Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

a laptopos témához:
semmi értelme azon vitatkozni, hogy a Dell jobb, mint az IBM/Lenovo. Márkákról beszéltek, olyam mintha össze akarnád hasonlítani, hogy a BMW vagy a Mercedes gyárt jobb autót. Típusok, szériák...
A Dellnek az új D-s sorozata (D620) már tényleg nagyon jó (a D610 is jó volt belül, de a háza egy hulladék), annyiba is kerül, de nem lehet összehasonlítani egy Inspiron szériával, mert míg az elõbbi egy üzleti munkaeszköz, az utóbbi egy olcsóbb consumer darab.
A thinkpad T41 az egyik legjobb laptop amit valaha használtam. Sajnálom, hogy ezzel a házzal nem gyártják már, ha 1-2 éven belül lecserélem biztosan hasonlót veszek. Cimborám most vett egy Lenovo Z61-et, szerencsére sok jó dolgot átmentettek az új szériákba is (magnézium váz, giroszkópos merevlemez rázkódás védelem, stb), úgyhogy az megint jónak tûnik. Az R-es széria meg olcsóbb, mûanyag, teljesen más kategória.

Nem. "A" legjobb - szerintem. ;)

Még a Mac témához egy nagyon jó cikk, érdemes a néhány kommentet is elolvasni:
http://gaba.lenard.h...-arroganciajat/
"In idem flumen bis non descendimus"

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
a laptopos témához:
semmi értelme azon vitatkozni, hogy a Dell jobb, mint az IBM/Lenovo. Márkákról beszéltek, olyam mintha össze akarnád hasonlítani, hogy a BMW vagy a Mercedes gyárt jobb autót. Típusok, szériák...
A Dellnek az új D-s sorozata (D620) már tényleg nagyon jó (a D610 is jó volt belül, de a háza egy hulladék), annyiba is kerül, de nem lehet összehasonlítani egy Inspiron szériával, mert míg az elõbbi egy üzleti munkaeszköz, az utóbbi egy olcsóbb consumer darab.
A thinkpad T41 az egyik legjobb laptop amit valaha használtam. Sajnálom, hogy ezzel a házzal nem gyártják már, ha 1-2 éven belül lecserélem biztosan hasonlót veszek. Cimborám most vett egy Lenovo Z61-et, szerencsére sok jó dolgot átmentettek az új szériákba is (magnézium váz, giroszkópos merevlemez rázkódás védelem, stb), úgyhogy az megint jónak tûnik. Az R60as pl. egy olcsóbb kivitel volt, nem egy kategória egy T-sel.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Igen, azt számolgattuk, hogy drágább, mint egy hagyományos, de az most is van, csak a monitort kellene cserélni. Nekem pont azzal van bajom, hogy a winfostól már kihullik a hajam. Most rakhatom újra megint. 3 hónapja raktam fel, most megint szar. Külön csak a rendszer a c-n+sok hely, szoftver a d-n+sok hely+külön képek, munka,film meghajtó...a vírusokkal mindig küzdöttem, mikor volt netem, és félévente összeomlott...és csúnya is:) Ezektõl akarok megszabadulni. Még ha több is kerül.
Hallottam rosszat az apple magyar garijáról, csak nem tudom mennyire igaz.
De ha tényleg ilyen stabil a Mac, akkor telitalálat.
Szofti nem gond, mert eddig is okosba volt, ha meg legál kell, akkor csak mac-re.
Üdv:Thy

1.) Nagyker áron egy nem gémekre kihegyezett 22" akciós Acert hoztunk cimborámnak 50k alatt (5ms válaszidõ).
2.) 3 darab vásárolt szoftverrel 5 éve nincs vírusom (egyszeri 30k befektetés majd évi 3x5-7k frissítés).
3.) "Same shit": ha eyecandy kell a monitorra ezer Wines tupírszoft van olyan is, ami egzakt mac-like viselkedést produkál. (Mondjuk ez az, amit soha nem értettem, rosszul vagyok összerakva de nekem nálam ez nem szempont - like szín alapján autót venni.)
4.) 3 embertõl csak rosszat hallottam én is a környezetemben. (Másrészt az egyik kifejezetten peches, mivel egy éven belül kétszer hibásodott meg a 650 ezer forintos MB Pro notebookja.)

(Hitvita lesz, mint minden mek-vin "párbeszéd"...?)

