Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

:no: Faszság, tessék olvasni.
400-900 között tartom ideálisnak a mocikat; gyk minden stílusban elégséges már ennyi, nem nehéz, nem nagy, stb. Szerintem, motors ismerõsök szerint. Igaz, nem motorozok, csak velük vagyok körülvéve; engem nem vonz a motorozás; annélkül is elgurul minden forintom...

Ja, hogy a pálya szélérõl kiabál a kolléga? Nincs több kérdésem, bíró úr.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

fail:
http://puruttya.blog..._az_automosoban

komment :D
"a varázsfüggöny mögött hogy eltûnt verda. azt hitte féregjárat nyílik mögötte vagy vmi... "

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Most egy motoros rendõr bánta a wilker elötti keresztezõdést elvileg....

Bónuszkérdés; amire még elindul az ember 50es kávédarálóval; arra miért azzal és miért nem bringa? Jó, hazafele mgeizzad kicsit az ember, de reggel nem jellemzõ... (oda-vissza 30km-nél töbebt szerintem nem megy sok emebr robogóval sem, 15-20 perc meg nem tészta bringával szerintem)

városban, városi közlekedésnél én sem feltétlen értem (fõleg a robi tárolása miatt van szopás vele)

De város között, agglomeráció, külváros, stb, ott megértem. Marhára monoton nap mint nap a semmi közepén tekerni. Robi meg fix 60 km/h (a nem agyonhúzott mókák)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

... Pite szerint ökör vagyok, hiszen 600-asnál nagyobb motor a közlekedési eszközöm a bringa+vonat mellett. ...

:no: Faszság, tessék olvasni.
400-900 között tartom ideálisnak a mocikat; gyk minden stílusban elégséges már ennyi, nem nehéz, nem nagy, stb. Szerintem, motors ismerõsök szerint. Igaz, nem motorozok, csak velük vagyok körülvéve; engem nem vonz a motorozás; annélkül is elgurul minden forintom...

Csak hogy köpködni lehessen: Sokáig szemeztem egy 50es Knightal (ismerõsé). Szépen kiegészítõzve, a króm változat még. Nem kell jogsi, nem búg maxon mint egy elektromotor, 4 sebesség(!!!), szûk 2 liter, 60-70 egyenesben. Melóba, környékbeli tóhoz, hasonló tizen-huszon km-es utakra néztem. Eszembe se jutott robogó mert utálom a hangjukat, beteg vagyok attól ahogy pörögnek. Eszembe se jutott nagymoci, jogsi miatt sem meg mert annyit nem megyek motorral. Reggel átcsapatni a kisváráson (1 lámpa néha), kikrúzolni a szerpentinen a völgybe haverokkal, stb. Egy robogó áráért. Q..a nem érdekel mit várnak el; fordulékony, könnyû, motorszerû, engem valahogy nem zavar hogy nincs hangja, sokkal szívesebben ülök erre mint egy halom visító mûanyagra. Szerintem ezeknek is van piaca...
Akkor most beteg állat vagyok, tessék, lehet ütni :D

(Aztán rájöttem hogy inkább csak tetszik, sokkal oclsóbb tizenkm-re bringa meg jól is esik a mozgás, azon ritka alkalmakkor mikor meg nem bringával megyek valahova akkor meg autóval; ez lett a Knigth projekt vége.)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Mennyire utálom az általánosítást.. :)
"hülye biciklisek!"
"hülye autósok!"
"hülye nagymotorosok!"
"hülye...!"

Mennyire utálom a felületes olvasást :)
Nem az a hülye aki nagyobb mint x köbcentit vesz; hanem aki eleve hülye/hüléyn akar közlekedni 1000+ köbcentit vesz. Ismersz kivételt?

Bónuszkérdés; amire még elindul az ember 50es kávédarálóval; arra miért azzal és miért nem bringa? Jó, hazafele mgeizzad kicsit az ember, de reggel nem jellemzõ... (oda-vissza 30km-nél töbebt szerintem nem megy sok emebr robogóval sem, 15-20 perc meg nem tészta bringával szerintem)

ha nagyon felmelegszik az autó, akkor meg lenyomom leghidegebbre, kiszállok, egy perc múlva be, vissza 24fokra és királyság van.

