Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Üdv Mindenki!

XP van a gépen, de azt írja a BIOS update utility help, hogy: "create a bootable floppy disk in DOS mode". Hogy kerülök én DOS mode - ba?

Köszönettel

Floppy formazasnal lehet csinalni olyat* hogy MS-DOS rendszerindito file-okat is rategye...ezzel mar tudsz majd dost bootolni pl BIOS updatehez! De sok rossz tapasztalat (anno a szervizunkbe behozott, tapasztalatlan felhasznalok altal erontott ezkozok alapjan) miatt en inkabb azt mondanam, hogy ha nem vagy biztos a dolgodban, es nem tudod pontosan mit csinalsz es hogy kell BIOS-t frisiteni/cserelni, inkabb bizd szakemberre, vagy olyanra aki mar csinalt ilyet! Persze ha magad vagsz bele hajra, sok sikert de ovatosan es mindent olvass el!

*.:
Feltöltött kép

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

addig is
http://www.polarcloud.com/tomato

Hmm a tomato nevrol nekem a rosszemleku alaplapgyarto es hiresen gagyi termekei jutnak eszembe :)

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Van egy flatron monitorom. Mivel kell tisztítanom, hogy lejöjjenek róla a foltok? (Lecsaptam rajta egy szúnyogot.)

En mindig enyhen nedves rongyal attorlom (epp csak nedves legyen..ne csucsogjon a vizben!), aztan konyhai papir torlokendovel szepen le lehet szedni meg a zsirfoltokat is! Ezzel a modszerrel nem serulhet meg a legtobb katodsugarcsoves monitoron levo filmreteg ami a portaszitas vegett van rajta. Viszont oldoszeres, vagy ablaktisztitoval vagy epp a nepszeru alkoholos monitortisztitoval ez elofordulhat! (sokan nem tudjak hogy eredetileg az alkoholos tisztitokendo nem a kepcso tisztitasara lett kitalalva hanem a muanyag doboz/kava tisztan tartasara!)

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Üdv Mindenki!

XP van a gépen, de azt írja a BIOS update utility help, hogy: "create a bootable floppy disk in DOS mode". Hogy kerülök én DOS mode - ba?

Köszönettel
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
addig is
http://www.polarcloud.com/tomato

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Van egy flatron monitorom. Mivel kell tisztítanom, hogy lejöjjenek róla a foltok? (Lecsaptam rajta egy szúnyogot.)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ismerõsömnél tavalyig ment egy 486-os gép, volt vagy 12-13 éves. Nemrég vett egy másikat amivel nem csak írni lehet. de egészen biztosan vannak még mûködõ 386, 286-os gépek is egy-egy eldugott helyen.

nagyanyámnál pont a hétvégén sikerült elõkotornom a garázsból egy régi 486ost, egy tápkábelt kellett kerítenem hozzá, a többi ott volt egy zacskóban, és nagyon tutin mûködik...olyat supermarioztam DOS alatt, hogy ihajjcsuhajj :D de itt lent is pihen egy P1es, <10GB alatti caviar winyókkal meg win95el, pöccre indul...

nálam az adatmentés olybá' zajlik, hogy amit lehet, azt weben keresztül érem el (gmail, exchange, google calendar, del.icio.us a kedvenceimnek), gépre soha le nem töltöm õket. a gépen tárolt favokat doksikat pedig fél évente kiirom CDre (TDK vagy verbatim az alapnyag) és pendrivera is + a publikusabbakat (favok meg mondjuk jegyzetek) feltöltöm a 4shared.com alatt található virtuális merevlemezemre, a kevésbé publikusakat pedig egy külön erre a célra fenntartott gmail fiókról elküldöm saját magamnak és tagelem õket. fotóknál zenéknél más a helyzet, a zene nem olyan gáz, ha nagyobb vérfrissítés van, akkor mindig nyomtatok 2 listát (albumokat külön tárolom a solo fileoktól), amiket aztán jól elteszek egy mappába, aminek kiemelt helye van a polcomon. aktuális kedvencek persze kint vannak CDn meg mp3lejátszón, meg ha hasonló stílusúakból összejön 1 DVDnyi, akkor azokat is kiirom. vész esetén mondjuk a zenét lista alapján a legkönnyebb "pótolni"...

