Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

VivaZoom
http://mediatricks.biz

Ajánlom még a hazai primõrt:
http://www.clearbox.hu

Áttekintés:
http://planetozh.com...lightbox-clones

zOrg, köszi, ez igazán kimerítõ válasz volt (gondolok itt az utolsó linkre)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem a talca mukodese az egyetlen dolog ami nem tetszik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na felhúztam, win7 pro angol, hamar felment, bár nem értem, mire kell 16 giga winyó. driverekbõl csak pár speciálisabbat nem talált (az ujjlenyomatolvasóét, meg a pcmcia-s smartcard olvasóét), az összes mindenség egybõl benne volt.

3.2re értékeli az a csoda a gépem, de csak a gyenge vga miatt, amúgy meg ilyen 4.5-5ös. az aero szépen fut, xp után tetszik, pedig azt hittem, csalódás lesz, de nem ,sokkal gyorsabban tudok rajta "dolgozni"...mondjuk vannak nagy butaságai (pl. ha elindítok egy installfilet, de aztán kilépek, mert rájövök ,hogy mégse kell, akkor kiirja ,hogy valoszinüleg sz-rul települt fel, és újra akarom e telepíteni vagy jó volt az installálás..), de megszokható lesz.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Nem, soha nem volt ilyen - ellenkezõje igen: nem volt hajlandó "elaludni". Azon annó csak reinstall segített.

Rendesen pörög a ventillátor és tudom az fn+ billentyûkombinációkat használni, csak éppen nem látok semmit, mert fekete a panel.Kellene nekem is vmi win7 végleges :) Ezért a windózért amúgy fizettem,viszont telepítõje nincs, ugye...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez nem a netbookom, azon vigan muzsikal az xp.

ez csajom vostro 1700-a.

de a linket koszi, ugyis ujra kell tenni a xp-t a minin, mert nem sikerult a lite verziot feltenni, es a full tul sok helyet foglal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Nem, soha nem volt ilyen - ellenkezõje igen: nem volt hajlandó "elaludni". Azon annó csak reinstall segített.
"In idem flumen bis non descendimus"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Zorg, Neked nem voltak gondjaid a Wind-nél xp alatt a készenléti móddal? Nekem minden elõzmény nélkül feléled a gép sötétképernyõvel és csak a power gomb segít rajta...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

ki van csukva :)

az a baj hogy Dell gep, es gyarilag rajta volt a vista, plusz egy csilliard app. aminek 1%-a hasznalhato, a tobbi lom.

szal most adatot mentek rola, aztan megy ra egy friss vista, de a delles baromsagok nelkul, meg egy giga helyett lesz ket giga ram. es ugy majd mar talan jo lesz.

most ugy vagyunk, hogy athelyezem a filmeket egy USB kulso vinyora, a vezerlopult megnyitasa nem tulzok egy percbe tellett neki. ennel a P II 266Mhz 64mega rammal gyorsabb volt.

A Dell netbookodról van szó? Take a look: Moblin.org - maximálisan ilyen kisgépes motyó, én USB-ról próbáltam de arcom leesett, pedig még csak béta.

más: windows7et használja már valaki? ofkorsz legálisan. (msdnaa rulez:))

a microsoftos progi azt mondja, hogy simán menne a gépemen (xp van rajta), csak pár progit kellene frissíteni. de én meg kétlem, hogy elég lenne neki a hardver:

T2500 @ 2 ghz, i945gm chipset, 2 giga ddr2-667 ram, meg egy 100as winyó...egy próbát megér?

~2 hónapja tolom, 1 hónapja az asztali gépemen is ez fut (nem wareztorrent, nem RC, hanem tesztelõknek szánt végleges motyó. Épp tegnapelõtt szólt hogy kész a magyar nyelvi csomag, 44 MB - nyomtam egy okét, azóta már anyanyelvemen is beszél. Elõször a netbookomon próbáltam ki (Atom proci és 1 GB ram, tetûlassú de takarékosabb HDD: egy próbát mindenképp megér.

nincs eleg driver a 7-hez, a hp se szereti meg a sony fenykepezo szoftver sem. RC-t nem akarok ra, werziobol meg nemtom van-e mar stabilan jo. szal vagy xp vagy vista. de az osszes gyari driver is vistahoz van, nem akarok szopokalni vele. ja es mivel nem az enyem a gep, ha valamit elb*szok rajta akkor kikapok :D

Nekem semmihez nem kellett betolnom a driver lemezt! Van egy 7 éves HP Deskjet 3325 nyomtatóm, annó volt 11kFt - na ahhoz nincs driver, de a HP hivatalos support fórumon is azt látom, hogy ehhez a sorozathoz már Vista alá sem adtak ki meghajtót (ami mindenképp vicc, de evvvan...).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tevedes, ezt a gepet sem lehetett XP-vel kapni. nyilvan azt valasztottam volna.

ramok megjottek ma reggel, szetkaptam es beinstallaltam oket gyorsan. maris javult a boot ido :)

holnap reinstall

RAUH-Welt
B E G R I F F

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

nincs eleg driver a 7-hez, a hp se szereti meg a sony fenykepezo szoftver sem. RC-t nem akarok ra, werziobol meg nemtom van-e mar stabilan jo. szal vagy xp vagy vista. de az osszes gyari driver is vistahoz van, nem akarok szopokalni vele. ja es mivel nem az enyem a gep, ha valamit elb*szok rajta akkor kikapok :D

