Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2007. június 21. - 09:04
Írta 2007. június 20. - 23:53
nem kell direkt bringás, sõt!, de nem baj, ha lehet hozá kapni kormánykonzolt meg vízálló tagiyt meg mittoménmit. meg esetleg valami software, ami razol nekem szexi grafikonokat szintrõl távról miegyébrõl...nem értek a témához, de most, hogy lesz némi zsebpénzkiegészítésem a nyári melókból, gondoltam benevezek egybe, régi vágyam már egy ilyen cumó.
az egnos az meg a "földi pontosítás", igaz? (parasztosan mondva)
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 20. - 15:52
De javaslom, hogy legyen az is linksys.
tomato: csomagütemezés pölö, leasing time, WPA-enterprise/personal, egyszerû és átfedésmentes konfigurálás, trillió feature (például dDNS, WDS!) és elronthatatlan. De nézd meg a honlapját!!!!
Elsõ lépésben megszerzed a firmwaret, kábellel összekötöd a géppel és a régiben kiválasztod az update-et. Ha nincs áramszünet közben, akkor simán menni fog.
http://www.polarcloud.com/tomato
"It features a new easy to use GUI, a new bandwidth usage monitor, more advanced QOS and access restrictions, enables new wireless features such as WDS and wireless client modes, raises the limits on maximum connections for P2P, allows you to run your custom scripts or telnet/ssh in and do all sorts of things like re-program the SES/AOSS button, adds wireless site survey to see your wifi neighbors, and more. "
és
http://en.wikibooks....Tomato_Firmware
Írta 2007. június 20. - 15:40
okke. olyan wifi kartyabol megvehetem a legolcsobb leghulladekabbat is, vagy van azok kozul is jobb-rosszabb?
szerintem érdemes azonos gyártótól venni a wifi kártyát is mint a routert, az legalább tuti volt tesztelve egymással (pl dlink router+kártya után a router le lett cserélve linksysre, és voltak problematikák...)
a másfélmegás net meg bõven elég mindenre, ketten is játszhattok egyszerre, általában a netes játékok adatforgalma nagyon alacsony, míg mondjuk ha youtube-on nézegeted a videókat, az inkább le tudja terhelni nagy részét a sávszélednek...
Írta 2007. június 20. - 15:26
okke. olyan wifi kartyabol megvehetem a legolcsobb leghulladekabbat is, vagy van azok kozul is jobb-rosszabb?
termeszetesen a jobb termek gyorsabb adatforgalmat bir, es sokkal jobban viseli a falakat.
De a prohardveren olvassal utana.
"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"
Írta 2007. június 20. - 15:24
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. június 20. - 15:20
-Savszelesseg nem felezodik, hanem aranyosan oszlik ( halozati terhetlsegtol fuggoen)
-2 gep nincs egymasnak ala/fole rendeltsegi viszonyban, ergo nincs szerver, kliens
-az uj routerek 99% a 2,4 GHz-es frekvenciasávban dolgozik, szal a gepekbe eleg egy PCI os wifikartya, azon az antenna boven eleg.
"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"
Írta 2007. június 20. - 15:06
jonnenek a buta kerdeseim
es akkor ha ezt megveszem [es egyeb kellekeit] akkor lehet majd mindket gepen egymastol fuggetlenul jatszani/netezni stb? Nincs olyan, hogy az egyik a szerver, es annak mindig be kell kapcsolva lennie?
a savszelesseg az felezodik? Masfel megas netem van, ha egy ember jatszik akkor a masik mar max csak szorfozni tud ugye jol gondolom?
a ket szoba a haz ket sarkaban van, bar nem tul nagy a haz. de azert van egy-ket fal amin at kellene jutnia a hullamoknak. Akkor inkabb ilyen asztali antennas temat kell venni?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. június 20. - 13:10
sokan ajánlották már, de apu meg nem akarja, hogy úgymond bütyköljek..
Írta 2007. június 20. - 12:55
nem tudja véletlenül valaki, hoyg vistában hol tudom kikapcsolni azt a figyelmeztetõ (és mellesleg k. idegesítõ ) hangot ami figyelmeztet ha százon megy a proci? mert így ha néha egy kis gémre kényszerülök, kénytelen vagyok hallgatni azt a sipítozást ... már amig meg nem unom
a zsenik átlátják a káoszt
Írta 2007. június 20. - 11:42
http://www.trilliananywhere.comA trillian basic 3.1 elviseli, ha rátelepítem a pro 3.15 verziót?
