Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Persze, hogy van. Sõt az az elsõdleges. Igazából mi pont azért járunk inkább Szlovákiába, meg Lengyelországba versenyezni, mert ott például azt nézik elõször és márkafüggetlenül. Itthon sajnos teljesen más a helyzet. A hazai autóhifi 60-70%-át a Soltész Reklám ( Rezsõ bácsival az élén) uralja. A versenyeket pedig õk szervezik. A válogatókat is. Általában ezért állnak MacAudo cuccal a dobogón. Aztán kijutnak az Eb-re és ott jól körberöhögik õket.
Ez kábé olyan, mintha az X-Factor rendezne egy dirt versenyt, ahol az õ dolgozóik pontoznak. Szerinted Konás nyerné?

Egyébként van olyan verseny, ahol kizárólag csak a beépítést nézik, de van olyan aholcsak a hangminõséget. Itt az sem számít, ha a csomagtartóba csak úgy be van szórva a cucc, A lényeg, hogy a pilótaszékben ülõ vájtfülû zsûritagot meggyõzze.
De van olyan is, ahol csak hangnyomást mérnek, vagy csak multimédiát pontoznak.

Thy. Miket meg nem tudunk itt rólad. Nakamichi fej? Hát nem egy tömegtermék. Bár nekem nagyon nyers. Én Clarion párti vagyok, mert abban még lehet kapni fém betöltõmechanikával ellátott szerkezetet.
Akkukérdésre pedig nagyon egyszerû a válasz. Haverom ezeket forgalmazza.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

rob: Xsara, hát még nézz azért körül sztem. feleslegesen ne kísértsd a szerencsét ;)
nekem a franciák a kedvenceim egyébként, formatervezésben, mûszaki tartalomban nálam mindent vernek. Picasso, C5, C6 - érzelmileg csak ezek jöhetnének, csakhát...

fene tudja.....nem leszek népszerû :), de jópár autóm volt, azelõtt csak fritz vagy olyan érdekeltségi tulajdonu, de a legmegbízhatóbb és lególcsóbban fenntartható eddig a partner volt....berlingóról még nem tok mit mondani mert még csak 15K van benne......igaz xsarám nem volt....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Olee: van a versenyen olyan szempont, hogy hangminõség?
Úgy értem pl. "vakteszt", tehát beül, nem látja hány millás a cucc, csak hallgat.
Tudnak / akarnak anélkül megítélni hangminõséget, hogy nem befolyásolja õket, hogy hány ezer dolcsis egy db interconnect pl?

A wattokkal való dobálózáshoz (ez most nem oleenak, csak úgy):
mer ez az egyik kedvencem, ezen mindig röhögök, tehát csak a miheztartás végett:
Ha veszünk egy 92dB érzékenységû hangfalat (pl enyém otthon), akkor, ha meghajtom 1 (!!!) Wattal, akkor az 1 méter távolságról 92dB hangnyomást gyakorol a hallgatóra.
Innentõl 40-50 W feletti teljesítményrõl semmi értelme beszélni, ha mégis, akkor a hangláncban valami nagyon nem stimmel :D
..

Van hangminõség kategória is, sõt szerintem ez az egyetlen igazi kategória, mert az ilyen rendszer hallgatható. A komoly zenétõl a rockig sokmindent meghallgatnak rajta, különösen a tesztlemezeket, és persze mûszerrel is mérnek. Sajna ide is igaz, hogy sz*rból várat nem igazán. De láttunk már néhány érdekes rendszert.
A W kérdéshez: egy régebbi ahutóhifi magazinban (nem ebben a Tuning&Stereo szennylapban) volt asszem a Basának egy levezetése errõl a kérdésrõl. Ha érdekel valakit, akkor elõkeresem. A lényege az volt, hogy a kocsiba kb a szobai erõsítõ teljesítmény közel 10x-ese kell ugyanahhoz a hangerõhöz a különbözõ hangelnyelõ, visszaverõ, torzító anyagok miatt...
Nem véletlenül kerül rendeteg NoiseEX, meg bitumenlap az audiofil autókba.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Olee: van a versenyen olyan szempont, hogy hangminõség?
Úgy értem pl. "vakteszt", tehát beül, nem látja hány millás a cucc, csak hallgat.
Tudnak / akarnak anélkül megítélni hangminõséget, hogy nem befolyásolja õket, hogy hány ezer dolcsis egy db interconnect pl?

