Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2009. november 03. - 05:11
Köszönettel, parej
ps. az enyemnek (hütessel) kb 2 perc elegendö
Egyre inkabb erösödik bennem a gyanu: a proci besz@rt.
pray the lord my soul to keep
Írta 2009. november 02. - 23:14
Elõfordulhat, hogy a drájver átpakolja a vidkari megszakítását, talán pont olyanra sikerült ami nem ízlik a rendszernek. Egyéb összefüggést nem tudok elképzeni. Milyen a proci terhelése a feladatkezelõ szerint?
Teljesen normails. 2 - 3 %. Azota sikerlüt egy uj rendszert installalnom, egy regebbi teljesen jol müködö videokarival, de a tulmelegedes sajnos maradt. Az install alatt is vagy 3-szor elszallt a gep, mikor ujrainditottam, BIOS-ban megneztem: 77 C°.
Írta 2009. november 02. - 22:54
1. közvetlen a dokkolóra kötök egy ps2-es egeret, majd kihúzom és visszakötöm a KVM-en és az usb-psd2 adapteren keresztül az mx518at: mx518 mûkõdik, billentyûzet nem.
2. billentyûzetet közvetlenül kötöm, majd utána vissza a kvm-re: mûkõdik a numlock ledje a billentyûzeten is.
3. csak simán rajta van az MX518 meg a billentyû a kvm-en: billentyû ledek nem világítanak, mx518 meg meghülyíti a gépet - olyan, mintha random kattintgatna...
restart után ezek egyike sem mûkõdik, és ha a KVM billentyûzet kábelét kihúzom, akkor a KVM nem kap áramot, és leáll...szóval így az ideális megoldás (billentyû közvetlen ráköt, külsõ notis egér meg monitor marad) nem jó, mert akkor a kvm nem kap áramot...
valami ötlet?:D arra gyanakszom, hogy túl hosszú a ps2 kábel (3 méter biztosan van mindkét periféria kábele így...), és elveszik a jel...vagy éppen csak a 230 volt meg a 3 darab tápegység (2 külsõ HDD meg a dokkolóé) zavarja?
Írta 2009. november 02. - 22:03
A gondjaim akkor kezdödtek, amikor videokartya driver update utan restartolni probaltam a gepet.
Elõfordulhat, hogy a drájver átpakolja a vidkari megszakítását, talán pont olyanra sikerült ami nem ízlik a rendszernek. Egyéb összefüggést nem tudok elképzeni. Milyen a proci terhelése a feladatkezelõ szerint?
Írta 2009. november 02. - 21:55
rárakom a dokkolóra a gépet, és a következõket tapasztaltam:
1. a billentyûzetnél a numpad ki-és bekapcsolásakor nem a billentyûzeten kapcsol ki-be a LED, hanem a gépen -namost ennek lecsukott monitorral nem sok haszna van...
2. az egeret egyáltalán nem érzékeli - áramot kap az egér, de a jele nem jut el a gépig, konkrétan meghülyül a gép...
nem tudjátok, mi lehet a gond? próbáltam már mindent, utánanéztem neten, de sehogy sem sikerül megoldani...:S ja, és win7 van fent, elõtte is ez volt xp-n.
Írta 2009. november 02. - 21:42
Ha nincs túlhúzva a proci, jól sikerült a pasztázás és jól illeszkedik a hûtõborda akkor processzor gond lesz. nagyon precizen kell annak illeszkedni, nézd meg, hátha....
A proci fesz értéke nem állítódott el, mondjuk elem csere?
Ja, bocs, forró a borda is, akkor feszültség vagy túlhúzás lehet. Ezt a bordát használtad régebben is, elég oda?
Idaig ua. ezzel a konfiggal minden szuper volt. BIOS - ban minden default, semmi tulhuzas. A gondjaim akkor kezdödtek, amikor videokartya driver update utan restartolni probaltam a gepet. Na, az volt a masinam hattyudala. De, hogy milyen összefügges lehet a kettö között, arrol halvany sejtesem sincs.