Szerintem.
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 20. - 11:34
Compaq és HP gyakran van trinitron képcsõvel. Nekem egy 19-es öreg HP van, amirõl levadásztam, hogy valójában a belseje tejesen sony. Megtaláltam hozzá a megfelelp drivert, ráerõszakoltam, innentõl giga felbontás x 100 hz.
router témához: Linksys wrt54GL és firmwaret cserélni rajta rögtön tomato-ra. Hopp, 600$-os tudás... Megjegyzem mostanában alig 15e HUF felénk.
Írta 2007. június 20. - 01:11
Nem hiszem a gond lenne. Én úgy tudom amikor beállítod a frissítést akkor csak azokat az értékeket engedi, amit a monitor elbír.
van itthon a szekrényben egy Compaq (még a rendes Compaq, nem HP) 17es CRT monitorom, a window szerint csak max. 85 Hzn lehet hajtani, de én beállítottam 100 Hzre, és gond nélkül muzsikált 100 Hzen 1024*768on 2,5 évig. most is mûködõképes.
Írta 2007. június 20. - 01:08
amúgy meg küldj rá jóval nagyobb tápfeszt, mint ami kell neki, és hajtsad. esetleg egybõl jófajta váltóáramot, pl. 230V...de ebben az esetben húzódj kicsit arréb, káros lehet az egészségedre. felelõsséget nem vállalok a leírtakért.
esetleg overclockold meg, de úgy izombó', aztán kezdj el nagyfelbontású filmet lejátszani, vagy valamivel jól leterhelni a karit (3D render pl)...(nem értek a tuninghoz, biztos van benne valamiféle védelem)...
és a buzi fórumengine megint megette a tamaskanak való help felét. a lényeg röviden:
kell egy router, linksys dlink trendnet miegyéb, legyen benne titkosítás (128bites WEP otthonra elég), meg MAC cím szûrés, és DHCP. esetleg egy korerkt port forwarding, torrenthez CS-hez miegébhez, aminek fix port kell...és 54 mpses legyen (802.11g). nekem egy WRT54GL típusú linksys van, kiválaón mûködik.
kell vevõ, ez lehet pcios, itt lehet fix vagy asztalra kihúzható antennás, ez utóbbi akkor jó, ha mondjuk 800 mm-es vaslapból van az asztalod, vagy nagyon le van árnyékolva a géped...meg lehet usbs pendrive méretû, ez ugyanolyan jó, és kiscivel olcsóbb is. ezek is 54 mbps legyenek. nekem 1 pcios és 1 usbs van itthon, mindketõt trendnet. mûködnek szépen, és gyorsak is. (persze ha napi 500 gigát mozgatsz 2 gép közöt, akkor az 1000 Mbps UTP kábelt + a megfelelõ hálókártyákat ajánlom).
igazából a legtöbb mai router megfelel igényeidnek, én linksyst vagy trendnetet vennék.
Írta 2007. június 20. - 00:51
NA szal:
Van egy GEforce 6600GT PCi-E-s videokarim
és ez akadozik(meg-meg ála a ventije)
és azt mondtt a a srác (bótos)
hogy ha legéteném
ako
kaphatnák egy ujat
De Nem tomHOGY KE EZT A ***RT LEÉGETNI KÉRLEK SEGITSETEK
MA DÉLUTÁNRA
LE KEL ÉGETNEM
PLS
MIT CSINÁJJAK
KÖSZIKE A VÁLASZOTOKAT ÜDV
Írta 2007. június 20. - 00:39
szal meg mindig az a helyzet, h ket gep van es ossze ke oket kapcsolni hogy a masikon is legyen net
wezeteknelkuli megoldasra gondoltam
szoval kell nekem egy modem, egy router meg ket halokartya? Annyit tudok, hogy a mostani modemem az nem lesz jo, azzal csak egy gepnek tudok netet adni.
valami alapszintu leiras kellene hogy ilyen temaban mi micsoda
nem akarok egyelore ilyen ip meg isp meg mittomen milyen dolgokba belemenni, csak azt kellene tudnom, hogy mit kell megvenni, es pl wireless routerbol mi szamit jonak es mi nem.
van valakinek valami linkje ahol okosodhatnek?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. június 19. - 20:59
Mien monitort?
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"