Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

buko

buko

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

értem és honan tudom h bootolhato e a disk??

ja meg nekem 2 gb ramom van azt birja ugye??

buko

buko

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Az attól függ, hogy a telepítõ lemez boololható-e. Ha igen, és BIOS-ban beállítod, hogy CD-rõl bootoljon, akkor onnan fog. Ha nem bootolható, akkor ezt buktad sajnos. Vistához nem éretek, XP user vagyok. 64 bit nem sokat jelent a gyakorlatban, legfeljebb, ha 4GB RAM-ot szeretnél használni, mivel 32 biten nem lehet megcímezni ennyit, csak 64-en, ergo a 32 bites OS-ek nem kezelik.

értem és honan tudom h bootolhato e a disk??

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
KATT

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

buko

buko

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Le lehet valahonnan ingyen tölteni a windows vista-t?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az attól függ, hogy a telepítõ lemez boololható-e. Ha igen, és BIOS-ban beállítod, hogy CD-rõl bootoljon, akkor onnan fog. Ha nem bootolható, akkor ezt buktad sajnos. Vistához nem éretek, XP user vagyok. 64 bit nem sokat jelent a gyakorlatban, legfeljebb, ha 4GB RAM-ot szeretnél használni, mivel 32 biten nem lehet megcímezni ennyit, csak 64-en, ergo a 32 bites OS-ek nem kezelik.

buko

buko

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Igazábol frissitettem egyszer de nem emléxem hogy elõtte jo volt -e :S

A win 98 telepitö lemeze megvan cska ha lefomázom akor alapbol cd röl bootol nem? mert én beálitotam hogy cd röl bootoljon de nem ottolot ezegy másik win volt és ha leformázom ,akor vinyorol nem fog bootolni vagy is kénytelen lesz cd röl bootolni nem??
köszi edig midnent
ja és vista-t készülök felrakni :S
sok az érv hogy ien oan de télleg mien? gef 8500 gt-m van elvileg dx 10 :S
ha nem teci kakor kiprobáltam ha meg igen akor marad :D
sokat számti hogy 32 bites vgy 64?? ezt nem tom ha van vmi fontos info amit tudnom kel szolj( a drivereket szedem alaplap minden vista ra) :D de ha van baj akor szolj :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Írón frissítettél firmware-t? Ha tudod, próbáld ki másik gépben, lehet, hogy csak szoftveres a gondja. A rosszabik, ha a lézerdióda nyekkent meg. Elsõ körön egy fejtisztítás nem árthat neki.

Benyomod a Power gombot, a BIOS tol egy POST-ot, majd a boot sorrendben meghatározott rendben elkezdi vizsgálni a meghajtókat, hogy hol talál boot szektort. Általában elsõnek floppy van beállítva defaultban, de ezt megváltoztathatod, amire szeretnéd. Ha HDD kerül sorra, és addig nem volt boot szektor, akkor keres rajta MBR-t, majd rápislant a partíciós táblára, hogy megtudja meik az aktív partíció, és onnan elindítja a kernelt. Hogy a boot szektor min van, az teljesen tetszõleges, és oprencerfüggetlen. Ha BIOS-t frissítek DOS alól mondjuk, akkor floppyt megformázom bootolható rencerlemeznek, és arról indítom a gépet. Értelemszerûen ekkor nem fog betöltõdni a win kernel. Szal, ha leformáztad a rencerpartíciót, akkor szükséged lesz egy 98-as, bootolható telepítõlemezre, ami leginkább CD formátumban szokott elõfordulni.

buko

buko

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Szia nekem segitség kelene(remélem tudtok segiteni és nagy on megköszönném)
Na szal NEmtudok cd-rw , dvd-t törölni probáltam uj nero 7.9,régi 6.6 7.2 mindennel semivel sem jo a meghajto pioneer Dvr -111d
régen törölt minden
ja és mindent olvas csak törölni nem akaródzik(win Xp-m vanExtended..)
ja és még oan is kelene h a win 98 a z csak floppyrol bootol? és ha leformáznám a winyoját kénytelen lene cd röl bootolNI?
KÖSZ ÉS ÜDV:bUKO

