márkájú összteleszkópos montim van, ilyen "normál" kormánnyal, az én fogalmaim szerint. Szóval egyenes, a közepén enyhén hajlított, és nincs a végén olyan kunkori mint amit a videókon láttam, az baj?
Meg még egy csomó apró technikai jellegû kérdésem lenne: milyen ülés a legjobb? Mert az enyémen 20 km után úgy sajog a hátsóm biciklisnadrágban, hogy sírva tudnék fakadni. Apropó bicilisnadrág, nem láttam jól a videókon, olyanban nyomultok vagy valami sima sportnaciban? Meg, senkin nem láttam táskát. Hol tartjátok a személyi igazolványt, vizet, ilyesmit? Jó, tudom, létezik kulacs meg kulacstartó, de például az én bringámon nem tudnám sehova sem rakni a kulacsot. Netán ilyen speciális biciklire erõsíthetõ táskát használtok?
És hát a legfontosabb, az erõnlét. Szoktam ugyan bringázni, de megközelítõen sem ilyen távokon. De nagyon lelkes vagyok, és nagyon nagyon de nagyon szeretnék elindulni a maratonon, viszont így magamtól nem tudom felmérni, hogy mennyire vagyok fitt. Elkezdtem a felkészülést, napi 20 km-t tekerek, de pont ma kifogott rajtam egy domb, aminek sajnos nem tudom a magasságát, szóval, mi van akkor, ha nagy lelkesen nekivágok és majd ott kidõlök egy ilyen dombon? Mert láttam, hogy azért akadnak dombok is a pályán.
Mindenféle választ, ötletet és tanácsot hálásan köszönök így elõre is! És sikeres felkészülést mindenkinek!
Írta 2011. március 20. - 23:24
Írta 2011. március 03. - 09:10
Az ismertetõ/program menüpontban szerepel rajt ideje.
Köszi. Ott nem néztem, de meg van. Azért nem mertem egybõl jelentkezni a versenyre, mert nevezéskor azt írják, hogy "Azokat a résztvevõket, akik a Tihanyi bekötõútat 16:20 h-ig nem érik el, az utolsó 61 km-re nem engedjük belépni! ". Viszont ha 9:00-kor van a rajt, akkor röhögve odaérek a Tihanyi bekötõútra 16:20-ig.
Írta 2011. március 03. - 00:00
Sziasztok!
Vajon van arra opció, hogy benevezek a Maratonra most elõnevezéssel, és ha úgy ítélem meg a felkészültségemet, akkor megváltoztatom a nevezésemet a Tihany túrára?
Szevasz!
Én olvastam valahol egy kommentet, hogy állítólag tavaly is volt ilyenre lehetõség. Engem is érint a kérdés, én is a szintidõvel fogok küszködni! Majd valahol hátul találkozunk maximum:D...bár ha a jégkorszaknak vége lenne végre, és meg lehetne kezdeni a felkészülést, talán számomra sem lenne kérdés az átnevezés a Tihany Túrára/ maradás a Balaton Maraton nevezettjei között.
Írta 2011. március 02. - 22:16
Írta 2011. március 02. - 21:14
Írta 2011. március 02. - 13:48
Vajon van arra opció, hogy benevezek a Maratonra most elõnevezéssel, és ha úgy ítélem meg a felkészültségemet, akkor megváltoztatom a nevezésemet a Tihany túrára?
Írta 2011. február 13. - 21:06
Igen, az emlékezetes volt.....
Ez a 2010-es agy kicsit kaotikusra sikerült. Fõleg a befutó, mellõzhetnénk ezt 2011-ben? Bár a rajt sem lenne rossz, ha szintén a víztorony mellõl lehetne indulni...
Úgy emlékszem tavaly a regisztrációnál semmi biztosat nem tudtak arról, hogy a víztorony mellõl mikor lehet újra indulni/érkezni.
Írta 2011. január 14. - 18:46
"20km/h sebességgel"...aha, mint tavaly? 50-60km/h az elsõ kanyar után
igen, ezt én sem értettem... most jobban belegondolva még inkább nem értem: ugye bemondták, h lassú rajt, aztán ment mindenki mint az õrült... gondolom a felvezetõ autó diktálja a tempót...
Írta 2011. január 08. - 12:05
Mire kikeveredtem a kanyarokból az eleje eltûnt.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2011. január 08. - 02:27
Ez a 2010-es agy kicsit kaotikusra sikerült. Fõleg a befutó, mellõzhetnénk ezt 2011-ben? Bár a rajt sem lenne rossz, ha szintén a víztorony mellõl lehetne indulni...
Írta 2011. január 08. - 00:48
Feltúrtam a régi videóim, itt a 2007-es indítása: YouTube - Tour de Pelso 2007.
"20km/h sebességgel"...aha, mint tavaly? 50-60km/h az elsõ kanyar után
Írta 2011. január 08. - 00:41
Írta 2010. július 06. - 20:50
A térképek már tavaly is rosszak voltak.. a pdf amit linkeltél több helyen is sántít. A zöld szakasz az teljesen felesleges a Pelso/Maraton körösöknek, mivel ugyanazt a távot teljesíti mindkét bagázs. Ráadásul Keszthelyre nem ment be a mezõny, hanem el kellett kerülni a várost, így nem kellett lezárni a városközpontot.
A versenykiírásnál feltett térkép már közelebb áll a valósághoz (a befutó elõtti 3-5 km ezen sem helyes):
TdP - Balaton Maraton - Trackabee 2 [test]
Az útvonal ez volt (a mini-táblák szerint):
Route: TdP - Balaton Maraton | Bikemap.net
Kedves Aquamen!
Köszi a (Bikemap.net) térképet, ez így pontos! :-) A Trackabee-n lévõ térképet sajnos módosítani csak soronként, a kódok javításával módosíthatja az ember. Erre a pár órás mûveletre utolsó héten, a rendõrség miatti befutó-módosításnál már nem volt idõm, sajnálom.
A pdf-es térkép sem annyira rossz mint gondolod, habár Keszthely kikerülése nincs rajt, de a zöld vonal az a 25 km/h-nál lassabban haladók nem fõúton történõ haladási útvonalát jelzi. Nekik - még ha közlekedhetnek is a fõúton - nem muszáj azzal a tempóval.
Jövõre javítjuk a térképeket, és ha lesz pénz rá akkor lesznek nagyobb táblák is. (igaz azt nem tudom mire tesszük ki...)