Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
thez: szóval megcsináltad a motorod, vagy valami?

csak mert tudok egy eladó, jó állapotú 600-as Hondát, ha érdekelne...;)

illetve ha egy narancs Piaggio Liberty érdekel valakit 5.5k kilométerrel, nõi tulajtól, néhol törött mûanyag részekkel, de pöccre indul, akkor az is szóljon már. csajnak városban tökéletes, és nagyon megy.:D

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Hátsókerekeseknél is mûködik, csak alig.

tök ugyanúgy mûködik. nincs köze a hajtáshoz. az autó arra akar menni, amerre áll. ha nem fogod a kormányt, akkor a kerekek visszaállnak az autóval párhuzamos állásba.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Bálint: kéne arra a corollára egy kiadós futómûállítás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

a kerekek ossze/szettartasanak koszonheto, hogy a kormany visszater kozephelyzetbe

ilyesmit magyarázott apám, igen. szóval akkor ez mindenhol így van - életemben 2 kocsit vezettem, az oktatómét meg ami itthon van. az oktatómén még nem tudtam ilyen dolgokra figyelni, ott elég volt, hogy ne fulladjak le pirosnál..:D

M7 balaton felé menõ oldal székesfehérvári lehajtójánál (87es km?) dél körül láttunk egy nagy kupac kormot egy kb autónyi helyen. gondoltuk, kigyulladt valami, de már nincs vész. igazunk volt: délután 3-kor halljuk az emerkettõ-n, hogy a fehérvári lehajtónál kigyulladt egy autó, a helyszínelés még tart.

de pont ilyen, amikor kifelé pont a Nagyszõlõs-Budaörsi keresztezõdésben koccant össze két autó, besorolt az egyik a másik elé. félreálltak, a forgalom mehetett tovább, személyi sérülés nem történt, csak a rendõr jött ki....erre 2 óra múlva híradó: "a Sasadi útnál összeütközött 2 autó, a helyszínelés még tart, nagy torlódás várható."

szóval azért a média is eléggé keveri a sz*rt azzal, hogy nem teljesen up-to-datek.

más: ma hazafele M7-en egy Mercis a jobb elsõrõl elhagyta a gumiköpenyt (vagy egy részét..olyan volt, mintha levált volna a futófelület), az a szélsõ sávban haladóról visszapattant, és a korlátokon átugrálva keresztbegurult a pályán.

szerencse, hogy mindenki észnél volt, a mercis sem ijedt meg, szépen lelassulva félreállt. illetve akik a belsõ sávban jöttek 150-160al, azok is idõben elkezdték taposni a féket, amikor látták, hogy a távolban sok ember össze-vissza vált sávot, és ég a féklámpája...remélem, a balaton felé menõ sávban sem lett komolyabb probléma.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
könnyezõ corolla nem csavarja vissza magát középre, meg is lepõdtem, hogy adok egy kis gázt és nem áll vissza a kormány, viszont közeledik a járda...
többin visszaállt nagyjából, de azon úgy ott maradt cövekre.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
rallys élmény blog;):

tegnap voltam az ózd rally szlovákiai szakaszain!

hát mit mondjak, más mint itthon!
elõször is: a szervíz park a város elején egy 4 sávos úton volt, lezárva az egész bevezetõ, most rally van mindenki más menjen arra amerre akar! Kordon szinte sehol, biztonságist nem is láttam, simán odamehettél az autókhoz, versenyzõkhöz, a szlovákok tudtak viselkedni, érdekes módon ebben a közegben a magyarok is...oke a nézõk száma jóval kevesebb volt mint itthon, annak a 3/4 is magyar! ja belépõ sincs!
az utak: van szar út ott is dögivel, de mégse annyi mint nálunk, ahol jó ott tényleg jó, a rally szakasz meg olyan szerpentinen volt hogy 8 vagy 9 hurok volt felfelé óriás emelkedéssel, szûk de jó minõségû asztfalttal, pazar!
rendezõbõl is kevés volt, de aki ott volt a pálya szélén az ám rendet tartott, ha kellett szólt bárkinek, hogy helyre tegye, a szlovák sporttársak meg szó nélkül tették amit a rendezõk mondtak!
ja és még egy dolog, imádom az országunkat és hogy ennyi gyönyörû nõ van itt, de ami oda át van az már nem férfi embernek való, mert becsavarodsz a sok jó nõ miatt, eszméletlen! :) -tervezek is valami szlovákiai túrát a közeljövõre!

