Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1773 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szörnyû, hogy pár perc elteltével már nem tudok hozzászólást módosítani. Na, még annyit akartam hozzáirni, hogy az mtb szabályzat által Mx-nek titulált verseny 80-110km között van, ami ezen túl esik, az egyéb-nek számít. Gardán is csökkentették a hosszú távot 80-ra, és pont ezért nem 75-re, vagy egyébre, mert akkor ki lett volna zárva a kupasorozatból. Idehaza kicsit máshogy mûködnek a dolgok.
Erõsen balkáni hangulatot idéz bennem az is, hogy valaki csak úgy fogja és leszed pályaszalagot vagy jelet, ilyennel viszont a kinti szervezõségnek nem kell megküzdenie, a hazaiaknak viszont annál inkább, sajna ezt látom. Igy valóban nehéz pályát eredményesen kijelölni.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

itt van eg yElite vélemény::
Zerge a versenyrõl::
http://velo.hu/index...Hash=2f9d458826

Részben igaza is van Zergének. Ha pl.megnézzük a távot: "ha maratonversenyt rendezel, annak el kell érnie a 80km-t" - mondja ki a magyar szövetség és a UCI. Tehát ez egy törvény, aminek más országokban eleget is tesznek. Persze Mo ezalól is kivétel. ;)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Luki, hol láttad te azt meghirdetve, hogy Gardán marci után is lesz tésztaparty? Én nem láttam ilyent, sõt az én lapomom az volt irva (ezt meg is jegyeztem, mert felháborodtam rajta kissé), hogy tésztaparty csak maraton elõtti napon lesz. Ez nem is nagyon tetszett, mert az ember a verseny után ha lehet jóval éhesebb, mint elõzõ napon. És különben is, Saalbach-ban 3 napon át lehet tésztát enni, szóval ezt az egy napot most keveselltem. No meg az adag se volt valami sok, de ezt már megszokhattuk a magyar marcikon. Ilyen szempontból eddig a Szilvás viszi a pálmát szerintem, ott mindig sikerült jól laknom, pedig mindig a hosszú távon mentem, késõn értem be, és nagyon üres gyomorral.
Visszatérve a maratonokhoz: sajna sok bringás türelmetlen, és azt hiszi, hogy minden értük van, ez viszont nagyon önzõ viselkedés, mert amikor befizetik azt a nevezési dijat, egybõl azt hiszik, hogy a szervezõk lehordásának jogát is megvették egyben, és hogy onnantól kezdve bármit szabad.
Ti szervezõk jó munkát végeztek kis hazánkban, de csak akkor lehettek elégedettek magadtokkal ha sosem lesztek elégedettek, és ha folyamatosan megújhodni, fejlõdni akartok majd a szervezésben, hiszen hibák mindig lesznek. Hibázni pedig hibáztok is rendesen, az utóbbi éveket tekintve (itt most általánosságban beszélek az összes magyar marciról). A probléma nem is a hiba, hanem az, ha valaki mereven elzárkózik tökéletlenségétõl, ha gõgösen azt vallja, hogy márpedig az õ rendezvénye tökéletes. Az igazi baj szerintem ekkor kezdõdik, amikor egy ember elveszíti az érzékenységét, a racionalitását, a versenyzõk iránti szeretetet.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
itt van eg yElite vélemény::
Zerge a versenyrõl::
http://velo.hu/index...id=49&tx_ttnews[tt_news]=1037&tx_ttnews[backPid]=3&cHash=2f9d458826
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

nyuszipok

nyuszipok

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

Sokat olvastalak titeket gondoltam megosztom élményeim.
3 hete boldog tulajdonosa lettem a egy montinak, és mivel egy másik állóképességi sportot üzök gondoltam menni fog az 50-es táv.
Ezelött még soha nem jártam monti versenyen, igy a mezöny végéröl indultam, utána szépen elözgettem végig, mindenki rendes volt.
Amikor gondom volt egy kedves lány egyböl megkérdezte hogy segítsen-e.
Szoval, kösz a versenytársaknak és a rendezöknek, jól éreztem magam és biztos több versenyre is elmegyek.

Egyedül az "elit" hozzáállása furcsa nekem picit.

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Kösz Luki, ez jól esett!

És tudjátok, hiába a novembertõl tartó szervezés, az engedélyek megszerzése, az, hogy bringaszállítót intézünk a MÁV-nál, 800 négyzetméteres rendezvénysátrat állítunk, fejkendõket csináltatunk, 30 rendõrt és polgárõrt mozgosítunk, óriási összegekbõl frissítõpontokat alakítunk ki, marketinget csinálunk, 8 ember 6 napig pályátjelöl. Egy idióta a 20. kilóméternél leszed egy nyilat. Ezt a dolgot elit versenyzõink megtoldják saját hülyeségükkel!

Megjegyzem ma Magyarországon egy Flash Across méretû maratonverseny költségvetése 5.000.000 Ft. Hiába van minden a legnagyobb rendben, egy barom 5 másodperc alatt mindent romba tud dönteni.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Sajnos én nem tudtam ott lenni, de hgy keljek egy kicsit a rendezõk védelmére. Mi már az 5. Bükk maratont szervezzük és nagyon jól tudom, hogy menniyre nehéz úgy megrendezni egy maratont, hogy azzal mindenki elégedett legyen. mindig vanak panaszkodó emberek (teszem hozzá nem egyszer joggal) de azt hiszem, ha a társasaág nagy része jól érezte megát, akkor jól szervezett maraton volt.
Valaki írta itt, hogy mit adtak külföldi maratonon 11-12 ezer forintért. ilyen nevezési díj mellett és olyan szponzorokkal itt is lenne minden jó a csomagban ebben biztos vagyok. És még minden kéeresztezõdésbe jutna ember is aki integet, hogy merre kell menni. Mert bizony még õket is meg kell fizetni, mert senki nem csinál semmit ingyen.
A nyilak eltünésével kapcsolatban pedig együtt tudok érezni, a Bükk marcin is nem egyszer elõfordult, hogy "jóakarok" eltüntették a nyilakat a verseny reggelén, épp ezért találtuk kia kõporozást, amit nem olyan egyszerû eltüntetni.
Ja és pl a Garda maratonról annyir, hogy tavaly elõtt az elsõ itatónál mire odaértem (a mezõny vége felé, mert leálltam szerelni egy srácnak) már összepakoltak és semmi nem maradt nekem. Az idei marcin meg hiába volt meghirdetvea tésztapartia verseny után nem tartottákmeg. És mindezért több mint 10 rugót fizetsz. Szóval nem csak nálunk vannak gondok.

klaresz

klaresz

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

keresem a lányt akinek Rocky Mountainja van valaki tudja a nevét vagy az elérhetõségét???

Szia Setike!
Itt vagyok. Thy jó infót adott :)
és valóban csak egy carve-om van

LacKona86

LacKona86

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

LacKona86
Teljesen igazad van!
Az embernek vannak elvárásai. Ha MTB maratonra megy, akkor legyen jól kijelölve a pálya, legyen pontos az idõmérés, legyen megfelelõ frissítõ pont, legyen sátor ahol kaját kap, legyen ajándék, mindenkinek kupa és érem, profiknak pénzdíj, legyen jó idõ, lehetõleg olcsón, mert Mo-n vagyunk, stb, stb.
Az indulók 95% jól érezte magát! Ha beszéltél versenyzõkkel tudhatod vagy nézd vissza a hozzászólásokat!
Csupán 5% "aki lehet, hogy sokkal többet tett le az asztalra mint mint bárki más?" fikázza azt a 60 embert akik az utolsó hetekben, ha kellett, akár estig melózott, azért, hogy "Te aki lehet, hogy sokkal többet tettél le az asztalra mint bárki más" jól érezd magad és nézi le azt az 500-at aki igen kellemes és eredményes órákat töltött az Alpok alján!
Nálad sajnos nem sikerült!
Ezért nincs más hátra, mint azoktól akik eltévedtek sûrû elnézések között bocsánatot kérni! Te tényleg!
Biztos nagy tapasztalatod van verseny szervezésben. Lehet sokat tanulhatnának a rendezõk TÕLED!
Viszont amibõl senki nem kér az a stílus és hangnem amit megengedsz magadnak!

Más!
Annak az egy rosszindulatú akárkinek, aki leszedte azt a négy jelzést, ami miatt ez az egész balhé van!

Nagyot hibáztál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1.)Elnézést a általam megengedett hangnemért, de egy kicsit elszállt az agyam egy-két dologtól...sorry
2.)És egyébkéntis a megengedett stílust nem feltétlenül én kezdtem, de ezt mindenki ítélje meg maga.
3.)A cipész maradjon a kaptafánál, én meg maradok sereghajtónak, nem szeretnék maratont rendezni (sõt ûrsiklót és atomreaktort sem szeretnék építeni, mert nem értek hozzá)
4.) úgy látom félreértettél, vagy félre akartál érteni. én nem azt mondtam hogy Én tettem le az asztalra sokkal többet, hanem például Bogár Gábor, Vinczeffy (a vitatott végeredménytõl eltekintve), vagy általam igazán tisztelt Sinka Ákos, aki nem hiszem hogy azért dologozik 3 mûszakban edzés mellett, hogy eltévedjen és legyen x-edik
5.) mindentõl eltekintve én is jól tudtam magamat érezni, mert a kellemes társaság mindent el tud felejtetni.
Reméljük jövõre nem kell ilyeneken vitatkozni, hanem profi és amatõr egyaránt azt mondhatja, hogy k...a jó verseny volt.

Ja, és sajnos be kell látnotok hogy a mezõny nagyrésze, komoly elvárásokkal állt Sopronban rajthoz, mivel tavaly "túl" jól sikerült a verseny és az idei év sajnos rosszabodó tendenciát mutatott. Viszlát jövõre! Peace

Setike

Setike

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Nem elemnt csak egy CARVE
Element nekem van:)
De majd keresem köcike
Setike kicsi tigger (Mérgesmókus l.)
Veres Ördögök S.E.
Csillebérc bike park

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A kerékpáros topikon megtalálod asszem Klaresz...egy Element van neki, ha minden igaz...
meg talán happy bikeos...biztos...

Setike

Setike

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
keresem a lányt akinek Rocky Mountainja van valaki tudja a nevét vagy az elérhetõségét???
Veres Ördögök S.E.
Csillebérc bike park

Setike

Setike

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Helloka

szió L. Gabi felébredtem
Veres Ördögök S.E.
Csillebérc bike park

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
A verseny nekem tetszett, nagyon jól éreztem magam. Ami hibát fel tudnék róni, az a pálya: nekem a tavalyi vonalvezetés jobban tetszett. Ezt a sok aszfaltot szívesen kihagytam volna- annak ellenére, hogy országúton is szeretek tekerni.

Tehát, ha lehet, jövõre kérem a 2004-es 85 km-es karikát!

A többire megoldás: magaddal viszed az enni- innivalót, finom süti otthonról, stb.. Hogy hogy érzed magad, 95%-ban rajtad múlik. A többit meg gyorsan elfelejted.

Én pozitív élményekkel zártam ezt a májusi vasárnapot.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Nem szeretnék nagyon belemászni ebbe, de nekem kicsit gázos, hogy az elit a befutó elõtt 60(!!!) kilcsivel lezsírozza a helyezéseket - ezzel a szememben el is vesztik az "elit" jelzõt. Hogy mutatnak így példát az utánuk következõ, feltörekvõ "titánoknak"? Lehetett volna folytatni tovább, megfeszíteni kicsit magukat, és aki jobban bírja, az nyer, aztán majd aki nem érzi jogosnak, reklamál a végén...

A másik: ezeket a versenyeket az amatõrök tartják el, azok, akiknek már az is nagy eredmény, ha magukhoz képest jól teljesítnek - munka, család, mindennapok mellet. Minden tiszteletem azoké a szülõké, akik fedezik a fiuk ez irányú költségeit, mert a jó eredményért nem kevés áldozatot kell hozni, és nemcsak nekik. Az elitnek nem kellene elelejteni, hogy ha nem lennénk ennyien, akkor nem lenne hol versenyezni, és csak remélni tudom, hogy nem felejtik el azt sem, õk hol és hogyan kezdték, hogy néztek a példaképükre (már akinek volt).

Sokan vagyunk, akiket a kutya se szponzorált, mégis kiköhögjük az utazást, szállást, nevezést, kicserélgetjük a leamortizálódott alkatrészeket (néha a gépet is), mert ez a SZENVEDÉLYÜNK. És bár nem vagyok, és valószínû az életben sem leszek veszélyes a dobogóra, de szeretnék olyan közegben lenni, amit megbecsülök. És nekem sokkal többet ér a becsület, az emberségesség a teljesítménynél. És ha ez nem lesz meg, akkor majd egyre többen maradnak otthon... és akkor huss szponzor, huss pénzdíj, huss minden... Mert lehet taktikusan megbeszélni a végeredményt, és lenyúlni a lét és a helyezést, meg lehet a jövõre gondolni, arra, hogy nekem talán még nem lesz olyan jó, de esteleg majd az utánam következõknek jobb lesz itt, ha kitaposom az utat, mint ahogy elõttem már megtették egy páran.

Mellesleg, szerintem valahol 5000 ft körül van a lélektani határ, ha annál nagyobb lesz a nevezési díj, sokan el fognak maradozni. Mert ugya jól hangzik, hogy Ausztriában ennyi meg annyi a nevezési díj, de ugye õk egy csöppet többet is keesnek...

A szervezõket sajnálom, mert nem kevés munkájukat tette tönkre egy töketlen barom. És errõl a szervezõk tehettek a legkevésbé, én úgy láttam-éreztem, hogy mindent megtettek azért, hogy jó legyen ez a hétvége. És SzVSz lehetne már hagyni a b*cogatásukat, mert meakulpáztak itt már eleget...

Én nagyon jól szórakoztam, annak ellenére, hogy "csak" a tisztes 68. helyet sikerült megszereznem az M9 kategóriában (50 kilcsi). Viszont: kihajtottam magamból mindent (165 átlagpulzus), szép tájakat láttam, jókat beszélgettem (ezúton is hajrá Egyszeregyek!).

Köszönet az élményért, és mind a pályán, mind itt elkövetett aktivitásért. Jövõre is jövök ;)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás

Én is sokszor puszilom azt a leányzót, aki az elsõ saras fölfelén elszaladt mellettem és simán lökött rajtam egyet. (én tekertem)
Olyan mezte volt, mint Thommey-nak.

Az a csaj vagy a Szalay Judit, vagy az ikertesója lehetett...merthogy ketten vannak...
Lehet ismerkedni akart?:D

vagy csak sietett,... de minek :D

:love1:

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Csak én emlékszem rosszul, hogy a Pilis kupán érezhetõen olcsóbb kaja volt? Itt inkább a Tesco... Drága és kevés volt az adag (300 ft egy fél marék rizsért...), bár az legalább finom volt. Az ingyért tészta viszont sótlan, kevés szósszal, a sajt bõ 1 gramm, rádásul a rjatszámot így elbénázni (pont az ERSTE logóját vágták le, ha nem is fakad sírva, de biztos nem örül a szponzorotok ennek)
Olyan, hogy kupon nem lett volna egyszerûbb? A sok szórólap mellett elfért volna...
De végül is a kaja nem az elsõdleges szempont.

Viszont az ár/ szinvonal kérdéshez:
A kinti 10-11 rugós nevezési díjért azért nézzük mit is adtak: ennél jóval komolyabb, jól biztiosított (nem csak jelölt) pályát (47/66/80 km), 2-3-4 frisstíõponttal, mindegyiken kaja és pia bõségesen, kézségesen töltik a kulacsot, adják kézbe a phraratkaját ha kéred, pedig nem az élbolyban voltam.
A start csomagban poló, kulacs láncolaj, ajándék kuponok: tészta, cappucino, és még valami amire nem emlékszem, térkép a környékrõl, és persze a szokásos tudnivalók, prospektusok és reklámok...
A chipre nem kell kauciot adni kp-ben, elég ha a bnakkártyád adatait megadod. A chip a rajtszám hátoldalára van felragasztva, és nem kell rohangászni érte külön...

Itt a frissítõpont sem volt igazán jó helyen a középtávon, az elsõ itatóhely az OK, de a 2. túl késõn volt, ott már csak fél óra volt vissza, rádásul terep jött utána... Ott volt elötte a sok km unalmas aszfalt, oda kellett volna a frissítõpont... szerintem, de ezt mondjuk más esetleg másképpen látja...
A pálya is unalmas volt (nem sokat kopott a fékem az biztos), persze ez is szubjektív tudom, hát van akinek az országuti hangulat tetszik...

Én jövõre nem töröm magam, hogy itt legyek, szerencsére bõvül a kínálat, lehet válogatni, így hamarosan kiderül melyik maraton szervezése a jó... (Az a baj, hogy kupa futam miatt ezt nem mindenki teheti meg)
Szilvás marci mindig etalon volt, Mátra is jó szerintem, meg a Bükk és a Duna a pálya miatt jó, remélem idén a szervezés is felzárkózik a páylához.
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Szia SETI! Felébredtél?

Más: Szerintetek van más valaki is olyan hülye, hogy kizáratja magát?
Akivel eddíg beszéltem, megoszlottak a vélemények. Egyesek szerint hülye vagyok, mások szerint nem.
Viszont ha az elit megengedheti magának a helyezések megbeszélését, akkor ezek után tényleg hülye voltam.
Én is sokszor puszilom azt a leányzót, aki az elsõ saras fölfelén elszaladt mellettem és simán lökött rajtam egyet. (én tekertem)
Olyan mezte volt, mint Thommey-nak.

Az a csaj vagy a Szalay Judit, vagy az ikertesója lehetett...merthogy ketten vannak...
Lehet ismerkedni akart?:D

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Hát végre én is gép elé kerültem.

Csak annyit szeretnék elmondani, hogy a tegnapi versenyen óriási hibát követtek el azok az "elit" versenyzõk akiknek a Fõbíró nem engedte kiosztani a pénzdíjakat!
Konkrétumokat Hocsa tudna mondani, de szerintem csak a Szövetségi meghallgatás után.

Az ominózus elágazásnál valóban eltûnt egy irányjelzõ, de tehettünk volna ki többet is.

Ha egy "elit" versenyzõ rossz irányba megy el és evvel 30-40 másodpercet veszít, feljogosítja arra, hogy a hátralévõ 60 km-en túrázzon.

Hogy van ez? Alku a pénzdíjért? Miért nem versenyeztek?

A befutó után még egymást is át.....?

A részletekrõl szerintem majd a hét végén vagy a hét elején Hocsa beszámol.

Örülök, hogy a többségnek kellemes hétvégét sikerült szerezni!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Eredetileg XC-Rider írta:

Igen, valószínûleg a Te nézõpontodból igazad is van. De: ez egy közös verseny, ahol az induló kb. 500 fõböl az eredményorientáltság, a "szponzoréhség" érint talán 10-20 versenyzõt. A többiek csak saját magukat akarják legyõzni és ez sem kis dolog. Ne ránk haragudj ha ha nem külön pályán versenyzel, s ugyancsak nem a hobbisták tehetnek róla hogy MO-n a szponzoráció ebben a sportágban igen csekély. Sõt, azt hiszem, hogy minél nagyobb számban indulnának hobbisták, annál nagyobb lenne a merítési lehetõsége az elitnek és talán a nagy számra tekintettel a média és a szponzorok is felfigyelnének a sportágra és Rátok. Tehát valahol mi értetek is vagyunk! De megfordítom a kérdést: ki rendezne csak az elitnek ma Magyarországon a FA-hoz hasonló versenyt? Szerinted megérné a rendezõknek 20-30*5e pénzért? A korod miatt nem biztos hogy emlékszel, de 2000 körül még rendeztek ún. "buli - 1 körös" futamokat is az XC kupafutamokon (én is itt kezdtem már jóval negyven felett). Természetesen az elit versenyét követõen. Hol vannak ma már ezek a szintfelhozó, kedvcsináló lehetõségek a tömegek számára? Nézd meg csak az utolsó 4-5 évet milyen mértékben szûkült az ún elit mezõnye. Tehát nem mi - hobbisok - tehetünk a sportág élmezõnyének "elhalásáról" (és ezzel együtt a szponzorok eltûnésérõl). Más oldalról megközelítve szerinted megéri egy esetleges szponzori szerzõdés lehetõsége bármelyik hobbista veszélyeztetését? Bevállalod a korházi látogatását csak azért mert "letoltad" a pályáról a ""szerencsétlen bénázót""?
Gondold végig TE is egy kicsit a mi szempontunkat is.

Olvasd el mégegyszer mit írtam. Egy szó sem esik benne hobbistákról, meg letúrom a lassabbat, vagy hasonló. A másik én sem vagyok profi, nem ebbõl élek, csak a magam szórakoztatására tekerek, és nem túrom le a lassabbat. Sponzori szerzõdésem sincsen, és saját pénzbõl versenyzek. Eltévedésrõl volt szó és arról hogy így rossz a szájíze azoknak akiket a hobbisták úgymond példaképnek tekinthetnek.
Igen régen voltak buli futamok. És sokkal többen voltak a CC-futamokon is. És miért kopott meg az OX mezõny ? Mert sz@r volt a versenyek színvonala. Ez vár a gombamód szaporodó maratonokra is, ha a rendezõk nem figyelnek kellõképpen oda.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám