Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

Mint valami Brazil szappanopera. Elég lekövetni a kapcsolati szálakat :D

Amúgy mire jó ez a villa? Ez valami annyira szipcsi-szupcsi, hogy érdemes beszerezni? Ránézésre pofonegyszerû a mûködése és gondolom a szervizekben is halmokban áll hozzá az alkatrész ;) (iróniát az i betûnél...)

Valami ilyen lesz belõle (persze csak elvi síkon):
For freaks only - My Bike - Mountain Bike Review

Ami eddig van:
AMP villa
Chris King kormánycsapi
Tuni Mig 70 Mag 160 gyári Tune Standard (vagy classic...) kerékszett Dt 2,0-1,5-2,0 Mavic 717
FRM DP 4 ipari csapágyas fék-fékkar
Magellan Pyxis Ritchey Nitanium csöves váz 98-99-bõl (nem emlékszem pontosan)
Ritchey WCS nyeregcsõ (zsír új, de eladó, mert szerintem rövid lesz a nyereg miatt)
SLR nyereg
Truvativ Stylo ISIS (44-28 vagy 29) Ki akarom próbálni a 2 lánctányéros meghajtást. Tapasztalatot szívesen olvasnék...
Acor 100 gr-os stucni (sajna oversize, de ez van itthon és kurv@ könnyû)
Maxxis flyweight 330 gr-os gumik
xtr hátsó váltó (régi szürke)
LX elsõ váltó (korhû még Japán gyártmány)
LX váltókar (mert ez van itthon)

Beszerzés alatt egy 120 gr-os PRO oversize kormány.
Ha valakinek van esetleg titán kormány-stucni-nyeregcsõ (400-as nál nem rövidebb 27,2-es titán vagy KCNS v Thomson) esetleg xt-xtr váltás (9-es) az dobjon egy üzit.
Nem ilyen kerót terveztem a vázból, csak böngészgetek az apróban és mindig beleszeretek valamibe valami meg csak úgy volt itthon...
Az AMP egyébként Lukács Mártoné volt. Egy Santa Cruz SS-be volt berakva sok Paul cuccal együtt. Az a fék... szerelem elsõ látásra.
A 8 alu csavarból egyébként 3 van beragadva. Arra is gondoltam, hogy egy nagyobb Torx-ot bele, és az nem tud elforogni. Illetve egy kombinált fogóval meg lehetne fogni a csavar szélét, és letekerni (az alu szerintem elég puha megfogja azt; nem baj ha szétmegy van pót pont 3 :) ). Mindenképp szét szeretném szedni, mert a csillapítást ki kéne pucolni. Ki tudja hány éve volt. Csak attól félek h beletörik a menetbe a csavar. A többi le volt kenve valami-féle fehéres száraz anyaggal. Talán Röfi említett korábban valami fagyasztást. Az mi? Még nem hallottam róla.

Morgós rész: hogy mi az I$ten faszáért kell aluból csavart tenni olyan helyre ahova kurvára nem való. Több vele a szopás mint a súlynyereség!
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Az AMP és hasonló villák pont nem a merevségükrõl híresek... Hagyományos villa miért nem jó a rekuba?

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Szerintem írj Tamaska-nak, õ talán tud majd érdemi infóval szolgálni róla. Ha jól tudom Angliában valami nagykerben, vagy talán pont a forgalmazónál dolgozik.

Köszi, egyelõre egy verzettebbet vadászok, úgyis vágni kell és hegeszteni.
Amúgy ebbe a bringába építeném be:
Feltöltött kép
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Az állása 101-es, csak azt nem tudom mennyire terhelhetõ. A súlynak nekem nincs jelentõsége, a masszívságnak ( és az árnak) inkább. A fekvõnél s a súlypontom elõrébb van mint a rendes bringákon, nagyobb terhelés jut az elsõ villára. Az AMP igaz hogy nehéz, és hajlamosabb a kikopásra de masszív, olyan mint egy monti teló. A sontour ezt a fajtáját ,megmondom becsülettel, nem ismerem. Amúgy látok benne fantáziát.
;)

Szerintem írj Tamaska-nak, õ talán tud majd érdemi infóval szolgálni róla. Ha jól tudom Angliában valami nagykerben, vagy talán pont a forgalmazónál dolgozik.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Az állása 101-es, csak azt nem tudom mennyire terhelhetõ. A súlynak nekem nincs jelentõsége, a masszívságnak ( és az árnak) inkább. A fekvõnél s a súlypontom elõrébb van mint a rendes bringákon, nagyobb terhelés jut az elsõ villára. Az AMP igaz hogy nehéz, és hajlamosabb a kikopásra de masszív, olyan mint egy monti teló. A sontour ezt a fajtáját ,megmondom becsülettel, nem ismerem. Amúgy látok benne fantáziát.
;)

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

A fekvõmbe vadászom, ezt a telót kisebb átalakítással tudom beleeszkábálni a rekumba, mint a hagyományosat. Más elõnyérõl nem tudok.

Ha benézel a ki milyen bringával nyomul topikba, találsz egy fehér városi bringát. Abban van egy ilyen Suntour teló, ez nem lenne jó neked?

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Amúgy mire jó ez a villa? Ez valami annyira szipcsi-szupcsi, hogy érdemes beszerezni? Ránézésre pofonegyszerû a mûködése és gondolom a szervizekben is halmokban áll hozzá az alkatrész ;) (iróniát az i betûnél...)

