Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2008. április 12. - 18:52
köszi a segitséget!
/a windows a szar/
Írta 2008. április 12. - 18:45
vagy várj, van egy oylan ,hogy fájl/beállítások az audacityben. itt van egy audio i/o fül, ott a microsoft hangleképezõ legyen beállítva mindkettõnél. (szerintem ez lesz a gond)
Írta 2008. április 12. - 18:38
Ilyen lehetöségek vannak a legörditett résznél:vonali hangerö, mikrofon, frontmic, cd hang.A windowsos hangszabályozásnál meg beállitottam azt amit mondtál. és nem jo. Ha még van türelmed a problémámhoz meg az értetlenségemhez, akkor a segitséged szivesen venném.
köszönöm
Írta 2008. április 12. - 18:21
1. a tálcán keresd meg a windowsos hangerõszabályzót. ott beállítások/tulajdonságok/felvételhez, ha itt tudsz választani ,hogy front vagy back input panel, akkor a backet választod. ott minden bepipálva, ok, és a hanghullám alatti "kiválasztás" mezõ legyen bepipálva, a hangerõszabályzó csúszka pedig maximumon, balance középen.
2. audacity indít, fent jobb oldaltájt legördülõ menü, kiválasztod a hanghullám kimenet keverõt. a mellette található csúszkát feltolod 1-re (mikrofon jele van), aztán nyomsz egy kövér rec gombot (vörös kör). ha túl van vezérelve a jel, akkor veszel vissza a mikrofonos csúszkáról. a kimeneti (hanszórós) csúszka maxon legyen.
nem olyan nehéz ez...
Írta 2008. április 12. - 17:48
Írta 2008. április 12. - 17:24
amit a köznapi nyelvben RCA-nak hívunk, az igazából egy kompozit videójel, amely professzionális alkalmazásnál mehet BNC-csatin is (pl. videókeverõk).
az "RCA"-n igazából megy a kompozit videó, és mellérakják a másik két kábelre a két hangsávot, ami ugyanúgy mehetne pl. jacken is. a komponens videó viszont mind a három kábelt a videójel továbbítására használja fel (Pr, Y, Pb - piros, zöld, kék csati), és külön kell még mellé a hangot is bekötni.
http://en.wikipedia....Component_video
http://en.wikipedia....Composite_video
viktor: a tálcán keresd meg a windowsos hangerõszabályzót. ott beállítások/tulajdonságok/felvételhez, ott minden bepipálva, ok, és a hanghullám alatti "kiválasztás" mezõ legyen bepipálva.
Írta 2008. április 12. - 17:21
realtek hd illesztö progim van ha ez befolyásol valamit.
Írta 2008. április 12. - 17:10
Írta 2008. április 12. - 16:44
Írta 2008. április 12. - 16:35
Segitséget szeretnék kérni:letöltöttem az audacity nevü progit, hogy tudjak hangot felvenni netröl vagy például winamprol. Pár haverom is letöltötte és õk fel tudnak felvenni, de én nem. Csomot szorakoztam már a beállitásokkal, de nem jo. Ez a felvevös dolog hangkártya és/vagy illesztöprogram függõ?
Légyszi segitsen valaki!
üdv.:Viktor
Írta 2008. április 12. - 16:24
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2008. április 12. - 16:18
A színek nem stimmelnek de az RCA-nak is három kábele van ha jól tudomlehet hogy nem ez a jó topic,akokr sorry
tv-dvd öszekötés piros-kék-zöld kábellel mi a neve nem tudom,de szebb képet ad mint az rca de hang nincs a tvbõl...ötlet?
Írta 2008. április 12. - 15:58
tv-dvd öszekötés piros-kék-zöld kábellel mi a neve nem tudom,de szebb képet ad mint az rca de hang nincs a tvbõl...ötlet?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2008. április 12. - 00:25
7000es zalman pl olyan hûtõ amit késöbb is fel tudsz használni és elvileg jár még hozzá 478as felfogatás is...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. április 11. - 23:30
keret mondjuk legyen max. 7-8 ezer, de inkább kevesebb. tehát glacialtech jó? de hol kapok én ma s478as hûtõke? igazából mindegy, csak halk legyen, és hûtse ezt a procit...
a ház egy hp/compaq toronyház, elöl van rajta kis szellõzõrács, hátul meg a táp alatt egy 12 centis venti beépítve. a tápban is van 12 centis,a táp egy mezei 300 wattos coolink.
Írta 2008. április 11. - 23:23
Pite: nekem megy közel nonstop a P4-es,de mindig fut a BOINC (WCG meg SETI), akkor is, ha valamit dolgozik a gép - igaz, ilyenkor valamelyiket (WCG vagy SETI) leállítom.
nade csendessé szeretném tenni ezt a P4-es gépet (2.8 ghzes alapjáraton). passzív s478-as hûtõt lehet még kapni, illetve elég lenne az, vagy mindenképp ventis kell? bonyolult dolog egy hûtõcsere? (mûszaki érzék akad, csak néha türelem nem)
illetve van egy ilyen 12 centis házhûtõ ventim, ami nem szabályozható...olvastam valahol,hogy ha egy megfelelõ értékû ellenállással leszabályozom 6-7 voltra, akkor is fog mûködni, de kevesebbet fog pörögni, és halkabb lesz.
nagy térfogatú házam van, 1 darab 160as ide winyó, 2 optikai meghajtó, alapjáratos P4@2.8ghz, 2*512 sima kingston ddr-667 ram, fõleg net/film/msn/zene a profilja ennek a gépnek, semmi játék meg ilyesmi.
gabe: ha nem akarsz szórakozni, akkor keress valami panorámaképkészítõ progit.
