Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
tft monitoroknál a 60Hz az ajánlott ha jól tudom.

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Hát van egy Asus vw192s monitorom meg egy albakomp tft mind a kettõ

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Arra céloznak az elõttem szólók, hogy kellen a monitor pontos típusa, mert így nem lehet erre válaszolni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok.Volna egy kérdésem.minden félét hallotam már arró, hogy a monitort hány Hertz en kell üzemeltetni.Szerintetek melyik az optimális?Köszi!

magyarországon leginkább 50-en, az gyün a drótón......:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mien monitort? :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Sziasztok.Volna egy kérdésem.minden félét hallotam már arró, hogy a monitort hány Hertz en kell üzemeltetni.Szerintetek melyik az optimális?Köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mind tipikus tn+film kamu adat :)
160/160 az ugy jön ki, hogy nem 1:10 hanem 1:5 kontraszt mellett mérik. de ha 1:10 mellett mérnék, mint minden más panel esetében, akkor 130/140 lenne. (ez a szabvány mérési mód amugy)
1:2000 az pedig dinamikus kontraszt, a valódi kontraszt kb 1:1000 körül van.
nem beszélve a 16,2 millió szinrõl, ugyanis a tn+film nem képes csak 6 bit szinmélység elõállítására (262.000 szin), a maradék két bit frc-vel jön össze, ezért nem is 16.7 csak 16.2 millio, ami valójában ahogy mondom 262 ezer, de valahogyan el kell hitetni a vevõvel, hogy jó monitort vesz.
ez puszta marketing, és te is bedõltél neki :)
és csak addig nem veszed észre a különbséget amig nem használtál komoly monitort ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Hát....
Amiket olvastam ezen az oldalon a tn+film hátrányairól azok közül egyik sem teljesül az általam linkelt monitor esetében.
160/160 betekintési szög
1:2000 kontraszt
16.2 millió szín

Nekem pont jónak tûnt grafikára. Persze teljesen laikusként....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
sorry, tn+film, csak kimaradt egy N betû.
amugy meg:
http://www.tftpanel....hp/paneltipusok

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Mi az a t+film?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
pva/mva paneles monitort keress, t+film nem való grafikához...
mondjuk 70 körül nem sok esélyed van, de 80-ért van p-mva panelos sungoo a nemvagyokhülye áruházban.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Ez mondjuk?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Sürgõsen kell ma vennem egy monitort. TFT-ben gondolkozom. Legfeljebb 60-70 ezer lenne rá, de inkább kevesebb. Játék nem nagyon fog futni, grafikához kellene. Az sem baj ha nagy, de nem létfontosságú.
Láttam már tft-bõl nagyon szart is, meg nagyon jót is. Szóval ha vki mostanában vett jót, akkor ossza meg velem. Köszi.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Alapból Nero 6 volt fent. Régi firmware. Se CD-RW, se DVD-RW nem ment rajta!
Mármint a törlés! Ha tiszta RW-t raksz bele azt megírja!
Maxell, TDK minden volt benne.

Új firmware (Pio honlapról lett leszedve semmi gond nem volt a telepítéssel!),
Nero 7 semmi változás! Az új Xp még hátra van!
Majd meglátjuk!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Asszem hasonlo temaban mar irtam. Probald meg leszedni az inCD-t ha fenn van. Ha nincs, akkor ki kell probalni az irot egy steril XP-n vagy pl. linux alatt, hogy jo e. Sot eloszor egy masik tipusu RW-lemezt is megprobalnek, mert az is lehet rossz, illetve markaosszeferhetetlenseg lehet.
A firmware-t nem jo cserelgetni, de ha hozzavalo volt es sikeresen felment nincs gond. Viszont elkepzelheto hogy valamit elszur a frissites, ilyenkor vissza kell rakni az eredetit.

1bkent nekem egy teac van regi pio belsovel es az incd- nekem hazavagta ugyanigy az rw- kezelest, sot a neroval (incd jelenlet eseten) rw-re kiirt fedora lemezem telepites kozben olyan szepen megfagyott hogy orommel nezhettek volna a majkremszaftosok :D. Utana megirtam anelkul is es ugy tunt az volt a gond.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Van egy burn4free nevû progi vindózze-al sokat használtam, minden mûködött vele. Egyetlen hiba benne, hogy egy randa reklám van a szélén.
De az is lehet, hogy átbasztak a boltba, és csak rá van írva, hogy -rw. Mi a márka?

Pioneer 108-as. Semmi gond nem volt vele mostanáig!

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Azért megnézném, hogy a chelló hogy a picsába ismeri fel, hogy torrentett használok, vagy ftp-t...

Azt tudod, hogy mûködnek a tûzfal programok?

Itt nem csak a csomagok "fejlécét" vizsgálják, hanem a csomagok tartalmát is.
Ha nem trükközik a felhasználó, akkor simán ki lehet szûrni egy csomó dolgot. A legtöbb programnak, protokolnak vannak jellegzetes dolgai, amiket lehet figyelni.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Azért megnézném, hogy a chelló hogy a picsába ismeri fel, hogy torrentett használok, vagy ftp-t...

Van egy burn4free nevû progi vindózze-al sokat használtam, minden mûködött vele. Egyetlen hiba benne, hogy egy randa reklám van a szélén.
De az is lehet, hogy átbasztak a boltba, és csak rá van írva, hogy -rw. Mi a márka?

Ride everywhere.

.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

A következõ a szitú!
Van egy DVD-RW meghajtóm ami nem akarja felismerni az RW-lemezeket.
Ebbõl kifolyólag nem is akarja törölni azokat. Nero és Firmware csere már
megvolt!
Valakinek lenne valami ötlete?
A kukába vágás és új vásárlását kivéve!:)

Üdv

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
Bocs a duplázásért...
A fejre állítás bejött, örök hála, Greg!
A furcsa az, hogy most az mft-vel sincs baja. Gyors mentés és kuka.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos