Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

egyik oszt.társaman kellene karácsonyra venni valamit. programozó/informatikusnak készül, de nincs pendriveja, ezért gondoltam veszek neki egyet. érdemes ilyet venni, ahol csak az USB-csatlakozó vezetõsávjai vannak? kisebb hely kell neki, ez nyilvánvaló, meg különlegesebb..

vagy jobb a hagyományos? én efelé hajlok, jópár ilyen bevált családon belül, míg a "slim" verziókból a legutóbbi kettõt vihettük vissza, mert nem volt jó.. és péntektõl akciós is a madaras áruházban. (nem reklám, csak tipp annak, akinek pendrive kell: 2gb-1ezer, 4gb-2ezer, 8gb-4ezer, 16gb-8ezer)

nyilván ezek nem a leggyorsabbak, de tökéletesen megfeleltek eddig...

http://gizmodo.com/tag/usb-drive
"In idem flumen bis non descendimus"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Q9770 simán megy 4 gigán, de még egy Q9650-bõl is ki lehet hozni. Esetleg, ha azzal fûtik a medencét, akkor egy instabil G0-s Q6600. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Milyen négymagosod van ami bírja a 4 GHz-t?

Én ugyanezért tüntettem el a Nero-t a géprõl, röhej, hogy ha ír valamit akkor lehal a rendszer. Imgburn minden tekintetben jobb, egyedül az AudioCD írási képesség hiányzik belõle sajnos.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Dante:

1. töltsd le az UltraISO-t (nekem ez vált be), vagy bármilyen más képfile-kezelõ programot, és azzal nyisd meg az állományt. freeben pl. ez lehet a nyerõ:

http://www.gold-soft...ownload159.html

2. ott tallózd át a lemezt, hogy van-e, ami felesleges a neve alapján (adobe acrobatot, flash playert meg 50 nyelven manual.pdf-eket, tutorial videókat szoktak belerakni), aztán azokat töröld ki belõle, majd rakd hozzá (mondjuk gyökérbe) a serial.txt-t, illetve mindent, amit még akarsz és belefér a méretbe.
3. így remélhetõleg már jó a mérete a filenak, szóval mentsd le egy másik .iso-ként (ne írd fölül a régit, kellhet még, meg azt nem szeretik 2 giga fölöt az ilyen szoftverek - tapasztalat), és azt próbáld meg kiírni képfileként (burn image/képfile kiírása, lemezre mentése).

Köszönöm a tippet, ez lesz a nyerõ. Amúgy örülök, hogy a Nero-val nem csak én szívok, az a baj csupán, hogy ahogy telnek az évek, kénytelen lesz mindenki verziót váltani - én pl. 8-as alatt nem is tudok DVD-t írni az új gépemen. Az, hogy belassul, meg elég durva, tekintve a 4x4.0 GHz CPU sebességet.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
ez egy workstation alaplap:) és csak pci x van benne. apróban találkoztunk, de akkor úgy tûnik plátói marad csak a szerelem:( sajnálom hogy nem lehet kapni semmiféle risert vagy bridge eszközt a probléma megoldására. pedig elviseltem volna a feelinget...:)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Milyen alaplap ez? Nem valami régi szerver, vagy workstation? Mert azokban volt hosszú PCI csatoló, ami 64bites volt. De ebbe az életbe nem fogsz dugni PCIe-t...
Jellemzõen ezekbe dugták a nagy SCSI csatolókat, amikre meg rádugtak egy csomó SCSI vinyót...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Hali!
Hol lehet kapni pci-x to pci-e 16x es átalakítót? egy 133mhz-es pci-x foglalatba szeretnék beletenni egy pci expresses csatolófelülettel ellátott kártyát. Mivel a pci-x foglalatba jelenleg egy régi quadro pöffeszkedik gyanítom hogy létezik ilyen átalakító, de sajnos nem találtam külön adaptert, hátha valaki okosabb és ügyesebb nálam innen..:$

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Dante:

1. töltsd le az UltraISO-t (nekem ez vált be), vagy bármilyen más képfile-kezelõ programot, és azzal nyisd meg az állományt. freeben pl. ez lehet a nyerõ:

http://www.gold-soft...ownload159.html

2. ott tallózd át a lemezt, hogy van-e, ami felesleges a neve alapján (adobe acrobatot, flash playert meg 50 nyelven manual.pdf-eket, tutorial videókat szoktak belerakni), aztán azokat töröld ki belõle, majd rakd hozzá (mondjuk gyökérbe) a serial.txt-t, illetve mindent, amit még akarsz és belefér a méretbe.

