Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a 206-osunk 6500-tól piros, 7500-ig.
3500 felett meg váltok, kivéve 5.
de ott meg 3500-as fõtengelyfordulat mellett durván 130-al megyek.
az meg elég egy ekkora kocsiban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
én amikor vezetek mindig elhatározom hogy na most 3500 alá nem fogok menni, mégis elváltok. az autót is sajnálom, meg igy szoktattak. bezzeg anyám úgy parkol hogy kuplungozás helyett a gázt nyomja, (néha 6ezer-ig) :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

most miért mondod? tök jó amikor 7000 felett tiltáson puffog az autó...:)
mondjuk úgytudom hogy ilyenkor már váltani kell. legalábbis nekem így tanították:)

4000 felett (benyásan) fõleg német motorral már nekem fáj....

ez azért erõsen autófüggõ dolog ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Hunyadi úton voltam a haszongépjármûveseknél (igaz voltak szgk-k is) Sprinter 315-öt néztem az 150ló.

e220cdi rõl volt szo. a merci a sprintereknél és a vitoknál is loerõ fokozatok vannak de a motot ugyanakkora - adozás miatt
- régebbi e 220 cdi az valoban 150 lovas

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Sala neked hány saját névre íratott kocsid volt amit éveken keresztül tartottál fenn?
Esetleg család mellett?
És neked Daci?
Na uyge így lehet szeretni a pörgetést, ha másé..
Én inkább nyugadtan biztosan haladok az utam vége felé....
Nem lesz busz
Viszont jön Timea

most miért mondod? tök jó amikor 7000 felett tiltáson puffog az autó...:)
mondjuk úgytudom hogy ilyenkor már váltani kell. legalábbis nekem így tanították:)

4000 felett (benyásan) fõleg német motorral már nekem fáj....

Tímea kinek az átnevezése? valami szervízbõl elorzott toyotáé?:D

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Sala neked hány saját névre íratott kocsid volt amit éveken keresztül tartottál fenn?
Esetleg család mellett?
És neked Daci?:)
Na uyge így lehet szeretni a pörgetést, ha másé..
Én inkább nyugadtan biztosan haladok az utam vége felé....
Nem lesz busz:(
Viszont jön Timea:D

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

220 cdi csak 150 lóerõ? kétliteres passatok (meg ugy cuzammen vw gruppe) 170 lóerõvel jönnek :)

Hunyadi úton voltam a haszongépjármûveseknél (igaz voltak szgk-k is) Sprinter 315-öt néztem az 150ló.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
1,6dízel, 158 Le?? huhuh milyen gép az?
az új CDI200 már 193Le-t és 280Nm-t tud. Egyébként 200CDI van a mitsumban is, csak éppen egy hengert kidobtak belõle, így lett 1,5-ös:)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Fater 1.6-os diesel Alfája 158 lovas. A nyomatéka pedig több, mint a duplája a Civic 1.6 VTI-nek.

ez milyen alfa?? mert tudtommal 1.6 jtd az nincs csak 1.3 1.9 meg 2.4

én továbbra is maradok a benzinesnél.. nekem bejön a pörgetés feeling. vtec rulez.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

a passaté csak 320 (1750) - katalogus szerint 141lovas

A 2.0 TDI-böl katalógusban is van 170LE-s változat 350NM-rel (1800).

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

220 cdi csak 150 lóerõ? kétliteres passatok (meg ugy cuzammen vw gruppe) 170 lóerõvel jönnek :)

2007es modellfrissitett 220cdi modellek már 170 lovasok illetve 400 nm (1800-2600között) a nyomatékuk
a passaté csak 320 (1750) - katalogus szerint 141lovas

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

Toyota Rav4 bõl 1.8vvti or 2.0vvti or 2.0 D?
elsõre vagy utolsóra szavaznék, mert a fogyasztás sem utolsó, sõt!

ötletek, vélemények?
elõre is köszi!

Elfelejtettem ma megkérdezni bent az agyasokat....
a mérettáblát majd még küldöm ma este
a többit holnap.
Sose benzines.
DIESEL POWA

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Volt szerencsém ma ücsörögni a Merci szervizben :(. Nem szoktam új Mercedeseket nézegetni (sajnos), de most unalmamban a prospektusokat lapozgatva megdöbbenve láttam, hogy egy 2,2-es dízelbõl 150 lovat paszíroznak ki és a legújabb MB dízelmotorok jóval alámennek az Euro5 szabványnak (kamionok is)!!!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Az hogy a dízel fél millával több részben az eladásnál is jelentkezni fog várhatóan. A kötelezõ én úgy tudom (lehet hogy rosszul) köbcentire van tehát 1,4b=1,4d de az 1,9d sem hiszem, hogy sokkal több. Súlyadót felváltja a lóerõ alapú adó 1,4b=100LE, 1,4d=70 v. 80LE. De abszolút nem kötekedni akarok :).

jaja, tudom, és igazad is van, az új rendszerben máshogy lesz.
de egyelõre most egy 1.5ös benzinesem van, 71 lóval, x fogyazstással

dízelbõl viszont minimum 1.6, de inkább 1.7-1.9et vennék, amivel már át is léptem azt a bizonyos kategóriát..:(

amit meg is fogok tenni a következõ autóval, benzinest soha többé(kivéve majdnem új autó) használtan...
1.9 tdi, egy nagy kombi kasztniban, és nem is kell jobb.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Toyota Rav4 bõl 1.8vvti or 2.0vvti or 2.0 D?
elsõre vagy utolsóra szavaznék, mert a fogyasztás sem utolsó, sõt!

ötletek, vélemények?
elõre is köszi!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Én a Berlingomat Bécsben vettem. 1.9 szívódiesel. Semmi extra. 5.2 fogyasztás, 60 literes tank. Nyaraláskor Budaörsön tankoltam, utána pedig Dubrovnik elõtt.
Ja és 500.000 km garanciát adnak a motor fõdarabjaira.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Hát az nem semmi de ezek nem hiszem, hogy hosszú életû motorok lennének. Mondjuk ha lehetne én ma is a 90-es évek elejérõl választanék magamnak egy hagyományos adagolós, alacsony fordulatú dízelmotorral szerelt teljesen elektronika mentes autót, persze újonan. Mondjuk egy szép új E300D kombiban természetesen turbó és automata váltó nélkül. Na most ért a bilibe a kezem :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Fater 1.6-os diesel Alfája 158 lovas. A nyomatéka pedig több, mint a duplája a Civic 1.6 VTI-nek.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

mondjuk egy ésszel választott és úgy is használt autóba doszt elég egy 1,4-es/ 1,5-ös mai dízel.......és akkor arról még nem beszéltünk ha lesz rajta részecskeszûrõ is, akkor nagyságrendekkl környezetbarátabb mint egy benzines....

Volt szerencsém ma ücsörögni a Merci szervizben :(. Nem szoktam új Mercedeseket nézegetni (sajnos), de most unalmamban a prospektusokat lapozgatva megdöbbenve láttam, hogy egy 2,2-es dízelbõl 150 lovat paszíroznak ki és a legújabb MB dízelmotorok jóval alámennek az Euro5 szabványnak (kamionok is)!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
mondjuk egy ésszel választott és úgy is használt autóba doszt elég egy 1,4-es/ 1,5-ös mai dízel.......és akkor arról még nem beszéltünk ha lesz rajta részecskeszûrõ is, akkor nagyságrendekkl környezetbarátabb mint egy benzines....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való