Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

a budai hegyekrol jut eszembe... melyik keruletben keressek lakast, ha hamar ki akarok erni a bringaval a terepre? kaptam pesten melot (infopark).

OFF.
Ha a keresési szempontoknál minden más szempontot felülbírálva a bicajozásra mennél, akkor az egyik legjobb a XII. kerületben az Eötvös utca, Lóránt/Óra út/Istenhegyi környéke, vagy a III. kerületben a Testvérhegyi út környéke, ahonnan pár perc csak a HHH. Sajnos mindhárom helyen vagy horror áron mennek a lakások, vagy lepukkant, hõszigetelés nélküli, 70-es években épült kockaházban kapsz lakást, legtöbbször olyan lakókkal, akik valahogy az "átkosban" jó idõben jó helyen voltak, de manapság már együtt élni nem nagyon lehet velük...
Szóval, ahogy Stp1 is szerintem erõsen próbált utalni rá, inkább keress a munkahelyhez közeli lakást. Az elég sokat ér, ha napi 2x15 percet utazol munkába és nem napi 2x mondjuk 55 percet... Ha mégis ragaszkodsz a könnyû bringázás opciójához, akkor akár a XIII. kerület valóban elég jó és a III.-ban is akad pár szimpatikus környék, mindkét helyen találsz néhány új lakóparkot is akár.
Érdemes megnézni például az utvonalterv.hu-val, a kinézett környékrõl mennyi lesz majd az utazás a munkahelyre. Igaz, az utvonalterv.hu mindig csal egy kicsit a rövidebb idõ irányába, de azért elég jó támpontot ad.
On.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Igen L-es 184cm körül vagyok pont jó. Láthattál itt szoktam tekerni :)

Rokonbicajos vagy, mert nekem az egy évvel elõtti verziója van a bicajodnak. ;-) Az eléggé kihúzott nyeregcsõ miatt azt hittem, magasabb vagy egyébként. (Pár hete mértem meg magam, szintén 184cm vagyok és L-es a vázam, de valószínûleg rövidebbek lehetnek a lábaim, mert nekem nem kell ennyire kihúznom.)
Posted Image
Posted Image
Régi képek, de ugyanez még a setup.
De nem lesz már meg sokáig, mert túlságosan birizgálja valamilyen új váz+villa kombó a fantáziám! :-)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
öszintén szólva nekem nem ez lenne a prioritásom... :D

ami megfizethetõ az a III., de onnan átbumlizni melóba nem biztos hogy öröm.
XIII. ker. déli része (újlipótváros) az egy elég jó kompromisszum közlekedés, meló, bringa és kulturált környezet terén is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a budai hegyekrol jut eszembe... melyik keruletben keressek lakast, ha hamar ki akarok erni a bringaval a terepre? kaptam pesten melot (infopark).

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Igen L-es 184cm körül vagyok pont jó. Láthattál itt szoktam tekerni :)
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Sakic, milyen magas vagy? Ez egy L-es váz, ugye?
Egyébként az az érzésem, láttalak már egyszer-kétszer a Budai-hegyekben. :-)

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
csak úgy :) Posted Image
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Én örülök , hogy van több gumim is amit felrakhatok. A Conti RK-et szerettem , de nem azért mert olyan jó volt terepen , hanem mert 8000km-t tettem bele. Viszont vannak szakaszok ahol nagyon sokat jártam , tudom , hogy a RK meddig megy el és honnan csúszik meg , kb centire pontosan... hiába csinálok bármit , ott nem tudtam vele felmenni. Aztán a NobbyNic-el meg elsõre , ugyanott. Én tudom magamról , hogy nem tudok biciklizni , így az esetlegesen jobb gumi nekem többet számít mint a jobb bringásoknak (ugyan ott láttam már majdnem slick gumival is elmenni másokat). Nem hiszek a marketingnek , de amit kipróbálok és beválik azt megtartom és nem tagadom le.