3. így remélhetõleg már jó a mérete a filenak, szóval mentsd le egy másik .iso-ként (ne írd fölül a régit, kellhet még, meg azt nem szeretik 2 giga fölöt az ilyen szoftverek - tapasztalat), és azt próbáld meg kiírni képfileként (burn image/képfile kiírása, lemezre mentése).

a 100 gigás partíció az nálam 99.2 giga, az 500as winyó meg kb. 490...és bizony kijönnek azok, csak nem egy lépésben: a gyártó úgy adja meg a kapacitást GB-ban, hogy az MB-ban (1000-es váltószámmal számolva) pont annyi, mint a tényleges kapacitás 1.024x-ese (1024*1000).

636 576/1000=0.636576*1024=651 853/1000=651,853 GB

3960*1.024=4055 MB, és a legtöbb DVD-író program alapbeállításként pontosan ennyit enged írni;), efölött már kis túlírás van.

Nero: utoljára a 6.6.0.8-t használtam, azóta az összes többi kiakasztja a gépem, mondjuk ez csak egy P4, de akkor is...szerintem sajnos elérte az a láz, ami a kezdetben jó szoftverek sikeressége után szokott jönni: tele van felesleges funkciókkal, mindenféle egyébbel (a Nero is egy komplett csomag lett, számomra tele felesleges alkalmazásokkal - mindegyik helyett van jobb -akár free- alternatív célszoftver), és a fejlesztõk erre meg a külalakra koncentrálnak, nem a fõ szoftver optimalizáltságára és gyorsaságára. lásd pl. winamp - sokkal jobb a foobar 2000, ingyenes és gyorsabb.

kéne egy olyan csomag, ahol csak a fõ nero van, semmi más...mindez persze töredékéért a rendes szoftvernek.

Nero helyett én deepburnert használok, "megvásárolva" - tud video-dvdt és mindent, amit a fõ nero szoftver. ennél több nem kell, köszönöm.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A Gb, Mb, meg a tréfás marketingesek, és a számítástechnikusok félreértésébõl különbözik a tényleges, és a felírt érték. Az egyik 1000-es a másik meg 1024-es szorzószámokkal dolgozik...
De ezt aki nem tudja, az hogy végezhette el az általánost? Ezt szerintem még a csajom is tudja ;)

Igen, én is erre gondoltam, de 3960 MB az sehogy sem lesz 4 GB. :) És hasonlóképpen a 636.576 MB sem lesz sehogy sem 650 GB.

Köszönöm amúgy mindenkinek a tippeket, ma is tanultam valamit. Nero-t meg más okból is elfelejtem, számomra érthetetlen, hogy egy 4 GHz-en futó 4magos gépet miért lassít be TELJESEN, ha a 6-os még a jó öreg egymagoson is megengedte, hogy mellette fotosoppoljak. Csak hát a 6os nem szereti a meghajtót, s az új lemezeket sem ismeri...:(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
akkor ez a nagyon olcsó?:D mert nagyon vicceset még nem találtam, pedig az lenne az igazi..;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

egyik oszt.társaman kellene karácsonyra venni valamit. programozó/informatikusnak készül, de nincs pendriveja, ezért gondoltam veszek neki egyet. érdemes ilyet venni, ahol csak az USB-csatlakozó vezetõsávjai vannak? kisebb hely kell neki, ez nyilvánvaló, meg különlegesebb..

vagy jobb a hagyományos? én efelé hajlok, jópár ilyen bevált családon belül, míg a "slim" verziókból a legutóbbi kettõt vihettük vissza, mert nem volt jó.. és péntektõl akciós is a madaras áruházban. (nem reklám, csak tipp annak, akinek pendrive kell: 2gb-1ezer, 4gb-2ezer, 8gb-4ezer, 16gb-8ezer)

Pendrive-ból szerintem háromfélet érdemes venni: a nagyon olcsót, a nagyon jót és a vicceset. ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Bevallom nem, mert szerettem volna egy serial-t egy kis TXT-ben (3 KB) melléírni. Ez okozhat problémát?

