Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Valaki tudna nekem segíteni php-ben?

wordpress-es blogmotor installnál akadtam, és hibaüzenetet kéne megfejteni..

Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/) is not within the allowed path(s): (/home/:/usr/lib/php:/tmp) in /home/a5906902/public_html/wp-includes/functions.php on line 1948
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ebay?
http://shop.ebay.co....=3&_nkw=PC23200

úgy is keresheted szerintem hogy pc2-3200
de ha gyorsabbat veszel bele az is mûködni szokott csak nem maxon. legalábbis pc-knél így van.

240pin az a csatlakozásra utal
pc2 az hogy ddr2-es ram
3200 az a max adatátviteli sebesség GB/másodpercben

PC2-3200 200 MHz DDR2-400 3.200 GB/s
PC2-4200 266 MHz DDR2-533 4.267 GB/s
PC2-5300 333 MHz DDR2-667 5.333 GB/s1
PC2-6400 400 MHz DDR2-800 6.400 GB/s

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Sziasztok, segítség kellene. Van egy Dell szerverünk, ami mostanában szûk keresztmetszet lett a munkában, nagyon akad rajta minden. A Windows szerint kb. 1.7 giga ramot használ(na) munka közben, de csak 1 van benne, elkerülhetetlenné vált a bõvítés. Diag. szerint DDR2 DIM ECC Registered PC23200 240PIN-re van szükség. Mik ezek a rövidítések, (DDR2-t még tudom, meg az ECC-t is) és hol akadhatok vajh' ilyenre?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Windows telepito nem kultivalta tulzottan hogy en ket egymastol "tavol" levo particiot akarok osszeboronalni, majd arra rendszert telepiteni. viszont a formatalas megvolt, csak most a felajanlott 178 vagymennyi "particionalatlan terulet"-bol nem hajlando leformazni semennyit.

Amennyire tudom, ilyet nem is lehet. A partíciók sorban vannak a lemezen, és csak egymás mellettieket lehet összevonogatni. Monjuk attól még elvárnám h külön-külön tudja formázni a meglévõ üres részeket a boot cd, de végülis mindegy.
Én is kb azt csinálnám amit assasinbug írt. Hiren's CD-t sose használtam, én egy Ubuntu live CD-vel próbálkoznék. Full oprendszer uh van rendes fájlkezelõ, meg tudod nyitni a videókat h megnézd mi az stb. Költöztesd a partíciókat/adatokat úgy hogy egyben legyen az üres rész amibõl rendszerpartíciót akarsz csinálni. Sztem az se árt ha az az elsõ partíció a lemezen. Ha jól értem akkor ez konkrétan azt jelenti h hozz létre új partíciót a megölt F helyére (NTFS vagy FAT), másolj rá át mindent ami kell a d-rõl és e-rõl (vagy csak d-rõl), esetleg méretezgesd át a partíciókat ahogy szimpatikus, és aztán a c+d(+e) felszabadult helyén csinálj egy új NTFS partíciót.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
jó móka:)
Én kezdésnek lekapnék egy hiren's boot cd-t, a 10esen már van mini windows is, azzal bebootolsz, megnézed mi maradt meg, utána döntesz hogyan tovább:)
Leformatálod azt amit nem tudsz hozzácsapni a c-hez, aztán d-rõl átmásolsz mindent, majd d-t próbálod hozzácsapni a c-hez.
Lehet on-fly is adatokat mozgatni, partíciót méretezni, de én már fürödtem be vele, úgyhogy inkább a biztos módszert javaslom.
Formatáló, partícionáló cuccok is vannak a hiren's lemezen.
Sok sikert!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elbaltaztam stilszeruen

lejar ugye a win7 RC-m, tenni akartam volna fel masikat. Meg az XP-s idokbol maradt szokas hogy 20GB-t hagyok rendszerparticionak, a maradekot meg 3 egyenlo aranyban osztom.

nomost a 7-nek a 20giga nem eleg, gondoltam hozzacsapom az egyik nagy particiot, es ugy rakhatom a rendszer melle a jatekokat, programokat is stb. legalabb telepiteskor nem kell betallozni a default C:/Program Files helyett a kivant egyeb meghajto betut.

