Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

Babooo

Babooo

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Felmegy, csak van olyan bios, amiben be kell állítani, hogy az legyen az elsõ ahol boot sectort keresgéljen.
A másik meg, hogy ha van mellette egy IDE-s vinyó is, és abból netán rack-et kívánsz csinálni, akkor vigyázz hogy ne azon legyen az MBR, amit használsz, mert akkor racknek minden indításnál bent kell lennie.

Ha csak SATA-s winyó van a gépben akkor arra tudok XP SP2-t telepíteni a Windows CD-rõl simán, szóval fogja látni ?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

(...)Zorg minek kell ennyi hely, rajta van az egesz eleted ? :)))
DAT kazi nem jo? Tul lassu lenne?

Sok, itthon még meg nem jelent filmet tárolok, hogy majd ha egyszer idõmilliomos leszek gyártok belõle DVD-t felirattal, menüvel - ahogy szeretném.
Plusz miniDV kamerámmal és digifotómasinámmal "lövök mindenre ami mozog"...
A helyzet csak romlani fog, ha végre lesz egy Canon DSLR-em, mert onnantól a beállított képeim RAW-ban tárolom.
"In idem flumen bis non descendimus"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ha csak SATA-s winyó van a gépben akkor arra tudok XP SP2-t telepíteni a Windows CD-rõl simán, szóval fogja látni ?

nekem ment,,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
barom draga egy dat meghajto. bar abba aztan lehet pakolni a 250gigas kazikat szepen :) c64 feeling
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

..mai rejtély: bekapcsolom a gépet erre kikapcsol..3szor egymás után random idõben, legelõször már bejött az xp meg minden, 2szer nem...most megy..vajon mi lehet?
hardver lehet nem? táp? vagy micsoda tippeket kérek :)

Nem tipp!
1. Tap
2. Alaplap

Nekem akkor csinalt ilyet mikor elszallt a tapban egy kondi (de meg ment a gep) Bar az enyem nem kikapcsolt csak resetelt.

Zorg minek kell ennyi hely, rajta van az egesz eleted ? :)))
DAT kazi nem jo? Tul lassu lenne?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

amugy a surf side kick eddig megette reggerlire az osszes virusirtomat, a regcleaner se szedte le, erre jon csajom es letelepiti vezerlopultbol :wallbange

muhaha :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem ert hozza. [vagyis csak ilyen alapokat tud, bar en se vagyok tudos]

azt birom mikor egy problema megoldasat tok mas latoszogbol kozeliti meg mint amin en gorcsolok, es neha [mint itt is] az ove a nyero
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Igencsak ritka az a nõ aki ért is a géphez.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Csajt tartsd meg, géped rakd újra.:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az optikai meghajtoim nelkul meg ellennek valahogy brutal rovid tavon, de most mar a modememet se latja a ringyoz. erre tipp? vezpul/modemek listajaban csak az IR modemet listazza [gyanitom az a mobilom]

bar valszeg ugyis ujrateszem este az egesz hobelebancot.

amugy a surf side kick eddig megette reggerlire az osszes virusirtomat, a regcleaner se szedte le, erre jon csajom es letelepiti vezerlopultbol :wallbange

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Everestben holmerre keressek ilyen Bios-infókat? Sys bios date van a motherboard menü alatt - máshol?

meglepõ módon az "alaplap/bios" fül alatt :) csak dátum lesz, verziószám nem, de a honlapon van dátum is a verziószám mellett, könnyû beazonosítani.
amugy mindig érdemes bios-t frissíteni, nem véletlenül adogatják ki õket.
(tudom, ha "eddig nem volt baj vele akkor minek", ez a leggyakoribb kérdés, de szerintem ez is egy olyan dolog, ami roszabb nem lehet, csak jobb. kivétel ez alól az abit kv8pro 23-mas biosa, amit elb*sztak, és 10 fokal többet mért)

szerk: én el szoktam menteni a régi bios-t, ha már nem elérhetõ a honlapról. ha ne adja isten, mégis valami nem lenne jó, akkor visszaflesselem, és kész. eddig legalább 10 biost flesseltem az utóbbi 3-4 alaplapomba, semmi bajom nem volt velük.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás

NTFS esetén a fileok maximális mérete 4 Tb, nem a vinyó mérete. [...]

