Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19039 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Mi a véleményetek róla? :)

nekem tetszik.:) használd egészséggel.!;)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én nekem ez most a téli-városi bicajom. A bringát 30 ropiért vettem a magma sport nyitásakot, aztán annyi, hogy a régi kerekeket tettem rá (rigida, m475 shimano agyak), mert az eredeti fekete rigida felni és fekete formula agyak nem tetszettek annyira, meg a felni túl széles is volt.

Illetve a kormányt és a stucnit cseréltem feketérõl ezüstre, meg más a mérete is, plusz megkapta a régi platform pedálomat és ráraktam a sárvédõkat :)

Vadi új, garanciális, a tektro fékek esõben is úgy fognak mint szárazon, komplett jagwire bowdenezés, shimano akera váltás, shimano hajtómû és középrész és az egész nincsen benne 40 ezer forintba sárvédõstül.

Mi a véleményetek róla? :)[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/071209/S7000917_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/IMG]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Még az elsõ és a hátsó gumma közötti kontrasztot kellene kicsit csillapítani. De jó kis "munkaparipa", grt!

köszi.:)

a másik slick most a görgõn álló montin van, ezért azt nem tudtam felrakni, de amúgy az lenne rajta. :)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Még az elsõ és a hátsó gumma közötti kontrasztot kellene kicsit csillapítani. De jó kis "munkaparipa", grt!

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
teljesen biztos a jó irány? :)
én is voltam már meggyõzödve róla, hogy jó az irány. oszt mégse.. :D

a szaladós az szép egységes. grat
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
42-16, bocs mindenkitõl, félregépeltem - ez a pedálleszedéses próbálkozás eléggé kivette belõlem a kraftot...fél óra, 1 méteres erõkar, 130 kiló, jó irány és meg se moccan.

konás: köszi. :) a bikemag.hu n van fent egy crater teszt, ott a 16os vázzal teszteltek. az ott írt nyeregvácszõ és egyéb hosszadatok teljesen megegyeznek azzal, mint amit ezen mértem. azon kívül a 16os merida vázzal telejsen egyforma a nyeregvázcsõ...szóval szerintem ez 16os, bár valóban nagyobbnak tûnik. :) (nincs áírva a vázra, hogy hányas)

LL: köszi, igyekeztem. :) a monti már nem ilyen egységes sajna (a Pro PLT titánszürke kormány+kormányszár nagyon elüt), de tavaszra majd kihozom belõle a legjobbat, bár ahhoz egy fekete-fehér vagy csak fekete vagy fehér váz kéne - mint pl tam xtcje vagy a merida hfs-4000d vagy a pyxis. (szerintem pyxis lesz, ha..)

hát a parktoolos repair center azt írja, hogy ha a pedált oldalról nézed, akkor mindig hátrafele old a menet. és hogy a jobb pedál jobb menet, a bal meg bal - mi eszerint csináltuk, és nem jött ki.

de ha mégis rosszfele tekertük, akkor majd a bringaboltos fogja emlegetni a felmenõimet:D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

váz: Magellan Crater 6061 alu 16"

ez szerintem egy 18"-os váz!

amúgy zsír!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
42 vagy 44 16os áttéted van?
egyszer ezt írtad, egyszer azt :o
editke: nekem tetszik, én is akarok egyet.... :o
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
erre várok már fél órája min:D
az elsõ link nem jó
a második kép nagyon polír:P

Szilárd 42 -es csak ezek a Lászlók ma mindent félrenéznek:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
az elsõ kép az forbidden, meg mééé így kell belinkelni?

