Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
kedvencem: egyenes úton nézzük meg, hogy elhúz-e valamerre az autó. ezeken az utakon? hol élnek, szatyorban?

a fékút különbsége tényleg nem semmi.

az a kamion... az alien, egy aston martin meg egy kamion törvénytelen gyereke. mint a viccben: amilyen buli volt fiam, örülj, hogy nem nyerítesz!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

fullos leírás kocsivásárláshoz.
Totalcar - Magazin - Legyen Ön is inkvizítor!

"ha találunk plusz hibát az autón,kifizettetjük az eladóval az útiköltséget"
kérdemtisztelettel hogyan?
a másik kedvencem-ugyanaz mint itt a bringáknál-a "miért adja el" erre milyen választ vár valaki,de õszintén?
-Azért mert szét fog hullani
-Nagyon szervizigényes
-Megbízhatatlan
-Törött volt,összehánytuk és keresek rajta

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

rob: 130-nál 5ben mennyit forog a leon?

ha jól emlékszem 4 ezer körül. 3100-nál van 100

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
fullos leírás kocsivásárláshoz.
Totalcar - Magazin - Legyen Ön is inkvizítor!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Sziasztok!

Csak érdekességként, pár napja ez jött velem szembe itt Budaörsön.
5*-os gyalogosvédelem :)

Google képkeresési találat: http://www.truckpromotion.com/typo3temp/pics/c1f1223923.jpg

Nem szeretném sem a térdemet, sem a fejemet kettécsapni, kettétört gerinccel, 30-as gázolásnál. Bár amilyen ocsmány, még direkt sem tudnék besétálni elé....

Ez a fékút dolog valóban tanulságos. Durva különbségek vannak apró eltérésnél is.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tanulságos
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Számolgassatok, meglepõ különbségek jönnek ki 10-20 km/h sebességkülönbségnél is.
Fkt

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!

Csak érdekességként, pár napja ez jött velem szembe itt Budaörsön.
5*-os gyalogosvédelem :)

Google képkeresési találat: http://www.truckpromotion.com/typo3temp/pics/c1f1223923.jpg

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Tudom, autós fórum, nem motoros...de olyat így hirtelenjében nem találtam.

Egyre inkább azon gondolkodom, hogy motorra pattannék a BKV helyett...az autót fölösleges pazarlásnak érzem jelen helyzetben.

Nevezetesen egy Ducati Monster szintû gépezettel szemezek. Milyen költségekkel kell itt számolni?
Mert a jogsi, motor ára, fogyasztás eddig OK.
De egy ilyen szörnynek mennyi kb. a szervízdíja (mik a fõbb kopó alkatrészek, olajcser, stb.) ???
+ kötelezõ...kihagytam valamit?

Normál használatra? nagyobb pazarlás mint az autó, sokat is eszik.

Sportosan? A motor ára, és a kötelezõ befizetések a legkevesebb, a motor árát fogod alkatrészekre rákölteni fél évente/évente...
Ha valóban használod. Sokan meg fognak engem cáfolni (bár nem itt ) de õk nem motoroznak, hanem hétvégén elõveszik a vasat, és 60-nal átgurulnak Visegrádra ebédelni.

Szóval ha közlekedési alternatívát akarsz, robogót nézz! Akár rendszámos, 125-ös gépet, akár 50es rendszámmenteset. Akár 125ös 50es kinézetû rendszámmenteset.
Annak alacsony a fenntartási költsége, cserébe normálisan fogyaszt, elférsz az autók között, nem kell úgy beöltözni, mint egy sportmotorhoz, nem olyan lopottak, ha mégis, nem egy-két-három millát buksz, hanem 1-200 ezret. (értsd: a nagymotort sosem hagytam ott sehol, a robogót nyugodt szívvel)

Tudom a kresz... De ha betartjuk, akkor nincs értelme motorra ülni, sokkal jobban ki van szolgáltatva az idõjárásnak, araszolni autóban kényelmesebb :)

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 posts
Ja, múltkor Hondás fórumon írja a srác, hogy 2,5 litert fogyasztott el 100 km- en, az nem olyan rossz.
Másik meg, hogy 1500 hufér' teletankolja a robogóját, és másfél hétig jár vele melóba oda-vissza.
Én is elgondolkoztam rajta.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg azert a motorozas nem egesz eves dolog. szal ugy szeptembertol marciusig ugyis csak a BKV marad.

en amugy varosba hamarabb vennek robogot mint nagy motort. ket lampa kozott vagy a forgalom 50-60as tempojat tartani az is boven eleg, de megvenni/fenntartani lenyegesen kevesebb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
lábprotézis?

monochrome

monochrome

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Tudom, autós fórum, nem motoros...de olyat így hirtelenjében nem találtam.

