Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja az teny. bar ki lehet fogni, csak az meg nem olcso. Passat kombit akartam 110lovas 1.9TDI motorral, de eselytelen volt. marmint annyiert amennyit en akartam a dologra szanni. Mert 200ezret futottat meg nem akartam
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
jó lenne, ha egyszer itt is +élnénk ezt...

1ébként nem arra gondoltam, h vissza van tekerve, hanem h 10 éves dízelnél nagyon kicsi az esélye a 150ezres futásnak

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
itt nem lehet es nem is szoktak annyira csalni a futott merfolddel. Marmint lehet, csak nehez.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

igen, de nem is magamtól féltem, hanem attól, hogy az elõzõ 150,000 km hogy lett levezetve.

10 éves dízelben még a legjobb esetben is 300ezer van, de inkább jóval több

pdtdi-vel amúgy rengeteg gond van, használtan meg venni öngyilkosság. bár ez inkább a kétezresre igaz, az 1.9 azért sokat elmegy.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
hát, ha itthon ki lehet fogni normálisat, akkor ott még inkább. szervizkönyvet ellenõrizni, lekérdezni, szerelõhöz elmenni. ezt benzinesnél sem úszod meg
és abban is van (drága) dolog, ami tönkremehet.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
igen, de nem is magamtól féltem, hanem attól, hogy az elõzõ 150,000 km hogy lett levezetve.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
pd tdivel nincs semmi gond, ha pár dolgot figyelsz: szigorúan 10e km olajcsere (akkor is, ha a gyári szervizciklus 20 v 30e-t ír, nem abba az alkalmanként max 30e-be fogsz belehalni-márkaszerviz), hidegen nem rúgjuk és hajszolás után nem állítjuk le azonnal, hanem hagyjuk egy percig alapjáraton hûlni. kb ennyi a titka. és nem chipeljük meg idióta módra, csak ésszel.
múltkor beállt mellém egy passat, mint az enyém, fej-fej mellett mentünk, néha õ, néha én elõl. kérdezem, ebben milyen motor van? 1.9pd okosítva chippel. mondom magamban, bátor vagy tesa', az enyém ésszel chipelt 150 lovas 2.5tdi, kb 180 lóval, akkor az eléggé hegyezve lehet, még ha gyári 130 ló is.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
sajnos dízelben nem gondolkozom.. egyenlõre drága, és 10 év után kevésbé megbízhatóak mint a benzinek.. pedig a vw PB TD-k tényleg jók..de abból is max a 100-as jöhetne szóba.. A focus elhiszem, hogy jó de sajnos nem tetszik se belülrõl se kívülrõl. Most az s40-nek nézem utána és naaagyon magasztalják. s40 vagy golf lesz, de megpróbálok minnél többet kipróbálni. köszönöm mindenkinek a segítséget!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az angol arak teljesen masak mint a kontinensen, mivel ugye jobbkormanyos autokrol van szo, meg kicsi a felvevopiac.

A3-ban is hamlik a muanyag picit azert. es van jofajta nem PD 110lovas leon tdi meg golf gt tdi is, de lenyegesen dragabbak mint egy 1.6benzin.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
astra: szar az ülés, ingerszegény, "buta" futómû, amolyan tisztes iparosmunka, ami tökéletesen eljuttat A-ból B-be, de ennyi a max, amit várhatsz tõle. én egy óránál tovább nem bírok benne meglenni nagyobb fészkelõdés nélkül
focus: biztos jó, nekem belül annyira nem tetszik, tapasztalatom meg nincs vele
golf4: nem rossz, minõségÉRZETben a legjobb, de a mûanyagok borítása tud hámlani. hátsó lábtér kicsi.
leon ,toledo, octavia, bora/jetta: lásd golf4, csak olcsóbb.
a3,a4: lásd golf4, csak drágább. sokkal, ami nem stimmel a golffal

tdi ott nagyon drága lenne? golfból és leonból is az 1.9pdtdi teljesen jó

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] ez például nem is rossz: full service history, 73k

Nem gyanúsan olcsó, ráadásul kereskedõtõl? Nem ismerem az angol árakat, de ez F, D, CH-ban a duplája lenne kb. (ingadozásokkal).
Emellett nem értem, hogy biciklis fórumra írsz és mégsem kizárólag kombit nézel? Abba pakolhatsz, ha hazalátogatsz (visszafele meg fél disznót meg a boroshordókat, nem törõ borral persze), alhatsz benne útközben, bicikliket szállíthatsz...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
ha 1.4est akarsz, akkor én mindenképp az astrát venném. focusból harmat gyenge az 1.4, golfból vamivel jobb, de az is elég lomha. viszont a vw féle 1.4es egy kombi fabiában teljesen vállalható. beltérben nincs olyan minõségû mint a focus vagy a golf, de astra szintjét szerintem hozza.

