Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
az idei év jól indult F1-ben (brown gp meglepetés, diffúzor-ügy, a nagy csapatok sehol, új szabályok), de aztán szép lassan beállt a rendhagyó rend a pályán (kis csapatok jók, brown gp aláz, a nagyok sehol), és az igazi izgalmak a pályán kívül történnek a tárgyalóasztal mellett.

sok szabálymódosítás lett, meg miszter börnie is variál nagyon, meg ez a gazdaságosság - túl radikális változtatások lennének, ami a nagyon pénzes csapatoknak meg a kisebbeknek is b*ssza a csõrét, mert nem elég, hogy alázzák õket a "kicsik", de...

én amióta kb 5évesen voltam kint apuval formaegyen (nem emlékszem rá, csak hogy végig bõgtem, mert hangos volt nagyon, és egy ferraris sapi volt rajtam:D), azóta a ferrarinak drukkolok. igen, a schumi-korszakban is, mert jó versenyzõ volt és jó csapat. de ami azóta van, az szégyen...amatõrök, komolyan.

buttonnak meg drukkolok, hogy így folytassa a szezont, jól megy a srác és jó a csapat is.:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Nemtom. Ha ez kéne, akkor nézek majd gp-t, vagy forma sokezret.
A forma egyet a nevekért, és a profi csapatokért néztem :)

Már az idei év se tetszik :(

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Lúzer széria? Idén nekem a ferrari tûnik lúzernek...Mellesleg szerintem a 90-es évek eleje sokkal színesebb forma1 volt 30 autóval, abból 26 kvalifikálta magát a versenyre. Színesség alatt értem pl a Colonit Subaru motorral, az akkor új halottas kocsira hajazó Saubert, a Dallarat, a 7up támogatta zöld Jordant. Ha nyerni nem is volt esélyük pontot szerezhettek. Pár új név, versenyzõ sem árt a sorozatnak, idén egyetlen újonc van, nem emlékszem ilyen változatlanságra mióta nézem (1992).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Naja. A helytelen parkolás max elvontatást érhet meg, közterületen. De az ráadásul magánterület :)

http://sportgeza.hu/...het_a_luzer-f1/

Asszem errõl is leszokok, ha így lesz.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

ha a garázsba beálláskor meghúzom a szomszéd autóját, akkor milyen jogi következményekre számíthatok?

Leginkább, hogy ki kell fizetned a kárt. Függetlenül attól, hogy hol állt a garázsajtótokhoz képest.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

peugeot belsõ jól néz ki, mondjuk amit te linkeltél az egy elég fullos kivitel, de az új peugeot belsõk nekem kifejezetten tetszik. kivétel a partner tepee belseje, az ocsmány azzal a bazári középrésszel.

[/url]

azért el tudnám viselni ha holnaptól állna egy az udvarban :)

bár inkébb berlingo
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ennek a inkább 308RC ellenfele; azért linkeltem azt. A simán se rossz, kevésbé csicsás (linkelt tesztben képek arról is). Ált pug belsõk tetszenek, 3008-é egész jó. Sima megán nem nagy szám sztem sem; ellenben scénicnél majdnem ugyanez már jól néz ki.

Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Általában kriptahangulat; pont az i-re a fakormány szokott lenni; de ez még azt mondom tetszik... nem hogy nem láttam szebbet, de egész korrekt a kategóriájában.

annak a renaultnak (tán az új megane?) pont olyan unalmas és semmilyen a belseje mint egy vw-nek.

peugeot belsõ jól néz ki, mondjuk amit te linkeltél az egy elég fullos kivitel, de az új peugeot belsõk nekem kifejezetten tetszik. kivétel a partner tepee belseje, az ocsmány azzal a bazári középrésszel.

ez meg érdekes:

http://autofilia.blo...n_akkor_dolgozz

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Általában kriptahangulat; pont az i-re a fakormány szokott lenni; de ez még azt mondom tetszik... nem hogy nem láttam szebbet, de egész korrekt a kategóriájában.

Pozitívan csalódtam benne :) - ritka nálam egy vw-nél.

