Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mi az az alagútprobléma?

fentebb leirtak :) a sok gepelestol lenyegeben a ket tamaszkodo "butyok" nyomja el az idegeket, de nem allando jelleggel, "csak" pl. bringazasnal, fekvotamasznal, gepnel (gyk a hobbym es munkam). igy nem tudok kesztyut viselni sem, mert epp itt erosit ra. az ergon is erre a reszre oszlatja szet a terhelest, igy hamarabb zsibbad, mint egy hagyomanyos markolaton (es nem is nagyon lehet mashogy fogni). korabban mindig volt szarv, ezert nem tunt fel ez a dolog, de hogy leszedtem elkezdtek bringan is elojonni a problemak: baromi sokfele markolatot kiprobaltam, de lenyegeben egyik sem jo igazan (nem a markolatok hiabaja). a problema most is fenn all, csak a szarvval sokkal tobb fele keppen tudom fogni a kormanyt. ha farad, vagy zsibbad, akkor valtas. nem oldja meg a dolgot, de igy elviselheto.

epp ma voltam idegvezetesi vizsgalaton - az idegek nem serultek szerencsere.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Zeke szép ez a bringa, csak az a kopasz gumi montira...:) a liliom szindróma
nekem 72 nél még nem jött össze több, pedig nem vagyok az a féket tépõ tipus

aszfaltos túra jön , de szerintem oda nekem kelleni fog a monti áttétele , meg nincs is saját országútim.
nagyon mókás ez a gumi , a 2.2es RK után hülyén éreztem magam rajta :D
Meg aztán ezek a fékek sem ilyen gumikhoz tervezõdtek :D

a tempó csak hely kérdése , ez a 77 egy stabil 10%-os 800méter hosszú lejtõn jött össze. kanyar nem sok , ami van az is teljesíthetõ fék nélkül. pici vagyok , nehéz is és össze is húzom magam :)

A morcos.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

mi az az alagútprobléma?

"Az alagút szindróma egy nagyon kellemetlen mozgásszervi betegség.

Az emberi testben több olyan hely is található, ahol - elsõsorban a végtagokat ellátó idegek - olyan szûk helyen haladnak, hogy környezetük kisebb megváltozásakor az ideg nyomás alá kerül.
Ennek legtöbbször csontos oka van, és elõfordulhat jóindulatú daganatok nyomása, térszûkítése következtében is. Leggyakrabban azonban egyszerû, krónikus ínhüvelygyulladás áll a hátterében. A nyomás következtében az idegek károsodnak, vezetõképességük csökken és a betegnél jellegzetes tünetek - zsibbadás, bénulás stb. - jelentkezhetnek. Elsõ lépésként lokális, helyi kezelés ajánlott. Amennyiben az nem vezet eredményre és a tünetek zavarják a beteg mindennapi életét, a károsodott ideg felszabadítására nincs más esély, csak a mûtét.
Leggyakrabban ilyen jellegû elváltozás a csukló tenyéri oldalán haladó ideg nyomása következtében jön létre."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
sztem ilesmi. vagy ez a környék

:: Carpal tunnel szindr

http://www.pirula.ne...naszindroma.htm

(az alagútra)

Zeke szép ez a bringa, csak az a kopasz gumi montira...:) a liliom szindróma
nekem 72 nél még nem jött össze több, pedig nem vagyok az a féket tépõ tipus
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Magellan Crater by Zeke - GroßGlockner Edition
Kölcsönkapott gumik, de tetszenek, nem kizárt , hogy beszerzek belõle sajátot is.

Feltöltött kép
Oldalról annyira nem feltûnõ.

Feltöltött kép
Ha kicsit fordulunk akkor már mókásabb

Feltöltött kép
Ahogy a tesztelõk mondani szokták , sárférõhely még 1,6-os gumikkal is VAN!

Feltöltött kép
...ellenben minta nincs!

Feltöltött kép
Szánom-bánom , kosz maradt , de nem is az a lényeg. Új sor , új lánc , a sor 32-rõl megfogyatkozott 28-ra , a lánc pedíg 850rõl 890re.

Feltöltött kép
Nnna ezzel még nem vagyok elégedett , lesz ettõl több is! (Conti RK2.2-vel 75,2kmh volt a csúcs eddíg)

A morcos.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

mi az az alagútprobléma?

a végén ott a fény, csak dudál.

egyébként nekem sem világos..

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
mi az az alagútprobléma?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Az xt és az slx között csak a nagytányérban van lényeges különbség (merevebb és jobban vált), attól drágább. Egyforma fogaskerekekkel egy súlyban lennének.
.

+ az slx sokkal szebb :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszi, van olyanom is :) sajna meg rosszabb. az inkabb csak alagutproblemara jo, ill kenyelmes.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

az emelt kormanyon mindig furan nez ki a szarv :) egyenesen nez inkabb csak jol ki. de a kezem miatt kell, mert pillanatok alatt elfarad es zsibbad, ha nem tudok mashogy atfogni (holnap megyek eng vizsgalatra).

Tetszik a gép, grat!

Markolatot próbálj meg egy Ergon-t vagy ahhoz hasonlót, lehet, h megszûnik a problémád!
Hegyibringás = Kerekes Jeti

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szép a Spec, gratula.
kicsit fura a magas kormány+szarv.

én is ezt a Wellgot használom. a belsö részére kellene egy menetet fúrni és + 1 szög oda.
SLX csereli az XT hajtókaromat a héten.

az emelt kormanyon mindig furan nez ki a szarv :) egyenesen nez inkabb csak jol ki. de a kezem miatt kell, mert pillanatok alatt elfarad es zsibbad, ha nem tudok mashogy atfogni (holnap megyek eng vizsgalatra).

az slx nekem bejott, vkik szerint meg merevebb is, mint az xt. ezt nemtom, de mindenesetre az ardifit tuti nem eri meg.

orulok, hogy ennyi embernek tetszik a canga :) nem gondoltam volna.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
off
Ha igy van, akkor nem árt tudni, hogy az XT "kicsi" alu az SLX pedig vasból van. Jó itt a vas kicsi, továb müxik a rendszer és a + pár gramm....

A Bashguard-os SLX (2x) pedál menete vas, az XT és 3 x SLX pedig alu.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

forditva
XT-->SLX re.
valahol nem látom be a kisfogas kopását az XT nél + az árakat.
Szereztem egy új bringából egy 2 x SLXet , relativ jó áron. A + 40-60gr al tudok élni.

Az xt és az slx között csak a nagytányérban van lényeges különbség (merevebb és jobban vált), attól drágább. Egyforma fogaskerekekkel egy súlyban lennének.
Magyarországon elég furcsán hangzik, hogy elkoptatod a kistányért :) . Nálunk egy kis túlzással csak azért van, hogy legyen hova leesnie a láncnak. Például én versenyen kívül nem használom.

A sebesség mindent megold.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
forditva
XT-->SLX re.
valahol nem látom be a kisfogas kopását az XT nél + az árakat.
Szereztem egy új bringából egy 2 x SLXet , relativ jó áron. A + 40-60gr al tudok élni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
miért csere SLX xt-re?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Szép a Spec, gratula.
kicsit fura a magas kormány+szarv.

én is ezt a Wellgot használom. a belsö részére kellene egy menetet fúrni és + 1 szög oda.
SLX csereli az XT hajtókaromat a héten.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
szépszép!:)

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás