Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Én csak az izületeimet féltem.. :(
De azt nagyon. Kéne nyári szélálló nadrág is, de..

Amúgy a motor árának harmadát gond nélkül sikerült elverni az átírásra, és a ruházatra.

25 ezerért kesztyûvel együtt pedig maradjon a bolt polcán nyugodtan a bukó :) Az max robihoz, 50eshez.

Megfertõzés: mondták, hogy a robi után egy évvel úgyis venni fogok egy nagyot. 2 hónap lett :) De csak a pénzt viszi:mad:

Ellenben nagyon jó, az a szabadság, amit ad a dolog.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Van élet a GSXR-en túl is, hidd el: http://www.bobsbmw.c...T_09_MedRes.jpg
Sokan elkövetik a hibát, hogy a ruházatra már nem marad pénz. A farmer, ha csúszol rajta, remekül beleég a bõrödbe, a sportcipõ semmitõl nem véd, egy bukóra pedig annyi pénzt áldozz, amennyit neked a fejed ér. Talán ortodox dolog, de én sehova nem megyek úgy motorral, hogy ne öltöznék fel. Ha nincs kedvem/idõm/lehetõségem öltözni, akkor mással megyek. Imádom az egészet, az életem része, tisztában vagyok a kockázatokkal és minden este haza akarok érni, mert várnak.
Jó döntést hoztál, de még jobb lenne, ha hagynád az egészet, mert megfertõz. Közhely, de nagyon veszélyes.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Dave, mindenki megdöglik egyszer, a motorosnak nagyobb az esélye, hogy motoron döglik meg....Nincs semmi baj a kis Suzukival.

Teljesen jogos, amit írsz. Amúgy te mivel jársz, ami 600-asnál nagyobb? GSX-R?:D

Magam is így gondolnám, ha lenne rá lehetõségem, hogy a kis suzukival járjak. Feltéve, ha lenne jogsim meg " öltözékem"rá és a Suzuki tõlem nem 130 km-re lenne úgy, hogy nincs alapjárata (vagy valami ilyesmit magyarázott nagyapám), meg valami van az olajjal is, szóval nincs lemûszakiztatva se...

Jogsi az ~80k, egy jó bukó meg kesztyû a minimum, az is még egy 20-25ezer, ahogy nézegettem az árakat, plusz meg kell csináltatni meg lemûszakiztatni meg biztosítás, átiratás, stb...Szóval alsó hangon 130-140 ezerbõl tartanánk ott, hogy farmerban meg sportcipõben fel tudnám hozni Balatonról ide Budaörsre, ahol nem igazán tudnám hol tárolni itthon normálisan -fõleg télen-, továbbá a célnak se felel meg igazán, és azért a feeling se mindegy - haverok 50es robogóit tökre élveztem, durva, hogy az 50 km/h kocsiban semmi, robogón meg leszakad a fejem.:D

Szóval eddig 140k, ehhez még jön, hogy nyáron az érettségik után gy.k. 1.5-2 hónapig (kivéve sziget alatt..:D) fogok közel teljes munkaidõben (heti 35-40óra) dolgozni, plusz ha a szüleimet is érdekli a dolog...És akkor már ott vagyunk, hogy egy egyszerûbb új robogót (pl. Motowell Magnet Sport vagy RS) vagy egy jó állapotú használtat vegyünk. Annak még lenne is hely, a célnak maximálisan megfelel, lehet menni haverokkal robogózni, és alig fogyaszt - nem kajálok egyik nap annyit, és máris mehetek vele 100 km-t....:)

Tehát most éppen egy ésszerû döntést hoztam, és még spóroltunk is.:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Feltöltött kép

:serduszka ezért megcsinálom motorra a jogsit :)