Összeraktam egy városi gépet.
Mióta megvan a Canyonom azóta kicsit elhanyagoltam a Magellanom... A Canyon is változott a kép óta, kapott ugyan ilyen fehér recont. Nem vagyok fehér mániás , de azért jól néz ki (meg most a Canyonon vannak a Nobbyk)
Eltört a hátsó tag remote karjának felfogató bilincse , szóval most picit kókányolás van sajnos vele , de még ki kell gondolnom a szebb megoldást.
A Craterbõl nagyon sok mindent eladtam. Kerekeket , Fox villát , a fékeket beszámítottam , nagy tárcsát is eladtam , tehát összességében a költségvetéssel jó vagyok , bár még lehet , hogy most is megpróbálom elpasszolni egyben és veszek helyette egy országútit.
Ne a lényeg , hogy felpattantak a tektro fékek rá (tökjóóó , de tényleg , sokkal rosszabbra számítottam) , kapott egy kerékszettet , beledobtam az rst villám amit majdnem újkora óta szerviz villaként használtam. Majdnem kész is van , de azzal nem számoltam , hogy nem tudom meghúzni a centerlock zárót mert gyorszáras fajta kulcsom van hozzá és csak üregessel tudnám meghúzni (avagy ki kéne venni a tengelyt) és nem jó a hátsó adapter... 160as elsõ , ami hátulra kicsi , van 180as hátsóm is , de tárcsám most csak ekkora van. Holnapra megoldom mindkettõt.

Szóval most nagyon örülök neki mert két bringám van.

Posted Image

A morcos.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Koszi! Egy-ket heten belul mar remelhetoleg tekerheto allapotban lesz. ;)

En meg leszek elegedve ezekkel a gummakkal -foleg, hogy tubeless, es nem lesz kedvem cserelgetni :D-, meg van egy skilles NoTubes Raven gumim, nem sok mintaval, meg majd szerzek ket FF-et, aztan el lesz intezve.
Ha a gumira akarjatok fogni, tegyetek fel ket IRC Mudmadet szaraz palyara. :D Vagy fujjatok fel kb. 4 barra az XCO OB-n a Speed King Supersonicot nedves talajon, Salgotarjanban. ;) Tapasztalat. :D Mondjuk ez az en hulyesegemnek, benasagomnak tudhato be...
Az edzomet, Viktort, meg csak egy par kulsovel lattam (Maxxis Ignitor). Buek Kupakon, edzeseken, mindenhol. Lement mindenhol, nem is akarhogy...

Most szerintem terjunk at a "hol erdemes konnyiteni, es mennyit erdemes raaldozni?" temara. :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szep a niner! majdnem ugyanilyen vazam lett, de vegulis a giant sokkal olcsobban jott ki :)

azert kette kellene valasztani, hogy ki mire hasznalja a bringat. engem a gumivalasztas ket szempontbol erdekel: elvezeti faktor, biztonsagi. ha azert nem elvezem a bringat, mert parazok a gumival lefele, hogy mikor nyalok el vele - persze mindent lehet fejleszteni - de nem vigyorogva terek haza, hanem lehet kekzold foltokkal. lehet mas a csuszosabb gumival koroket ver ram, de ez engem oszinten szolva nem erdekel, mert a magam szorakoztatasara bringazok. amugy nem ez a jellemzo, mert mindegyik gumival es bringaval elkozlekedek (montival, crossbicoval a 35os ss gumival), csak amit veszelyesebbnek itelek, azzal szimplan lassabban megyek - lehetnek mas szempontok is.

pl nagyon jo gumi a maxxis aspen (bringahoz adtak) - de nem nekem valo, mert honapok alatt sem tudtam kiismerni igazan, mindig meglepett valamivel, ott csuszott meg, ahol nem szamitottam ra. ezert csereltem le a schwalbe kombora, mert a korabbi cangan szerettem, es sokkal kiszamithatobbnak tartom, ennel erzem a hatarokat. de ezt hasznalom minden korulmenyhez, mar megszoktam hol, mit varhatok tole. az aspennel sem estem sose, csak ugy ereztem, hogy bizonyos helyzetekben bizonytalan, es lassitanom kell.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Van benne valami amit írsz, de attól is függ mennyire kopott. Ez szerintem inkább DH-ra igaz. Nekem Fast Track van fent és azon új korában sem volt nagy minta, de van ennél még jóval apróbb mintás gummák is. Amik könnyûek és mégis nyélen mennek vleük.