Ja láttam Asi bukott Evo-ját is, már a határ ezen oldalán kezdték szétkalapálni a szervizesek egy út menti parkolóban, nem értettük mire fõl, de csoda hogy 1 darabban szálltak ki belõle, hát elég rendesen összetört, szép nagyot buktak!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a kerekek ossze/szettartasanak koszonheto, hogy a kormany visszater kozephelyzetbe

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
Minden elsõkerekesben visszamegy, fizika. A kerék húzza az autót, de a forgó keréket a perdülettõl nehéz kitáríteni az eredeti irányábólazért szépen befordítja maga mögé a kocsit. Hátsókerekeseknél is mûködik, csak alig.
Meguntam az aláírásom....

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Még nem vezettem olyan autót, amiben nem pörgött volna vissza a kormánykerék a helyére (középre).

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én még ara tudtam gondolni, hogy hátha valami tuti futómûbeállítást akar, amitõl a kocsi visszahúzza magát egyenesbe, vagy nem tudom...van ilyen egyáltalán, vagy nagyon hülyeség, ha úgy érzem, hogy a Pug orra magától visszamenne egyenesbe, a kormány meg középre, ha elengedném azt a kanyar közepén? talán apu mesélt ilyet, hogy hát ez így van beállítva...

thez: most akkor van motorod megint vagy mi?:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ki mondta, hogy van?:)

Ma kiemeltem kerékre a motort, elõször. Szerintem én jobban meglepõdtem, mint a villamosmegállóban állók :rofl:

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
ez ááá ez nagyon fáj.
az ilyen hogy kap jogosítványt?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
napfénytetõ kemény..:D

ezt szoktam olvasni, egész okos dolgokat írnak benne...de ezen lehidaltam:

Edit kérdezi 2009-05-11 09:40:51
Tisztelt Székely Úr!

Ha jobbra kanyarodok, akkor a kanyarodás után miért kell visszaforgatni a kormányt középre?

Válasza levélre

Tisztelt Kérdezõ !

Amennyiben ez egy valódi kérdés az Ön számára, akkor javaslom, hogy mindenféle " szakértõ " nyilvános megkérdezése nélkül , titokban egyszer próbálja ki egy autóban ülve, hogy nem tekeri vissza a kormányt jobbra kanyarodás után.

Remélem nem fog meglepõdni.

Az eredményrõl kérem számoljon be, én még sosem gondoltam ilyen mélységig át a dolgot. Köszönöm hogy rávilágított egy ilyen minden bizonnyal sokakat érintõ súlyos megválaszolatlan kérdéskörre.
Balra kanyarodásnál tudjuk a választ, de most nem az volt a kérdés.

Üdvözlettel Székely Gyula

ezt most komolyan kérdezte, vagy valami mélyebb gondolat is volt a kérdés mögött?:D:D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
25 dolcsiért valakinek napfénytetõ?:D
http://www.offroaders.com/tnt/6.htm
A gagyituning legalja, de legalább nem ázik be.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Talmával kapcsolatban miért van az az érzésem, hogy itt csak a Sztéfánó gyerek jár jól?
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
hogyha nekem egyszer sok pénzem lesz:

http://cc.porscheinf...D=1242398195074

elég durva árak vannak az extrák között is. ejj de nagyon kéne :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
ennyi pénért inkább fókát vennék, de ha választanom kéne, akkor nekem is inkább ez mint smart.

haha:

http://puruttya.blog...jerkodas_nyaron

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
De végre egy szép(igényesebben összeválogatott anyagú) belterû toyo. És az Aygo igénytelenségét se hozzák... Inkább, mint egy smartot :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szomszednak ilyen van

ritka ocsmany egy valami
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
http://totalcar.hu/tesztek/toyotaiq14/

IQ "fájtereknek" :)
"Minden hülyeség" by Tomidny