Írta 2009. november 02. - 21:39
Pl. a vaterán is van egy csomó hibás NVidia kártya, kérdezz rá, hátha megvan hozzá a csatlakozó is
Vagy néhány ilyen pc bontós boltot megpróbálni.
Jepp, már írtam is pár apróhirdetõnek, köszi a pártfogást
Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!
Írta 2009. november 02. - 21:35
Pl. a vaterán is van egy csomó hibás NVidia kártya, kérdezz rá, hátha megvan hozzá a csatlakozó isígy van! Túrom a netet 1000el én is, szal gyártó honlapján az accessories fent van hogy ez járt volna hozzá....
nincs valakinek 1 elfekvõben csere sörért ?
Vagy néhány ilyen pc bontós boltot megpróbálni.
Írta 2009. november 02. - 21:15
amire kell: grafika (fõleg vektoros), meg az általános dolgok (net, office, filmnézés - a Full HD-t szeretné, ha futna rajta). esetleg néhány régebbi játék fusson, de nem követelmény...
amihez ragaszkodik: Full HD-t vigye, 15" szélesvásznú, nvidia grafikus kártya HDMI-vel meg sima VGA kimenettel, esetleg eSATA ésvagy ilyen multitouchpad vagy mit akar...és ne legyen nagyon csicsás, szóval sima fekete vagy fehér. mindez olyan 150be férjen bele, kicsit mehetünk fölé is. nem hátrány, ha lehet hozzá dokkolót kapni...softwarei vannak hozzá.
Írta 2009. november 02. - 20:56
Ezek a csatlakozók (mármint a kártyaoldaliak) elég gyakran nem szabványosak, és gyárilag adnak hozzájuk átalakítót. És így lesz normális s-video, meg kompozit video kimenet. Nekem pl. a NVidia 8600GT-hez adtak egy olyan adaptert, aminek az egyik vége 9 pólusú S-Video szerû, a másik vége meg egy kis doboz, rajta S-Video, és Y, Pr, Pb/AV feliratû RCA csatikkal. A 9 pólusú, és az RCA kiosztása meg nem hiszem, hogy hasonló lenne. Rénézésre a tûk elrendezése se teljesen stimmel...
De mindenki azt csinál amit akar
De lehet találni ilyen csati kiosztást a 6600-hoz. Csak szerezni kell hozzá 9 pólusú csatlakozót. Ami mondjuk nem tudom mennyire lesz egyszerû...
így van! Túrom a netet 1000el én is, szal gyártó honlapján az accessories fent van hogy ez járt volna hozzá....
nincs valakinek 1 elfekvõben csere sörért ?
Írta 2009. november 02. - 20:45
Ezek a csatlakozók (mármint a kártyaoldaliak) elég gyakran nem szabványosak, és gyárilag adnak hozzájuk átalakítót. És így lesz normális s-video, meg kompozit video kimenet. Nekem pl. a NVidia 8600GT-hez adtak egy olyan adaptert, aminek az egyik vége 9 pólusú S-Video szerû, a másik vége meg egy kis doboz, rajta S-Video, és Y, Pr, Pb/AV feliratû RCA csatikkal. A 9 pólusú, és az RCA kiosztása meg nem hiszem, hogy hasonló lenne. Rénézésre a tûk elrendezése se teljesen stimmel...Adott egy videó kártya S-video kimenettel amit szeretnék tv-re kötni.
Probléma ez biza 9 tûs a tv-n meg a szokásos 4 tûs van :S
Használtan vettem a kártyát és az átalakítók nem voltak meg hozzá.....
Olvastam ilyet hogy csak törjem ki a 4tûs pozicionáló darabját és jó lesz úgy :S mindjárt meg keresem a lábkiosztást, de ennél jobb megoldással találkozott valaki ?
De mindenki azt csinál amit akar
De lehet találni ilyen csati kiosztást a 6600-hoz. Csak szerezni kell hozzá 9 pólusú csatlakozót. Ami mondjuk nem tudom mennyire lesz egyszerû...
