Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Akkor írom egyértelmûbben. Tipikus jogász csávó, még a végén elmagyarázza, hogy én értem félre a saját mondatomat. :D

A mi kerékpárjaink egy átlag, biciklizést csupán közlekedõeszközként használó ember számára szarok.

:D
Ugyanazt mondjuk :) Hogy ezek a fíling autók azoknak, akik tényleg csak közlekedni akarnak, ... :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem is pl. azt mondta egyik tankörtársam a Bergamont-ra, hogy gaz mert csak himbalozik oszt nem halad, persze õ a falun teker a fagyizoba meg a lottozoba, de ha felkerülni hegyre jo ksi patakmederbe, sirva könyörögne, hogy legyen par centi ut a segge alatt

Amugy egyetértek az utcai sportatok letjogosultsagaval, olyan mint a ladatuning, sokan azt hiszik, hogy csak csoro buzik, de van olyan haverom akinek a ladajaba eleg komoly motor dobog, vehetett volna mar kenyelmes, biztosnsagos, modernebb autot, de ahogy mondja a ladanak filingje van, erzed min mesz at, erzed a kanyart, ahogy rant az ov rajtad egyet mikor fekezel, ahogy raz a kocsiszekreny mikor nyomod neki, egyszoval mas erzes.....

annak jo aki megteheti h legyen egy borfoteles balnaja, meg egy kis meregzsak ha bohockodni akar, bar ezt nagyon kevesen tehetik meg sajnos

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Akkor írom egyértelmûbben. Tipikus jogász csávó, még a végén elmagyarázza, hogy én értem félre a saját mondatomat. :D

A mi kerékpárjaink egy átlag, biciklizést csupán közlekedõeszközként használó ember számára szarok.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Egyébként fel lehet hozni erre példát, hogy megértsék biciklis nyelven is, hogy nem feltétlen vagyok beteg, ha számomra élvezet egy tuningolt Nivával Krétára menni.
Tavaly kipróbálta egy túrázó a biciklimet. Ráült és azt mondta, hogy kényelmetlen a nyereg, ráz a gumi, olajos lesz a lába a lánctól, nincs rajta sárhányó, stb.
Pedig mi itt általában ilyennel tekerünk.

Pont biciklis példát akartam hozni én is! Csak az ellenkezõjére...
A montimat sosem használom a városban. Drága nemcsak ahhoz, h lopásveszélynek tegyem ki, de még ahhoz is, hogy koptassam, no meg semmi szükségem összteleszkópra a bicikliúton. Van erre városi bringám, olcsó szerelékkel, sárvédõvel, U-lakattal, ami egyben csomagtartó is, lámpákkal, stb. :) És emellett van külön outim, nagy távolságok hatékony és gyors megtételére.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Szerintem nem minden férfi default autóbuzi és álmodozik ültetett Golfokról vagy hogy Gyurc alá subot raknak :) És máris az lesz a lényeges, hogy mi a kényelmes, biztonságos. Mi most váltottunk családi autót egy régebbi fapadosról egy kicsit komolyabb modellre. Tökre nem érdekel, hogy hogyan megy a kocsi, a kartámasz, a kanyarkövetõ lámpa vagy az automata ablaktörlõ annál inkább. Ilyen is van :D

félre ne érts, nem a "normális" autók ellen beszélek. csak azt nem akarjátok megérteni, mert teljesen mások az igényeitek (és ti vagytok többen), hogy van, aki viszont szeretne ilyen autót. újat.
és nem, nem vagyok a technikai fejlõdés ellen, sõt. viszont egy kanyarkövetõlámpás, full automatizált autó mellé kellene valami konzervdoboz is, ami élményt is ad, nem csak elvisz a-ból b-be. és a kényelem, csend stb szempontok nem nagyon férnek meg egy bódéban a gépséggel. teccikérteni...
összefoglalva, nem azt akarom mondani, hogy mindenkinek ilyet, hanem csak azt, hogy a piacnak legyen ilyen szelete is.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Egyébként fel lehet hozni erre példát, hogy megértsék biciklis nyelven is, hogy nem feltétlen vagyok beteg, ha számomra élvezet egy tuningolt Nivával Krétára menni.
Tavaly kipróbálta egy túrázó a biciklimet. Ráült és azt mondta, hogy kényelmetlen a nyereg, ráz a gumi, olajos lesz a lába a lánctól, nincs rajta sárhányó, stb.
Pedig mi itt általában ilyennel tekerünk.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem nem minden férfi default autóbuzi és álmodozik ültetett Golfokról vagy hogy Gyurc alá subot raknak :) És máris az lesz a lényeges, hogy mi a kényelmes, biztonságos. Mi most váltottunk családi autót egy régebbi fapadosról egy kicsit komolyabb modellre. Tökre nem érdekel, hogy hogyan megy a kocsi, a kartámasz, a kanyarkövetõ lámpa vagy az automata ablaktörlõ annál inkább. Ilyen is van :D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

én épp lesz*rom, ha az autó nem üt, nem ráz, nem ordít. azt szeretem ha kényelmes, csendes, stb.
pont nem hiányzik, hogy 200km autókázás után ugy szálljak ki az autóból, hogy fizikálisan megviselt, és szétrobban a fejem a zajtól.
aki sportot akar az pályázzon. az utcára nem ezek valók.