- komoly?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Dave:
Elötte azért próbáld majd ki, õt is, és más márkát is. Meg fogsz lepõdni! :) Majd, ha eljutsz ide :)

jó, hát én egyenlõre a kinézetét nézem az ilyeneknek.:D:D miért, nem olyan jók a suzukik?

rbalint: igen, én is olvastam ezt a cikket, nem lehet rossz, csak olyan végtelenül buta orra van...autóból az agresszív orrúakat szeretem, de motorból ez nem nyerõ...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
én ilyet ( http://totalbike.hu/tesztek/ktm990smt/ ) vennék, vagy amit kala linkelt. de azt csak városba meg játszani.

ha a garázsba beálláskor meghúzom a szomszéd autóját, akkor milyen jogi következményekre számíthatok? az alapító okiratban nincs egyértelmûen meghatározva, hogy az udvarra be lehet-e állni, viszont én hivatkozhatok arra, hogy a garázsba bejutásban korlátozott, amit viszont biztosítania kell, ez rögzítve van az alapító okiratban. na, jogászok?.
tököm tele van azzal, hogy én rutinozok 5kört, hogy a garázsba be tudjak állni, drága szomszéd meg lebassza az autóját, ahogy jól esik és mindenki le van szarva. ha normálisan állna be, rá a bokrokra, akkor csont nélkül beférnék. érintett részen már úgyis meg van húzva az autó, az a3 kidekorálása meg nem nagyon hatná meg a lelkem.

dave, az elejét úgyse látod:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Dave:
Elötte azért próbáld majd ki, õt is, és más márkát is. Meg fogsz lepõdni! :) Majd, ha eljutsz ide :)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Nem régiben volt szerencsém (bár ne tettem volna) kipróbálni egy Peugeot Jet Force 125 Compresor-t.
Ha lenne 1,2M forintom, motorra (robogóra) és nem kocsit szeretnék venni pont... Csak is ilyet vennék.
Az elsõ gázhúzásra szerelmes lettem, 20 lóerõ ~150kilóra.

http://www.1000ps.at..._Compressor.jpg

@: találtam egy ilyet is Jet Force Compressor Vs. Swift 5th Gear
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
én ha nagymotort vennék, ilyet vennék:

Feltöltött kép

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Magoo: egy stílust simán kifelejtessz :) Nekem sem speed gépem van, se nem túra, se nem csopper.

nem is rád gondoltam (meg másra sem), csak úgy írtam ;)

fail:

http://puruttya.blog..._az_automosoban

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Magoo: egy stílust simán kifelejtessz :) Nekem sem speed gépem van, se nem túra, se nem csopper.

Kiváló supermoto. Kanyarvadász, döntögethetõ, nagy rugóutas játszós dög, amin nem a fejem van az egész elején, egyenes háttal ülök, látnak, átlátok minden fölött, na meg nem utolsó sorban 165-170 a vége...

Holnap kerül fel rá versenyslick, minimál mintával, így még alacsonyabb lesz a végsebesség, ellenben picit jobban fog startolni. (és kanyarodni :P)

Szal zsír kis nagypapis motor, vacak 48 lóval, de mindenhol elmegy :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én csopper párti vagyok, ezek a pörgõs soklovas gépek szerintem pályára valók, hiába van fasza öltözéked hozzá, az is csak pályán véd igazán, nem arra találták ki hogy nekicsapódj egy fának vagy egy ukrán nyergesnek. mindenesetre nagyon észnél kell velük lenni, mert már a szemük sem áll jól az ilyen gépeknek, ezért eszem ágában sincs kipróbálni egyet, mert félek, hogy utána én is olyat akarok majd :) és engem tutira megfertõzne :)

más.

ha csinálok d joggsit aztán d+e joggsit, akkor az übereli a c és c+e kategóriát is vagy elõbb c majd c+e aztán a d és d+e vagy hogy is van ez?