A kétoldalast félreértettem, valószínûleg akkor ez sem megoldás. Amúgy meg fura, hogy a Verbatim DVD DL elvileg 8.5 GB, de gyakorlatilag a Nero ha analizálja, 8250 MB-t enged rápakolni, ami ugye jóval kevesebb, mint 8.5 GB. Persze kezdem már megszokni, hogy a GB adatokkal mindenki dobálózik össsze-vissza, pl láttatok már olyan merevlemezt, vagy pendrive-ot, ami hozta a beigért GB kapacitást? Mert pl a 650-es Samsung is csak 63x GB, s a 4 GB-s Corsair pendrive is csak 3960 MB a 4096 helyett...

Okozhat, ISO adatként kiírva nem fér fel a lemezre.

Nero-t pedig felejtsd el DVD ISO írásra, használd helyette az ingyenes Imgburn nevü programot, frissebb, lágyabb, biztonságosabb érzés.

Mer' egy állat vagyok !

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Bevallom nem, mert szerettem volna egy serial-t egy kis TXT-ben (3 KB) melléírni. Ez okozhat problémát?

A kétoldalast félreértettem, valószínûleg akkor ez sem megoldás. Amúgy meg fura, hogy a Verbatim DVD DL elvileg 8.5 GB, de gyakorlatilag a Nero ha analizálja, 8250 MB-t enged rápakolni, ami ugye jóval kevesebb, mint 8.5 GB. Persze kezdem már megszokni, hogy a GB adatokkal mindenki dobálózik össsze-vissza, pl láttatok már olyan merevlemezt, vagy pendrive-ot, ami hozta a beigért GB kapacitást? Mert pl a 650-es Samsung is csak 63x GB, s a 4 GB-s Corsair pendrive is csak 3960 MB a 4096 helyett...

Hát meglehetõsen nagy problémát okozhat. Ugyan nincs túl nagy plusz adatmennyiség a ISO fájlrendszerben, de pont elég ahhoz, hogy egybe ne férjen fel. Amúgy meg ha így akarod felírni, akkor nem értem miért nem jó a vinyón tárolás. Ezzel adnál a szarnak egy pofont :D
A legjobb amúgy a CD-s cue/bin-es képformátum. Azok egy 700M-s CD-rõl kb. 800M-s fájlban tartalmazzák az összes információt.
A Gb, Mb, meg a tréfás marketingesek, és a számítástechnikusok félreértésébõl különbözik a tényleges, és a felírt érték. Az egyik 1000-es a másik meg 1024-es szorzószámokkal dolgozik...
De ezt aki nem tudja, az hogy végezhette el az általánost? Ezt szerintem még a csajom is tudja ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nem az van, hogy az ISO fájl nagyobb méretre, mint maga a felírandó adat? Én legalábbis még sosem láttam olyat, hogy egy DL ISO ne fért volna fel egy DL lemezre.

Ugye DVD-képként írod és nem adat DVD-ként?

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
van olyan szolgáltató pesten aki ad értelmes sávszélességet hûségnyilatkozat nélkül?

(digitv-nem gyó az van de itt nincs lan a 2mb meg lassú!)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Segítsetek, mert nemértem a Windowst... :)

Mit kell beállítani, hogy a beállított hozzáfûzendõ DNS utótagokat ne felejtse el állandóan, és ne kelljen minden hálózatra csatlakozáskor újra beirogatnom õket.

Köszi,
Gyk.

Ha DHCP-t használsz, akkor a DHCP szervert kell jól beállítani (nem a gépedet) azt hiszem.

Fix ip-nél elvileg az advanced/dns fülön kell keresgélni (mûködik dhcp-nél is), próbálj ki minden variációt.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Nem az van, hogy az ISO fájl nagyobb méretre, mint maga a felírandó adat? Én legalábbis még sosem láttam olyat, hogy egy DL ISO ne fért volna fel egy DL lemezre.

Ugye DVD-képként írod és nem adat DVD-ként?

Mer' egy állat vagyok !

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Neeeem, az "írjuk ki két hagyományosra szétvágva" irtó amatõr és gagyi megoldás.

Akkor most mégis kettévágod? A DVD-Ram nem kezeli egybe a két oldalt!
Vagy vegyél BD-R lemezt, meg írót ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Kétoldalassal ugyanott vagy, mintha 2 dvd-re írnád ki... nincs olyan duplarétegû, amire ráfér?