ééééss elnyelte.

"azokértnemkárhaelveszik" fotókat (bulik ökörködések kirándulások miegyéB) msn spacen tárolok, ezek általában közérdeklõdés tárgyai haverok/oszttrásak között, jó helyen van az ott. a családi fotóalbum berendezve pedig fél évente kerül 2 példányban DVDre mentésre (tdk/verbatim szintén), ebbõl 1 dvd egybõl pormentes tokban a polcra kerül, 1rõl pedig minden gépre (apuanyu laptop öcsi gép meg az én 2 gépem) felmásoljuk az újabb fotókat, és aztán megy a polcra.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na leadtam a rendelest a GL modemre es a ket G kartyara :)

kedden jonnek ha igaz

na akkor jovok majd az ujabb adag okos kerdessel :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Látom még egy szavazat a GL router és a szimpla kari mellé. :)

Ezek mellé közben sikerült elérnem szakmabeli kollégát is, aki megerõsített ugyanezekben.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
koszikoszi :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

meg mindig en, es a wifi kartyam
...........................

Nagyon nagy kerdes az hogy milyen a meglevo routered/acces pont-od, vagy ha nincs milyet szandekozol venni?!!
Mert ha gyengebb a routered/ap akkor felesleges komolyabb kliens kartyat venned, annak a plusz szolgaltatasait nem fogod tudni kihasznalni csak a megfelelo routerrel/ap-al es ez vissza fele is igaz! Egy bikabb router/ap es kevesebbet tudo kartya melett nem tudja magat "kifutni"(bar ez igy eleg rossz megfogalmazas..de azert remelem ertheto mit akarok osszehozni...). Ergo nem is biztos hogy megeri a komolyabbat venni!
Pelda: Az elobb is emlitett linksys router amit multheten beuzemeltem igaz hogy megy minden ma elterjedt szabvannyal (elsosorban B es G). De a maxot aka padlogazt ha igy jobban tetszik csak ilyen kartyaval tudnank kihasznalni: WMP200

Tehat a kerdes, hogy milyen routered/ap-od van/lesz?!

update1:
de latom ezt az egeszet elottem is kb vazoltak ;)

update2:
visszaolvastam :P...latom GL-es router ajanlottak..az jo router..lehet hozza mindenfele hekkelt frimware-eket szerezni netrol csomo extra ficsorrel..nagyon nepszeru cuccos. (de dragabb is mint a tobbi..lehet pont ezert..nem tudom..a wrv200-nal 3K-val volt dragabb...igy nem azt vettem vegul cegnek...pedig ugy indultam hogy GL vagy G (G is dragabb!)...lett belole wrv200 ami meg ficsorben is tobbet tud....

update3: ennek tukreben teljesen felesleges megvenned a GS/GR-es karytat a routered(GL) nem fogja tudni soha a range/speedbooster-ert, igy kihasznalni se tudod. G-st vedd akkor meg.

