Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2012. március 28. - 17:33

Írta 2012. március 28. - 08:00

https://lh4.googleus...12/IMG_3220.JPG
Öreg türkiz Peugeot, Simplex 2x5 váltószett, Maillard racsni (14-26 tán), Shimano Biopace 52-42 hajtómû, a régi Atom agyakra fûzött óccsó Schwinn trekking felni és 28mm széles noname eléggé mintás gumik. Selle Italia ülés, Cannondale fékek Shimano pofákkal, Saccon fékkarok, kötelezõ extrák (csengõ, lámpák, stb.) Tudom, kicsit vegyigyümi, de nekem tetszik.
Tervben van a gumik 25mm-es slickekre cserélése (Schwalbe Lugano, vagy ilyesmi), kulacs applikáció (még nem tudom, hogyan és hova), ill. ha meglesz a cipõm, akkor a polcon pihenõ SPD pedált is felrakom.
szép bringa. de nem csúszol le róla fejjel elõre? kicsit lefelé áll a nyereg

Írta 2012. március 28. - 06:42

nem vagyok sietõs.
sík aszfalton 27-28 as utazó tempó a kényelmes (2,25-ös traktorgumik, max 2,5 bar de inkább kevesebb, elõl 13, hátul 14 centi, meg kb 14 kiló a bringa) az meg nekem elég. de nem rázza ki a vesekövemet, nem fáj a derekam , stb. az + nekem fontosabb mint a suhanás.
én meg most az 1,5-ös gumi 1,75-re cserélése után érzem azt, hogy eljött a kényelem kánaánja

Írta 2012. március 28. - 06:39

Írta 2012. március 27. - 23:24

nem vagyok sietõs.mondjuk aszfaltra egy bazi ballonos aszfalt gumit el tudok képzelni full merev géppel, de az össztelós nekem nagyon meredeken hangzik
nem vesz le sokat a hajtáshatékonyságból a nagy súly, meg a hintázás? azért kérdem mert kevés tapasztalatom telós géppel (valami RS, meg M. Skareb), de amikor mentem velük iszonyat sok energiát lefogtak, konkrétan minden pedál tekeréskor egy jó adag arra ment el, hogy bólogasson az eleje

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. március 27. - 23:05

Öreg türkiz Peugeot, Simplex 2x5 váltószett, Maillard racsni (14-26 tán), Shimano Biopace 52-42 hajtómû, a régi Atom agyakra fûzött óccsó Schwinn trekking felni és 28mm széles noname eléggé mintás gumik. Selle Italia ülés, Cannondale fékek Shimano pofákkal, Saccon fékkarok, kötelezõ extrák (csengõ, lámpák, stb.) Tudom, kicsit vegyigyümi, de nekem tetszik.

Tervben van a gumik 25mm-es slickekre cserélése (Schwalbe Lugano, vagy ilyesmi), kulacs applikáció (még nem tudom, hogyan és hova), ill. ha meglesz a cipõm, akkor a polcon pihenõ SPD pedált is felrakom.
Írta 2012. március 27. - 22:55

mondjuk aszfaltra egy bazi ballonos aszfalt gumit el tudok képzelni full merev géppel, de az össztelós nekem nagyon meredeken hangzik
nem vesz le sokat a hajtáshatékonyságból a nagy súly, meg a hintázás? azért kérdem mert kevés tapasztalatom telós géppel (valami RS, meg M. Skareb), de amikor mentem velük iszonyat sok energiát lefogtak, konkrétan minden pedál tekeréskor egy jó adag arra ment el, hogy bólogasson az eleje
a Giant Anthemnél semmi ilyesmit nem tapasztalok. szinte semmi hinta, szerencsére. érezhetõen hamarabb elfáradok ele, mint a mereven, de lejtõn kárpótol. meg amúgy is sokkal kényelmesebb, még fölfelé is. aszfalton viszont van egy kis pattogás, de csak ha bekapcsolod propedált.
Írta 2012. március 27. - 22:48

off
félreértések elkerülése végett a juliet merevseggû.s mivelmajd 2 éve kb csak fullival közlekedek, elég megrázó élmény volt . igaz tavaly még ott volt a cross bicó, egyszer mentem vele 20 kilómétert, meg is született a döntés a piacra dobásról.
on
mondjuk aszfaltra egy bazi ballonos aszfalt gumit el tudok képzelni full merev géppel, de az össztelós nekem nagyon meredeken hangzik
Írta 2012. március 27. - 22:45

jó az oda is.
valamelyik nap elmentem a gumishoz (kb 500 m oda vissza) Asszony julietjével, el is döntöttem nekem nem kell többet merevseggû. szal aszfaltos edzõgépet is vmi keveset mozgó fulliból építenék
Szabiinak 1-20 hoz meg grat, sok kilcsit bele.
pedig az edzõbicó merev lesz. mághozzá annyira, hogy elõl-hátul

Írta 2012. március 27. - 22:21

ami 500 m-en kényelmes, azt lehet 5000 m után már köpködnéd
én még az elsõ telót is rühellem aszfalton
off
félreértések elkerülése végett a juliet merevseggû.

on
Írta 2012. március 27. - 22:15

jó az oda is.
valamelyik nap elmentem a gumishoz (kb 500 m oda vissza) Asszony julietjével, el is döntöttem nekem nem kell többet merevseggû. szal aszfaltos edzõgépet is vmi keveset mozgó fulliból építenék
ami 500 m-en kényelmes, azt lehet 5000 m után már köpködnéd

Írta 2012. március 27. - 21:57

Írta 2012. március 27. - 19:36

Írta 2012. március 27. - 19:24

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2012. március 27. - 17:07

Írta 2012. március 27. - 09:02

Koszi, es jobbulast:)
Akkor neked vegulis marad az Anthem? (Anno emlitetted lehet lesz Trance)
egyelõre még biztosan marad, ha lesz lóvé, lesz egyszer trance...
Írta 2012. március 27. - 07:27

nem kell másokkal foglalkozni, fasza gép ez, élõben is nagyon tetszett! hamarosan én is pakolok fel képeket, mert elékszült az Anthem. új kerekek+xt szett. majd lövök pár képet ha végre kimászok ebbõl a rohadt influenzából...
Koszi, es jobbulast:)
Akkor neked vegulis marad az Anthem? (Anno emlitetted lehet lesz Trance)
Írta 2012. március 26. - 18:52

Tudom, sokan nem kedvelitek a Meridát, de azért teszek pár képet, mert most már kezd kész lenni, már 'csak' egy SLX hajtómû hiányzik róla...
(nagy kép: jobb gomb, kép megjelenítése)
nem kell másokkal foglalkozni, fasza gép ez, élõben is nagyon tetszett! hamarosan én is pakolok fel képeket, mert elékszült az Anthem. új kerekek+xt szett. majd lövök pár képet ha végre kimászok ebbõl a rohadt influenzából...
Írta 2012. március 26. - 16:08

(nagy kép: jobb gomb, kép megjelenítése)
Írta 2012. március 26. - 15:54

Alea iacta est... avagy a kocka el van vetve, új szerzeményem, Cube LTD Pro. Imádom a Cube-dizájnt!!
apropó, akit érdekel az állvány, mailen/priviben keressen meg

lacix86@gmail.com