44-16 az elég izmosnak hangzik..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nah összeraktam a rohangálós SS-t. hétfõn szabatok hozzá bowdenházat meg bowdent, addig csak az elsõ fék lesz bekötve, azzal le tudok gurulni a boltba. hátul azért van traktorgumi, mert a másik sportcontact az a görgõs gumi jelenleg. télre talán jobb is ez, valószínûleg elõre is felrakok egy ilyen traktort, legalább tekerni tudom majd, ha lesz hó meg sár meg jég. (legyen!) sárvédõt meg valami pofás lakatot, illetve egy komfortosabb nyerget majd kap karácsonyra vagy szülinapomra, illetve tavaszra majd a slickek kerülnek fel természetesen. 42-16os az áttétel amúgy.

http://picasaweb.goo...com/idavid91/SS

váz: Magellan Crater 6061 alu 16"
villa: RST (a matrica merida volt rajta, a monti régi villája, majd lekaparom a maradék matricát), 5-6 centit mozog, nem valami érzékeny, de kátyukhoz meg padkákra pont jó
fékezés: promax (IKE) fékek, merida felirat, jagwire arany cserélbehõ betétes pofák, deore fékkarok
kormány+stucni+kcs: IKE, a stucni 100as, a kormány meg 580as, kcs zoggie, markolat ike, em ajd egy b+ bilincses lesz
nyereg-nyeregcsõ: IKE, illetve Kalloy 350es
elsõ kerék: rgéi alivio agy, alex mx18 felni, dt2es küllõk
hátsó kerék: B+ SS agy, talán Lima? a neve, rigida zac 200 felni, dt2es küllõk, 16os dicta racsni
gumi-belsõ: conti sportcontact 1.6/hutchinson rock 1.95 (E/H), belsõk decathlon 700 forintos, belsõvédõ szalag Michelin sárga:D
lánc: 8s shimano, hál isten jó lett a rendszerhez.
monoblokk-hajtókar: shimano bb-un26, régi alivio hajtókar 42es 8seb lánctányérral
pedál: ez most egy B+ SPD, de majd egy taposó lesz rajta.

a másik képen a nyílegyenes láncvonal látható, vakuval ilyen lett, sajna sötét volt kint:

összehasonlításképp: mindezt egy teszkós bringa árának (~30ezer) a 75%ból hoztam össze, az egyetlen kevésbé márkás alkatrész rajta a nyeregcsõ. az alkatrészek többsége minimálisan, de használt.

edit: LL, 42-16 nem izmos annyira, pont kellemes tempó - igaz, a templom tér utáni emelkedõn azért nyomni kell, meg a yamaha szalontól felfele is. én képet akartam beilleszteni, ez lett belõle, de javítottam.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nagyon szép ez a speci.olyan jó összhangban van az egész!:)
juci 3-as fékek? hogy szuperálnak?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a stucnit en is rogton csereltem mikor ilyen gepem volt :) aztan hirtelen konnyebb lett vele maszni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Felkerült egy hosszabb stucni és az spd a gépre.:) [IMG] [img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/071206/DSC01072_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

de a dx az valszeg birja majd meg egy ideig :)

:love:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a muanyag keret az szeret letordosni. de a dx az valszeg birja majd meg egy ideig :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

hülyeség.
mind a régi DX, mind ez az új teljesen jó.
Volt keretesem, ezért vettem megint keretest.. ;)
stabilabb, kényelmesebb.

Az hogy a müanyag keret mennyit bír, arról még nem tudok érdemleges információval szolgálni..

hátrány? talán a súlya.. akinek számít.

lehet, hogy a karacsonyfa alatt,akkor talalok egyet. suly szerencsere nem szempont. :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

LL: a keretes shimano pedal hogy muxik a sima spd-hez kepest? engem lebeszeltek rola, hogy nem dokkol, pattan be olyan konnyen, pedig a mostani bicomba jobban allna a tiedhez hasonlo spd.

hülyeség.
mind a régi DX, mind ez az új teljesen jó.
Volt keretesem, ezért vettem megint keretest.. ;)
stabilabb, kényelmesebb.

Az hogy a müanyag keret mennyit bír, arról még nem tudok érdemleges információval szolgálni..

hátrány? talán a súlya.. akinek számít.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
LL: a keretes shimano pedal hogy muxik a sima spd-hez kepest? engem lebeszeltek rola, hogy nem dokkol, pattan be olyan konnyen, pedig a mostani bicomba jobban allna a tiedhez hasonlo spd.

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
nekem jobban bejön a piros:) de kinek a pap, és kinek a papné:D
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"