Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Az mennyire durva (nagyon...), hogy az install lemez felpörgését követõ 16-ik (tizenhatodik percben) használható a Windows 7 rendszerem van?
Úgy, hogy az összes rádugott perifériámat csendben tökéletesen felismerte (kivéve a 6 éves hipergagyi nyomtatóm). És megy a net.

Grrreat!
"In idem flumen bis non descendimus"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Ha jól tudom a hwsw fórumán van pár ember aki foglalkozik tápegységek javításával. Szerintem próbálj tõlük kérdezni. Lehet, hogy pár kondi elszállása okozott még egyéb problémát is a cuccban.
Na, ez az a topik

Köszi. Közben összetört alaplapokból sikerült megfelelõ méretû, kapacitású kondikat kioperálni, ami nem is volt olyan egyszerû, úgyhogy valószínûleg megy a táp javításra (a fene szórakozik két-, többoldalas panellal). A PH!-n találtam is megfelelõ szakikat.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

http://192.168.0.1

És ha elfelejtetted a jelszót, akkor törlés után
Felh.név: Admin
psw pedig nincsen

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Ha jól tudom a hwsw fórumán van pár ember aki foglalkozik tápegységek javításával. Szerintem próbálj tõlük kérdezni. Lehet, hogy pár kondi elszállása okozott még egyéb problémát is a cuccban.
Na, ez az a topik
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nincs mit :)

Nekem meg lenne egy olyan kérdésem, amire elsõsorban barkácsoló kedvû kockák tudnának válaszolni (nem találtam elektronikás topikot).
Van egy mini-itx alaplapos gépem (netezésre, letöltögetésre). A gép akkora, mint egy nagyobb könyv, teljesen passzív hûtésû (gyárilag). A baj, hogy nem kapcsolt be.
Szétszedtem, belenéztem és az azt vettem észre, hogy a tápegységében a kondenzátorok teteje némileg púpos. Elvileg 100°C feletti hõmérsékletre vannak tervezve a felirat szerint, de a gép belsejében szinte mindig 60°C feletti hõmérséklet van és gondolom 2 év alatt ez sok volt neki. A táp nagyjából ilyen (nem ez, de teljesen hasonló). A kondik cseréjére gondoltam (külön tápról elindul, így tuti, hogy ezzel van a baj).
Ha nagyobb feszültségtûrésûek az elegendõ, vagy inkább próbáljam meg a ház hûtését (természetesen a kondik cseréje után)?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
köszi szépen imi72 :) /márkatárs ;)/

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
http://192.168.0.1

Trance

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
d-link rúterekhez hogy van a beállítási alapoldal kódja?
192.168.1.1 ?? vmi ilyesmire emlékszek csak nem vagyok benne biztos.
rúter meg tesómnál. ott kéne beállítani a dolgot..

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
SB Live akárhonnan (3-4e), esetleg egy Audigy 1 (6-7e). Ennél olcsóbban is lehet szerezni, ha szerencséd van ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

... Gondolom x Hz alatt nem boldogul a hangokkal...

az lehet.

És mennyire fáj manapság egy nembóvli hangkártya? Melyiknek jó az ár/érték aránya?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ha a jelenlegi hangkártya szoftverben nincsen ilyen, akkor nem sok esélyed van. Gondolom x Hz alatt nem boldogul a hangokkal...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Van benne állítható keresztváltó? Mert azon be tudod állítani a mély hangok hány Hz-tõl jöjjenek. Vagy a kívánt frekihez méretezett láda gyártatása.

Nemhinném hogy van, mivel egy gyári, nem gyártott. Arra gondoltam hogy szoftveresen nem-e lehet ezt állitani? Elõzõ hangkártyám egy soundblaster volt(csak meg kellett válnom tõle) azon volt egy állitás h hány Hz-n szóljon, 20-200ig de ahogy észrevettem csak a hangerején változtatott

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Van benne állítható keresztváltó? Mert azon be tudod állítani a mély hangok hány Hz-tõl jöjjenek. Vagy a kívánt frekihez méretezett láda gyártatása.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Helómindenki

Egy kis hangtechnikai segítség kéne.
Van egy 5.1 es hangfalszettem, van valami mód arra hogy a mélynyomó ne csak "búgjon" hanem egy fokkal magasabb hangokat is adjon? Tudom ez a dolga, de egyes zenéknél annyira mély hangokat ad hogy szinte csak búg. Az elõzõ hangfalam egy jóval bénább 2.1-es volt, annak a mélynyomójából szinte minden jött, nem ezt akarom elérni csak azt hogy ne csak a legmélyebb hangok jöjjenek a mostaniból. A hangkártya egy Genius value 5.1, igazából annyit tud hogy 5.1 mást nem. De szívesen meghallgatok pár ajánlatot hogy milyenre cseréljem, ha lehet emberi áron:)

elõre is köszi a segítséget

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nekem is ez volt. Kiszáradt valami kondi az alaplapon. Gondolom nem mai darab az sem. Ha naponta bekapcsoltam, akkor semmi baja nem volt. Az elsõ újraindulás után már jó nem?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Sziasztok! A következõ lenne a problémám. Laptopól netezek, helyigény miatt. Ha viszont bekapcsolom a gépet, és egy ideig nem nyúlok hozzá, kb fél óra múlva újraindítja magát.... ez miért lehet?
Elõre is köszi a válaszokat!
" A Cube el van vetve! "

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Nem tudok létrehozni visszaállítási pontot, ezt dobja fel:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

[highlight] The bike way of life [/highlight]

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát azért egy 30G-s vinyó az nem mai darab, szóval lehetne már nyugdíjazni ;)
Bár a héten én is elõtúrtam egyet a fiókból, mert egy munka miatt sürgõsen szükség volt egy XP-re ami nem virtuális gépen fut. De 8 óra munka után ment vissza a fiókba. És a fiókban van még 120G, 200G vinyó is pár. Eladni nem érdemes, mert pénzt azt nem lehet érte kapni, max. haveroknak párezerért.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Küldj egy riportot a fejlesztõnek egy kommenttel, hogy mi a probléma. Nagyon segítõkész, nekem mindig segített, ha HDD-vel gondom volt, még örül is a visszajelzéseknek, mert ugye ezek alapján tudja fejleszteni a szoftvert.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

HDD Sentinellel javasolt rápislantani.

Köszönöm.
Telepítettem, megnéztem vele, de itt is csak a hibát jelöli, egyik tesztet sem tudja lefuttatni.

Teljesen más:
T-home rendszerem van, és reggel óta nem akar betölteni a set top box. Megnéztem a router konfigurációját is, és azt vettem észre, hogy a set top box és a számítógép is ugyanazon az ip-címen van, viszont én úgy emlékszem, hogy más ip-címen, egymás után következõ ip-címen voltak. Pl: 65 és 66 végûek voltak. Most a 65-ös végû ip-címen vannak, és megnéztem a porttovábbításoknál, ott a számítógép neve helyett a 66-os végû ip-cím szerepel.

Valaki, akinek ilyen t-home-ja van, megnézné nekem, hogy neki a két íp-cím az azonos, vagy pedig az egymás után következõ ip-címeket használják?

[highlight] The bike way of life [/highlight]