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
A multhet kozepen uzemeltem be egy Linksys WRV200-as routert a melohelyen, mert a regi megmakkant....
Ez egy "Rangeboosteres" tipus, tapasztalatok:
Lehet akarmilyen csilli-villi ficsor ha a router nincs rendesen beallitva, es pl az adott kornyeken az éterben nagy a dzsumbuly (sokan wifiznek), akkor bizony vehet az ember barmit, uzemeltetet barmit az nem fog semmivel jobb teljesitmenyt hozni mint mas.
Peldaul itt is a cegnel a szekhazban mas cegek is hasznalnak wifi-t, ezeknel 4-bol 3-nal ugyanazon a csatornan ugyanazon a frekitartomanyban "forgalmaznak"....hat kepzelhetitek milyen lassu volt! 1szobaval arrebb mar "nagyon rossz jelerosseg", abban a szobaban meg "rossz jelerosseg" volt..pedig ugye a linksys nem a dzsunka gyartok koze tartozik (Cisco rulz ;))...gyorsan monitoroztam a helyzetet, es attettem masik (jo tavoli:11-rol 3-asra) csatira/frekire a router es a klienseket, es maris megduplazodott-meg haromszorozodott mind a jel erossege mind a minosege! Az ok egyszeru magyarazni se kell, adott frekin sokan kommunikaltak tobb kulonallo halozatrol, igy a routereknek es kliens kartyaknak valogatni kellett a sok eterben ropkodo jel kozul a sajatjaikat...magyarul dzsumbuly volt a frekvencian..ez olyan mintha 20-an akarnanak egy telefonvonalon dumalni egyszerre....lehet csak sok ertelme nincs... :P
(Persze az arnyalt kephez hozzatartozik az is hogy a kliensek regi gepek, oreg kartyakkal melyek csak a IEEE802.11b szabvanyt ismerik...dehat ebbol kelett fozni...evvan' ;)..a lenyegen nem valtoztat hogy jol be kell loni a wifit es akkor tuti lesz!)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
edit 4: http://www.huwico.hu/node/196 a lényeg
"a hangzatos elnevezésû SpeedBooster technológiával van felvértezve, mellyel a gyártó szerint 35%-os sebességnövekedés érhetõ el. A Broadcom AfterBurner technológiájára épülõ eszközök......
....a fent említett Broadcom általi AfterBurner (125 Mbps) .....
....Tartsuk észben, hogy ezek a sebességek erõsen elméletiek, és jó ha valós helyzetekben sikerül ezeknek az adatoknak a felét elérnünk."

edit 5: zárszó - a gl nem speedboosteres ROUTER, ergo nincs értelme a jobb kártyának. A router helyes beállításával viszont sokat lehet nyerni.

ezek alapján dönts :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem olvastam még utána ,de az ilyesmit a ügyes adatforgalom-kezeléssel szokták megoldani.
Szvsz attól függ, hogy milyen a netkapcsolatod. A szimpla router - kábel - gép kapcsolat kiváltását akarja optimalizálni, nem a netet. Megjegyzem, nekem az alap intel b/g minipci wifi is tökéletesen, gyorsan teszi a dolgát.

Utánaolvasok.

edit 1: ez csak a gép - router távolságon dolgozik, ha nem voltam érthetõ
edit 2: Tegyük fel hogy 30mre(sok fal) vannak egymástól az ezközök. SpeedBooster nélkül valószínû létre se jön a kapcsolat. SpeedBoosterrel meg lessz egy 10megás kapcsolatod. VAgy ha szabadban 300méterre vannak egymástól akkor speedboosterrel 30mb/s helyett 50mb/s lessz a kapcsolatod.

Érdekes, hogy van egy rangebooster is, mert utóbbit figyelembe véve más megoldás is lehetne. Btw ha nõ a teljesítmény, stabilabb a kapcsolat, akkor az elméleti sebességhez is közelebb jutunk a gyakorlatban.

edit 3: http://www.huwico.hu/node/233 olvasni, ötlet, hogy miért lehet gyorsabb

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
meg mindig en, es a wifi kartyam

oke linksys

ket fele van nekik

WMP54G es WMP54GS

ez utobbi valami speedbooster nevu dologgal van felfegyverkezve

es nagyobb is. De ez mindegy. Viszont dragabb is. ez nem mindegy. megeri az arkulonbseg?

ez a sima

Feltöltött kép

The Wireless-G PCI Card connects you with Wireless-G networks at an incredible 54Mbps! And for added versatility, it can also interoperate with all the 11Mbps Wireless-B (802.11b) products found in homes, businesses, and public wireless hotspots around the country. And in either mode, your wireless communications are protected by up to 128-bit encryption, so your data stays secure.

- Wireless-G (draft 802.11g) connectivity for your desktop PC
- Incredible data rates up to 54Mbps in the 2.4GHz radio band
- Also interoperates with Wireless-B (802.11b) networks at 11Mbps
- Put your PC wherever you want, with no cabling hassle

ez meg a masik

Feltöltött kép

The Wireless-G PCI Card with SpeedBooster incorporates the next generation of Wireless-G. In standard Wireless-G (802.11g) mode, the Card can connect to wireless networks at an incredible 54Mbps. With our new SpeedBooster technology enabled, your "real-world" wireless network performance increases by up to 35%! Unlike other speed-enhancing technologies, SpeedBooster is 802.11 compliant, fully compatible with standard Wireless-G, and a "good neighbor" to other wireless devices and technologies, using a single 2.4GHz channel as specified by the official wireless standard. And, unlike other technologies, with SpeedBooster you'll see an overall speed improvement even when running a mixed network of SpeedBooster and regular Wireless-G devices.