Feltöltött kép

Szívó fóka vs csigás 308: http://totalcar.hu/tesztek/308foka!1
Összeszerelés(i minõség) meg a motor miatt nyerne nálam is amit itt is...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Pont most nézegettem az A-M- ben, elég unalmas a beltere az alap scirocco-nak szerintem. Bár még egyik VW beltere sem tetszett igazán.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
OFF Miért ide?
Magabiztosan beleszólok olyanhoz amihez nem értek kategóriában lehet hogy nem jó ember olt? Életedben vezettél hány autót? Ki osztja a másikat?
Amirõl fingom sincs arról azért nem szoktam nagyon okoskodni. Persze, elõfordul hogy úgy alkotok véleményt hogy nem ismerek valamit rendesen; de pl nem szólok be hogy milyen mosógépet vegyél mert nem értek egyátalán hozzá. Dolgokat alapvetõen páran teljesen más szemszögbõl vizslatunk; sztem az nem baj, megdumáljuk jól. Baj?

Nem vártam megerõsítést hogy 1000ccm feletti motort aki vesz barom mert nem ezt írtam. Lhetett úgy is érteni akár, igen, látom. Kinek hány lóerõs meg egyéb ilyen hülyeségekrõl nem nyilatkoztam semmit, hiszen nem is érdekel. A barmok csak 1000 felettit vesznek, nem 600ast; ennyit mondtam.

kz-t azért, mert támadást olvasott ki a hszembõl mikor arról szó sem volt. Nem volt baj a normális reagálással, csak másra reagált.

Azért érdekelne hogy leugatok mindekit aki nem nekem ad igazat... azt vágom hogy kapásból negatívból indítok - helyenként rászolgáltam - de ha valamit mondok és félreértik/magyarázzák azt megjegyzem > baj?

ON:
Alakul... http://totalcar.hu/m...9.05.20.
(Vagy se kívûl se bellül nem igazán volkswagenes, vagy jó irányba indultak el, plusz a technika és extrák is korrektek... a brutál verzió kihozatala meg pláne.)
Feltöltött kép

Érdekes hogy a pólóval és golffal is elindultak erre; mi lesz a jettával és passattal? (orrkiképzés)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
Vettel Szegedi körzõzése volt már?

:banana:

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Nagyjából érthetõ volt, de mint kívülálló, túl magabiztosan véleményezed a dolgot :)

kb mint mindent...off

Pite, nem akarok személyeskedni, de egy hsz-ben a két embert hurrogsz le, hogy nem tud olvasni, mert félreért. nem lehet, hogy te mész szembe a forgalommal?:D
engem azért, mert felhívtam a figyelmed arra, hogy egy olyan embertõl, aki egy 1000 ccm feletti túramotorral közlekedik,
és tisztában van a kockázatokkal, ne várj megerõsítést arra, hogy igen, mindenki barom, aki 900-1000 ccm felett vesz motort.

továbbá megjegyeztem, hogy ez kb annyira értelmetlen vita, mint hogy hány lóerõs autót érdemes max venni, vagy hogy linux vs windows.

amit pedig írtam, ugyanabból az indíttatásból írtam, mint amiért te is szoktál csak úgy belinkelni francia kocsikról képet
meg tesztet, és írni róla: pusztán leírtam a véleményem, hogy mit gondolok én a motorosokról, és megpróbáltam a másik oldalról is
megközelíteni a dolgot, belegondolni abba, hogy a másiknak miért lehet igaza - ez neked nem sokszor sikerült még itt.
kz-t pedig azért hurrogtad le, mert azt vette ki a hsz-edbõl, hogy bár te sose ültél motoron, mégis nagyon értesz hozzá, és erre, mint
aktív motoros reagált teljesen normálisan. én is azt vettem ki, mint õ, és nem csak én...

nem személyeskedés, csak feltûnt, hogy te szinte minden technikai flame-hez, vitához nagyon magabiztosan és szakértõ módon szólsz hozzá,
gyakran te is indítod el a vitákat, és bár gyakran nem sok konkrét tapasztalatod vagy fogalmad van a dologról, és arról se,
hogy a másik mire is akarja használni a kocsit, mégis általánosítasz, és leugatod a másikat, mert neki _NEM LEHET IGAZA_.