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
a polo+farmer motorozast mifelenk "donor-szerko"-nak hivjak :D
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Megfertõzés: mondták, hogy a robi után egy évvel úgyis venni fogok egy nagyot. 2 hónap lett :) De csak a pénzt viszi:mad:

Egy idõ után megáll. Minél elõbb rájössz, hogy mi az a stílus, ami fekszik neked, annál olcsóbb a buli. Nekem a 6. gépnél jött el a megvilágosodás. :) Az utóbbi 5 évben csak a szervizre, gumira, meg üzemanyagra költöttem. Na jó, sisakot is vettem, mert a régit már leharcoltam.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
jah, sok okos. azért van a digitklíma, hogy ne betegedjen meg tõle. én általában hagyom automatán, ha nagyon felmelegszik az autó, akkor meg lenyomom leghidegebbre, kiszállok, egy perc múlva be, vissza 24fokra és királyság van. bõrülés mondjuk tud kellemes momentumokat okozni az ember életében, szép ropogósra lehet sülni benne. jobban éget, mint a szövet és tovább tartja a hõt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Pedig póló farmer jódolog, csak fosok a rovaroktól, elég nagyot ütnek :rofl:

Dave: robihoz talán még van is ha kell .. :) ;) Axo félignyitott.

Yamaha sliderem volt, de csak buktam rajta, és még nem is ment. Gilerát szeretik.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
yamaha neossal az volt a gond, és erre panaszkodott haverom is, amikor mondtam neki, hogy 30ig húz, utána 45-50ig elmegyeget, és ott kész, vége, meghalt. a gilera runner ahhoz képest borzasztóan jól gyorsult, ott tényleg lobogott az a három cm-nyi hajam. igaz, az egy jóval drágább robogó...:(

thez: hát én robibukóról beszéltem, nem ilyen profiról.:)

kz: irónikusan írtam a sportcipõ+farmert.:), de teljes mértékben igazad van, sajnos rendszeresen látok én is komoly motorokon farmeros-sportcipõs alakokat. dzseki meg bukó az még van, de alul semmi...

rbalint: tudod, õk nem csak azt értik, hogy miért kell a fékpedált nagyon nyomni az ABS-nél és hogy ez papucsban miért nem fog sikerülni, ha szükséges. azt sem értik, hogy miért nem állítom a klímát a kocsiban 23 fok alá, és miért vannak a sofõrülésné lévõ ablak melletti fúvóka teljesen elzárva, a középsõ meg oldalra irányítva és félig elzárva...pont kellemes az a 23.5-24.5 fokos levegõ úgy, hogy nem egy az egyben rám jön. ha meg kiszállok, úgyis leizzadok, és akkor meg utána inkább ülök vissza olyan kocsiba, amiben egy kicsit izzadok, mint amiben tüdõgyulát kapok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
én most tartok ott hogy amit megvennék bukó az csak kicsivel van 100 fölött :)

Thez hidd el csopperben/cruiserben az 1000 fölötti köbcentik csak arra jóK hogy szarul kezelhetõ legyen a motor és kb 50%-al rontsa a motorozás élvezetét...
persze a kvház terasza elõtt jól mutat :)

(viszont 600cc alatt meg nincs használható cucc az is igaz)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
thez: viszi a pénzt, de azért amiket mesélsz, az alapján megéri:)
dave: bukóra szánj rá kb 50-et, kesztyûre 20-at és képben vagyunk.
lehet én is eladom a rockhoppert és veszek egy 50es rotyogót. autóval egyedül járni nem túl gazdaságos, bkv egy rossz vicc, bringa meg... zuhanyzási lehetõség hiánya miatt kiesik, szal marad a motoros kétkerekû.
btw 50esre érdemes megcsinálni kb 20-ért a külön vizsgát, fõleg, hogy neked még friss a kresz. ha a rendõr meg akar vágni, a B-s jogsid nem veszik el. ami nem hátrány.
meg a motorral nem oszt nem szoroz a dugó. (amiben mondjuk nem az idõm a drága általában, csak nem vagyok oda a céltalan pöfögésért- környezetszennyezés)
helyedben pedig inkább vennék egy használt robogót befutott gyártótól, mint új kínait, amirõl még nincs sok tapasztalat. az a yamaha neos pöpec lenne.

a tangapaucsos punciknak meg mondd meg, hogy 20 év múlva a fincsi klímától majd nem bírnak járni, de addig hajrá. ízületeknek nem a legjobb.