Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

bios, AI tweaker fül, ai overclock fül manualra, cpu rating setting 9, fsb stap alap, fsb 400 (9*400= 3600) pci-e alap (vagy fix 100) dram freq ddr2-887 (igy kijön az 1066 ha minden igaz, mert itt 1:1,3 az osztó ha jól számolom) dram timing auto, sõt, a feszekig minden auto.
cpu pll voltage kezdésnek 1.3v és majd lehet csökkenteni, dram voltage amennyit kér a cimke (2.1v asszem) illetve az nb voltage-t emelheted egy tizeddel, de nem létszükséglet (400-as fsb-t tudnia kell alapfeszen)
aztán f10 és yes.

9*400 megvan, 1.3V, viszont DDR2-801 után a DDR2-961 a következõ opció.
CPU feszt milyen lépésekkel érdemes csökkenteni? 0,05V vagy 0,1V?

Ahogy nézem most fixen 3.6GHz-en megy vagyis, nem mûködik a SpeedStep, azt hol tudom behergelni? BIOS-ban enabled, az megvan.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Iljics: fizettél azért a zIkszpjért? Mert ha nem, akkor az M$ meg jogosan gondolhatja, hogy te is bekaphatod. A Linuxot legalább jogtisztán lehet ingyen fikázni. A többségét legalábbis.

Laptop diszk tartalmának teljes törlése:
figsz egy knoppix CD-t, róla bebút, root terminál kinyit, majd a következõ beír:

dd if=/dev/zero of=/dev/hdc

aztán vársz sokat. Ezzel a felhasználó (oprendszer) számára látható tartalmat feltöltötted nullákkal. Utána hadd formázzon az XP telepítõ amilyenre szeretne. Persze feltéve, hogy a kiszemelt diszk a /dev/hdc.

Ha eladod a diszket és szeretnél hellyel-közzel véglegesen megsemmisíteni minden adatot, akkor a /dev/null helyett /dev/random használható.

RoDaNi: a ThinkGeek-en, sõt akár itthon a BigyoBoltban is van ennél jobb/olcsóbb ilyen ökörség.

--Trifo

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
http://s33d.extra.hu/binaris/

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
bios, AI tweaker fül, ai overclock fül manualra, cpu rating setting 9, fsb stap alap, fsb 400 (9*400= 3600) pci-e alap (vagy fix 100) dram freq ddr2-887 (igy kijön az 1066 ha minden igaz, mert itt 1:1,3 az osztó ha jól számolom) dram timing auto, sõt, a feszekig minden auto.
cpu pll voltage kezdésnek 1.3v és majd lehet csökkenteni, dram voltage amennyit kér a cimke (2.1v asszem) illetve az nb voltage-t emelheted egy tizeddel, de nem létszükséglet (400-as fsb-t tudnia kell alapfeszen)
aztán f10 és yes.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Elég lenne nekem a 3.6GHz is.
E8400 és Geil Black Dragon 1066MHz-es RAM-ok, P5Q Pro, legújab BIOS. Hûtés pedig Coolink U8-120-1600.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ahogy robi fiú is mondja, csak BIOS-ból tuningolunk, szir-szar szoftverekkel max benchekhez finomhangolsz. 4GHz jóféle CPU-val könnyedén meg lehet. FPO? VID? Hétfõn vizsgázom, de utána szívesen segítek by MSN vagy iesmi, ha konkrét lépésekre vagyol kíváncsi fáncsi. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tuning = bios
a szoftveres tuning olyan mint a szoftveres mérés. szart sem ér.
vegyed szépen elõ a kapott könyvecskét, és olvasgassad el.
szorzót, fsb-t, mch feszt, cpu feszt, ram osztót, ram feszt érdemes b*szkurálni elsõ körben.
4ghz a cél? milyen ramokkal? milyen hûtéssel?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ugyanaz a driver csomag kell mindkettõhöz, beleintegráltam az XP-be, remélem így siekrül majd telepíteni, ill. mostmár zavar, hogy az asztalin se megy az AHCI, lehet újrarakom azt az XP-t is.

J vagy más guru esetleg, le tudnátok írni for dummies, hogy hogyan álljak neki széttuningolni az E8400-amat? ASUS P5Q Pro-m van, az ASUS féle AI szoftvereket érdemes használni vagy csak nehezítik az ember életét?

Mer' egy állat vagyok !

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Frissítettem BIOS-t az asztali masinámban és rájöttem, hogy AHCI módban az is széjjelfagy és eddig is IDE/Enhanched módban mentek a winyók.

