Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Posted 2009. August 06. - 16:15
Úgy, hogy az összes rádugott perifériámat csendben tökéletesen felismerte (kivéve a 6 éves hipergagyi nyomtatóm). És megy a net.
Grrreat!
Posted 2009. August 06. - 13:47
Ha jól tudom a hwsw fórumán van pár ember aki foglalkozik tápegységek javításával. Szerintem próbálj tõlük kérdezni. Lehet, hogy pár kondi elszállása okozott még egyéb problémát is a cuccban.
Na, ez az a topik
Köszi. Közben összetört alaplapokból sikerült megfelelõ méretû, kapacitású kondikat kioperálni, ami nem is volt olyan egyszerû, úgyhogy valószínûleg megy a táp javításra (a fene szórakozik két-, többoldalas panellal). A PH!-n találtam is megfelelõ szakikat.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2009. August 06. - 12:02
Posted 2009. August 06. - 11:54
Na, ez az a topik
Posted 2009. August 06. - 11:48
Nekem meg lenne egy olyan kérdésem, amire elsõsorban barkácsoló kedvû kockák tudnának válaszolni (nem találtam elektronikás topikot).
Van egy mini-itx alaplapos gépem (netezésre, letöltögetésre). A gép akkora, mint egy nagyobb könyv, teljesen passzív hûtésû (gyárilag). A baj, hogy nem kapcsolt be.
Szétszedtem, belenéztem és az azt vettem észre, hogy a tápegységében a kondenzátorok teteje némileg púpos. Elvileg 100°C feletti hõmérsékletre vannak tervezve a felirat szerint, de a gép belsejében szinte mindig 60°C feletti hõmérséklet van és gondolom 2 év alatt ez sok volt neki. A táp nagyjából ilyen (nem ez, de teljesen hasonló). A kondik cseréjére gondoltam (külön tápról elindul, így tuti, hogy ezzel van a baj).
Ha nagyobb feszültségtûrésûek az elegendõ, vagy inkább próbáljam meg a ház hûtését (természetesen a kondik cseréje után)?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2009. August 06. - 11:18
Posted 2009. August 06. - 10:25
192.168.1.1 ?? vmi ilyesmire emlékszek csak nem vagyok benne biztos.
rúter meg tesómnál. ott kéne beállítani a dolgot..
Posted 2009. August 04. - 13:15
Posted 2009. August 04. - 13:05
... Gondolom x Hz alatt nem boldogul a hangokkal...
az lehet.
És mennyire fáj manapság egy nembóvli hangkártya? Melyiknek jó az ár/érték aránya?
Posted 2009. August 04. - 12:54
Posted 2009. August 04. - 12:43
Van benne állítható keresztváltó? Mert azon be tudod állítani a mély hangok hány Hz-tõl jöjjenek. Vagy a kívánt frekihez méretezett láda gyártatása.
Nemhinném hogy van, mivel egy gyári, nem gyártott. Arra gondoltam hogy szoftveresen nem-e lehet ezt állitani? Elõzõ hangkártyám egy soundblaster volt(csak meg kellett válnom tõle) azon volt egy állitás h hány Hz-n szóljon, 20-200ig de ahogy észrevettem csak a hangerején változtatott
Posted 2009. August 04. - 12:30
Posted 2009. August 04. - 12:18
Egy kis hangtechnikai segítség kéne.
Van egy 5.1 es hangfalszettem, van valami mód arra hogy a mélynyomó ne csak "búgjon" hanem egy fokkal magasabb hangokat is adjon? Tudom ez a dolga, de egyes zenéknél annyira mély hangokat ad hogy szinte csak búg. Az elõzõ hangfalam egy jóval bénább 2.1-es volt, annak a mélynyomójából szinte minden jött, nem ezt akarom elérni csak azt hogy ne csak a legmélyebb hangok jöjjenek a mostaniból. A hangkártya egy Genius value 5.1, igazából annyit tud hogy 5.1 mást nem. De szívesen meghallgatok pár ajánlatot hogy milyenre cseréljem, ha lehet emberi áron:)
elõre is köszi a segítséget
Posted 2009. August 03. - 21:16
Posted 2009. August 03. - 19:06
Elõre is köszi a válaszokat!
Posted 2009. August 03. - 16:32
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Posted 2009. July 31. - 15:28
Bár a héten én is elõtúrtam egyet a fiókból, mert egy munka miatt sürgõsen szükség volt egy XP-re ami nem virtuális gépen fut. De 8 óra munka után ment vissza a fiókba. És a fiókban van még 120G, 200G vinyó is pár. Eladni nem érdemes, mert pénzt azt nem lehet érte kapni, max. haveroknak párezerért.
Posted 2009. July 31. - 15:20
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2009. July 31. - 15:16
Köszönöm.HDD Sentinellel javasolt rápislantani.
Telepítettem, megnéztem vele, de itt is csak a hibát jelöli, egyik tesztet sem tudja lefuttatni.
Teljesen más:
T-home rendszerem van, és reggel óta nem akar betölteni a set top box. Megnéztem a router konfigurációját is, és azt vettem észre, hogy a set top box és a számítógép is ugyanazon az ip-címen van, viszont én úgy emlékszem, hogy más ip-címen, egymás után következõ ip-címen voltak. Pl: 65 és 66 végûek voltak. Most a 65-ös végû ip-címen vannak, és megnéztem a porttovábbításoknál, ott a számítógép neve helyett a 66-os végû ip-cím szerepel.
Valaki, akinek ilyen t-home-ja van, megnézné nekem, hogy neki a két íp-cím az azonos, vagy pedig az egymás után következõ ip-címeket használják?
[highlight] The bike way of life [/highlight]