csak en hulye nem a jo particiot uritettem le. volt ugye C, D, E es F. Mivel a D-n volt a program files mappa, azt meghagytam, es mivel az F-en volt a legtobb olyan cucc amit nem kellett menteni, siman letorolheto volt, az urult le leghamarabb. Viszont a Windows telepito nem kultivalta tulzottan hogy en ket egymastol "tavol" levo particiot akarok osszeboronalni, majd arra rendszert telepiteni. viszont a formatalas megvolt, csak most a felajanlott 178 vagymennyi "particionalatlan terulet"-bol nem hajlando leformazni semennyit. igy nem tudom hova tenni a windowst. viszont azt sem tudom hogy az adatmentes celjabol meghagyott D, es E particion maradt dolgaim megvannak-e meg. mert ha nem akkor tudonharapom magamat az biztos.

bocs hogy ilyen bo lere eresztettem

alapvetoen tippek erdekelnek hogy ilyen szituban mi a legjobb megoldas. utolso esetben van egy IDE vinyom, amire rakhatok egy windowst idolegesen, csak most valamiert ezt a tartalek IDE-t meg nem ismeri fel a gep. csak hogy szebb legyen az estem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Mondjatok már nekem jó videó konvertáló programot....

Ez nagyon jó mindent-mindenre stabil gyors
http://www.clone2go....s/freevideo.php

"just chillin killin"

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

ha windows-os vagy:
super
http://www.erightsoft.com/SUPER.html

ha mac-es akkor:
visualhub
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ulead media studio pro 8

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
blog on:
a WMG (gyakorlatilag szalagavató videó), a Freeride Entertainment (NWD részek) és a The Orchard (The Tipping Point) jogainak folyamatos megsértése miatt végleg kidobtak youtuberól... :)
de nem ám, hogy lenne nyoma, áá, egy délutánba telt mire megtaláltam, hogy miért elérhetetlen a fiókom és hibás minden adat...

vimeo :love:

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás

Hamár 7 telepítés: telepítéskor ugye a hetes csinál rejtett partíciót magának, stb. ez azt jelenti, hogy már formázott és partícionált winchesterre nem lehet telepíteni, mert szétszedi a már meglévõ partíciókat, vagy ugyanúgy kijelölhetem, hogy C és legfeljebb abból lecsípi a maga rejtett dolgait?

A lemez nélküli legális Win7 az milyen? Letölti az ember az MSDN-rõl és úgy?

Csak akkor csinál rejtett partíciót, ha a telepítõre bízod a partícionálást (nekem nincs). Simán telepítheted partícionált winyóra, a telepítõ majd lazán lecsípi magának azt a bizonyos kb. 100 megás partit és elnevezi Z: -nek (általában). Tehát a telepítést nyugodtan indíthatod a C: -n. És némi szolgálati közlemény arról a bizonyos 100 megás rejtett partícióról azoknak akik "szoftveresen" aktíválnak, na ezt új 7 telepítés elõtt formázni és törölni illik.
A lemez nélküli legális Win7 az olyan, amit mondjuk egy elõtelepített géphez adnak, ez nem más mint egy rejtett Recovery partíció amirõl bármikor visszaállíthatod a rendszeredet. Mondjuk ez képes egy 250GB-os winyón 200GB-os rendszerpartíciót létrehozni, ami valljuk be nem szép dolog, és ez okozza Lenin elvtárs problémáját is (meg mindenkiét). Az "Eredeti Szoftver Valódi Elõny" kedvéért érdemes ilyenkor egy partíciózsugorító progival átméretezni a C: -t kb. 40GB-ra és lementeni Ghost-tal, amivel szintén visszaállítható az eredeti alaprendszer.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Vagy AtiTrayTools.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Nagyon sok progi van erre a célra.
Próbáld meg a Rivatuner-rel pl.
"Ride today, heal tomorrow"

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Van egy olyan gondom, hogy adott egy Ati4850es kártya. A ventije meg nem hajlandó magát felpörgetni, csak amikor a GPU 90fok felé jár és akkor sem viszi túlzásba, artifactok már ezerrel villognak. Holott 60%os manuális ventivel lehûti 60fok köré.
Ebbe az automatikába hogy lehet beleállítani? Mert most vagy automatikus 10%-40%ig megy, vagy manuálisan konstans értéken...