igen, én is sok dologhoz szólok hozzá, amihez nem értek igazán, de én el is ismerem, hogy
mivel fingom sincs a témáról, ezért a másiknak is igaza lehet, és esetleg jó lenne hallgatni rá, kérdezni és tanulni tõle...

lehet, hogy tiszteletlenség a korod miatt így leugatni, de te válogatás nélkül szinte mindenkit leugatsz, ha nem ad neked igazad, illetve számomra a fórumos hsz-eidbõl nem az jön le, hogy idõsebb és érettebb vagy, mint pár fiatal, hanem épp ellenkezõleg...

ésmielõtt megkérdezed: igen, van szemüvegem, és jól látok vele. nem, nem fogok neked lejtõzõs órákat adni - ezt nem is értem,
miérthozod fel mindig, amikor senki nem cseszeget téged azzal, hogy egy nyavalyás féktárcsát furkáltál ahelyett, hogy vettél volna egy rendeset.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Jól elkalandoztatok a "mákdaráló" óta ...

http://automenedzser..._lada_niva.aspx
http://www.a5.hu/cikkek/52/33102.shtml

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Nagyjából érthetõ volt, de mint kívülálló, túl magabiztosan véleményezed a dolgot :)

Reggel könnyûszerrel lehet olyan ébernek lenni, hogy ezt eljátssza. Csak kockáztat vele, lehet túl sokat is.

De a motoros továbbra sem közellenség, fõleg magát kockáztatja.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Dave, te most mi a rákra reagáltál? Olvasni?!
Engem addig nem zavar a forgalomban senki míg másokat nem veszélyeztet, másoknak nem kell miattuk irányt vagy sebességet váltani. Ja, ez sem baj ha nem _túl_ hangos(pár rizsrakéta a környéken km-ekrõl hallható...)

kz, ez így van, az ilyenek autóval is így közlekednek. Az eredeti hszben is annyi volt hogy azok nem 600ccm-est vesznek, pont. 2 közelebbi ismerõsöm is ilyen, egyszerûen épp ésszel nem tudom felfogni hogy hogy lehetnek ilyenek, illetve hogyhogy élnek még.

Ha valahol szûrtél le olyat hogy bajom van a motorosokkal vagy a nagymocisokkal akkor az téves volt, fuss neki még1× ;). Mert látom hogy még MINDIG félreolvasod... :mybad:
Hemüveg vazze!

thez, és egészséges 200al és afölött bejárni reggel melóba? Elég éber tud lenni az ember mindig ehhez? Belefér hogy sokszor a forgalom többi résztvevõjének lassítania kell néha (nem feltétlen 200as elõzésnél, meg nem csak lakotton kívûl)?
Egyik munkatársam jár így be, nem is tudom hogy hogy ragadt rá a Suhanc név...

Nekem úgy tûnik nem fogalmaztam félreérthetõen... mégis?!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Pite: ahol a motoros elõz, gyorsan, ott az autós is megtenné, ha lenne helye. Ezért tûnik észtelennek, ami történik, mert olyan helyen - ez által feltünõen - mennek el, ahol autós nem teszi. Ahol - motoron ilyen körülmények között nem ment autós el sem tudja képzelni milyen.
Olyan, mintha lenne egy 3ik sáv.
Ellenben mikor üres lesz a szembesáv, akkor egy erõsebb autó teszi meg ugyanezt.... De az nem olyan feltünõ.

Egyszerûen csak sokkal jobban lavírozható ezekkel a gépekkel - függetlenül méretüktõl. És a strandpapucsos messze nem 1000+, ugyanakkora eséllyel 600as maximum. Ez pusztán általánosítás, ugyanúgy, mint a hajszín, nem, etc.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Mondjuk úgy, van, amiben egyetértek. Aki ökör, az ökör, nem kell hozzá motor, hogy felforduljon, bár kétségkívül segít. A strandpapucsban, lobogó pólóban, a mögötte bikiniben pucsító csajjal, herélt kipufogóval, 250-el Balatonra hasító idiótákra nincs mentség. Az is tény, hogy az ilyenek látványosan, negatív irányba befolyásolják a motorosok megítélését.
Ugyanakkor azt is látni kell, hogy vannak olyan emberek, akik egész másra használják a motort és teszik ezt nem látványosan, másokat nem zavarva és mások életét nem veszélyeztetve. Meggyõzõdésem, hogy ezek vannak többségben. Ebben a csoportban a motivációk végtelenek: közlekedés praktikus módja, munkaeszköz, szabadidõs tevékenység, "életérzés", túrázás, sártúrás, versenyzés, mittudomén. A különféle tevékenységekhez, különféle gépek alkalmasak, bizony eltérõ hengerûrtartalommal. Ehhez képest azt a kijelentést, hogy 600 ccm-nél nagyobb motort venni ökörség, kb. akkora szûklátókörûségnek és tájékozatlanságnak tartom, mint a hegyi bringázásban megkérdõjelezni a fullyk, downhill, vagy bármi-, merevfarútól eltérõ vasak létjogosultságát.
Te ezt a bizniszt kívülrõl látod, annak is csak egy szegletét és ebbõl alkotsz sommás véleményt. Ezzel van bajom.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Pite: kérlek olvass vissza kb. egy fél oldalt, ahol kz linkelt egy képet az õáltala használt motorról, ami bõven 900 ccm felett van. és rögtön utána leírta, hogy ha nem tud beöltözni, akkor inkább nem megy motorral, mert tisztában van a kockázatokkal, és várják otthon.

szóval szerintem egyértelmû, hogy nem ért egyet azzal, hogy minden 1000ccm feletti motorral idióta módon kell közlekedni...:)

de ez megint pont olyan vita, mint hogy kell-e X lóerõnél erõsebb kocsi normál használatra...bár nem vagyok különösképpen tapasztalt, de szerintem a normális motorosok pontosan ugyanúgy lenézik azokat, akik belsõ sávban 190el villognak le mindenkit kocsival, mint ahogy az autósok elítélik az ilyen motorosokat. vagy nem történt a közelmúltban egy olyan eset, amikor a vétlen túramotoros urat halálra gázolta egy követési távolságot nem ismerõ barom? "Nem a sebesség öl, hanem a hülyeség."

szóval a belsõ sávban elõzgetõ, hangos gixeres motoros én tõlem aztán elõzgessen, ha tisztában van a saját és a motorja képességeivel. ez kb pont olyan, mint amikor a futárok pirosnál átcikáznak a keresztbe haladó autók között - tudják, mire képesek és mit csinálnak, csak ott nem ekkora a sebesség, de egy hiba ugyanúgyz halálos lehet. aki meg nem tudja, mire képes, csak húzza a gázkart eszetlenül, az meg elõbb-utóbb úgyis kihullik a sorból. amíg csak magát veszélyezteti - tegye.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Bizony onnan. Akármelyik -többi motoros által is- ökör ismerõst nézem 1200+ sportmocit vettek; akik képesek 150 környékén mennia városban, 250 környékén lakotton kívûl és nem teljesen veszélytelen manõvereket végrehajtani. Az ilyen 'beállítottságú' (semmilyen jármûvel normálisan közlekedni nem tudó) emberek nem 400/600as banditot fognak venni, ikább 3 évvel öregebb de akkor is 1000ccm+os motorokat. Nem értesz ebben egyet?! Az ilyen örültek messzi ismerõsi körben mint sok köbcentist használnak, szerintem te sem nagyon találkozol ellekezõvel; és szerintem nem nagyon tudod megindokolni hogy a pálya szélérõl errõl miért nem lehet véleményt alkotni; ehhez nem motoroznom hogy lássam.

Más: E85el vegyesben jár valaki huzamosabb ideje 10évnél nem öregebb (konstrukciójú) autóval?! Az elméleteket tudom, gyakorlat érdekel hogy 1/3 etanol mennyi baxtatja a tömítéseket, mennyivel sûrûben koszolja az üa szûrõt, stb.