- High-speed Wireless-G for your desktop PC with SpeedBooster
- New SpeedBooster technology increases performance by up to 35%
- Compatible with standard Wireless-G and Wireless-B networks

van meg a GR is, abban meg valami RangeBooster van, GS-hez kozeli arban [ami a sima G-nek a duplaja kb] de gondolom az csak akkor kell ha nagyon messze levo gepeket akarsz osszekotni

tehat kerdesem annyi csak, hogy vajon megeri e a szpidbuuuszteres kartya a tobbletkoltseget? vagy a sima is tokeletesen eleg lesz, mert a dragabbik az csak hamukalas, es feleslegesen dobnek ki penzt olyasvalamire amit nem is vennek eszre. humm?

leccilecci irjatok gyorsba mert holnap mar kb szeretnem megvenni

RAUH-Welt
B E G R I F F

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Nero-nál hol tudom beállítani, hogy DVD másolásnál az ideiglenes DVD-képet hová rakja a gépen? Ahova õ akarja pakolni, ott nincs hely, de máshol lenne...

File menu=> preferences=>cache 6-os Neronal...7-es hirtelen nincs keznel..

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Nero-nál hol tudom beállítani, hogy DVD másolásnál az ideiglenes DVD-képet hová rakja a gépen? Ahova õ akarja pakolni, ott nincs hely, de máshol lenne...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Én a holografikus lemeztõl várok sokat, de ahogy láttam itt még meg sem említettétek, pedig 1 lemezre ráfér 400 giga, de 2010-ig ki akarják böviteni 1.2 terabájtra és az írási sebesség sem rossz.
Persze ez nem mint háttértároló, de a Blue-Ray meg a HD elbújhat mellette...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
off
azok is mind csapagynak nevezendok
on

mostani flash-ek mar egesz gyorsak
nem annyira de amire egy usernek backupnal szuksege van arra jo szerintem

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
A vinyokon is tonkremegy az adat idovel, de ez sok evben merheto mivel eloszor csak laposodnak a jelek megis hasznalhato marad az adat. Lehet gondolni a magnesszalagok elvere az is magneses elven rogzul.
A flash kartyak a kvantumfizika egyik rendkivul erdekes elven mukodnek. Most nem irom le pontosan hogy, de a lenyeg hogy egy szigetelovel korulzart "cellaba" kerul az elektromos toltes es ott tarolodik. Amig ez a toltes ott marad ,vagyis minel jobb a korulotte levo szigeteles (nincs elszivargas) annal tovabb tudja tarolni az adatot.
Szerintem az a 10 20 ev tarolastol fuggo dolog. A flash kartya masik fo problemaja a vinyokhoz kepest a sebessege, tehat nagy sebessegre meg nem alkalmasak marad a tarolasi funkcio.
A vinyok rovid idon belul nem fognak kihalni, legfeljebb atalakul a belsejuk es nem csapagyasak lesznek, sot mar reszben most sem azok hisz a feluletek egy filmretegen csusznak egymason ha joltudom. Ezt meg azzal lehet fokozni ha nem ernek egymashoz az elfordulo feluletek, pl szupravezeto magnesekkel (ami jelenleg nem megoldott) De az egesz azon mulik hol tortenik meg a technologiai attores eloszor.
Sztem 1 vinyo elettartamat elsosorban az hatarozza meg (ha nem szamitjuk az emberi tenyezot aki leejtheti rosszul/rosszkor dugja ra a tapra stb.) hogy mennyit kapcsolgattak elete soran. Ezutan jon a forgasido, meg hogy milyen stabilan kapta az aramot. Es persze a gyarto ill. az alapanyag minosege is fontos.
Nem az iro olvaso csip hal meg hanem a flash chip "index" tartomanya ahova a fajlok fejlec adatai kerulnek (mint a vinyonal a file allokacios tabla) mivel ez sokkal surubben irodik mint az osszes tobbi. Asszem a cikkben is ezt irtak