Nagyon szubjektív dolog ez a gumi téma, akárcsak az, kinek hol a "nyélen rakom". Azért az megnyugtat, hogy többen is hasonlóan látjuk a helyzetet. A szépen hangzó reklámoknak pedig ne szabad felülni.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
aki azt mondja, hogy ugyanolyan jól lehet menni egy elhasznált akármilyen gumival, mint egy újjal/adott terepviszonyra valóval, az nem megy határon. mert csak egy határ után jön elõ gumi és gumi között a különbség. ezt a határt meg azért el lehet érni anélkül is, hogy profi lennél...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez most OFF lesz, de kikívánkozik belõlem. Az, hogy valaki gyors, az számokban mérhetõ adat, de az, hogy valaki tud bringázni, azt hogy méred le? Viszonyítod valakihez, aki mindig gumit cserél? Akkor hozzám képest te tudsz bringázni? És mondjuk Yaroslav Kulhavy-hoz képest te tudsz bringázni? És akkor profik pl. egyáltalán nem tudnak bringázni? Csak mert pl. a DH VK menõk azokat a gyári, csak nekik készített, spéci anyagból készült gumikat variálják, vágdossák(!!), alakítják át, amiket te meg sem tudsz szerezni. Õk akkor nem tudnak bringázni ugye? És akkor testvérem 7 éves gyereke tud bringázni? Stabilan megy, kanyarodik, megáll, nem borul el.
Olyan dologról beszéltek itt, aminek értelme nincs és kardoskodtok mellette. Inkább mondjátok azt, hogy gyerekek, én 1 garnitúra gumival tolom a dolgot, mert ERRE VAN PÉNZEM, vagy mert ENNYIT ÁLDOZOK RÁ. Persze ez lényegesen szarabbul hangzik, mint a "tudok bringázni, veled ellentétben" monológ. Gyanítom, ha lehetne és megtehetné, akkor itt a nagy többségnek lenne külön merevfarúja, külön AM-Enduro gépe és külön DH, valamint országúti kerója, hogy ha úgy tartja kedve, akkor ott csapassa, ahol akarja. Akkor õk abszolút nem tudnának bringázni?

Nekem van itthon legalább 20pár gumim, mert én is hittem, hogy a gumi számít. Most már maximum két párat használok ezekbõl, sárra és minden másra...
Röfike és Andris nem mond hülyeséget. ;)

A sebesség mindent megold.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

Ez most OFF lesz, de kikívánkozik belõlem.

"Vagy tud bringázni az emberke, vagy nem."
Tipikus esete ennek amikor maratonok után azt hallom, hogy ezzel, vagy azzal a gumival kellett volna mennem. Valamire kell fogni azt a pár másodpercet. Holott a gumin a MI szintünkön (kivéve országosan! pár embert) semmi sem múlik szerintem. Igen a VK futamokon cserélgetik, mert nekik számít, de nekünk nem. Mindig azt hiszik az emberek, hogy ez, vagy az a "csodaújdonság" majd megholdja az õ "gondjukat", de nem...
Tudom ajánlani ennek a vidónak az utolsó 10mp-ét.

Epyc, nem kell minden posztomat magadra vetíteni. Lásd Entét, vagy Nagybubot, évek óta! ugyanazzal a Larsennel? mennek és úgy, hogy fel kell kötni a gatyánkat felfele és lefele is. Enté többet cserélgeti a villáját, mint a gumiját. :D

Ninerhez Gratula, de jó az a Cube is a háttérben. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Ejha, nagyon komoly a Niner, sokezer örömteli km-t vele!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Posted Image

Nem bírtam magammal. :D De most már tényleg nemsokára. ;) Mondjuk ez a nyeregcsõ rövid lesz valószínûleg. :/

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

a felvetésed jó, de szerintem fordítva közelítetted meg a dolgot.
nem a gumik számából/típusából kell következtetni arra, hogy ki mennyire tud bringázni. nem az alapján írtuk, amit, hogy megnéztük sok ember garázsát - hobbistáét, élversenyzõjét - és a hobbistáknak sok gumijuk volt, az élversenyzõnek meg 2 pár, akkor õ biztos nagyon jó bringás...
ez inkább az évek soráni tapasztalat miatt van. az élversenyzõ teker évi 15-20 ezer kilométert mondjuk már 10-15 éve. A hobbista meg mondjuk 3-5 ezret 2-3 éve. Ez idõ alatt sokkal kevesebb tapasztalatot tud összegyûjteni - õ csak 3x ment végig az X maraton középtávján, míg az élversenyzõ 10x járt már azon a pályán és hozzá hasonló helyeken. tehát sokkal több tapasztalata van, jobban tudja kezelni a bringáját.
na és ebbõl következik az elcsépelt mondásunk, hogy "aki tud bringázni, annak mindegy mi van fenn".

