Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

dízel fél millával több, a kötelezõ havonta akár majd duplája lehet, a súlyadó is emelkedhet, de legalább a fogyasztás csökken, amit közel 200 ezer km alatt hoz vissza az autó(a dízel motor okozta többletkötséget)
szóval ha valaki nem 10 évre elõre tervez egy autót, nem tuti hogy megéri a dízelt választani.
új autónál legalábbis, ilyen régi benzintemetõknél, mint amivel énis rendelkezem, természetesen a dízel a jó választás, igaz ki kell fogni azt is.

Az hogy a dízel fél millával több részben az eladásnál is jelentkezni fog várhatóan. A kötelezõ én úgy tudom (lehet hogy rosszul) köbcentire van tehát 1,4b=1,4d de az 1,9d sem hiszem, hogy sokkal több. Súlyadót felváltja a lóerõ alapú adó 1,4b=100LE, 1,4d=70 v. 80LE. De abszolút nem kötekedni akarok :).

Nekem volt több dízel és benzines autóm is és a dízelek mindig közelebb álltak a szívemhez. Most a szgk. benzines mert nagyon keveset megyünk vele és ezt szeretem benne (mármint, hogy ritkán kell beleülni :)). A teher pedig dízel, abból a kezdetek kezdetén volt benzinesem is és 16 liter alá nem sikerült vinni a fogyasztását üresen, országúton 90-nél!!! A dízel megpakolva 100-környékén eszik 8-at. Itt azért hamarabb jelentkezik a dízel haszna. És aztán próbálj meg eladni egy benyás tehert :D. Ja és az elõzõ Merci tehert 380 ezer km-el vettem és további 800 ezret nyomtam bele, hát ezt sem tudja szerintem egy pörgõs benzines sem utána csinálni.

edit: kicsit lemaradtam mert voltak a boltban.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen. de attól függ mire megyünk. azonos méretü dízel és benzines persze egy kategória az adózás terén.
de ki az aki 1.5nél kisebb dízelt vesz? akkor rögtön kategórianövekedés.

ja és nem flame, nem is vita, egyszerüen csak ebben a kategóriában kéne autót nézni.
másfél liter alatt benzinesbõl ki lehet hozni jót(nem feltétlen erõset, nem feltétlen gyorsat), dízelbõl meg csak kisautót inkább.
ja, és ha tehetném 1.9-2.5ös dízelem lenne, közel azonos fogyasztás mellett, mint most az 1.5 B-vel.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
dízel-benzin örök flame.

én egy dízel mitsu colt-ot hajtok.

Kötelezõje nem több
súlyadója nem több
valóban drágább volt egy fél misivel, de megérte. Nem csak azért, mert kevesebbet fogyaszt, hanem a mai modern turbódízelek olyan menetdinamikát adnak, amit csak a jóval nagyobb benzinesek.
Mekkora benzines tud 95Le-t és 210Nm-t 1,5-ös ûrtartalommal és 5,5-6L.es fogyasztással?
Ráadásul ez egy értéktöbblet, ami az autó eladásakor is megmarad, tehát drágábban fogom tudni eladni, mint egy benzinest.
Nyílván havi 1000km alatt nem éri meg, de felette simán megérheti.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
soha dizel autót, de ez az én véleményem.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
dízel fél millával több, a kötelezõ havonta akár majd duplája lehet, a súlyadó is emelkedhet, de legalább a fogyasztás csökken, amit közel 200 ezer km alatt hoz vissza az autó(a dízel motor okozta többletkötséget)
szóval ha valaki nem 10 évre elõre tervez egy autót, nem tuti hogy megéri a dízelt választani.
új autónál legalábbis, ilyen régi benzintemetõknél, mint amivel énis rendelkezem, természetesen a dízel a jó választás, igaz ki kell fogni azt is.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Szerintem nagyon jó választás a Fabia Kombi. Faterom nemrég vett 1,9SDI-t (árat, évet nem tudom) Weltautónál garival, adtak hozzá Thule tetõcsomit, és nagyon megkímélt, szép darab.
Próbaútra leugrottunk olaszba megnézni a Giro egy szakaszát. Éjjel mentünk , nappal tekerés és nézelõdés, éjjel jöttünk. Több mint fele úton én vezettem kicsit féltem, hogy a Touran után kényelmetlen és fapados lesz, de nagyon kellemes meglepetés volt. Egészen kényelmes és teljesen Volkswagenes. A nagy meglepi viszont a tankoláskor ért, végig 140 körül mentünk és így 4 liter gázolajat evett százon!!!
Nem akarlak semmire rábeszélni, de szerintem érdemes a dízelek közt is szétnézni. Ha az ár miatt vennél benzinest, akkor az SDI-t mindenképp nézd meg mert a PDTDI alatt van árban. Nem hiszem, hogy rosszabbul menne mint a kis benzines. Nekem legalábbis teljesen elfogadhatónak tûnt a teljesítménye városban is és autópályán is.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
azért csak óvatosan, igaz én PDTDI-t vadásztam, de egy rohadt 100%-osan megbízható darabot sem találtam (persze mind kereskedésben volt). Ha magánszemélynél találsz megfelelõt (benzinesnél nagyobb a kínálat) akkor szuper autó lehet. hajrá

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Na azt hiszem a rengeteg agyalás eredménye egy Fabia kombi lesz, 1.4-es nem MPI motorral. Olyan 1.8-ból 3 éves alig futottakat lehet kapni. És a nepperek sem kedvelik annyira:)
Üdv:Thy

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Volt egy cikk a távirányítós lambóról is, azt is érdemes elolvasni.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

de mimimum egy újságíró oscart

pulitzer díjnak hívják.. :) (nem?)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
tényleg nagyon jó cikk nagyon jó képekkel! Tegnap még a barátnõmnek is mondtam, h feltétlen olvassa el!! Mert ez olyan.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
ezért bmeg koronát jogart, de mimimum egy újságíró oscart
Feltöltött kép

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
az durva vt :( de régen is volt, ha jól emléxem
Meguntam az aláírásom....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
tom, csak nem akartam direkt linkelni.
eleg az, hogy nincs koztunk

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
ha láttátok a rakparton kettészakadt embert fényképen, na az õ volt:(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nagyon kellemes olvasmany.
http://www.asi.hu/sub.php?op=service
eltekintve arrol, hogy mar csak posztumus tudjuk kituntetni a figyelmunkkel az uri embert.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
nah télleg mik ki nem derülnek. Ha eccer hozza az alkalom, hogy rendes hangrendszert szereljek be, akkor tudni fogom hol találok két szakit hozzá. Milyen jól nézne ki: "Installation by Olee" vagy "Installation by Thommey" ;)...mondjuk max a bikemagosok értenék.....de az elég is.
Meguntam az aláírásom....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A te lámaságod az egyik 30-as (Állandó +) pont hiányzik a rádiónak.
És a cd mechanikát rögzítõ baszokat kivetted e belõle?(Feltéve ha voltak benne)

nem én szereltem.....hivatalos mûhely....

én ilyenhez nem nyúlni, se türelmem, se kedvem, se semmi......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

ami a bajom vele -bár lehet az én lámaságom- de az összes létezõ beállítást elfejti kikapcsolás után....és egy idõ után rohadt idegesítõ tud lenni....és a cd rázkódásvédelme is kb 0

A te lámaságod az egyik 30-as (Állandó +) pont hiányzik a rádiónak.
És a cd mechanikát rögzítõ baszokat kivetted e belõle?(Feltéve ha voltak benne)