Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en is a 8800GT-re varok :)

vegyetek meg a 7900GTO-mat gyorsan.

valve blackbox az egy par jatek egybecsomagolva
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
igazából nem tudom mi az a valve blackbox:), de ha tényleg 15öt ér, akkor az a pár ezerrel több nem sok érte. 31ezer nekem is sok, de a 22ezres szimpinek tûnik. depo.hun nézegetem, ott tényleg 22 körül vannak...azt hiszem, jó lesz ez nekem. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a két sapphire közt az a különbség, hogy a rendes (nem lite, vagy ltr vagy lite retail) kártyához van valve blackbox, a másikhoz meg nincsen :) és ugye a blackbox kb 15 ezret ér.
szeritnem amugy nem ér 31-et a gddr4-es 2600xt
mondtam, asus van 26-ért valahol, az a max, amit egy gddr4-esért adni szabad, mert kb 7-10 % elõnye van a sima gddr3-mas 22 ezres sapphire-hez képest.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na mégvalami:

iponon van ilyen ,hogy:

SAPPHIRE HD2600XT 256MB HTD DDR3 Lite PCIE 22k
SAPPHIRE HD2600XT 256MB Ultimate PCIE 25k

mi a különbség? kábelek, szoftverek, átalakítók vagy mi? (a leírás és a kép tök ugyanaz hozzá)

na szóval ez egy jó kártya pl? http://www.hwtbolt.h...

edit: hopp, van gddr4es sapphire:

http://www.hwtbolt.h...am=19619&page=1

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
8800GT-re még én is becserélném a jól szolgáló 7900GT-met (merhogy ugyanoan lesz a palettán kb., mint anno volt a 7900GT).

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem kell 512 mega rá, mert felesleges.
his és sapphire jó (nekem sapphire van, most cserélem full passziv his-re de csak a hang miatt) de van gddr4-es asus 26-ért asszem extreme digitalban.
22 a sapphire, szóval ennél nagyobb különbséget (4k) nem ér meg a gddr4 ram, de ennyit igen.
ha lesz végre 8800gt akkor az lesz az uj isten kártya.
60 körül gtx-et megszorító teljesitmény. mindenki erre vár mint a messiásra.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
köszönöm. ergo a hd2600xt 256/512 mega gddr3as memóval nem rossz vétel...konkrét márkák vannak, amiket preferálnak a hozzáértõk? atiból gondolom ilyen a sapphire meg a HIS...

edit: 512 meg az azért felesleges, mert nem használja ki semmilyen alkalmazás? akkor 256os hd2600xt az rendben van? aztán ha van olcsón gddr4, akkor az. vettem, értettem, köszönöm. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ati vonalon növekedõ sorban, kb 15 ezertõl:
x1600xt=x1650pro
x1650xt
hd2600pro
x1950pro (hd2600xt elõtt régi játékokban, mögötte újakban, mint dirt, moh:airborne, ut3 és társai)
hd2600xt
hd2900pro
hd2900xt

nvidia vonalon:
8500gt
8600gt
8600gts
8800gts320
8800gts640
8800gtx
8800ultra

egymás ellen:
8500gt = 2600pro
8600gt < hd2600xt (10-15%)
8600gts > hd2600xt (10-15%)
hd2900pro ~= 8800gts320 (a 320-as gts kiegyenlitetteb teljesitményt hoz)
hd2900xt ~= 8800gts640 (nvidia itt is kiegyenlitettebb, de átlag 10% ati elõny)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
vagy DX9es kártyákok. Hiába nézem a DX10-DX9 összehasonlítást, hanyatt még nem vágódtam, pedig direkt kiszivacsoztam elõtte a padlót. Edit: (Nekem egyébként x1950-nel szépen fut minden High körül 1024-ben)

Aktuális civil

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
rob, te ilyen vga gurunak tûnsz.

mondd meg nekem kérlek, hogy 30ezerbõl mit érdemes venni. legyen jó filmre, akár hd felbontásúra is, videót vágni, meg játszani...mi a különbség a "régi" (X1600,x1950) és az új (hd széria) ati kártyák között? az új azt vágom hogy directx10es....hd2600 xt-t érdemes venni, vagy inkább x1600/x1650xt t? vagy esetleg nvidia? szóval ha ráérsz, egy összefoglaló listát írnál arról, hogy mi ma az alsó, az alsó közép, a felsõ közép meg a csúcskategória királya videókariban mind ati, mind nvidia részrõl, és hogy melyiketé ri megvenni?

