Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
semmi baj nincsen az uj manitou cuccokkal szerintem
de nekem talan az rs mozgasa kicsit jobban bejon

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Még egy kis off: Manitou szerintem a legjobb ár/érték arányú márka, nekünk errefelé sok volt már, de semmi rossz tapasztalatom nincs velük. (Six, Mars kicsit kolbász volt, X-Vert, Black, R7 hegyek, Skarebek, stb...)
A nem megfelelõ beállítás/használat is sokat számíthat a megítélésekor...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

több van mint itthon bocsi:)

Nem arra céloztam, hogy itthon is annyi van mint az említett példa okán Spanyolországban, hanem arra, hogy szinte egyik márka, egyik modellje se ritka itthon, mint a fehér holló. A "szinte" szót azért használtam, mert az egzotikus modellek (Maverick, BOS, stb.) azok valóban nem bukkannak fel hazánkban túl gyakran.
Lehet, hogy ismerõsöm szavaival élve "Lángosország" vagyunk, de azért nem ennyire.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
OFF
haverom magyar bicószerelõ, csak kint dolgozik évek óta és olyan helyen ahol svájciak bicóznak és az õ drágábbnál drágább cuccaikat szereli, én meg budapesthez képest elmarodottabb környéken lakom itt nem szaladgál túl sok a tutiból, tehát õ többet látottnak számít a környék szerelõihez képest...nem azért írtam hogy ez vitát robbantson ki és fõleg nem azért hogy bármelyik hazai hozzáértõ szerelõt becsméreljem...

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

Ez nagyjából úgy hangzik, mint ha itthon nem lenne belõlük értékelhetõ mennyiség, és nem lenne értékelhetõ számú, hozzáértõ szakember se.
Súlyos vélemény. Akkor már csak azt mond meg, hogy ezt mire alapozod?

hát szerintem kevesebb van mint itthon, gondolom ezt azért ott jobbak az életkörülmények, fizetés stb. pl mint Ausztria/Németo-ban is megnézed a bringásokat az összes megveszi szépen az xt-s bringát amihez normális teló van és megy vele, amíg ez itthon sajnos nem ilyen egyszerû. szakemberekbõl meg szerintem itthon sincs hiány,de pl spanyolo-ban ahol világkupát és megannyi C versenyt rendeznek meghát a versenyzõik szám és eredményeikbõl azt gondolom, hogy ott 1-2 szervíz többet látott mint itthon.

több van mint itthon bocsi:)
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Vagy az is lehet, hogy csupán érdekességként tette hozzá, és az illetõ szavának súlyát egyszerûen csak az adja szerinte, hogy bicikliszerelõ? :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

lehet többet látott mint itthon. A spanyol kerékpározás azért más szinten van.

Ez nagyjából úgy hangzik, mint ha itthon nem lenne belõlük értékelhetõ mennyiség, és nem lenne értékelhetõ számú, hozzáértõ szakember se.
Súlyos vélemény. Akkor már csak azt mond meg, hogy ezt mire alapozod?

nachos

nachos

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Elsõ villám Suntour volt, de az ára kb százezer Ft-tal eltér egy foxtól, majd egy Manitou Magnumom volt, most meg Sliverem van.
Nos a két Manitou között mérföldkõnyi különbség van(a Suntour meg egész más kategória), bár nekem mozgással a magnumnál sem volt gond
Az új Manitouk szerintem teljesen megbízhatóak, jól mozognak, jó a csill. sok állít. lehetõség, súly is jó. Talán a merevségben maradnak el a Foxtól, de ez kis súlyú xc-seknek, maratonozóknak nem lehet nagy probléma. És sztem a fordított fékhíd igazán jó találmány, tárcsaféknél bejött.