Sorban... WCG meg SETi-t hogy, feváltva küldi a projekteket?
PAsszív használat NEM ajánlott, a fetek megsülnek a lapodon, meg a kondik is rohamos sebességgel öregednek akkor. Halk venti kell... és _jó_ házszellõzés.
Glacialtech halk procihûtõit ajánlom, szerintem meg fog felelni neked... ill keret (anyagi) meg ház és annak hûtési is érdeklen hogy utánanézhessek, mert bavallom férfiasan 478as hûtõkbõl nem vagyok toppon; mikor 478 volt aktuális nem érte meg azt választani így nem nagyon foglalkoztam vele; 775bõl már igen, azt megint tudom, de a 462-754-939 mellett a 478 elsüllyedt . (Persze drágább univerzálisokat tudok de gondolom nem 10K+ -t szánsz rá.)
A ház mérete TÖKMINDEGY. Lehet egy naaaaaaagy codegen/casetek házad, egy ötöd akkora Arctic vagy Antec szénné veri szellõzésben
Ellenállással is lehet, de ha 4 pines (molex) csatija van elég pint cserélni...
Ha tápodban 12cmes venti van és nincs/van hátsó házventid megit bonyolódik...
Ha érdekel bõvebben: http://mcpite.uw.hu/h.html
panoráma készítõt is lehet, de win alatt van egy csoda amit paintnek hívnak
Komolyabb tesója az ingyenes paint.net, jó kis program.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. április 11. - 22:19
nade csendessé szeretném tenni ezt a P4-es gépet (2.8 ghzes alapjáraton). passzív s478-as hûtõt lehet még kapni, illetve elég lenne az, vagy mindenképp ventis kell? bonyolult dolog egy hûtõcsere? (mûszaki érzék akad, csak néha türelem nem)
illetve van egy ilyen 12 centis házhûtõ ventim, ami nem szabályozható...olvastam valahol,hogy ha egy megfelelõ értékû ellenállással leszabályozom 6-7 voltra, akkor is fog mûködni, de kevesebbet fog pörögni, és halkabb lesz.
nagy térfogatú házam van, 1 darab 160as ide winyó, 2 optikai meghajtó, alapjáratos P4@2.8ghz, 2*512 sima kingston ddr-667 ram, fõleg net/film/msn/zene a profilja ennek a gépnek, semmi játék meg ilyesmi.
gabe: ha nem akarsz szórakozni, akkor keress valami panorámaképkészítõ progit.
Írta 2008. április 11. - 21:11
Teljesen ugyanaz a technika. Csak itt nem szkennerrel csinálod a képet, hanem fényképezõvel. Vagy kamerával. Csak kell kis állvány, meg jó gép, vaku kikapcs, és mehet a menet. A Recognita utódjával, amit most nem tudom hogy hívnak, meg szépen megeteted a képeket.2 kérdés:
- létezik program, amivel fényképrõl (órán diavetítés, de a tanár nem adja oda az anyagot, lejegyzeteleni meg lehetetlen, olyan gyorsan léptet) le lehet szedni valahogy a szöveget? Nem írnám le az egészet kézírással, ha meg géprõl tanulok hamar megfájdul a fejem Régebben ügyködtem szkennelésnél szövegfelismerõvel, de ha jól sejtem a 2 dolog nem ugyanaz.
A legtöbb normális képszerkesztõ tudja ezt. Pl. gimp-nél a vászon méretet megváltoztatod, odamásolod mellé a másik képet, aztán a végén elmented. Meg ilyenek.- egyszerû, ingyenes képszerkesztõ program kellene, amivel több képet egymás mellé tudok rakni és úgy 1 képpé menteni - beadandóhoz, meg bringa fejlõdéshez .
Írta 2008. április 11. - 20:51
2 kérdés:
- létezik program, amivel fényképrõl (órán diavetítés, de a tanár nem adja oda az anyagot, lejegyzeteleni meg lehetetlen, olyan gyorsan léptet) le lehet szedni valahogy a szöveget? Nem írnám le az egészet kézírással, ha meg géprõl tanulok hamar megfájdul a fejem Régebben ügyködtem szkennelésnél szövegfelismerõvel, de ha jól sejtem a 2 dolog nem ugyanaz.
- egyszerû, ingyenes képszerkesztõ program kellene, amivel több képet egymás mellé tudok rakni és úgy 1 képpé menteni - beadandóhoz, meg bringa fejlõdéshez .
Elõre is köszönöm a segítséget.
Írta 2008. április 11. - 17:36
Ez úgy lett vista, h elment a gépem szerelõhöz...újra lett az egész telepítve...és amikor visszakaptam észrevettem h nem is XP van raja:D:D
Köv olyanhoz vidd aki nem ... hogyismongyam... 'marha okos' hanem olyanhoz aki neked meg a gépnek akar jót és tényleg ért hozzá
A gép üresjáratban nem szik sokat, ez igaz, induláskor többet; ez is, de a lényeg hogy a 'kopás' 95%-a bekapcsoláskor jelentkezik!
(Már akik 100-200Wal csak fûtik a szobát üresjáratban hagyva a procit (akár ha dolgoznak is rajta, zene, net, film, stb 5%procit se eszik ált) és nem fogják be nekik és mindenkinek hasznos célokra! [WCG])
Én anyám is néha ilyen, kihúzom a bill/egeret, és megmondom hogy keze el lesz törve ha megnyomja a power gombot. Nálam mûködik, már a perifáriákat se kell kihúzni Persze a tévét is kikapcsoltam neki rávezetésképp...
Win jelszó független a képernyõkímélõ jelszótól; a képernyõkímélõnek kell jelszó és kész.