Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2006. november 18. - 14:56
2. a program ikonján jobbgomb, tulajdonságok és ott a billentyûparancshoz beírod. Asszem csak ctrl+alt -tal kezdõdhet, az egyiket azért nyomd le
ab
Írta 2006. november 18. - 14:54
Ha jól tudom kell egy rendszerlemez és rámásolni a flesselõ progit az awdflash . exe ( ez a lap award biosos), és rámásolni a letöltött biost. Majd floppyról bootolni. Itt meg elindítani a flesselõ progit és beadni neki a bios nevét xy.bin.
Írta 2006. november 18. - 14:40
Egy másik, létezik-e vmi bõvebb leírás arról, hogy mit is tud a vista?
Írta 2006. november 18. - 13:56
Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!
Írta 2006. november 18. - 13:55
Amikor megy a gép azonnal BIOS-t frissíteni és imádkozni, hogy közben ne szálljon el.
Ez így elég rizikós.
Próbálgattam egy két dolgot:
Biosban Cpu freqvencit nem tudtam 200 alá állítani, az volt a legkisebb, csak felfelé lehetett pakolni.
Annyit csináltam, hogy overclockot átállítottam autoról manualra.
Majd kiléptem biosból , úgy hogy mentem a változásokat, ekkor újraindult a gép, biosba belépve már 2200MHz várt a 4917 helyett. Ezekután még egy pár percig nézelõdtem a biosban, azután lekapcsolt. Újra bekapcsoltam, elindult de éppen hogy bejutottam a biosba már le is kapcsolt. Majd újbóli indításnál már viszonylag hosszabb ideig ment, de nem tovább mint máskor eddig legtovább. Ekkor vettem észre, hogy már megint 4917MHz-et ír a proci órajelére Közben kerestem a memóriaidõzítések hol vannak, de nem találtam meg.
Jó lenne egy jófajta táppal is megnézni, ha azzal is ezt csinálja, hogy pár perc után lekapcsol, akkor szerintem rossz az alaplap.
Írta 2006. november 18. - 13:48
Miatyánk Microsoft, aki a merevlemezen vagy,
Szenteltessék meg a te Windows-od,
Jöjjön el a te frissítésed,
Legyen meg a te javítókészleted,
Miképpen a Windows-on, azonképpen az Office-ban is.
Mindennapi fagyásunkat add meg nekünk ma,
és bocsáss meg a kalózmásolatainkért,
Miképpen mi is megbocsátunk a T-Com-nak.
És ne vigyél minket az BSA-hoz,
de szabadíts meg az OS/2-tõl,
Mert tiéd a DOS, a Windows, és az NT, mindörökkön örökké...
ENTER!
még egy, kedvencem:
rekurzió fn. 1. lásd: rekurzió
Írta 2006. november 18. - 13:13
']Nah van fejlemény.
Amikor megy a gép azonnal BIOS-t frissíteni és imádkozni, hogy közben ne szálljon el.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2006. november 18. - 13:05
formatot meg intézd el úgy hogy win98 bootlemezzel, DVDmeghajtó és a többi HDD nélkül indítod, aztán format, esetleg chkdsk.
Ha így sem megy, akkor vmi fizikai hiba. Alaplap régi és megrepedezett már vagy mittomén.
Írta 2006. november 18. - 11:35
nekem is volt ilyesmi.
táp kikapcs, táp bekapcs, és X-edikra eljutottam winows-ig. általában elõtte x-2szer fagyott boot közben, a maradék esetben csak puszta csend.
aztán rátoltam egy friss biost, és láss csodát.
keress másik procit valakitõl kölcsönbe. 3000+ venicet, az a tuti.
Nah van fejlemény. Mostmár beindul a gép :
Az segített hogy kivettem az elemet majd jumperrel biosresetet nyomtam majd vissza az elem. És így beindult. Alaplap könyvében így volt írva Viszont egy idõ múlva mgától leállt.
Nem volt rákötve semmilyen meghajtó, csak proci+ 7600GST+ 512 ram.
Ezután kivettem a 7600GST, hátha nem bírja a táp és azért állt le. Beletettem az S3 Virge PCI videokarit. Ezzel újra ment, majd lehet valamivel tovább bírta, de szintén lekapcsolt.
Az a kérdésem, hogy ez a leállás lehet e attól, hogy táp kevés( tudom elvileg lehet) , vagy esetleg valami biosbeállítás miatt kapcsol le egy idõ múlva
Vagy a régi bios miatt. De ha most frissítem a biost dos alól, és aközben áll le akkor szopás van nem? Úgy mint áramszünetnél is.
Asus oldalán nézve az E6-os 3700+-hoz 1015... bios kell.
1013-as bios van rajta
S3-assal ezek a fesz értékek voltak:
Vcore 1.36V
3,3V : 3,28V
5V: 4,99V
12V : 11,71-11,77 változott ( 11,6-ig elvileg nincs gond )
Hõmérsékletek és ventik:
CPU Temperature: 31C
M/B Temperature: 35C
CPU fan 2376 RPM
CHIP fan 6026RPM
CPU target temperature 72C
CPU Fan Speed warning: 1200RPM
Chip fan Speed Warning enabled
Továbbá ami érdekes:
CPU Type: AMD Athlon 64 3700+
CPU Speed: 4917MHz Ennek 2200-nak kéne lenni
Cache Ram : 1024K
Írta 2006. november 18. - 10:02
Írta 2006. november 18. - 07:42
A hardver igényrõl:
-Szerintem akinek eddig XP-je volt annak a vista is el fog futni gond nélkül.512 ahhoz is kellett meg ehhez is kell.