1.6ból viszont focust tartom a legjobb választásnak.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
igen, de az már más biztosító és 2000+
a max az az 1.6os focus és az S40 biztosításba ami belefér.

ez például nem is rossz: full service history, 73k

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de azt vagod hogy valamiert az egyel nagyobb meretu autok se sokkal dragabbak? szal nezhetsz mondeo/passat/vectra meretut is

RAUH-Welt
B E G R I F F

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
A leon tényleg jó, és a bizti is a legolcsóbb rá. Biztos kipróbálok majd egyet.
Tavalyelõtti focust vezettem az nagyon tetszett, de már nyilván más autó, mint a régi. Sajnos egy csöppet drágább biztosítani, de lehet olcsón kapni jókat. Szerintem legjobban az 1.4-es astra érné meg, de megmondom õszintén, a felszereltsége nem tetszik. Persze, lehet kapni jobbakat, tempomattal, de egy mû faberakásos kopogós mûanyagketrecbe akkor se szívesen ülnék. A golf valamiért minden részen jó. Olcsó rá a bizti, olcsó maga a kocsi, alapfelszereltség a 2 elsõ és 2 oldallégzsák, és sok SE modell van olcsón, ESP-vel, tempomattal, klímával. Olyan érzés belül, hogy még nem spórolták ki az anyagot, mint pl az V-ös golfból, meg az Astra-ból.

Ismerõsnek S40-e van és nagyon meg van vele elégedve. Egy kicsit drágább rá a biztosítás, de még beleférne.. 1.6-ossal 12alatt van 100-on, de nem is száguldozásra kéne. Sokkal többet számít ha kényelmesen biztonságosan végig tudok utazni egy utat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a Leon vegulis egy olcsobb de kiforrottabb 4es Golf. Mondanam hogy esetleg meg Octavia, de azokra valamiert sok a biztositas. vagy neha ki lehet fogni olcson Borat/Toledot is, az angoloknak nem bejovos a szedan forma ami lenyomja az arat.

Astrat elobb probald ki, en rohadtul szenvedtem a kenyelmetlen vezetoulese miatt. 1es Focus is jo valasztas lehet, itt asszem az vezeti az also kozepkategorias eladasi listat evek ota.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] kocsit nézek, de valahogy olcsóba kéne megúsznom. A IV-es Golf tûnik a legjobbnak [...]

Nézd meg a Focus-t. Öcsém elõször VW Borával járt, mindig leért a fekve könyöklõ rendõrökön, alig lehetett járni vele (új volt). A helyette való Focus meg teljesen jó volt (nem ért le), a futómûvét a legjobban tartják (tartották?, mindez pár éve volt) az osztályában. Azóta Mondeóval jár, de az is leér néha.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Esetleg leon? állítólag a golf4-eket lopják, bár kint lehet hogy más a tolvajok kedvence. A leon meg eléggé hasonló, csak nem VW. Astrát vezettem én is, meglepõen vállalható az 1.4is, de teljesen ingerszegény, csak a vezetés miatt nem mennék a hosszabb úton haza, a golf 4ben csak utaztam, de legalább a beltér rendben van. Fókánk volt anno nekünk is, nem emlékszem már rá, céges sokatfutós autó volt, de nem voltak különösebb problémák vele

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
igen, köszi az infókat! Az a 700 Londoni címmel nem rossz, de sajnos az utóbbi években drágultak az árak :( Szoktam nézni third party fire&theft-et és full-t is, de nekem a full az mindig 3-400 font-al drágább volt. Confused-en, moneysupermarketen és compare the market-en szoktam, de a végén mindig az Endsleigh ajánlata a legjobb. Eleve a legolcsóbb a kategóriába, és diákoknak 6 hónap után ad 1 év NCD-t, és utána azzal lehet újrakötni 1 évre ami ad még 2 év NCD-t. tehát a végén 1.5 év után lesz 3 év NCD-m..ami nekem nagyon megérné. Azért sem nézek nagyobb/kisebb kocsikat, mert ott már nem az Endsleigh a legolcsóbb.

A G astra tetszik, és jókat is hallottam róla, de a golf iv felszereltség/anyagminõség miatt vonzóbb egy kicsit. focus-on kívül még van valami alternatíva ebben a kategóriában?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ehe