A wattokkal való dobálózáshoz (ez most nem oleenak, csak úgy):
mer ez az egyik kedvencem, ezen mindig röhögök, tehát csak a miheztartás végett:
Ha veszünk egy 92dB érzékenységû hangfalat (pl enyém otthon), akkor, ha meghajtom 1 (!!!) Wattal, akkor az 1 méter távolságról 92dB hangnyomást gyakorol a hallgatóra.
Innentõl 40-50 W feletti teljesítményrõl semmi értelme beszélni, ha mégis, akkor a hangláncban valami nagyon nem stimmel :D

rob: Xsara, hát még nézz azért körül sztem. feleslegesen ne kísértsd a szerencsét ;)
nekem a franciák a kedvenceim egyébként, formatervezésben, mûszaki tartalomban nálam mindent vernek. Picasso, C5, C6 - érzelmileg csak ezek jöhetnének, csakhát...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Az én kocsim. Az én pénzembõl. És nekem tetszik. A munkámat pedig már több nemzetközi zsûri is elismerte. Több, mint 3000 munkaórám van benne és minden percét élveztem.

Ahh, látom te vagy az egyetlen a környezetemben, aki még megérti, miért nem zene a gyári nyóchangszórós mûanyag borzalom...
Ha jól látom két moonoblokk, és két kétcsatornás rockford van a csomagtérben? Csak nem teljesen aktív hajtás? Hogyhogy Exide, és nem Optima Yellow? Vagy ez itt erõsen off?:)
Nekem anno Nakamichi fej volt Rockford (sajna nem Power) erõsítõkkel, MBQuart szettel, meg GTO méllyel. Most már nem így raknám össze. De az új verdában is lesz ZENE, csak még meg kell értetni Orsival is:)
Van még több képed a rendszerrõl?
Üdv:Thy

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

vártam gecc :D
valami személyes elfogulatlan kellene.
lehet egyhatost kellene keresni, kötelezõben 10k plusz évente, de 110 LE nem 75

Hali! Az egyik legjobb citroenes oldal:
http://psa.sysconfig.hu/
fórumon:
http://forum.index.h...ticle?t=9003694
http://forum.index.h...935&la=61597833
egy ideig én is szemeztem a Xsara kombi HDi-vel, de sajna sokan panaszkodtak a ratyi elektronikára, bár a HDi szétüthetetlen, ha okosan mégy vele. Sztem a jó francia szervíz a lényeg, mert a többi csak barmol...tapasztalat....
Nekem a kis szutyoknak nevezett AX-emmel semmi gond nem volt az utóbbi egy évben, pedig annyiba került mint a telóm... de majd úgyis jól leszarozzák a franciákat:D
Egyébként Xsara-ba kicsi az 1.4-es motor, fõleg, ha kombit nézel. Inkább 1.6, de méginkább HDi. 1.6-tól már kapható, bár ez a hidetés gyanús:)
http://www.hasznalta...creenwidth=1280
Üdv:Thy

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Én nem vagyok "rakjunk 1000W-ot az autóba"-párti, de az új autónkat 8 hangszóróval és blaupunkt cdjátszóval kaptuk és nagyon jól szól! Most, ha megyünk valahová, mindig viszek CD-t! Külön erõsítõ és mély persze nincs benne, de így is megsüketülnék ha 3/4-nél fentebb venném a hangerõt! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
nem dehogy. elég sokan felteszik ezt a kérdést.
szerintem mindenkinek van valami, amiben hisz, amire szívesen költené a pénzét, amiért megéri reggel bemenni a munkahelyre. Ha nincs, az szerintem nagy baj. Nekem a hobbi sorrend: bicikli-utazás-autó
mások milliót adnak egy bélyegért..........

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Az én kocsim. Az én pénzembõl. És nekem tetszik. A munkámat pedig már több nemzetközi zsûri is elismerte. Több, mint 3000 munkaórám van benne és minden percét élveztem.

ööö remélem nem értettél félre, és nem baszogatásnak vetted, hogy feltettem az "értelmére" vonatkoztatva a kérdést.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Burce számára írtam a neonos dologra. Innen vették át az utcai fighterek is az akváriumvilágítást. Régebben arra szolgált, hogy a bírók lássák azt a rohadt akkumulátorsarut, hamár 40 ezerbe kerül darabja. Aztán magát a világítást is el kezdték pontozni. Manapság meg az utcán olyanok rohangálnak, akiknek csak neon van mindenhol.
Alapból nincsen bekapcsolva, csak versenyen, meg kiállításon.

Egyébként meg ez kábé tényleg olyan téma, minthogy fater szerint egy jobb bicikli 40 ezer Forint. Szerintem meg azért esetleg jó nyeregcsövet lehet venni. Kinek mik az igényei. szerintem ezt ne feszegessük. Nekem sem szokásom beírogatni a Ki milyen bringával topikba, hogy mi a faszér van a bicikliken ez, meg az.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

van mert jóérzés, van mert "megtehetem" van mert erre akarok költeni, van mert ez az amit szeretek.
csak úgy.

rendben. ezt maximálisan megtudom érteni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ll: én szeretek úgy menni hgoy az egészcsomagtartós mély masszírozza a hátamat, de a zene maga mégsem üvölt.
egyszerüen jóérzés. ez olyan hogy minek magyarázkodjak hogy miért van drága bringám ha egyszer úgyse járok folyton versenyekre. van mert jóérzés, van mert "megtehetem" van mert erre akarok költeni, van mert ez az amit szeretek.
csak úgy.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

az meg hogy bringázás közben sem szeretsz zenét hallgatni, ami elnyom minden mást, az is egyéni szoc probléma (:

amúgy most nem az igénytelen falusi bikákról volt szó, hanem saját célú jóminõségü, nem ülvöltetõs, hanem szépet hallgatós zenérõl.

amugy ha végiggondolod ez nem tök ugyanaz a felállás mint a "minek nagy motor egy autóba?" kérdés?

félreértesz bringázáskor szoktam zenét hallgatni, városban else indulok nélküle. de a hangolást úgy lõvöm be, hogy hallom a külvilágot. szriéna/akármi.

nem üvöltetõs, akkor mér kell a soksoksoksok watt? naív vagyok, vagy minél töb watt annál hangosabb? Én a gépemre kötött 140 wattos hangszórót se használtam még maxon pölö soha. pedig ez csak egy lakás, nem pedig autó!

nagy motor autóba..
hasonló, de erre al mondott egy nagyonjó példát még az üzifalon asszem, hogy "meredekebb emelkedõn pölö nem kel visszarámolni, hanem simán csak rálépni a gázra"
valami hasonló "kézzelfogható" érvre várnék mondjuk a zene terén is.

rob: esetleg citroen klub nincs valami a neten?
és ott egy fórum..

Mivel a 12 féle pontozásból 3 a beépítést és a dizájnt értékeli.
És igen versenyzés miatt került bele, ahogy az eddigi összesbe.

ööö tehát, hogyha nem lenne egy ilyen céged, ha nem járnál versenyekre, akkor nem is költöttél volna rá súlyos ezreket/százezreket, jól érzem?
javagy ez burce-nak volt válasz a neonra? :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob: http://nepitelet.hu/

vártam gecc :D
valami személyes elfogulatlan kellene.
lehet egyhatost kellene keresni, kötelezõben 10k plusz évente, de 110 LE nem 75

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Burce:Mivel a 12 féle pontozásból 3 a beépítést és a dizájnt értékeli.
És igen versenyzés miatt került bele, ahogy az eddigi összesbe.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

köszi :)

1. minõségi zene, ez elég relatív.számomra egy jobbfajta gyári rendszer simán nyújtja az álltalam elvárt minõséget.
2. ez mondjuk egy elég jogos ok, de nem mindenki hangmérnõk, szal.. :)
3. demoautó, ezis jó indok, de ez is elég egyedi dolog.
4. grat, de... nemhiszem hogy azért álltaál neki, hogy díjakat nyerj vele, vagy igen?

akkor:
1: egyéni szoc probléma.
2: ez is az:)
3: ez mondjuk Olee-nak elõny
4...

LL: majd ha le kell vezetned sokat egy néma vagy alig zörgõ autóban, megérted.
az meg hogy bringázás közben sem szeretsz zenét hallgatni, ami elnyom minden mást, az is egyéni szoc probléma (:
nekem is jóideig ki volt szedve a zene, akkor kénytelen voltam mp3-al menni, mert itt pesten meg lehet hülyülni a dugókban, és a forgalomban ha kuss van az autóban... most meg a "gyári" zene benne... elég mókás.
már alakul a rendes zene terve, mondjuk sajnos ilyen dolgokra nem futja, csak egy jó sony mp3-as fejegység, 4 vagy 6 hagnszóró, csipogókkal, és jöhet a menet.
remélem még idén sikerül ezt mind összeraknom(nem a megvét a para, hanem hogy nem erre tervezték ezt az autot)

amúgy most nem az igénytelen falusi bikákról volt szó, hanem saját célú jóminõségü, nem ülvöltetõs, hanem szépet hallgatós zenérõl.

amugy ha végiggondolod ez nem tök ugyanaz a felállás mint a "minek nagy motor egy autóba?" kérdés?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
És miért világítjuk meg neonnal? :P

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Ok. Megpróbálom.
1. Naponta kábé 5 órát autózom és szeretek közben minõségi zenét hallgatni.
2. Hangmérnök vagyok, elektronikai technikusi végzettséggel. (szakmai ártalom)
3. A cégemnek ez a régebbi és máig is mûködõ egyik profilja. demoautó pedig a legjobb reklám.
4. Az utolsó versenyen Helsinkiben Street A kategóriában 2000 Eurot nyertem vele.

köszi :)

1. minõségi zene, ez elég relatív.számomra egy jobbfajta gyári rendszer simán nyújtja az álltalam elvárt minõséget.
2. ez mondjuk egy elég jogos ok, de nem mindenki hangmérnõk, szal.. :)
3. demoautó, ezis jó indok, de ez is elég egyedi dolog.
4. grat, de... nemhiszem hogy azért álltaál neki, hogy díjakat nyerj vele, vagy igen?

tehát engem az átlagosabb emberek ööö célja érdekelne.
lásd 1-2 pont.
mondjuk tény, elismerem még nem ültem egy "minõségi zenét" szolgáltató autóban, de mint említettem egy átlagos rendszer szerintem bõven nyújtja azt a színvonalat, hogy mondjuk az autópáláyn haladjon az ember és meleltte azért hallja a külvilágot is.
akik meg ilyen hangnyomás meg egyéb versenyekre járnak, végképp nemértem mér jó minnél több wattot belecsiholni. (lemenni gangolni a térre, felvágni?)

azokon viszont mélységesen nagyot tudok nevetni, aki üvölteti a zenét, úgy hogy én az utcán haladva, az utca háttérzajával együtt tisztán hallom, hogy õ felhúzott ablaknál mit hallgat.
ja közben a vas a basszustól majd szétesik, meg összevissza rezonál, de nemgáz. (mondjuk gondolom ez a rezonálás kivédhetõ, ha igényes az ember)

rob: http://nepitelet.hu/
nekem mondjuk amit eddig láttam belõle bejönne. (meg lehet hülye szemlélet de van ahol elég odavágósak lásd wrc)
konkrétabb személyközeli tapasztalatom, na az nincs.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
citroen xsara 1.4 népitélet kellene.
3-5 éves korában.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ok. Megpróbálom.
1. Naponta kábé 5 órát autózom és szeretek közben minõségi zenét hallgatni.
2. Hangmérnök vagyok, elektronikai technikusi végzettséggel. (szakmai ártalom)
3. A cégemnek ez a régebbi és máig is mûködõ egyik profilja. demoautó pedig a legjobb reklám.
4. Az utolsó versenyen Helsinkiben Street A kategóriában 2000 Eurot nyertem vele.