Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ezt terveztük korábban Voléval az én kocsimmal is. :D

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

ide illõ :
http://totalcar.hu/m...reg_nem_franko/

ez sem hülyeség volt is már róla szó, a bank nem tekergeti az órát:
Egészen meghökkentõ, hogy míg a normál autókereskedelemben gyakorlatilag nincs 150 ezer km-nél többet futott kocsi, addig itt néhol óriási futásteljesítmények röpködnek – ez a realitás

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
a lényeg az volt, h egy-egy autót többször loptak el...csak közben alvázszám-csere meg minden ügy..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
És arról a brigádról hallottatok, akik most(anában) buktak le?
Szinte csak nagyértékû autókat loptak (azt hiszem ~60 darabot találtak náluk), jellemzõen a tulajok kérésére...
(Talán hirtelentévén láttam, a kamera épp 4-5 X5 és további nagy kupé Merciket pásztázott.)
"In idem flumen bis non descendimus"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ezt nem nagyon értem. De tényleg.
2-3 naponta van 2000forintja tankolni, egyben nincs 12-15 ezer?
A hó végén ugyan ott van összegben.
Esetleg úgy tudom elképzelni, hogy alkalmi munkákból él és naponta fizetik.

Olee! A kutas szerint tök gyakori, hogy prémium autókkal csóróskodnak 1-2000 forintos tankolással és többekkel beszélgetett, a saját kocsijuk, mert hencegett a paraszt, hogy milyen drága volt. Most nem astráról, ladáról és suzukiról van szó. Gondolom a karbantartás során is megkapja a kocsi a neki járó dolgokat.:)

ide illõ :

A finanszírozók érdekes tapasztalata, hogy vannak bizonyos márkák, amelyeknek az ügyfelei sokkal megbízhatóbban törlesztenek, ezek jellemzõ módon a japán gyártók (kivéve: Suzuki) megfontoltabb vásárlói: a legjobbak a toyotások. Ugyanakkor azt tapasztalták, hogy bizonyos prémiummárkáknál egészen tragikus a fizetési morál: az egyik finanszírozó cégnél például a pár éves Mercedesek vásárlóinak 50 százaléka nem fizet

http://totalcar.hu/m...reg_nem_franko/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
keréknyomást azt én is hetente, néha kéthetente ellenõrzöm. sok múlhat rajta. profilmélységet meg néha tolómérõvel, de a kocsiban azért nem tartok ilyesmit :)

lehet, h pár hónap múlva eladó lesz a fóka, mert felmondtam a melóhelyemen. és ha nem találok mást pár hónapon belül, akkor kénytelen leszek megválni tõle, pedig nagyon nem szeretném, mert tényleg nagyon jó autó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én ellenõrzöm a keréknyomást is rendszeresen, van egy kis mûszer az autóban, a gumi profilmélységét is méri :D
beteg vagyok tudom.
(most ereszti a hûtõvizet valahol... mérges vagyok, 2 hét alatt elcsepegett maximumról minimumra)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Régen én is 2-3 ezrekért tankoltam. Miért? Mert jobban néz ki, hogy 2-3 ezret költök, mint 15 ezret. De õszintén végig sem gondoltam, mindig így alakult.

Most meg azért tankolok 2-3 ezerért, mert csak 8, és 15 literes tankjaim vannak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Csóróság van ha nem muszáj itt felénk az ismerettségi körben mindenki buszozik, a kocsi megmarad nagy bevásárlásra, kórházba járásra, rokonlátogatásra stb.

amúgy ez lenne a normális - egy normális országban.

kár hogy ehez csórónak kell lenni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Azért útátugrást még nem nyomtál vele ugye? :)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
nekem extrémben 1500-2000 között, 40-50-el :D de általában 2000-2500 között ha haladni is kell, mert így már megy 80-at :D A guminyomásokat kéthetente nézem, érezhetõbben jól gurul a szekír fél bár eltérésnél is. Apropó érzések: Kezdõként az elsõ komoly telem megvolt. Az a durva hogy, Dh versenyzõként nagyon megtanultam a menetdinamikát, egyszóval éreztem a gépet, és nem gondoltam volna h a kocsinak is lehet ennyire érezni a határait, és ami még meglepõbb volt h ugyanúgy reagál a kocsi is csúszkálás közben mint a bicikli, úgy lehet irányítani sb. csak épp nem dõl el :D