Dell gép és a nincsenek hozzá a dell oldalán XP driverek? Amennyire tudom a dell mindent árul mindenféle oprendszerrel uh meglepne. Én XP-t tennék rá, bár én mindenre XP-t tennék ; )

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Dave: meg
tam: kutyából nem lesz szalonna, a vista zsákutca, told rá az ec win7-et
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tam: a drivereket is mentsd le a notiról, windrivers backup program régebbi verzióját keress, az még free volt. ne tudjátok meg, milyen szopás volt egy másik géprõl hálókártya drivert keresni a notimhoz, hogy aztán kereshessek még minden sz.rhoz is...

más: windows7et használja már valaki? ofkorsz legálisan. (msdnaa rulez:))

a microsoftos progi azt mondja, hogy simán menne a gépemen (xp van rajta), csak pár progit kellene frissíteni. de én meg kétlem, hogy elég lenne neki a hardver:

T2500 @ 2 ghz, i945gm chipset, 2 giga ddr2-667 ram, meg egy 100as winyó...egy próbát megér?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ki van csukva :)

az a baj hogy Dell gep, es gyarilag rajta volt a vista, plusz egy csilliard app. aminek 1%-a hasznalhato, a tobbi lom.

szal most adatot mentek rola, aztan megy ra egy friss vista, de a delles baromsagok nelkul, meg egy giga helyett lesz ket giga ram. es ugy majd mar talan jo lesz.

most ugy vagyunk, hogy athelyezem a filmeket egy USB kulso vinyora, a vezerlopult megnyitasa nem tulzok egy percbe tellett neki. ennel a P II 266Mhz 64mega rammal gyorsabb volt.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Csajnak linux kell, azzal nem kell szenvedni, és a nyüzüger noti is gyorsabb vele.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vista ala 1 giga ram keves lesz. eleinte meg ugy-ahogy elmegy, de csajomen mar ujra kellene rakni a rendszert, mert isszonyatosan be van lassulva. multitasking mint olyan felejtsd el.

most vettunk 2*1 gigat [mivel szerencsere a ket slotba 2*512-t raknak, hogy ne tudd fejleszteni] aztan rakok fel neki win7-et, remelem akkor javulni fog a helyzet.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
egy átlag felhasználó számára (iskolatársnõ), akinek annyi kitétele van, hogy a legkisebb laptopot akarja, amibe még tud dvd-t tenni, ez a laptop megfelelõ lehet?

http://shop156.kelle...&pi=_24955&ck=0

153 ezerért tudna hozzájutni
kártyaolvasót hiányolom, a 4 cellás akksi se nagy elõny meg az 1 giga ram is kevésnek tûnik nekem. az viszont elõny -szerintem- hogy HP. úgy gondolom, hogy nem lehet rossz minõség.

köszi elõre is a választ

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Érdeklõdnék, hogy a bikemag.hu oldalon használt képnézõnek mi a neve (rákatt: nagyít, még1katt: vissza eredeti méretre).

VivaZoom
http://mediatricks.biz

Ajánlom még a hazai primõrt:
http://www.clearbox.hu

Áttekintés:
http://planetozh.com...lightbox-clones

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

mp3-at (tudomasom szerint) csak vagni vagy osszefuzni lehet.
(Ha valami megis szerkeszti az is az alabbi modszerrel csinalja)
Kitomoritheted wav-ba (razorlame) onnantol barmit megtehetsz vele.
A megfelelo szerkesztokben pl. lehet zajszurest, dinamika tartomany novelest ( basszus kiemelest :) ), keverest , tonizalast, eq-t stb. csinalni.
A dolog vegeztevel az ujboli mp3-ba alakitas soran viszont veszteseget fogsz elkonyvelni. Azonban meg ennek ellenere is nagysagrendekkel jobb "minoseget" lehet kihozni az eredetihez kepest, akar egy sima normalizalassal is.
Vagy hasznalhatsz vesztesegmentes tarolasi modszert is pl flac.

Akkor azt mondod, hogy van értelme a dolognak? Nekem, mint teljesen hozzá nem értõnek, el tudnád magyarázni a lépéseket egy kicsit részletesebben?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
mp3-at (tudomasom szerint) csak vagni vagy osszefuzni lehet.
(Ha valami megis szerkeszti az is az alabbi modszerrel csinalja)
Kitomoritheted wav-ba (razorlame) onnantol barmit megtehetsz vele.
A megfelelo szerkesztokben pl. lehet zajszurest, dinamika tartomany novelest ( basszus kiemelest :) ), keverest , tonizalast, eq-t stb. csinalni.
A dolog vegeztevel az ujboli mp3-ba alakitas soran viszont veszteseget fogsz elkonyvelni. Azonban meg ennek ellenere is nagysagrendekkel jobb "minoseget" lehet kihozni az eredetihez kepest, akar egy sima normalizalassal is.
Vagy hasznalhatsz vesztesegmentes tarolasi modszert is pl flac.