Ná, persze amikor ezt mind begépeltem dobott a youtube egy releváns videot... :)

Aktuális civil

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Az a baj, hogy win-t rá tudok tenni ugye lopottat, de nem célom, ha már aktivált eredeti win7-em van. Igaz csak 32 bites, de dolgozni rajta kiváló lesz.
Lemez nincs hozzá, hanem egy 15 gigás partición van a recovery, onnan állítja helyre, az eredeti, feltelepített windowst. Viszont akkor sem lehet majd particionálni, így hát ...
Ezért lenne jó, ha kevés telepített program mellett lenne olyan lehetõség, hogy a rendszer elvesztése, és újratelepítése nélkül megoldható legyen - illetve lementem, visszaépítem, és persze közben partícionálom, csak ebben semmi tapasztalatom nincs sajnos, ehhez kérnék segítséget: akár leírás, már meglevõ honlapon, fórumon, akár program nevek.
A célom pedig egy 30 gigás rendszer partíció létrehozása, egy egy maradék háttértár - így ha elszáll a win, akkor ...

Bár az új recovery úgyis visszaalakítja eredeti állapotra, így.. :)

köszi!

Gparteddel gond nélkül le lehet zsugorítani a meglévõ rendszerpartíciót és a felszabaduló helyen csinálni egy újat.
Hogy a recovery mit reagál arra h útközben megváltoztak a partíciók, azt nem tudom. Én lehet hogy lenyírnám a recovery partíciót is és ahelyett driveimage xml-lel csinálnék egy mentést az egész rendszerrõl a fontosabb programtelepítések/beállítások után, az rugalmasabb megoldás. Pl. lehet külsõ winyón tárolni és akkor nem a rendszertõl veszi el a helyet és vissza lehet állítani más winyóra is. Saját gépemmel ezt csináltam, mûködött gond nélkül.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Az a baj, hogy win-t rá tudok tenni ugye lopottat, de nem célom, ha már aktivált eredeti win7-em van. Igaz csak 32 bites, de dolgozni rajta kiváló lesz.
Lemez nincs hozzá, hanem egy 15 gigás partición van a recovery, onnan állítja helyre, az eredeti, feltelepített windowst. Viszont akkor sem lehet majd particionálni, így hát ...
Ezért lenne jó, ha kevés telepített program mellett lenne olyan lehetõség, hogy a rendszer elvesztése, és újratelepítése nélkül megoldható legyen - illetve lementem, visszaépítem, és persze közben partícionálom, csak ebben semmi tapasztalatom nincs sajnos, ehhez kérnék segítséget: akár leírás, már meglevõ honlapon, fórumon, akár program nevek.
A célom pedig egy 30 gigás rendszer partíció létrehozása, egy egy maradék háttértár - így ha elszáll a win, akkor ...

Bár az új recovery úgyis visszaalakítja eredeti állapotra, így.. :)

köszi!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Szerintetek hogy lehet megoldani egy gépen a particionálást, ha nem telepítõ lemezes legális win7 van rajta?

Van egy recovery partíció, ahonnan helyre tudja állítani a windowst bármikor. Viszont mivel ez nem hagyományos windows telepítés, így esélytelen így megjátszani.

Melyik szoftverrel lehetne ezt megoldani? x giga rendszer partíció, és a maradék pedig a háttértár.

Köszönöm!

Mit akarsz csinálni?
Ha partíciókat létrehozni, törölni, zsugorítani, hizlalni, akkor Ubuntu iso letölt, CD-re kiír vagy bootolható pen drive legyárt és gparted.
Bootolható CD/pendrive amúgy se jön rosszul pl adatmenteni ha pl. meghal a gép saját oprendszere.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Particionáló szoftvereknek tudniuk kell, Paragorn Partition Manager pl., legalábbis XP alatt így mûködött.

Hamár 7 telepítés: telepítéskor ugye a hetes csinál rejtett partíciót magának, stb. ez azt jelenti, hogy már formázott és partícionált winchesterre nem lehet telepíteni, mert szétszedi a már meglévõ partíciókat, vagy ugyanúgy kijelölhetem, hogy C és legfeljebb abból lecsípi a maga rejtett dolgait?

A lemez nélküli legális Win7 az milyen? Letölti az ember az MSDN-rõl és úgy?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Szerintetek hogy lehet megoldani egy gépen a particionálást, ha nem telepítõ lemezes legális win7 van rajta?

Van egy recovery partíció, ahonnan helyre tudja állítani a windowst bármikor. Viszont mivel ez nem hagyományos windows telepítés, így esélytelen így megjátszani.

Melyik szoftverrel lehetne ezt megoldani? x giga rendszer partíció, és a maradék pedig a háttértár.

Köszönöm!