Olyat lehet, hogy az XP telepítõbe beleintegrálom a laptophoz van AHCI drivert (Intel M45 chipset) és az asztalihoz valót is (Intel P45 chipset)?

Mer' egy állat vagyok !

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Google-val találtam megoldásokat telepítés utáni AHCI bekapcsolásra, de olyan maceránsnak tüntek, hogy annál már az is egyszerübb ha nLite-al beleteszem a szükséges drivert az XP telepítõjébe, a moddolt XP-t telepítem újra, a M$ meg bekaphassa.

Mer' egy állat vagyok !

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

imeee: namost, ha felment az XP, akkor szépen tedd fel a SATA drivert és kapcsold vissza a BIOS-ban a rendes módjába a diszket. Gyorsabb is lesz.

Intel AHCI driver teleípõ:a számítógép nem felel meg a minimális követelményeknek.

BIOS-ból visszakapcsolva boot során kékhalál.

Hagyjam IDE-n és kész?

Mer' egy állat vagyok !

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Átraktam az AHCI-t IDE-re és települ az XP. Fene se érti.

Mer' egy állat vagyok !

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Iljics: jópár notiról túrtam már le pingvint, simán XP install, formázod a vinyót, és annyi. Mennie kell. Ha nem megy, akkor szûz gépen se menne ugyanazért. Mármint úgy értem, hogy a probléma forrása máshol keresendõ.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Megint(pontosabban még mindig) hangproblémám van, légyszi segítsen aki ért hozzá .A zenén és a videón kívül más nem jó(windows alaphangok, msn stb.jók)Szóval lényegében a játékoknál, meg még a Skype-nál vettem észre. A baj h minden hangot 3x játszik le a gép, de nem egymás után hanem egyszerre kis szünettel.
Próbáltam újratenni a hangkártya drivert de nem javult meg. Eddig jó volt, szerintem valamit nem jól állítottam be.
A hangkártya egy Soundblaster audigy 4

segítség plííz

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ilyen: http://www.edigital....ook-p40792.html

Van hozzá valami DVD, driverek gondolom azon lesznek, bootolni nem bootol róla, csak az XP CD-rõl, vagy az elõtelepített Linux jön be.

Nade mitõl fagyhat ki a telepítõ? Próbáljam meg én is átállítani a SATA lemezt?

Megnéztem, mindig akkor száll el amikor az NTFS fájlrendszert tenné fel a telepítõ, kiír valami olyat, hogy várjon a nemtommi elindítása és kékhalál.

Mer' egy állat vagyok !

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Pontosan...csak majd a drivereket kell felkutatni.
Gondolom ez is ilyen "olcsón jót" laptop, amivel nem adtak semmit...múltkor nekem is hoztak egyet, azzal nem volt semmi különös gond (max. hogy 3 példányban szerepelt a 'plug and play monitor', de itt a szakik azt mondták, hogy ez nem vészes), azóta is hasít.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Laptopról a gyárilag rátelepített Linuxot hogyan kell letúrni? Bootolok az XP CD-rõl, telepítés és kész?

Megpróbáltam kétszer, mindkétszer kékhalál, a Windows leállt, hogy ne károsodjon a számítógép, blabla.

Mer' egy állat vagyok !

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
imeee: namost, ha felment az XP, akkor szépen tedd fel a SATA drivert és kapcsold vissza a BIOS-ban a rendes módjába a diszket. Gyorsabb is lesz.
Az egész nyûg meg azért van, mert amikor megjelent az XP, valamiért nem gondoltak arra, hogy pár év múlva az lesz az alap cucc és nem az IDE-PATA. Nincsenek a megfelelõ driverek a telepítõn.

Bár amúgy a telepítés elején van valami olyan, hogy másik CD-rõl be tud kérni "Mass storage driver"-eket, lehet, hogy ott be lehetne neki adagolni a laptophoz kapott driver CD-t.

Én megcsináltam magamnak a custom install CD-t az nLiteOS-sel. Nem is túl bonyolult, ha az ember nem akar túl sok dolgot kiírtani.

--Trifo

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Örülök, emlékszem, én is mennyit szívtam ezzel, amikor elõször találkoztam vele. Ami a fura, hogy csak laptopok csinálják, mintha abban más(fajta) SATA vezérlõ lenne - legalábbis asztali gépnél, beleértve a legújabbakat, a legújabb vinyõkkel, ilyet még nem láttam. Egy okos majd biztos megmondja azt is, hogy miért. :) Bár lehet, csak mázlim volt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
hát sikerült megldani a biosos verzióval,mert a sata valami achi-ba volt,és átállítottam ide-re és úgy már felismerte:D
THX

a másik problémát is orvosoltam egy javítással,szal minden happy:)