VGaban abszolúte lemaradtam a magam kis mx440énél, a netes gépbe nincs, csak agp. de az új gépembe (videóvágos dolgozós renderelõs digitalizálós) aban van pci-e, és gondoltam esetleg akkor lehetne bele valami jó kis videókari, és kipróbálnám az újabb játékokat (meg a trackmaniat legjobb felbontásban:D)...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

ha vársz kicsit és lesz 8800gt elérhetõ áron, akkor leszel nyerõ.
pillanatnyilag nincs középkategória vga területen.
hd2600xt-t mondanék, de a dirt megfogja szerintem
amugy:
abit ip35-e
core duo e2180
2*1024mb kingmax mars ddr2-800
hd2600xt
wd 250bg re
asus ház meg fsp350pnf
kb 110-bõl kijön.

királyság köszi, bár nem sokat értettem belõle ,de majd haver tudni fogja..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

srácok kellene vmi kis konfig nagyjából közepes áron , és a lényeg, hogy azért az újabb játékok közepes beállításokon is elfussanak( Dirt, GTA4, CoD4, Airborne).. kb. mennyibe lenne és milyen gépigény szükségeltetik mindehhez?

ha vársz kicsit és lesz 8800gt elérhetõ áron, akkor leszel nyerõ.
pillanatnyilag nincs középkategória vga területen.
hd2600xt-t mondanék, de a dirt megfogja szerintem
amugy:
abit ip35-e
core duo e2180
2*1024mb kingmax mars ddr2-800
hd2600xt
wd 250bg re
asus ház meg fsp350pnf
kb 110-bõl kijön.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
srácok kellene vmi kis konfig nagyjából közepes áron , és a lényeg, hogy azért az újabb játékok közepes beállításokon is elfussanak( Dirt, GTA4, CoD4, Airborne).. kb. mennyibe lenne és milyen gépigény szükségeltetik mindehhez? légyszi segítsetek rég nem vagyok otthon a témában.. kell nekem ddr2/3 ill. core 2 duo meg hasonlók?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kondik rendben a lapon?
táp milyen?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás
Help!

kb két hete beadott egy olyat a gépem, hogy netezés közben (mellette töltöttem fel vmit a kis privát szerverünkre) hirtelen megfagyott, kb. 20-30 másodpercig nem reagált semmire, majd kék alappon fehér betûkkel vmi olyat írt ki, hogy "a rendszer károsodása érdekében a számytógép leáll. újraindításkor használja a csökkentett módot." Újraindítás nem sikerült, valahol a windows és a boot között mindig megállt a folyamat. volt olyan, hogy láthatóan nem találta meg a merevlemezt, mert floppyról vagy cd-rõl akart bootolni. haver javaslatára megfordítottam a vinyo és az alaplap közti sata kábelt és voila, megint mûködik. viszont ma este újra beadta a fenti megfagyós trükköt, ami után egyszer nem volt sikeres az újraindítás sem. sikeres újraindítás után most kicsit lassúnak érzem. mi lehet a baj?
(ja, a kb. fél éves a gép és a win mellett linux is van rajta. ha ez számít valamit :chin: )

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

6 számjegy?
annyiért már biciklit is lehet venni... :D
pusztán sznobizmus, vagy valamiami lényegi elõnye is amúgy?

alacsonyabb homersekleten fut az elektronika, igy nagyobb feszt adhatsz neki, igy nagyobb teljesitmenyre kepes. Csak akkor van ertelme, ha addig akarod huzni a gepedet amig lehet. [Ha mindent alap orajelen hasznalsz, akkor felesleges.] Plusz megszabadulsz egy-ket ventilatortol, igy kevesebb por lesz a gepben, es lenyegesen halkabb lesz.

csak macera belekezdeni. Azt hittem megvettem mindent, aztan rajottem, hogy keves folyadekot vettem, keves csovet, es meg csatlakozo is kellene.

Es igen, a VGA blokk az alsohangon 50font, de ha jobbat veszel akkor inkabb 80-90. lehet 100 is. Nekem ilyenem meg nincs is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

És télleg...
köszi :rolleyes:

edit: Z: Biker intelme alapján elkezdetm visszalapozni. megyek a sarokba térdelni.. ;)

OFF
Ez a minimum... :P
"In idem flumen bis non descendimus"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

pusztán sznobizmus, vagy valamiami lényegi elõnye is amúgy?

stabilabb tuning (hosszabb távon adható több fesz), és az én esetemben mérföldekkel halkabb mûködés. passziv a rendszer, maga a hûtés nem igényel ventit.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
LL,

firefox alá a download helper nevû plugin t javaslom. illetve ezt a weboldalt fusd át:

http://www.kissyoutube.com/

(itt most van egy progi, régebben letöltötte magától...de a progi is mûködõképes)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
És télleg...
köszi :rolleyes:

Ez kell neked:
http://save2pc.com - ingyé.

Megveheted 24 dodért a full verziót:
http://save2pc.com/full

edit: Z: Biker intelme alapján elkezdetm visszalapozni. megyek a sarokba térdelni.. ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda