Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Posted 2009. October 29. - 20:05
zotyo: http://www.libri.hu/...ascript&x=0&y=0
Would you, Quintus? Would I?
Posted 2009. October 29. - 19:59
Posted 2009. October 29. - 19:19
az meg mi, hogy a VS 2003 meg a 2005 nem fut Windows 7-en semmilyen kompatibilitási módban?? bejön az IDe, de amint nekiállnék írni, szétfagy...VS 2008 meg ezer gigát foglal, a C++ express editionnek meg nem tetszik a debuggere. Code:Blocks tetszik, cserébe sehogy nem bírom beállítani a debuggerét...meg ugye "a szakmának tanulunk, és ott a VS az alap"..:S
retizotyo: C#-hoz meg van jó könyvem, magyarul, ha el akarod kezdeni esetleg...JS-bõl meg ezt találtam az egyetemi oldalakon:
http://speed.eik.bme.../Javascript_hu/
Posted 2009. October 29. - 15:38
Bár manapság ismét elõtérbe hozták a designer jellegû programozást. Pl. a Windows Presentaion Foundation (röviden WPF), amit kb. a Vista-val hoztak ki és kb. azon is hozza azt amire szánták, na az XML alapú alkalmazás leíró nyelvre épül. Persze lehet hozzá C#-ban kódolni, de az elv az, hogy az egész felület ebben az XAML nyelvben van leírva. Ez szép és jó, de a hibakeresés pl. bevalottan egy kalap szar.
Egyszóval én jelenleg tanulásra Visual Studio-t és C#-ot ajánlok, vagy NetBeans-t és Java-t. Mindkettõ hasonlít szintaktikájában a JS-re, szóval mindenképpen jó kiindulási alapok.
Posted 2009. October 29. - 15:10
Hát vagy veszel egy könyvet, vagy kínzod magad a magyar web szegényes kínálatával.
Pl. itt van egy alapokat leíró oldal
De tényleg egyszerûbb, ha angolul kezded az alapokat, mert késõbb könnyebb pl. hibákra/megoldásokra keresni, ha tudod az angol kifejezéseket a témában...
De ha nincs semmilyen elõzetes programozási ismereted, akkor ez egy kicsit nehéz lesz. A legtöbb helyen feltételeznek alapvetõ programozási ismereteket.
Köszi a linket!
Hát, azt is szokták írni, hogy a js az egyik legegyszerûbb...
Van esetleg ötleted, hogy mely másik nyelvvel kellene kezdeni?
Posted 2009. October 29. - 14:50
Pl. itt van egy alapokat leíró oldal
De tényleg egyszerûbb, ha angolul kezded az alapokat, mert késõbb könnyebb pl. hibákra/megoldásokra keresni, ha tudod az angol kifejezéseket a témában...
De ha nincs semmilyen elõzetes programozási ismereted, akkor ez egy kicsit nehéz lesz. A legtöbb helyen feltételeznek alapvetõ programozási ismereteket.
Posted 2009. October 29. - 14:06
Tudnátok mondani olyan könyvet, weboldalt, bármit, ahol a kezdõ lépések jól össze vannak szedve?
Angol nyelvû js-bibliám van (O' Reilly-féle Definitive Guide), de a félreértések elkerülése végett magyarul szeretném kezdeni.
Különféle példatárakat böngészgettem, de inkább a felépítési elvét szeretném megérteni.
Köszi!
Posted 2009. October 26. - 13:29
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. October 26. - 00:15
Nemtudtam, hogy az a pici is az(bátyesz mondta, hogy 1 express foglalat van) akkor lehet, hogy mégis a DX-verziót veszem, a videókari hûtõje asszem a másik irányba áll úgyis
az fura lenne, mivel ahány videókarit én láttam, illetve ahány tesztet olvastam, mindig azért nyafognak, hogy olyan széles a hûtõ, hogy elfoglalja a mellette lévõ portokat is. meg mondjuk nem sok értelmét látom annak, hogy a videókari a jó kis forró levegõt, amit egy combosabb játéknál kiizzadd, azt szegény processzor felé sugározza ki (bár a ventillátor kifújja a házból elvileg ugye,de azért akkor is...), ahol meg pont arra mennek rá, hogy minél kevesebb hõt termeljen növekvõ teljesítmény mellett, és minél kisebb hûtõ elég legyen rá...
de persze lehet csak én gondolom rosszul.
Posted 2009. October 25. - 23:52
Posted 2009. October 25. - 23:28
Posted 2009. October 25. - 22:33
Köszi a választ!PCI Express az újabb, modernebb. Alapvetõen gyorsabb. Hangkártyánál ez abban nyilvánulhat meg mondjuk, hogy elméletileg nagyobb mintavételezési frekvenciára képes, a hang kevésbé "digitális". Hogy ez a gyakorlatban is így történik, azt nem tudom, nem néztem meg a kártyák adatlapjait, ill. egyikkel sincs tapasztalatom.
...[/URL]
Közbe kiderült h azt az 1 PCI-Express helyet a videokártya foglalja el, úh. sima PCI-os lesz
Posted 2009. October 25. - 21:33
Köszi!
Amúgy számít az hogy PCI v PCI-Express-eset veszem? Jobb valamelyik?
PCI Express az újabb, modernebb. Alapvetõen gyorsabb. Hangkártyánál ez abban nyilvánulhat meg mondjuk, hogy elméletileg nagyobb mintavételezési frekvenciára képes, a hang kevésbé "digitális". Hogy ez a gyakorlatban is így történik, azt nem tudom, nem néztem meg a kártyák adatlapjait, ill. egyikkel sincs tapasztalatom.
tamaska: talán ez
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2009. October 25. - 21:19
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. October 25. - 18:19
- fekete-fehér nyomtatás, jól, viszonylag gyorsan, fõleg jegyzeteket, dokumentumokat itthon
- az XP meg a win7 alapból kezelje, vagy ne kelljen hozzá különösebben bonyolult driver --> van egy ilyen printserverem, arra kellene majd rákötni jól
- hosszú távon se legyen drága a nyomtatás (ergo vagy olcsó gyári toner, vagy lehessen töltetni).
samsung ml-1640et néztem, de ennek a tonerjét ki kell csippeltetni meg mittomén...amúgy jók ezeke az utántöltött tonerek, vagy csak szétcseszik a nyomtatót?
Posted 2009. October 25. - 17:58
Az alaplapon van PCI és PCI Express-es foglalat. A D1-es kártya kép alapján PCI-os, a DX meg PCI-Express-es, szóval mindkettõ jó.
Köszi!
Amúgy számít az hogy PCI v PCI-Express-eset veszem? Jobb valamelyik?
Posted 2009. October 25. - 14:11
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2009. October 25. - 11:30
Szóval adott egy ilyen alaplap:gigabyte ga-ma69vm-s2
és kérdés hogy ez a hangkártya jó-e rá?: Asus Xonar D1
vagy esetleg a DX-verziót kéne vennem?
Posted 2009. October 22. - 21:09
" multimédiás tartalom alkalomszerû megtekintése."
és azt mégis Kg-ban, deciméterben, vagy köbméterben kell mérnem?
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->