Ez nagyon igaz...

mosógépfetisiszták :)
rob, arra reagáltam ezt, amit tam írt. egy scirocco vagy ibiza fr sem a klasszikus értelemben vett gti, elpuhították teljesen. a cikkben is arról van szó, hogy hiányoznak azok az autók, amikkel egy jót, élvezeteset lehet autózni. szó nem volt arról, hogy gyorsan. pályázás: kurva unalmas dolog lehet, mindamellett, hogy drága és környezetszennyezõ. a gti kategória lényege az, hogy lehet vele közlekedni, nem tudom ültél-e már pl régebbi bmw-ben, van rugózása, de kanyarban is jó. a kipufogó se ordít benne (ami még gyári), de a motorhang igazi géphang. és mindkét cikkben arról van szó, hogy a GÉPet ölik ki az autókból.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Mármint, hogy Õ épp leszarja? :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

én épp lesz*rom, ha az autó nem üt, nem ráz, nem ordít. azt szeretem ha kényelmes, csendes, stb.
pont nem hiányzik, hogy 200km autókázás után ugy szálljak ki az autóból, hogy fizikálisan megviselt, és szétrobban a fejem a zajtól.

Ez nagyon igaz...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
tamnak szeretettel, neki nem jött át az üzenet:
http://totalcar.hu/m...n/velemeny/nvh/

"Az NVH-val eltûnik a libabõr. Motorhang helyett fiziológiailag tesztelt kipufogómorajt kapunk, a rezgéscsillapító betétek miatt a váltó gumis lesz, a futómû centivastag szilentblokkjainak köszönhetõen a kormányzás elveszíti az élét. A nagy tömeget sok lóerõ kompenzálja. Ez kis sebességnél nehézkessé teszi a kocsit, az íróasztal szélességû gumik, a térlengõkaros futómûvek kétszázig semmilyen kanyarban nem engedik megcsúszni az autót. Kétszázegynél pedig meghalunk.
Egyre inkább érzem: nem szeretek kétszáznegyvennel tépni az autópályán, a belsõ sávba kitámolygó Daewoo Ticók láttán pedig akkorákat fékezni, hogy az öv eltörje a kulcscsontomat, az utasaim fejébõl meg kicuppanjon a szemgolyó. Nem örülök annak se, amikor százötvenhéttel próbálok a határon kanyarodni, és bevillan kétéves Norbi fiam arca. Viszont imádom negyvennél gázelvétellel, leheletfékkel szûkebb ívre tenni az autót a kanyarban, és azt is élvezem, amikor hatezer-ötszáznál felkapcsolok, hörög egyet a kipufogó, és tolom harmadikban a padlót. Ilyenkor pont letojom, kilencvenet mutat az óra vagy százkilencvenet."

Olee: ma asszem nem lesz szex nálatok :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

akkor ha én eladom a fókát kénytelen leszek visszatekertetni? decemberben volt 6 éves. most 224ezer + apró van benne. ami nem sok, és tényleg rendben van. csak a magyarok vhogy megijednek a nagy számoktól. lehet azért mert a ladák 99999-nél átfordultak?

igen, kénytelen leszel
6 éves autóban a hahu szerint átlagban 95-120 ezer km van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
"mindenki mashogy ertelmezi a sportos fogalmat
de valahol egy altalanos kepzet, hogy hangos szagos budos es izmos.
es ez mindenben megvalosul."

Kitti egy sportos csaj. Ezt most elmondtam neki. :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mindenki mashogy ertelmezi a sportos fogalmat
es ez mindenben megvalosul.

azaz ha kenyelmes akkor nem sportos ki kell razza a vesed ahhoz, hogy sportos legyen.
ha izmozni kell a kormannyal akkor jo.
pont pont pont

persze a 30 eves managernek van penze mindenre es o szab meg sok mindent, de attol meg ez nem helyen valo.

az uj octavia 4x4 computer alapjan minimalban annyit eszik, mint az en roncsom nalam atlag felhasznalas alatt varosban.
/hangsuly a nalam atlag felhasznalason van/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mindenki mashogy ertelmezi a sportos fogalmat
es ez mindenben megvalosul.

azaz ha kenyelmes akkor nem sportos ki kell razza a vesed ahhoz, hogy sportos legyen.
ha izmozni kell a kormannyal akkor jo.
pont pont pont

persze a 30 eves managernek van penze mindenre es o szab meg sok mindent, de attol meg ez nem helyen valo.

az uj octavia 4x4 computer alapjan minimalban annyit eszik, mint az en roncsom nalam atlag felhasznalas alatt varosban.
/hangsuly a nalam atlag felhasznalason van/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
http://www.amarok.hu/

tudom, csak engem izgat fel :) de rendelhetõ kétfajta rugózással, 4motion, biturbó...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
http://index.hu/gazd...on_van_savolya/
Már megint magyarisztán, meg is érdemeljük.
Ott harmadáron és azonnal megépülhetett a másfélszer hosszabb pálya!
Ott kisebbek a nokiás dobozok?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ja, a papírokat elismerem. de még a bankkártyám is ott szokott lenni... most véletlenül a kabátomban maradt, hála az égnek. jó lecke. mondjuk csak holnap kapom vissza az autót, tehát azt sem tudom, hogy mit vittek el belõle. este a rendõrök hívtak húszonvalahányszor, hogy elvitték az autómat, de hát le volt halkítva. azt nem tudom,h a telszámomat honnan tudták meg. szóval azért reménykedem, hogy a piát meg az ütõt vitték el. a papírokért be kellett mászni, ráadásul nem olyan könnyû kinyitni a középkonzolt sem.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
hát nekem ugyan nem vágyam ez a papa :D

ez meg tök gáz:

http://filiapub.blog.../egyben_a_swift

ha nem jön ki a biztosító pénzébõl akkor vigye el egy normális helyre ahol megcsinálják számlára és akkor nem kell ráncfelvarrás elõtti elsõ résszelbohóckodni és neki sem kell utána a garázsban újra szétszedni..