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ez most hogy jön ide? Egy szót sem ejtettem cl3-ról. :) Aszontam, hogy a DDR3 már most gyorsabb, mint a DDR2, és még nem is jöttek ki tuningmodulok.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tudom jé, te folyamatosan memsávszél-szûk keresztmetszetû alkalmazásokat használsz, olyanokat, mint everest, igaz? :D
vagy hol a rákban jön ki a cl3 elõnye a cl4 helyett?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nah, nah, azért csak óvatosan azzal a DDR3-mal. :) Nyilván jó ár/érték arányról nincs szó, de hogy lassú lenne az enyhén szólva mulatságos. :) DDR vs. DDR2 esetében igaz volt, hogy eleinte sokkal lassabbak voltak az új modulok, de a DDR3 már most gyorsabb szinte minden esetben, mint a DDR2. Igaz k. drága, és nem éri meg egyelõre, de azért lassúnak ne nevezzük. Egyébként 1066Mhz 4-4-3-11 DDR2 és DDR3 1333Mhz 7-7-6-15 nyújt egyforma teljesítményt hozzávetõlegesen. Tehát az 1000MHz cl4 sehol sem picsázza el az 1500MHz cl6-ot (ami már jó kis tuning modulok sajátja). Olvasnivaló például: http://anandtech.com...aspx?i=2996&p=1 Persze nem játkokról beszélek, azok ugyanis egyáltalán nincsenek kihegyezve memteljesítményre.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

ddr3 felesleges, mert drága és lassú.

Ezt én is így gondolom jelenleg, de ez nem lesz mindig így, ezért örültem hogy sikerült megtalálni ezt az alaplapot:
http://www.asus.com/...694&modelmenu=1

a chieftec házaknál vannak sokkal jobbak annyi pénzért.
illetve a chieftec tápoknál is lehet jobbat / halkabbat venni.
ha van pénzed, inkább gigabyte házakat nézegess: http://prohardver.hu...7/isteni_hazak/
olyan házat keress, ahol elül-hátul 12cm ventinek van hely, jóval halkabb és nagyobb légszállitású mint a 8 centisek.

Ezt már végignyálaztam elöl hátul.
Mindig van jobb, de olyat ami ennyire megfelelt volna nem nagyon láttam, vagy kicsik voltak, vagy rossz hûtésûek, vagy drágák stb.
A chieftecben abban a modellben amit néztem 1db 120-as lehet hátul és 5db 9-est lehet betenni még, teljesen elég. (A nagy toronyban 2db 120as van hátul)
(Hûtés szempontjából a nagy tornyuk a casetek házakat is lenyomták tesztben.)

8800gts-hez elég egy 400-as enermax liberty, 20k alatt megvehetõ.
vagy még inkább egy 430-as seasonic s12, ami ugyan kevesebb ampert ad le a 12v ágon, de a világ talán leghalkabb ventis tápja.

Ezt még nem néztem , valószínû a csatlakozók fognak dönteni.
A Chieftec tápja még annyiból lehet jó hogy 14 cm-es venti van rajta.
http://www.chieftec....mart-power.html

Ház: http://www.chieftec.com/uni.html
Semmi csicsa rulz. :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Koszi! :D
Igen 8800 vga lenne kb. De csak siman semmi sli vagy ilyesmi. 400W 450W eleg lenne, de mivel tapbol chieftec-et neztem ott csak az 500W-oson van 8tus cpu conn. es 2 PCIE valamint 4 sata. Hazbol szinten chieftec az UNI vagy a Bravo sorozat BX01 ill BX02 modellje kafa szerintem. Nagyon jokat irtak rola a ph-n is hutes szempontbol es szerelhetosegre is ami nekem elsodleges fontossagu. 1bkent meg nem is dragak kb 30K HUF -ba kerulnek 400W koruli chieftec tappal.

P35 valoban jott ki csak nem kerestem eleg helyen. Asusbol csak 2 lap van ami DDR3-at tamogat es abbol az egyik integralt ramot? Egy kicsit most csalodtam.

ddr3 felesleges, mert drága és lassú.
egy jó cl4-es ddr2 ram 1000 mhz-en oda-vissza megver egy 3-szor annyiba kerülõ 1500-as cl6-os ddr3 ramot...
a chieftec házaknál vannak sokkal jobbak annyi pénzért.
illetve a chieftec tápoknál is lehet jobbat / halkabbat venni.
8800gts-hez elég egy 400-as enermax liberty, 20k alatt megvehetõ.
vagy még inkább egy 430-as seasonic s12, ami ugyan kevesebb ampert ad le a 12v ágon, de a világ talán leghalkabb ventis tápja.
ha van pénzed, inkább gigabyte házakat nézegess: http://prohardver.hu...7/isteni_hazak/
olyan házat keress, ahol elül-hátul 12cm ventinek van hely, jóval halkabb és nagyobb légszállitású mint a 8 centisek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

vagy ugye marad a sima dsl, de az baromi drága, egy 4m/4m vonal legalább 60-80k huf havonta.

Csak nálunk van Rubikom (bár ez asszem kábel) havi 6k-ért 4/4?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

...de ha hd2900xt-t akarsz venni, vagy 8800gtx/ultrát, akkor lehet kellhet egy 400-as táp. ha sli-be, vagy crossfire-be akarod tenni ezeket, akkor talán el kell gondolkozni egy 500-as enermax liberty-n.
házból coolermaster centurion, asus ta sorozat, gigabyte házikók
de ha a legjobb kuckót keresed, az pillanatnyilag az antec p182 szerintem.
a p35 lapok meg már ezer éve kaphatóak :) öcsémnek is az van[/COLOR][/FONT]

Koszi! :D
Igen 8800 vga lenne kb. De csak siman semmi sli vagy ilyesmi. 400W 450W eleg lenne, de mivel tapbol chieftec-et neztem ott csak az 500W-oson van 8tus cpu conn. es 2 PCIE valamint 4 sata. Hazbol szinten chieftec az UNI vagy a Bravo sorozat BX01 ill BX02 modellje kafa szerintem. Nagyon jokat irtak rola a ph-n is hutes szempontbol es szerelhetosegre is ami nekem elsodleges fontossagu. 1bkent meg nem is dragak kb 30K HUF -ba kerulnek 400W koruli chieftec tappal.

P35 valoban jott ki csak nem kerestem eleg helyen. Asusbol csak 2 lap van ami DDR3-at tamogat es abbol az egyik integralt ramot? Egy kicsit most csalodtam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

milyen net szolgáltatónál van olyan hogy én áéllíthatóm a fel-letöltési sebesség arányát?
mert ha képeket töltök fel~100mb,akkor pont az adsel fordítottja kéne,ha netezek akor meg nem kell feltöltési,talomban,csak minimáis

nem lehet állítani.
olyan adsl(assymetric dsl)-re fizess elõ, ahol elviselhetõ feltöltési sebesség van.
nálam otthon pl 8 mega lefelé, 512k felfelé.
vagy ugye marad a sima dsl, de az baromi drága, egy 4m/4m vonal legalább 60-80k huf havonta.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

milyen net szolgáltatónál van olyan hogy én áéllíthatóm a fel-letöltési sebesség arányát?
mert ha képeket töltök fel~100mb,akkor pont az adsel fordítottja kéne,ha netezek akor meg nem kell feltöltési,talomban,csak minimáis

Ilyen a szimmetrikus DSL szolgáltatás (a felfele és a lefele sebesség ugyanannyi), és rendszerint cégek szokták rendelni, mert rohadt drága.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

PC Haz es tap vasarlasa kapcsan tud valaki tanacsot adni
Marka es tipus.
Szempontok:
- Elegendo power egy komolyabb vga-hoz (+megfelelo csatlakozas vga/cpu)
- Jo szellozes (esetleg vizhutesre is fel lehet keszitve)
- Szerelhetoseg
- Midi vagy nagytorony illetve 3 nagy es 3 kicsi hely legalabb.
- Elolapi csatlakozok legalabb usb (control panel repulogep muszerfallal nem szempont es az oldalplexi led vilagitassal sem ;) )
- A haz ne keruljon tap nelkul 30-40-be tobbe meg plane :D

Azert potyogtem be hatha van itt koztetek aki testkozelbol latja a beerkezo hazakat, es jobban tud itelni mint keprol, mivel nekem nincs modom mindet megfogdosni mint a prohardware-seknek.

A masik szerintetek erdemes varni a P35-G35 -os lapokra? Hosszutavu celokkal.
THX

12-13 körül asus ta861 van 350-es táppal.
http://www.ipon.hu/?group_id=356
bár nem tudom, mit jelent a "komolyabb vga"
de ha hd2900xt-t akarsz venni, vagy 8800gtx/ultrát, akkor lehet kellhet egy 400-as táp. ha sli-be, vagy crossfire-be akarod tenni ezeket, akkor talán el kell gondolkozni egy 500-as enermax liberty-n.
házból coolermaster centurion, asus ta sorozat, gigabyte házikók
de ha a legjobb kuckót keresed, az pillanatnyilag az antec p182 szerintem.
a p35 lapok meg már ezer éve kaphatóak :) öcsémnek is az van

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
PC Haz es tap vasarlasa kapcsan tud valaki tanacsot adni
Marka es tipus.
Szempontok:
- Elegendo power egy komolyabb vga-hoz (+megfelelo csatlakozas vga/cpu)
- Jo szellozes (esetleg vizhutesre is fel lehet keszitve)
- Szerelhetoseg
- Midi vagy nagytorony illetve 3 nagy es 3 kicsi hely legalabb.
- Elolapi csatlakozok legalabb usb (control panel repulogep muszerfallal nem szempont es az oldalplexi led vilagitassal sem ;) )
- A haz ne keruljon tap nelkul 30-40-be tobbe meg plane :D

Azert potyogtem be hatha van itt koztetek aki testkozelbol latja a beerkezo hazakat, es jobban tud itelni mint keprol, mivel nekem nincs modom mindet megfogdosni mint a prohardware-seknek.

A masik szerintetek erdemes varni a P35-G35 -os lapokra? Hosszutavu celokkal.
THX