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

És mitõl okosabb egy spanyol kerékpárszerelõ, mint a hozzáértõ magyar kollégája?
Itthon talán nincs Fox? Vagy RS, Marzo, Manitou, stb.?

lehet többet látott mint itthon. A spanyol kerékpározás azért más szinten van.
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha a fox irrealisan draga akkor a RockShox mi? :)

nekem volt R7, es igazan semmi kivetnivalom nem volt a mozgasaval, konnyu hosszu utas leultetheto villat akartam, ilyen most csak a minute az osszes kozul
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
lehet hogy a fox a "legjobb", de a többi márka se rossz azért. nekem pl irreálisan drágák a fox villák, valószínûleg mert nincs rá pénzem, de ettõl még nem rossz, csak mert nekem nem az van. a manitouktól én is tartózkodok, de ez valószínûleg a régebbi darabok miatt van, mert azok nem akartak szépen mozogni. most ha kipróbálnék egy középkategóriásat akkor lehet h más lenne a véleményem róla...

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

jók ezek a manitou minute-ek? én is nézegettem, de haverom aki spanyolországban bicószerelõ, mindig azt mondja hogy manitou-t ne, csak foxot...pedig egyik másik manitou olyan szép...

a bicajépítésben meg pont ez a szép szerintem, hogy sosincs vége...ott van ha elhagyott a csajod...ha tanulni kéne... ha rossz az idõ...ha nincs ki igyon veled egy sört:)

És mitõl okosabb egy spanyol kerékpárszerelõ, mint a hozzáértõ magyar kollégája?
Itthon talán nincs Fox? Vagy RS, Marzo, Manitou, stb.?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én úgy vagyok vele, hogy "kész tud lenni egy ideig": ma kigondolok valamit, beszerzem a hozzávalókat, megcsinálom ahogy elképzeltem, aztán nem fog tetszeni, mert én magam változom.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

minute

jók ezek a manitou minute-ek? én is nézegettem, de haverom aki spanyolországban bicószerelõ, mindig azt mondja hogy manitou-t ne, csak foxot...pedig egyik másik manitou olyan szép...

a bicajépítésben meg pont ez a szép szerintem, hogy sosincs vége...ott van ha elhagyott a csajod...ha tanulni kéne... ha rossz az idõ...ha nincs ki igyon veled egy sört:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jaja ures szegeny. a kereket mar atalakitottam 10mm-rol 20 atutosre :D

de ennel tobbet nem tudtam csinalni. varjuk a villat. hallod thez? ;)

amugy itt van csajom hardrock-ja, csak az ulest meg a pedalt kell lecserelni rajta, es egesz jo kis gep ha nagyon offroadkodni akarok.
de mostanaban az allezt hajtom. villamgyors :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
en azt hittem mar megvan a villa tam....akkor most ures a yeti eleje?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Mondjuk az is igaz, amit Tamaska mondott... bár én nem egy Deore-s bringából indultam, hanem egy 2005-ös Acera-s Polarisból... aztán most meg látjátok, hol tartok. De teljesen még mindig nem vagyok megelégedve. Valószínûleg akkor leszek, amikor üres lesz a pénztárcám. Mindig lehetne könnyebb, precízebb... Valószínûleg még fiatal vagyok nagyon:)... ezért gondolkodom így.
Az meg a másik eset, ha elképzeled, és úgy építed meg... nem úgy, hogy belevágsz, veszel egy tök alap bringát, és azt építgeted.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Milyen villád lesz Tam?

minute

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Tig mégis lesz merevfarúd?:D

lesz

viszont virslis nem lesz :)

A schwalbe FF-rõl sok kritikát hallottam, olvastam, némi alapja van mert sárban tényleg elég necces vele 1-2 dolog, de aszfalton, és száraz földúton is veri a nobby nic-et.

azért olyan talajon ahova slick gumi kell az ennyire nem meglepõ.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Milyen villád lesz Tam?

Nekem ez úgy volt, hogy szerettem volna egy Deore-s bringát, aztán jött az, hogy LX, mostmár a tavalyi XT-t gyûröm. :)

És nem Torám, hanem Reconom van. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960