Dinamikusan allokál memóriát amugy, tehát van x-ed és annak fügvényében foglal.(meg igy felméri a géped tudását és annak megfelelõen állitja be a többi dolgokat)
Lemaradtam volna valamirõl? Ezeket az XP is tudta. Be tudod állítani benne, hoyg milyen képi effektusok legyenek a géped teljesítményének függvényében. Ha kicsit mélyebbre ástad magad az XP programjainak leírásában, akkor még ennél is több beállítási lehetõséget lehetett találni. Ezzel a Vista még nem hozott semmi újat, csak azt hogy most mindent összekavartak benne.
Hozzáteszem, lehet hogy virít a grafikája, de engem ez személy szerint nem érdekel, ugyanis szvsz a grafikus felület csak arra való, hoyg elkerüld a hossszú parancsok begépelését és kattingatásokkal csinálj mindent. Nos ezt már jó régen megoldották. A Vista grafikus felülete és stílusa pedig kísértetiesen hasonlít egy másik oprendszer grafikus felületéhez, ami a rendszererõforrások töredékét sem foglalja le, stabilabb és jobban konfigurálható.
Én persze hagyom magam meggyõzni, de mi 10 licenszt kaptunk belõle és nem nagyon láttam a gyakorlati hasznát a Vistának az XP-vel szemben. Ez nem azt jelenti, hogy nincs.
Írta 2006. november 18. - 02:04
DE attól még lehet hogy igaza van.
De minek cseréljek le vmit ami mûxik? Ha 13 külön helyrõl fogom azt hallani hogy egyértelmûen jobb mint az XP, és az ellenvélemények nulla felé tendálnak, akkor beruházok egybe. Mert ésszerûség alapján döntök.
amúgy télleg vicces hogy ugyanaz a faszi (TCom területi sales menedzser) nekünk (menedzserek) máshogy tartott elõadást mint a kommuikációsoknak...ugyanarról az anyagról. Lehet hogy tudta hogy tudunk vmit???
Írta 2006. november 18. - 00:50
Írta 2006. november 18. - 00:29
Mielõtt félre értenétek nem azt akarom mondani hogy tõkéletes a Vista (mert nyilván nem az) csak "megvédeni" szeretném.
Pont ma voltam egy Vistás elõadáson ahol egy elég talpraesett microsoftos manager beszélt.
A hardver igényrõl:
-Szerintem akinek eddig XP-je volt annak a vista is el fog futni gond nélkül.512 ahhoz is kellett meg ehhez is kell.
Dinamikusan allokál memóriát amugy, tehát van x-ed és annak fügvényében foglal.(meg igy felméri a géped tudását és annak megfelelõen állitja be a többi dolgokat)
-Az egész prezentációt egy lapotopról tolta amin vista volt (RTM). A gépben integrált intel vga volt osztott rendszer memóval és egy akadás nélkül mentek ezek a csilli villi efektek.
(De ahogy már emlitette vki ez nyilván kikapcsolható)
Miért jó? Olvassátok el ezt meg próbáljátok ki aztán döntsétek el.
Sztem vannak benne jolhsználható ujdonságok, mindamellett a biztonságra (bitlocker,értelmes tûzfal) és hasonlókra is figyeltek.
Nem, nem dolgozom Gates bácsinak
Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!
Írta 2006. november 17. - 22:52
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. november 17. - 22:50
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. november 17. - 21:02
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. november 17. - 20:41
táp kikapcs, táp bekapcs, és X-edikra eljutottam winows-ig. általában elõtte x-2szer fagyott boot közben, a maradék esetben csak puszta csend.
aztán rátoltam egy friss biost, és láss csodát.
keress másik procit valakitõl kölcsönbe. 3000+ venicet, az a tuti.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. november 17. - 20:32
(Asus A8V-E SE ha jól mondom)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. november 17. - 19:44
Már mindent kipróbáltam.
Arra gyanakszok, hogy olyan régi bios lehet az alaplapban ami még nem támogatja ezt a 3700+ San Diego procit. Létezhet ez?
Az alaplap szerintem elég régi változat lehet. Rev. 1.02 van ráírva és a hûtõje se olyan mint a ph-n tesztelt változaté. Ilyen elfekvõ darab lehetett a boltban , ahol vettem.
A többi alkatrész:
256MB 7600GST PCI-E
2x512 Hynix D43, próbáltam egy db-al is
Bekapcsolás után minden venti pörög , de képernyõ sötét, hangot nem ad semmit, hanem kussba van. Egyedül úgy sikerült hangot kicsikarnom belõle, hogy ha az A1-es foglalatba raktam magába egy memóriát( elvileg ilyen estben B1-be kell). Ekkor egy hosszabb sípolás majd kb ugyanennyi szünet ismétlõdik folyamatosan. Ha B1-es foglalatba rakok magában egy ramot, vagy ha dualba A1 és B1-be akkor sípolni nem sípol,de továbbra is se kép se hang.
Minden új, kivéve a memóriákat. Próbáltam magában egy Samsung rammal , azzal se volt jó.
Táp ugyan csak egy 300W-os Azona, de attól még proci+vidkari+ram kombót el kéne vinnie egy beindítás , biosba bejutás erejéig.
Próbáltam egy S3 Virge PCI videókarival is, szintén semmi
Valakinek valami ötlet? Én arra gyanakszok, hogy régi a bios benne, vagy csak szimplán rossz a lap.