Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2010. október 05. - 13:34
A keresesi mezobe beirhatsz ilyesmit hogy
^.*[@].*$
Ha kukacos kell, es ilyet
^.*[^@].*$
ha nem kuacos
Tovabbi infokat talalsz a tc helpjeben a regularis kifejezeseknel.
majd alul bekapcsolod a RegEx -et
A kereses eredmenyet pedig a feed to listbox-al panelba rakod utana multirenamezhatod, copyzhatod torolheted amit akarsz.
Írta 2010. október 04. - 22:07
Windows intéõzõben van egy megoldás: a keresés eredményeként kidobott fájlokon lehet mûveleteket végezni, úgyhogy fõ mappába odanavigál, keresés, fájl vagy mappa, *@*.*, beállítások/almappákban is, keresés, találatokat kijelöl, töröl. Ugyanez *.dcm-mel, maradék fájlokat átmásol. Nem lenne rossz ha lenne egy chekbox hogy "kivéve" és lehetne negatívban keresni, de ez így se rossz (ugyanígy TCMD-ben is lehetne egy "Except files of this type" mezõ).
Írta 2010. október 04. - 21:45
Ha csak egy mappa lenne akkor egyszerû lenne a szitu, a kiterjesztésre szûrés eleve 1 mozdulat lenne (kiterjesztés szerint rendez másolás elõtt). Meg simán tudnék írni egy batch fájlt, ami törli a @-os nevû cuccokat.
Írta 2010. október 04. - 21:43
- (*.dcm) = megnyomod a "-"-t és beírod hogy *.dcm, így kijelöli a dcm kiterjesztésûeket.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. október 04. - 21:38
TCMD 6.54a. Ha beírom ezt: - (*.dcm) az "Only files of this type" mezõbe, akkor nem másol át semmit, szal nem tudok negatív szûrõfeltételt megadni.
Írta 2010. október 04. - 21:25
A TCMD mindent tud!Szóval az összes olyan fájlt kéne átmásolni, aminek nincs @ a nevében és nem .dcm a kiterjesztése.
+ (*@*.*)
*
- (*.dcm)
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. október 04. - 21:15
Van egy többszintû könyvtárszerkezetem egy külsõ HDD-n, pár ezer fájl van benne. Egy backup szoftver csinálta, most visszamásolnám a gépre, de vegyes okokból nem a backup szoftverrel. Vannak benne .dcm fájlok, amikre semmi szükségem, meg egy rakás fájlnak több verziója van belõle, a régiek fájlnév@20090302_1913.txt néven.
Szóval az összes olyan fájlt kéne átmásolni, aminek nincs @ a nevében és nem .dcm a kiterjesztése. Van erre vmi értelmes megoldás? TCMD úgy látom csak azt tudja h adott kiterjesztésû fájlokat másol, azt nem h az adott kiterjesztésûeket kihagyja... azt meg végképp nem tudom, hogy lehetne a kukacos nevûeket kihagyni.
Mintha a win intézõ tudna valahogy szelektíven másolni...
Írta 2010. szeptember 29. - 20:54
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2010. szeptember 29. - 14:16
Írta 2010. szeptember 27. - 18:34
nem lehet megváltoztatni, hogy mondjuk World ben tudjam megnyitni?Vagy más megoldást?
Írta 2010. szeptember 26. - 23:26
Írta 2010. szeptember 26. - 19:22
Írta 2010. szeptember 26. - 18:19
(közben sikerült szóval mindegy)
Írta 2010. szeptember 25. - 19:18
Adott egy számítógép, több partícióval és számszerint kettõ darab Windows XP op. rendszerrel.
Mi a legegyszerûbb módszere az egyik oprendszer (admin) jelszavának megfejtésének, ha a másik oprendszerrel adminként tudok bejelentkezni?
Esetleg van olyan jelszó visszaállító program, amit már használtatok, és mertek ajánlani?
Megfejteni szeretnéd, vagy jogosultságot szerezni? Az elõbbihez rendszerint brute force módszert használnak, azaz a program egy elõre definiált karakterkészletbõl kipróbálja az összes lehetséges változatot. Ez a jelszó bonyolultságától függõen elég sokáig eltarthat (mondjuk átlagos felhasználó nem szokott bonyolult jelszót használni).
Ha az is jó, hogy a rendszergazda (vagy bármelyik másik felhasználó) jelszavát töröld, ill. átírd, az egyszerûbb. Én ez utóbbira a Offline NT Password & Registry Editor-t szoktam a cégnél használni (az informatikánk elég nehezen moccan a kéréseinkre, így a kollégák kisebb nagyobb számítógépes problémáit én szoktam megoldani, amihez sokszor kell egy lokális admin jog).
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. szeptember 25. - 19:04
Tegye fel a kezét, akinek megy ez a stream.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2010. szeptember 25. - 18:35
Mi a legegyszerûbb módszere az egyik oprendszer (admin) jelszavának megfejtésének, ha a másik oprendszerrel adminként tudok bejelentkezni?
Esetleg van olyan jelszó visszaállító program, amit már használtatok, és mertek ajánlani?
Írta 2010. szeptember 25. - 13:48
ha socol rádiót akkor hót mindegy, ha van jó házimozid, normális hangfallal akkor akár minõségbeli javulást is hozhat
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. szeptember 25. - 13:46
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2010. szeptember 25. - 11:11
Mindenki azt mondja,hogy milyen logikus meg triviális...lehet, hogy az. De annyira alkalomszerû...minden random, hogy most fog-e mûködni v. sem....áááá