én ebben neked adnék igazat. én a hobbibringások táborát erõsítem, és volt szerencsém párszor látni, hogy miként is bánnak a bringával azok, akik igazán jól mennek. erõnlétrõl most nem beszélünk, az szerintem más tészta, bár ügyesség nélkül mit sem ér-és fordítva. én havonta egyszer jutok hegyre, így elég kevés lehetõségem van kitapasztalni a gumik viselkedését különbözõ helyzetekben, ezért szoktam itt tanácsot kérni, mert nem kevés pénz egy garnitúra normális gumi. és az is tapasztalatlanság, hogy ha pl megcsúszik a bringa, vagy kipörög a hátsó mászáskor, akkor a kezdõ hajlamos azt hinni, hogy biztos a gumi szar, pedig lehet, hogy csak én csináltam vmit rosszul.
én pl mindig is azt hittem, hogy tudok bringázni. gyerekkoromban kb a wc-re is bringával jártunk, hatalmas versenyeket rendeztünk egymás között. az alföldön. középiskolában is mindig bringával jártam, közben triatlonoztam is kicsit. azután 32 éves fejjel lett egy fasza montim és elkezdtem a hegyekben tekerni és rájöttem, hogy kurvára nem tudok bringázni... életemben nem estem ennyit és szinte kizárólag ügyetlenségbõl, tapasztalatlanságból fakadóan. az erõnléttel túl nagy gondom nincs, hosszútávfutok a bringázás mellett.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ez most OFF lesz, de kikívánkozik belõlem.

a felvetésed jó, de szerintem fordítva közelítetted meg a dolgot.
nem a gumik számából/típusából kell következtetni arra, hogy ki mennyire tud bringázni. nem az alapján írtuk, amit, hogy megnéztük sok ember garázsát - hobbistáét, élversenyzõjét - és a hobbistáknak sok gumijuk volt, az élversenyzõnek meg 2 pár, akkor õ biztos nagyon jó bringás...
ez inkább az évek soráni tapasztalat miatt van. az élversenyzõ teker évi 15-20 ezer kilométert mondjuk már 10-15 éve. A hobbista meg mondjuk 3-5 ezret 2-3 éve. Ez idõ alatt sokkal kevesebb tapasztalatot tud összegyûjteni - õ csak 3x ment végig az X maraton középtávján, míg az élversenyzõ 10x járt már azon a pályán és hozzá hasonló helyeken. tehát sokkal több tapasztalata van, jobban tudja kezelni a bringáját.
na és ebbõl következik az elcsépelt mondásunk, hogy "aki tud bringázni, annak mindegy mi van fenn".

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Tigger és Andris megmondták a frankót ismét! ;) Én is így gondolom.
2-3 garnitúra gumi azért nem 2 Forint és nem is tartós alkatrész... Vagy tud bringázni az emberke, vagy nem. ;)

Ez most OFF lesz, de kikívánkozik belõlem. Az, hogy valaki gyors, az számokban mérhetõ adat, de az, hogy valaki tud bringázni, azt hogy méred le? Viszonyítod valakihez, aki mindig gumit cserél? Akkor hozzám képest te tudsz bringázni? És mondjuk Yaroslav Kulhavy-hoz képest te tudsz bringázni? És akkor profik pl. egyáltalán nem tudnak bringázni? Csak mert pl. a DH VK menõk azokat a gyári, csak nekik készített, spéci anyagból készült gumikat variálják, vágdossák(!!), alakítják át, amiket te meg sem tudsz szerezni. Õk akkor nem tudnak bringázni ugye? És akkor testvérem 7 éves gyereke tud bringázni? Stabilan megy, kanyarodik, megáll, nem borul el.
Olyan dologról beszéltek itt, aminek értelme nincs és kardoskodtok mellette. Inkább mondjátok azt, hogy gyerekek, én 1 garnitúra gumival tolom a dolgot, mert ERRE VAN PÉNZEM, vagy mert ENNYIT ÁLDOZOK RÁ. Persze ez lényegesen szarabbul hangzik, mint a "tudok bringázni, veled ellentétben" monológ. Gyanítom, ha lehetne és megtehetné, akkor itt a nagy többségnek lenne külön merevfarúja, külön AM-Enduro gépe és külön DH, valamint országúti kerója, hogy ha úgy tartja kedve, akkor ott csapassa, ahol akarja. Akkor õk abszolút nem tudnának bringázni?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Én 2.2 Raceking-et használok mindenre (2009 szilvás, salz, tavalyi crosskovácsi stb.), nem szeretem a nagyon bütykös gumikat és valóban nem ezen múlik. Most, hogy elkopott kipróbálom a Geax Barro Racet, hátha....