Írta 2009. november 02. - 20:44
A proci fesz értéke nem állítódott el, mondjuk elem csere?
Ja, bocs, forró a borda is, akkor feszültség vagy túlhúzás lehet. Ezt a bordát használtad régebben is, elég oda?
Írta 2009. november 02. - 20:26
nem lehet,hogy csak az érzékelõ bolondult meg? kézzel fogdosva is forró a borda?
ige, es 85(!!!) C°-nak kikapcsol magatol, gondolom, h a total damage-t megelözze.
Írta 2009. november 02. - 20:24
Írta 2009. november 02. - 20:21
Hali Mindenki,
P4 3000 MHZ kb. 3 eves procim bekapcsolas utan 2(!!!) perccel 80-81 C°-os. Hütö teljesen tiszta, 2800 - 2900 között forog, uj hütöpasztat kentem fel. Az alaplap hömerseklete 30 - 32 C°. A haz szellözese jo, idaig soha nem volt tulmelegedessel problema. Kerdesem: ez a tulmelegedes a processzor "halalara" utal egyertelmüen??? Nem szeretnek egyböl uj procit venni, ha nem tuti, h a jelenlegi döglött be.
Köszönettel, parej
(nincs ekezetem, sorry)
nem lehet,hogy csak az érzékelõ bolondult meg? kézzel fogdosva is forró a borda?
Írta 2009. november 02. - 20:06
Adott egy videó kártya S-video kimenettel amit szeretnék tv-re kötni.
Probléma ez biza 9 tûs a tv-n meg a szokásos 4 tûs van :S
Használtan vettem a kártyát és az átalakítók nem voltak meg hozzá.....
Olvastam ilyet hogy csak törjem ki a 4tûs pozicionáló darabját és jó lesz úgy :S mindjárt meg keresem a lábkiosztást, de ennél jobb megoldással találkozott valaki ?
köszi
Írta 2009. november 02. - 19:54
P4 3000 MHZ kb. 3 eves procim bekapcsolas utan 2(!!!) perccel 80-81 C°-os. Hütö teljesen tiszta, 2800 - 2900 között forog, uj hütöpasztat kentem fel. Az alaplap hömerseklete 30 - 32 C°. A haz szellözese jo, idaig soha nem volt tulmelegedessel problema. Kerdesem: ez a tulmelegedes a processzor "halalara" utal egyertelmüen??? Nem szeretnek egyböl uj procit venni, ha nem tuti, h a jelenlegi döglött be.
Köszönettel, parej
(nincs ekezetem, sorry)
Írta 2009. október 31. - 22:34
Már nemazért de 2db PCI-Express foglalat van a lapon, egy 16x-os (világoskék hosszú) (abban van valószínûleg a videókártya), és egy 4x-es (fekete rövid). Valamint 2db PCI foglalat (fehér) is van. Ha a videókártyán nincs túl nagy ventillátor, akkor simán lehet a PCI-Express verziót is használni. Mondjuk nem tudom, hogy a 192kHz-nek és a 24bitnek normál felhasználásnál mennyi értelme van, de szerintem még azt simán bírja a PCI busz is (kb. 1Mbyte/s átvitel lenne).
Hát az utolsó mondatokból nemsokat értek, de elvileg jövõhétre +lesz a pci-expresszes verzió. Aztán lesz ami lesz:D
Dave: A videók. hûtõje lefele áll, ahogy tamaska mondta, arra meg csak a mostani hangkártyám van, az új, ami ugye pci-exp.-es lesz, az meg fölötte lesz, tehát a videókari hûtõje nem lesz útban
Írta 2009. október 30. - 20:18
Pl egyik kedvenc:
http://www.addedbyte...pt-cheat-sheet/
Szerintem ha igazan akarod, ezzel tudod a leggyorsabban megtanulni.
Írta 2009. október 30. - 10:27
Elsõ körben vettem egy Js zsebkönyvet, ma meg lesz egy Tanuljunk meg 24 óra alatt, úgyhogy a jelek szerint, ha hétvégén nem alszom, hétfõre kenem-vágom az egészet