A fekvõmbe vadászom, ezt a telót kisebb átalakítással tudom beleeszkábálni a rekumba, mint a hagyományosat. Más elõnyérõl nem tudok.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
A te ótvar vackodon sincs... :D

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Tessék bringa!:)Elárverezik a gõzbicikli prototípusát - Kerékagy

Se prizma, se csengõ, se hátsó lámpa.... Ilyen ótvar vackot sem vennék!!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Tessék bringa!:)Elárverezik a gõzbicikli prototípusát - Kerékagy

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Húúúha !

Korcs, Te aztán tudsz kérdezni! Bicikli és Tepertõ is van eladó! Haza kell csörögnöm, hogy még több zsirnak valót süssenek ki! Hány kilóval többet sütessek ki?

Há' kérdés mennyiért adjátok kilóját?! Csak saját fogyasztásra kéne, mert szeretem, höhöhöhö! Bringa csak azért volt, hogy ne legyen offolás...

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Jé, ez meg az én villám volt vagy hat-nyolc éve...:D
Még Majdanics imikétõl vettem, aztán beadtam az x-factorba mert féltem kicsit tõle, ott vette meg valaki, talán éppen Marci akitõl vetted, azt már nemtudom. Én meg vettem az árából egy pár 9.0 váltókart Jocitól, amit most cseréltem le arra, amit Zsocitól vettem.:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Egy verzettebb AMP-re én is vadászok, piri pénzért. Mondjuk én montiba biztos nem ezt választanám a súlya és a rövid rugóút miatt, dehát nekem nem is abba fog kelleni :)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Jé, ez meg az én villám volt vagy hat-nyolc éve...:D
Még Majdanics imikétõl vettem, aztán beadtam az x-factorba mert féltem kicsit tõle, ott vette meg valaki, talán éppen Marci akitõl vetted, azt már nemtudom. Én meg vettem az árából egy pár 9.0 váltókart Jocitól, amit most cseréltem le arra, amit Zsocitól vettem.:D

Most hogy már komoly pedigréje van, meg amúgy is, én nem molesztálnám amíg nincs probléma vele. Az a csavar tutira össze van sülve, és ez az alunál nem vicc, náluk ez úgy mûködik, hogy egy oxidréteg, amíg a halál el nem választ. Mert más csak a megfelelõ keresztmetszetek mellett teszi meg, ilyen kis apróságokat egyszerûen nem lehet rendesen megfogni.

Epic: még mindig jobb, mintha az említett szerszámot csípõfogónak nevezné...:D (Igen, létezik ilyen ember.)

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Ha te azt jobban meg tudod fogni kombinátfogóval (alíg van pereme), mint imbusszal, befizetek rá...
Ezek össze vannak sülve, a csavarlazítón és a WD40-en is nevetni fognak. Csipisz jó áron tud fagyasztani a Csiniben. Talán úgy, de a Speci csavarját az sem hatotta meg.

Tiszai Vegyi Kombinát (TVK)

Nem hagyhattam ki :D

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ha te azt jobban meg tudod fogni kombinátfogóval (alíg van pereme), mint imbusszal, befizetek rá...
Ezek össze vannak sülve, a csavarlazítón és a WD40-en is nevetni fognak. Csipisz jó áron tud fagyasztani a Csiniben. Talán úgy, de a Speci csavarját az sem hatotta meg.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

Nincs ötletem, az hogy tönkreteszed, levágod nem oldja meg a gondot Hogy teszel bele új menetet és csavart?
Használd amúgy egészséggel, szép darab.

Úgy gondoltam, hogy kombinált fogóval megfognám a csavar tetejét, és azt csavarnám nem az imbuszt. Remélem a menetes részbe nem szakadna bele a menet. Ezt aztán kicserélném 3 új csavarra (adta hozzá a volt tulaj).
Nem akarok új menetet fúrni, mert nincs hozzá szerintem elég hely.
Ja nem tom, hogy a csavarlazító helyett jó-é a wd40? Szerezzek be olyat, mármint van értelme?
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ember:
http://forum.bikemag...html#post944839
Ez lett a vége: http://forum.bikemag...html#post945509
A csavar azóta is úgy van benne, sõt azóta Imi cimborám is hasonlóan járt egy másik csavarral...

Nincs ötletem, az hogy tönkreteszed, levágod nem oldja meg a gondot Hogy teszel bele új menetet és csavart?
Használd amúgy egészséggel, szép darab.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Technikai guruk segítségét kérném.
Ma tulajdonosa lettem egy AMP-nek, ami a forgáspontoknál alu csavarokkal rendelkezik. Most a gondom az, hogy van 3 kis csavarom aluból, amit nem sikerült kitekernem, szétkenni az imbusz helyét nem akarom. Már befújkáltam wd40-el, de nem hatott.
Kép a villáról, és a csavarról: amp8 | Flickr - Photo Sharing!
Gondoltam, hogy nekiesek kombinált fogóval, de azzal félek h totál szétbarmolnám. Vagy essek neki, és csináltassak bele másik csavart (utolsó lehetõségnem tartogatnám)?

Tanácsot várok az okosabbaktól...
Just for fun.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Jó napot jó szurkolást!
Már ha útfelbontásról van szó:D

Coldi , mostantól vagyok elérhetõ, eddig kucu gyilkossági ügyben voltam távol! Én magamnál bankolok és kilóg a sejhajom, ezt kirabolni elég nehéz!

BRNO? Kinek hogy lesz?

Mink vagyunk ketten a góréval, viszont szólok, most olvastam Bikemagon, hogy szakmai nap csütörtökön lesz, péntek az már nyitott a látogatók felé is.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."