+http://www.tesztmoto...a/danuvia52.jpg

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Dave, mindenki megdöglik egyszer, a motorosnak nagyobb az esélye, hogy motoron döglik meg. Nekem is. Pite szerint ökör vagyok, hiszen 600-asnál nagyobb motor a közlekedési eszközöm a bringa+vonat mellett. Szerintem mindenkit le kell sz@rni és csináld, ami tetszik, meg amit megtehetsz. Öltözz fel mindig rendesen és ne feledd, hogy a jobb kéz, amely a gázkart csavarja, valójában az agyad meghosszabbítása. Nincs semmi baj a kis Suzukival.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Hú alig gyõzök olvasni.
Dave mini csoppert linkelt. Jó poén, jogsi kell hozzá, nem két litert eszik, nincs hangja, és nem megy. Cserébe sávok között nem lehet elférni ugyanúgy, nem kanyargós, nem lehet trükközni dugóban.
A kamion otthagy, a suzuki otthagy, max arra jó hogy sorban állj vele a forgalomban. Akkor miben jobb mint egy autó? Abban a pár liter fogyasztás beli különbségben? Na ne már.. Akkor már minek beöltözni, minek kockáztatni - hiába lassú, ugyanúgy átmehetnek rajtad, és semmit nem véd! Erre utaltam.

A plusz 1000-1500 ccm pedig a csopperre ment. Ez olyan mint az 50es "crossmotor", egy KTM szerü ami reggelente jön szembe velem.. Ha robogót vett volna abból a pénzbõl, akkor sokkal jobban haladna vele. Ez kicsit "wannabe" fíling számomra, amit nem fogok megérteni. Nem gáz a robi, ha lenne olyan, ami bírná a 20 km-t nyélgázon, és rendszám nélküli, akkor nem tuti h vettem volna rendszámos gépet.

A ccm-eket sem kell általánosítani. Nem ccm alapján mérik az észt :)

Tehát én ezt a motort passzolnám - semmiféle haladás élményt nem ad vissza. Olyan mint egy bringa, amit nem kell tekerni, és emelkedõn is bírja azt a tempót, amit a bringa síkon.

Szal ha valami, akkor veszel az említett pénzmagból egy robit, és tankolod a 2 litereket bele... Sokkal jobban rá fogsz kapni, mint ezzel a mókával.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Dave, arra mondta hogy rakj hozzá 1500ccm-et és az a motor szerinte...
"Lehet hogy csak közlekedési eszköznek szeretné használni, nem koporsónak."

600 még nem meghalós kategória, ált aki ökör nagyobbat vesz.

Mennyire utálom az általánosítást.. :)
"hülye biciklisek!"
"hülye autósok!"
"hülye nagymotorosok!"
"hülye...!"
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

az a 125-ös -nem akarok senkit +bántani- pont nem jó semmire

városba robogónak sok, országútra kevés

jah, ez volt az eredeti kérdésem/gondolatom is, amiben megerõsítést vártam.:) nagyapám mondjuk Balatonalmádiban jól elvolt vele, meg a környéken élvezte a motorozást, de már autót se nagyon van kedve vezetni hosszabb távon, pedig 10-12 éve egy Törökország/Olaszország odavissza 2 nap alatt egy mitsubishi kisbusszal, full megpakolva, hõségben, klíma nélkül simán ment neki...:(.

ha lenne jogsi, akkor a Balcsira hétvégén meg nyáron tök jó lenne, Veszprémbe meg a környékre lehetne vele gurulgatni, de így meg, hogy igazából pont ezen a városba már nem, de országútra még nem határon van, viszont kell rá biztosítás meg mindenféle papír, így nagyon nem éri meg megcsinálni rá a jogsit.:(

úgyhogy gyûjtök is egy 50es kávédarálóra.:D:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

miert keves orszagutra? 300km-t en se mennek el vele, de szolnok ide 20km, nehogyma ne tudjak vele bemenni. mikor 15 evvel ezelott ugyanezt 250-es MZ-vel csinaltak. aztan az sem volt sokkal gyorsabb mint ez a 125-os honda.

csak szar érzés mikorr téped neki és nem megz 70 nél többet a kamion meg 90 el húz el melletted ...:)

mellesleg Te is tudod hogy nem arról a 15 km-rõl beszélek de a 4-esre már Te sem mennél ki szivesen egy ilyen libakergetõvel..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

miert keves orszagutra? 300km-t en se mennek el vele, de szolnok ide 20km, nehogyma ne tudjak vele bemenni. mikor 15 evvel ezelott ugyanezt 250-es MZ-vel csinaltak. aztan az sem volt sokkal gyorsabb mint ez a 125-os honda.

London-Szolnok 20km? Lemaradtam valamirõl, itthon vagy?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

elnézést, nem neked írtam, hanem thez-nek, illetve alexnek.:)

hát azért aki hülye, az egy 600-as hondával is felcsavarja magát a szalagkorlátra...TC után szabadon: a hülyeség öl, nem a sebesség.:) de jónak néz ki az a honda, csak ahhoz még fiatal is vagyok, hogy legyen papírom rá, meg fosok tõle. 50 ccm jó lesz, azt még anyu is támogatja.:)

mondjuk abban thez-nek igaza van, hogy aki tényleg komolyan csopperezik, az 1000 ccm alatt ne is igen tegye. harley-életérzés pl...

akinek esze van az meg 900-ast vesz cruserbõl

a kisebbek csak szenvednek, (de 750-es honda shadow a minimum) nagyobb meg értelmetlen

az a 125-ös -nem akarok senkit +bántani- pont nem jó semmire

városba robogónak sok, országútra kevés
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem rossz ez a motor, en siman eljarnek vele. de ha varosba rohangalni kell akkor tenyleg nem ez a elgjobb megoldas.

foleg ugy hogy nincs meg a jogsi ra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

neked nincs igazad,mert én ilyet sehol nem írtam ;) mellesleg nem is értem, hogy ezt most mire reagáltad :)

elnézést, nem neked írtam, hanem thez-nek, illetve alexnek.:)

hát azért aki hülye, az egy 600-as hondával is felcsavarja magát a szalagkorlátra...TC után szabadon: a hülyeség öl, nem a sebesség.:) de jónak néz ki az a honda, csak ahhoz még fiatal is vagyok, hogy legyen papírom rá, meg fosok tõle. 50 ccm jó lesz, azt még anyu is támogatja.:)

mondjuk abban thez-nek igaza van, hogy aki tényleg komolyan csopperezik, az 1000 ccm alatt ne is igen tegye. harley-életérzés pl...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

másrészt nincs igazad, mert az ilyesmi motorokkal a legritkább esetben mennek halálos tempót - szerintem se aerodinamikailag, se teljesítmény/súly arányban nem erre van kitalálva.

neked nincs igazad,mert én ilyet sehol nem írtam ;) mellesleg nem is értem, hogy ezt most mire reagáltad :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Dave, arra mondta hogy rakj hozzá 1500ccm-et és az a motor szerinte...
"Lehet hogy csak közlekedési eszköznek szeretné használni, nem koporsónak."

600 még nem meghalós kategória, ált aki ökör nagyobbat vesz.

Napi 30km fölött nem fogsz motorozni szvsz. 100km-nél inkább egy samara.
Városban nem olyan rossz, sok ilyen és picit nagyobrba hiszem hogy nem fér el oszt mégis mindig elõrõl indul mikor zöldre vált. Mindegy, eléggé túragoztuk.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Magoo: szerintem thez arra akar rámutatni, hogy az ilyen chopper/cruiserszerû motorokon általában nem 18 éves, 65 kilós fiatalok szoktak ülni a sztereotípiák meg a nagy átlag szerint. másrészt nincs igazad, mert az ilyesmi motorokkal a legritkább esetben mennek halálos tempót - szerintem se aerodinamikailag, se teljesítmény/súly arányban nem erre van kitalálva.

Pite: bevallom, nem éreztem szükségét. mindig is autózni szerettem volna, de be kell látnom, hogy a fõ életteremben (itt Budaörsön, aztán jövõre uni meg Bp.) rengeteg pénzt és idõt emészt fel az, hogy az ember A-ból B-be motorizáltan és normális körülmények között (nem a BKV-ról van szó.az egy kompromisszum, ami itt Budaörsön pl. tökéletes.) eljusson. ha pedig Balatonra kell menni, vagy rokonokhoz/barátokhoz, akkor arra meg ott a 406, illetve apu céges autója, ha családdal megyünk. havernak is van egy robogója, alapesetben azzal jár, kocsival csak ha nagyobb cuccot vagy embert kell vinnie.

így jött képbe a robogó - próbáltam már egy yamaha neo's-t meg egy gilera runner-t (az utóbbi volt a jobb)-, tök kényelmesek, lehet vele haladni, szinte bárhol parkolni, és a számomra jelenleg szóba jöhetõ autónak nagyságrendileg csak a 15-20%-át fogyasztja, és akkor még a fenntartásáról nem is beszéltünk. ja, és a B-s jogsival is vezethetõ.

szóval igazából városba kellene közlekedni, oda meg egy 50es robogó kellene, ha nem akarok még egy jogsit csinálni.

a linkelt suzukival városban már nem férnék el a sávok között, és kell neki egy tisztes parkolóhely, plusz jogsi, plusz mindenféle papír meg vizsga. szóval nem oldaná meg a problémámat.

thez: ne módosítsál már folyton.:D jah, a 150es meg nagyobb robik lennének jók, csak az megint pénz meg jogsi...és most spórolni akarok. szóval akkor már inkább berakom a perselybe azt a 75-80at, amibe egy A1 vagy milyen jogsi kerül, dolgozok majd nyáron meg ha nagyapám is úgy akarja, eladom ezt a motort, meg szüleimet is érdekli a robogó itt Budaörsön rohangálni, szóval kb. õszre már lesz egy normális, használt 50esre való.

ha meg meg akarnák halni, akkor megvenném baráti áron nagybátyám 600-as hondáját. na, az megy. :D

btw. jómúltkor a budaringnél állt egy Suzuki bandit (nem tudom a típusát, csak ez volt ráírva, olyan 600-as lehetett), az nagyon megtetszett. szóval ha nagyobb motor, akkor csak túramotor-féleség.

de ha mondjuk napi 80-100 km-t kéne az agglomerációban ide-oda mennem, akkor jó lenne ez a suzuki. csak hát a dugókban meg a városban nem jó.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hmm, 1500cc+ faszhosszabítóra vagy kávédarálóra (azt hittem csak én hívom így) cserélni... csábítók... a többi egy fos. Ehhez is ide kellet jönnöm hogy megtudjam.

Az ilyen dolgokat eleve nem nagyon értem, hisz nálam úgy szokott menni hogy valamire szükségem van, és filózok hogy miken kéne fogni hogy azt meg tudjam szerezni. Hogy valamim van de mire használjam az elég ritka.
Arra akarok utalni hogy nyilván nem nagyon érezte idáig szükségét, akkor minek akarunk mindenképp motort a segge alá? Meg persze honnan tudjuk mi helyette hogy neki mire kell.

Én talán elvinném mûszakira és maradna a garázsban még. Majd amikor ott tart az ember hogy sokkal jobban jár ha pl motorral megy be melóba mint egyéb úton, vagy némi benzingõz keltést választ hobbinak akkor meg jogsi-vezetni. Addig csak legyen ready, meg vigyázni addig is rá.
Van akiknek ez egy fos, sokaknak ez egy motor, és kisfosra nem akarnak ülni mert nem bírják idegileg vagy nem kell nekik 1000ccm+ a helyváltoztatáshoz...

Feltöltött kép
Feltöltött kép

vs

Feltöltött kép

Gondolom safetysnek mondták hogy siess ki... csak késõn engedték ki... ha 200al jöttek mögötte az azért elég combos...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
nekem fel sem merülne, hogy egy ilyet lecseréljek egy kávédarálóra!
Dave, szerintem szard le hogy nézel ki rajta és mások mit szólnak, neked tetsszen, ez a lényeg és kész. bukóban meg úgy sem látszik, hogy fiatal vagy

http://sportgeza.hu/...e_versenyelsot/

pfff...safety car-os belenézhetett volna a tükörbe, vagy legalább ne egybõl a pálya közepére ment volna ki

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Ahhoz fel kéne szedned kb 60 kilót, hogy értelmesen mutass rajta, a motornak meg vagy 500 ccm-et (minimum! de inkább 1500at)

Azért ezt így nem jelenteném ki. Lehet hogy csak közlekedési eszköznek szeretné használni, nem koporsónak.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_