Egyre inkább azon gondolkodom, hogy motorra pattannék a BKV helyett...az autót fölösleges pazarlásnak érzem jelen helyzetben.

Nevezetesen egy Ducati Monster szintû gépezettel szemezek. Milyen költségekkel kell itt számolni?
Mert a jogsi, motor ára, fogyasztás eddig OK.
De egy ilyen szörnynek mennyi kb. a szervízdíja (mik a fõbb kopó alkatrészek, olajcser, stb.) ???
+ kötelezõ...kihagytam valamit?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
Már csak a levetett cégautók maradtak? - Sajtóközlemény

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

köszi,
a 8v golfok nekem szimpatikusabbak, de úgy tudom, hogy azok épp, hogy többet esznek.

én is így tudom...nálunk a cégnél 8.5-9 körül jártak vele vegyesben. viszont szinte teljesen probléma mentesek voltak. ellenben a 16 szelepes verzió megbízhatóságáról már én sem hallottam olyan jókat...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nem; általánosságban én is úgy tudom ahogy rob írta, hogy a 8v kevesebbet eszik. (tudom kicsit hihetetlen, de a gyakorlat ezt mutatja, több embertõl hallottam már. volt ismerõs aki golf 1.6 16v-t vett és hamar megbánta, hogy nem inkább egy õsmasszívum 8v-t keresett.)
rob: 130-nál 5ben mennyit forog a leon?
rmx: honda civic, toyota corolla miért nem jönnek szóba? motor választék itt is megvan. honda 1.4 v 1.5 corolla meg 1.4 vagy 1.6

ez meg de jó lenne ha kishazánkba lenne: már több mint 1 éve keresek ae86 gt-t és nincs :(
http://mobile24.hu/i...alled_from=list

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
köszi,
a 8v golfok nekem szimpatikusabbak, de úgy tudom, hogy azok épp, hogy többet esznek. A leon jó, vizsgaidõszak után kipróbálom õket, és írok ha van valami fejlemény.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
rmx: ha 16 szeleps egyhatost veszel, leon vagy golf, vagy bármi VAG csoport akkor egy szett (de legalább 2-3 darab) gyújtótrafót szerezz be (coil ignition plug? öcsém megmondja mi az angol neve) mert azt eszi. nem drága, és otthon kézzel is tudod cserélni, ha gebasz van.
nekem is egyhat 16v van, városban nagyon torkos, autóúton kevésbé. az ötödikje rövid, és úgy általában minden fokozat rövid. a 16 szelepes alul nem nyomatékos, 3500-4000 körül kezd megindulni, de ha ugy hajtod, akkor 10 liter alatt nemleszel vele. ha 3000 alatt elváltasz, és elõre gondolkozva vezetsz, akkor vegyesben 7,5 liter kijön. városban inkább 8,5, országúton inkább 6. de ez tojással a láb alatt.
a 8 szelepes egyhatosok alul nyomatékosabbak, és kevesebbet is esznek, de leonban nincs olyan, csak golfban.
a leonban amugy az A3 mûszerfala van, meg a sportülések a golf4-bõl, szerintem minden téren jobban sikerült, mint a golf.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
dízelbõl én lehet, h inkább 300ezer fölöttit keresnék, mert a turbó az kb 2-300ezret bír, és azon már jó eséllyel cserélték. ha újabb autó és kettõstömegû lendkerék is van benne, akkor az is tutira cserélve lett már. ha ezek igazoltan cserélve lettek, akkor én sokkal nyugodtabban ülnék bele mint egy 150ezret futottba.