H.Zoli: Fog fel a fillér b_szást mint egy hobbit, van aki az excell tábláját farigcsálja, van aki literenként tankol és 4 báros gumikkal gurul. Az embernek mindig kell valami hülyeség ami leköti. Azon meg h kinek mi a hobbija felesleges. Mások meg az nem tudják elképzelni hogyan lehet bringára százezreket költeni :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Nem a nehezebb sorsú emberekbõl indultam ki, hanem azt tartom hülyeségnek, hogy aki megtehetné hogy teletankol, inkább 10 literenként jár a kútra, mert úgy 5cl-el kevesebbet fogyaszt és közben folyton a mutatót lesi stesszelve. Az meg csak hab a tortán, hogy ha rossz helyen jön rá a tankolhatnék, akkor a nyereség többszörösét elfogyasztja, amíg elmegy a kútig, az idõveszteségrõl nem is beszélve.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

kb. ezekre gondoltam....manapság pedig Borsodban, Szabolcsban sajnos van pár ilyen ember.
szóval ne mindig csak magadból indukj ki.
persze tagadhatatlan hogy vannak mûmájerek is.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
nekem meglepõ, de akkor fogyasztott kevesebbet z autó, amikor kicsit pörgõsebben használom, ha gyorsítani akarok, nem váltok el 2000-nél, hanem elforgatom feljebb, hogy mindenképp 1500 fölé essen vissza. azalatt csak dõl bele az "anyag". ez így túlnyomórészt városi használatban 8 helyett 7,5-es fogyasztást jelentett. mondjuk ez a 7,5 is sok, de ha hagyom futni, akkor lemegy 6-ra, úgyhogy ez a szar használat következménye sajnos (rövid, városi utak)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Amikor megvettem a kocsit elkezdtem a márkás fórumot olvasni, és ott találtam egy extrém fogyasztási versenyt, ahogy leírták a taktikákat, ki mivel hogyan stb.
tanulságos volt. Egy kis odafigyeléssel, a vártnál egy literrel kevesebbet fogyaszt, mivel elsõ kocsim megszoktam és már akaratlanul is spórolós a közlekedés. Ha meg úgy van kedvem és ráérek (fõleg éjjel amikor nem bosszantok senkit :D) minden lejtõn gurulgatok.
Csóróság van ha nem muszáj itt felénk az ismerettségi körben mindenki buszozik, a kocsi megmarad nagy bevásárlásra, kórházba járásra, rokonlátogatásra stb.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
irigykedsz, vazze, hogy az illegal fõzdébõl származó kraftra rátankol 5-6 liter "állami felügyelt" szörpöt, ne legyen annyira konkrét a bûz ;-)
upsz
épp most mondta a hiradós puncóka, hogy jön egy újabb 6:3 benzin:gázolaj plusszolás:)
getzi sokba lehet már a kampány....

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

sajnos sok olyan ember van akinek ez tényleg nem mindegy! (ha arról a környékrõl származnál ahonnan én akkor talán neked is több ilyen ismerõsöd lenne...)

Ezt nem nagyon értem. De tényleg.
2-3 naponta van 2000forintja tankolni, egyben nincs 12-15 ezer?
A hó végén ugyan ott van összegben.

Olee! A kutas szerint tök gyakori, hogy prémium autókkal csóróskodnak 1-2000 forintos tankolással és többekkel beszélgetett, a saját kocsijuk, mert hencegett a paraszt, hogy milyen drága volt. Most nem astráról, ladáról és suzukiról van szó. Gondolom a karbantartás során is megkapja a kocsi a neki járó dolgokat.:)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
:-)
Ha felteszik a kérdést a morek: gyó, eci, 2 ruggójé' betánkolok, kiviszél e' dik?
most mit mondjak a férgének? :-)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Persze. Ezer más dolog van, ami miatt többet eszik a kocsi. Pl. keréknyomást ki szokott naponta ellenõrizni?

Lehet, hogy a csóka szerelõ, vagy kereskedõ volt. Én sem szoktam más kocsiját teletankolni.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Nem mindegy, hogy egyszer 12K-ért, vagy 6szor 2K-ért tankol az ember? Soha sem tudtam ezt megérteni.

sajnos sok olyan ember van akinek ez tényleg nem mindegy! (ha arról a környékrõl származnál ahonnan én akkor talán neked is több ilyen ismerõsöd lenne...)