Tudod mit Thy? A 3. pont miatt: vegyél Mac-et - de akkor mondok címet, ne az epölsztórba' hagyd a pénzed.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
... but the different way. :D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Én is 1992-1994 között voltam mac-es gépnyomó (és az akkori MacOS hol volt még a Leopard-tól...). Sajnos túlzottan funkcionalista vagyok ilyen értelemben, a Win is "csökkentett módban", animációk és minden egyéb bixbaxok nélkül fut nálam.
Szórakozásra ("hóm entöténment") valószínû egy Mini-t újítok - ha lesz megfelelõ TV-m hozzá.

Egy 3 éve mac-es(!) cimborám szavaival élve: "same shit" (jujjj, mit kapok ezért...).

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

320 darab ezresért nagyságrendekkel jobb gépet rakhatsz össze 22" monitorral. Csinosat, halkat, jót. Persze: nem lesz Mac.
(Még mielõtt a mactértek nekem esnek: lesz alma gépem nekem is, csak nem a napi soksok órás robothoz. Ja: én akkor indítottam újra a gépem, amikor a leégett alaplapom kicseréltem...)

...és komoly pénzeket költhettél szoftverekre; megveszed õket majd Mac-re is?

Igen, azt számolgattuk, hogy drágább, mint egy hagyományos, de az most is van, csak a monitort kellene cserélni. Nekem pont azzal van bajom, hogy a winfostól már kihullik a hajam. Most rakhatom újra megint. 3 hónapja raktam fel, most megint szar. Külön csak a rendszer a c-n+sok hely, szoftver a d-n+sok hely+külön képek, munka,film meghajtó...a vírusokkal mindig küzdöttem, mikor volt netem, és félévente összeomlott...és csúnya is:) Ezektõl akarok megszabadulni. Még ha több is kerül.
Hallottam rosszat az apple magyar garijáról, csak nem tudom mennyire igaz.
De ha tényleg ilyen stabil a Mac, akkor telitalálat.
Szofti nem gond, mert eddig is okosba volt, ha meg legál kell, akkor csak mac-re.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Minden harchoz a megefelõ fegyvert. :) Én pont a soksok órás robotok alkalmával szerettem meg. Ez a 90-es évek elején volt, amikor a Windows 3.1 volt a killer OS a Microsofttól. Fotofeldolgozásra, kiadványszerkesztésre, nyomdai elõkészítésre egyszerûen nem volt más használható alternatíva.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

http://store.apple.h...new_imac_screen
errõl mi a véleményetek? A legolcsóbbról? Használt már valaki apple-t?
Fõleg Photoshop, Indesign,Quark futtatásra,+net, semmi játék.

320 darab ezresért nagyságrendekkel jobb gépet rakhatsz össze 22" monitorral. Csinosat, halkat, jót. Persze: nem lesz Mac.
(Még mielõtt a mactértek nekem esnek: lesz alma gépem nekem is, csak nem a napi soksok órás robothoz. Ja: én akkor indítottam újra a gépem, amikor a leégett alaplapom kicseréltem...)

...és komoly pénzeket költhettél szoftverekre; megveszed õket majd Mac-re is?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Ez a notebook dolog érdekes, mindenkinek más jön be, én sikítófrászt kapok a HP kopogós mûanyagjától. Alapvetõen az ismert nevek megbízhatóak, többé kevésbé jó szervizháttérrel rendelkeznek, ezekkel nem nagyon lehet melléfogni, aztán úgyis lakva ismeritek meg egymást.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Én Mac-et használok otthon, még PowerPC processzorral. Ha itenzíven használod a PhotoShopot, vegyél még bele memóriát, egyébként pöpec. Minden megvan, ami a Win* világban, csak kicsit jobban, barátságosabban. Lefagyni nem szokása, akkor restartolok, amikor az oprendszer frissítés miatt szükséges, tehát kb. havonta egyszer. Ha meg nem jön be a MacOS, rakhatsz rá ablakokat is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ezt a HP-t én is nézegettem...csak a Dell szimpibb a gari miatt is
Acer-eket nézegettem még, azok mondjuk annyira nem tetszenek, meg az áruk sem

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
dellel nem volt közelebbi kapcsolatom,de a leírás alapján zsír vétel .) 3 év gari elég meggyõzõ! fõleg notebooknál elég fontos tud lenni, mivel kuva drágák az alkatrészek hozzá..

