Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

sajnos megint 25....én is úgy tudom

a 20%os ÁFA kulcs tudtommal megszûnt, csak 25% van már ha jól tudom (meg 0, 5, 18, de azok most nem számítanak :) )

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sajnos megint 25....én is úgy tudom

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Tudtommal 25.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
netbookon mekkora az afa?
20 25?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Dell support:
Technikus kijön a helyszínre és élõben cseréli egy prémium kategóriás laptop alaplapját. (live @ Eurobike Press Room)...
"In idem flumen bis non descendimus"

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Ma 40 éves az internet!

Fõbb állmoások:
1969. szeptember 2. A kaliforniai UCLA egyetemen Leonard Kleinrock és maroknyi csapata több év fejlesztés és kísérletezés után sikeresen összekötött két fél szoba méretû komputert, amelyek között megtörtént az elsõ primitív adatátvitel.
1970. január Létrejött az Arpanet, az elsõ katonai komputerhálózat.
1971 Az elsõ teljes szövegfájl, amely két gép között közlekedett, az amerikai Függetlenségi nyilatkozat volt.
1972 Ray Tomlinson bevezette az e-mail fogalmát, felhasználva a kukac (@) jelet.
1973 Az elsõ kapcsolatot két kontinens között, Amerika és Anglia között.
1974 Bevezették a központosítatlan hálózatot, az igazi világhálórendszert.
1978 Megjelent az elsõ spam, vagyis e-mail hirdetés – mai nevén levélszemét.
1982 Scott Fahlman komputerszakember elõször alkotta meg a :-) (mosoly) jelet, amit vicc után biggyesztett.
1983 Bevezették a domainnév fogalmát, a site-ok kizárólagos elnevezését.
1988 Megjelent az elsõ internetes féreg, ami több ezer hálózati felhasználó gépét tette tönkre.
1989 A nagy áttörés! Az internet a lakosság számára is elérhetõvé vált. Tim Berners-Lee megalapította a world-wide-webet (www).
1990 Megszületett Archie, az elsõ internetes keresõprogram.
1991 A felhasználók száma elérte az egymilliót, és napról napra növekszik.
1992 Megalakult az elsõ bostoni kódfeltörõ, hackertársaság, azóta nincs biztonságban egyetlen levél sem.
1994 Életre kelt a Yahoo! internetkalauz.
1995 Megalakult az Amazon. com, a világ legnagyobb internetes könyváruháza.
1998 Létrejött a Google.
1999 Az elsõ fájlcserélõ rendszer, ami lehetõvé tette zeneszámok, dalok le- és feltöltését, és örökre megváltoztatta a zeneipart. Az internetfelhasználók száma átlépte a 250 milliót.
2001 Megalapították a Wikipédia enciklopédiát.
2002 Megalakult a SETI, a földönkívülieket figyelõ világszervezet internetes hálózata. Az internetfelhasználók száma 500 millió.
2004 Mark Zuckerberg, elsõéves egyetemi hallgató megalapította a Facebookot, ami internetes közösségi portálok egész forradalmát indította el.
2005 Elindult a Youtube, a világ legnagyobb videomegosztó fájlja, ami sok hírességnek okozott már fejtörést az ellenõrizhetetlenül és sokszor illegálisan terjesztett magánvideók miatt.
2006 Az internetfelhasználók száma átlépte az egymilliárdot.
2007 Az Apple piacra dobta az iPhone-t, amelylyel a világháló egy telefon méretû készülékkel bárhol, bárhonnan elérhetõ.
2009 Az internet jelenleg 1,4 milliárd felhasználót számlál, s a fejlõdésnek még koránt sincs vége...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
koszonom :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
1. Read only tulajdonsag eltavolitasa
2. boot.ini megnyitasa notepad-ben.
3. boot.ini -bol az eltavolitando oprendszert betolto sor eltavolitasa
4. Fajl elmentese :)
5. Read only tulajdonsag visszaallitasa.
Reboot utan ervenyesul

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Futtatás -> msconfig -> BOOT.INI

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
xp-rol van szo. hol talalom?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem BIOS-ban, OS alatt indítasz egy boot managert, vagy hasonlót (OS függõ), és ott megnézed mi van benne.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
fajl volt az asztalon [tudom-tudom :D] hat akkor igy jartam.

biost majd megturom, de mit keressek? ott lesz ahol a boot sorrend meg ezek?

RAUH-Welt
B E G R I F F

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

volt egy txt fajl az asztalomon ami mostanra meghalalozott. a windows nem talalja az eleresi utvonalat vagymi. kint van az ikonja, de nem nyilik meg. elo lehet valahonnan azt meg keresni?

plusz

ha a gepem ugy gondolja hogy ket oprendszer van rajta [pedig nem] es minden inditaskor ki kell valasztani a listabol hogy melyiket szeretnem inditani, azt hogy gyilkolom ki belole? marmint hogy csak egyet lasson. [reinstall nelkul ha lehet]

Szövegfájl van az asztalon vagy ikon? Gondolom a fájl, és valszeg megsérült, azért nem tudja megnyitni a gép. Béke poraira.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hogy hal meg egy szöveg file? Vagy ez egy szöveg file-re mutató pikon?

Kukkancs be a boot menübe, és pecázd ki, ami nem kell.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
volt egy txt fajl az asztalomon ami mostanra meghalalozott. a windows nem talalja az eleresi utvonalat vagymi. kint van az ikonja, de nem nyilik meg. elo lehet valahonnan azt meg keresni?

plusz

ha a gepem ugy gondolja hogy ket oprendszer van rajta [pedig nem] es minden inditaskor ki kell valasztani a listabol hogy melyiket szeretnem inditani, azt hogy gyilkolom ki belole? marmint hogy csak egyet lasson. [reinstall nelkul ha lehet]

RAUH-Welt
B E G R I F F

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Windows 7-ben tudok valahogy beállítani hagyományos vezérlõpultot és start menüt?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Van itt sed guru?

A HTML tagek kigyomlálása egész jól sikerült, most ki kéne szûrni a fájlból a nekem releváns részeket, amik 2 ismétlõdõ sztring közé esnek.
Kb így néz ki a forrásfájl beszámozott sorokkal:

1 blablabla
2 xxx
3 blabla
4 blabla
5 blabla xxx bla
6 blabla
7 yyy blabla
8 bla
9 xxx
10 blablabla
11 yyy

Na innen az xxx és yyy közé esõ részeket kellene átmenteni egy másik fájlba, csak persze nem 2-11 az összes sort, hanem szûken számolva: 5-7 és 9-11.

Van parancs arra ha valami nem fordulhat elõ a keresett sztringben, [^z]. Csak azt nem tudom h 2 db többkarakteres sztringet hogy lehet betenni és hogy mûködik-e a dolog többsoros egységeken.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Köszönet! Sajnos a gyorsítótár csak 50 megás, és már nem volt benne, a tárolt változat meg csak a fõoldalt hozta be, a doksit már nem, de némi guglizás után találtam egy kevésbé hatályos változatot máshol, valszeg az is jó lesz, a módszerek meg végképp jól jönnek majd.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Firefox-ban írd be a címsorba:

about:cache

Ezután megtekintheted mi van még a cache-ben.

Pdf dokumentumokat valószínûleg nem a saját cache-ben tárolja, hanem a temp könyvtárba menti és onnan nyitja meg. (intézõ: %temp% a címsorba)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ha úgy van beállítva a FF, hogy kilépéskor törli a gyorsítótárat, akkor szerintem már nem. A Google-n nem érhetõ el a tárolt változata a doksinak (sajnos nem mindig van meg)?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."