Várjál, most megnéztem a hivatalos tananyagukat, abban azt írják, hogy 2 TB az NTFS max partíció méret, ráadásul szerver oprendszeren :D lehet a 4 terrás fájl lehet a marketing a 2 terrás partíció meg a gyakorlat ;)

zOrg: én sem vagyok linuxistenítõ, félreértés ne essék, csak használom azt is, de nekem is sokkal kényelmesebb az XP. Raid meg jó buli, erõsen lecsökkenti az adatvesztés esélyét (nekem is kéne)!

edit: everest nekem az alaplap -> BIOS-ban ír ki infót, de csak dátumot, nem verziót (mondjuk szvsz ez is elég)
When the day is through, all I want to do is slow down...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
rob: thx a tippet. délután meglesem, most el! thx
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

bios-t kiirja a post screen, csak egy restart kell neki
vagy everest is tudja.
biost frissíteni lehet windows alól is, ai bios van a te lapodon is.
leszeded a legfrisebb biost a honlapról, és kész.
ráadásul a tiedben 2 bios van, ha elb*szod, a másik (backup) biossal áll fel a rendszer....
link

szerk: bios frissítést szvsz csak ugy lehet elb*szni, ha áramszünet van.

Van szünetmentesem, ami overkill terhelés mellett is kitart 7 percig.
Everestben holmerre keressek ilyen Bios-infókat? Sys bios date van a motherboard menü alatt - máshol?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Legelsõ saját gépem (DX2-66 8MB! RAM - ez duplája volt az 'átlagnak') 180MB-os HDD - és Photoshop, CorelDraw ofisz és minden ami kell, plusz a fájlok...

Obsidian:
Sorry, én windows-júzer maradok egy darabig (dolgoztam két évig MacOS géppel és még nem a Tiger oprendszerrel - szépjóminden, de); én XP alatt már annyira belaktam magam, amire és ahogy én használom stabil mint állat, minden problémámra találtam eddig ingyenes vagy nyílt forráskódú cuccot (virkill, spyware és levelezõ kivételével). A lapom tudná a RAID-et is, de eddig nem álltam neki megtanulni mi is az pontosabban - nagyvonalakban persze stimmel.
Maradok a szoftvereknél...;)

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Nincs mit :) De ez milyen már? Még emlészem amikor az 850 MBs Seagate vinyómmal istencsászár voltam :D (és akkor ne menjünk vissza korábbra...)
Amúgy az is vicces, hogy egy kb. 10-12 éves gépemben simán elmegy a 250 GB-s vinyó, akár egyben is, persze a bios nem látja, de a linux faszán lekezeli, úgyhogy zOrgnak egy alternatív ötlet: otthonra LAN, régi csotrogányból linux alapú fájlszerver, RAID-et bele, aztán király! :D (ágyúval verébre esete ;-) )
When the day is through, all I want to do is slow down...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
bios-t kiirja a post screen, csak egy restart kell neki
vagy everest is tudja.
biost frissíteni lehet windows alól is, ai bios van a te lapodon is.
leszeded a legfrisebb biost a honlapról, és kész.
ráadásul a tiedben 2 bios van, ha elb*szod, a másik (backup) biossal áll fel a rendszer....
link

szerk: bios frissítést szvsz csak ugy lehet elb*szni, ha áramszünet van.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

A Windows alapvetõen a biosból szedi az adatot, tehát amit az felismer, azt tudja kezelni.
Amúgy nem oprendszer, hanem fájlrendszer függõ. Pl. NTFS esetén 4 terra a limit ;)

NTFS esetén a fileok maximális mérete 4 Tb, nem a vinyó mérete.
Régrõl ismert cucc volt, hogy a túl nagy vinyókhoz patchet adtak ki a vinyógyártók, és az valahogy meghekkelte az oprendszert és akkor jól látta.
Ehun asszem: https://maxtor.custh...YWdlPTE*&p_li=#

Egyébként bios szinten megy tényleg, és ha látta a 250-et, akkor no more limit.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Charon, Rob, Obsidian:
Köszönöm a segítséget. Nekimegyek a kisfalumban kapható legnagyobbnak. Ha nem mûxik, holnap lesz egy olcsó 500GB-os HDD eladó;)