HP-k nekem naon bejönnek. jól össze vannak rakva, praktikus elrendezés, hangszórója ahhoz képest h notebook tisztán szól. tudom ugyis fülessel vagy más hangcuccal használja az ember, de sztem azért megmutatja, hogy jól össze van rakva, mivel nem rezonál be az egész gép... szal sztem jo vétel az is.
említett honlapról pl ez: http://www.laptop.hu...&mode=laptop_uj

Lenovo azér' messze nem IBM. albitársamnak van és õõ.. alapból szar BIOS volt rajt fenn gyárilag (csak 8megát használt a VGA). fura mind1. megcsináltuk. leírás alapján nem rossz cucc, de egy halom mûanyag az egész. nem vmi stabil érzés fogni vagy nem tom. a hangszorója 1 év után kezd szarakodni..
Nekem FuSi-m van. errõl is ugyanezt tom elmondani mint a Lenovórol. papíron jó, de nem vmi hûde minõség. jó szolgálatot tesz, mert nyüstölöm rendesen már több mint 2 éve, de a hangszóró borzalmas, dvd-ket most már rendszeresen elrontja, nem olvassa.., kijelzõ is necc, meg néha csinál furcsaságokat.
Asus még ami f.sza, csakhát $$$

helyedben én megtapiznám a Dell-t, és ha bejövõs akkor azt venném.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Lenovo az tényleg jó. Sõt, egyike a legjobbaknak, nem hiába 4. a világon eladás szinten, holott közel sincs akkora piaca mint az elsõ 3-nak.

Netes külföldi és magyar tesztek alapján is minõségre agyondícsérték, legjobb az új R ; T ; és X sorozat. Meg hát a tablet-pc-jük. Na az nagyon bejövõs.
Én egy R61-en gondolkoztam, csak hát elment a cash a téli felszerelésre :S
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
dave, csak veled van megosztási mappám...temp az meg mi?
hát a francba ezzel a géppe.mcgywer azt mondta hogy benyelte a proci:D vagy mi

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
0. lehet, hogy az utolsó adatcsomag elveszett. csávó elküldte, útközben elveszett, te meg nem kaptad meg...
1. megosztási mappára csekkolj rá. lehet nem is oda mentetted, ahova gondoltad. de megosztási mappa hasznos, használd azt, ha nagyobb fileokat küldtök.
2. temp könyvtárak, ha esküszöl, hogy átjött.
3. ha most küldték nemrég, akkor keresést indítasz minden meghajtóra, és módosítási idõ alapján keresel (módosítva az utóbbi 2 órában), majd azt átnézed. én ezzel a módszerrel kezdeném.

temp az az ideiglenes könyvtár.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
küldtek msnen egy tömörített mappát, amibe zenék voltak.átjött, és a küldõ félnél kiírta hogy befejezve, nálam meg hogy megszakítva:S:S
keresõm nem találja sehogy,hol a baj?már volt olyan hogy zenét küldtek és azt sem találom.nem ez az elsõ.aki tudna segíteni írja meg kérem szépen!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
apunak eddig egy IBM thinkpadje volt, most meg egy HPja. a suliban van dell, fujitsu és hp laptop. nekem a thikpad volt eddig a legkényelmesebb meg úgy összhangban a legjobb (teljesítményt itt nem tekintem, csak azt, hogy mennyire kezelhetõ, mennyire praktikus dolgok vannak benne/hozzá meg mennyire kopogós/nem kopos) utána jött a dell, aztán a hp, majd a fujitsu. de a dell nem rossz vétel, suliban csak dell gépek vannak, nincs velük semmi probléma.

pedig az enyém egy infofakton 2-3x is belekeveredik egy végtelen ciklusba és kikészül :D...

egy idõben én is vettem/olvastam a magyar számtechújságokat, vannak benne okos dolgok, de tigris jól írja, sajnos sok olyan cikk van, amelyet nem egy túl tehetséges újságíró hozott létre. én inkább a webes tesztekben bízom (ph, hwsw magyar oldalról), azok mindig szinte naprakészek, illetve a különbözõ fórumokban...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
azért a magyar számtech újságok tesztjeit annyira ne vedd szentírásnak, erõsen játszik az "ugye +tarthatjuk ?" faktor, másrészt némelyik újságba író szakmailag sem éppen erõs.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Apumnak jár a computer panoráma, minden hónapban vannak tesztek, egy-egy termék összehasonlítása. Laptop tesztet eddig kétszer láttam benne, mindkét felmérést ár/érték arányban Lenovo masina nyerte.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"