Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Started by
Endroo
, 2006. January 10. 21:43
Posted 2006. April 23. - 14:31
Alapigazság, hogy akinek drága bringája van, az lenézi a másikat, tutira béna, és bizonyára milliomos, ingyen kapja a kólát a mekiben és utálni kell!
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Posted 2006. April 23. - 14:08
idáig volt egy olcsóbb kategóriájú bringám, most vettem egy viszonylag drágát. Én ha a régi géppel lenyomtam egy drágább bringást, sosem röhögtem rajta, mint ahogy nyilván engem is lehagytak, és akkor sem láttam ilyet. Most, hogy a "drága" bringával nyomulok, semmivel sem megyek jobban, mint eddig, tehát ugyan úgy lenyomnak azok akik eddig, még sem érzem cikinek a dolgot. Nem értem ezt a gondolkodásmódot...
Posted 2006. April 23. - 13:49
Ma fûnyíróztam épp az utcán amikor egy bácsika hagyott ott egy XT-s Meridás/Giantos/Magellanos bagázst egy Storck Organiccal felfelé
Posted 2006. April 23. - 13:12
Szép kis monológ DaveRider!
Ahogy írtad vannak, akik egy tescobikeal aláznak egy csomó "jó" bicóval rendelkezõ embert. Mint én is tettem ezt a Merida K590-nel (akkor még nem volt így átépítve) néhány full XT-ssel szemben.
Ahogy írtad vannak, akik egy tescobikeal aláznak egy csomó "jó" bicóval rendelkezõ embert. Mint én is tettem ezt a Merida K590-nel (akkor még nem volt így átépítve) néhány full XT-ssel szemben.
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2006. April 23. - 11:58
Ez így van, thez. Az erõnléttel kapcsolatban Zergét idézném a bikemagból:
"...felfelé pedig minden csakis rajtam múlik..."
"...felfelé pedig minden csakis rajtam múlik..."
Posted 2006. April 23. - 11:54
és az utolsó mondat: nem az a fontos, hogy mivel tekersz. hanem az, hogy szeress tekerni, élvezd, amit csinálsz.
ehhez pedig hozzátenném, hogy némely ilyen olcsó bringát használó ember a porba tud alázni kerékpározási tudásával, akár erõnlétével számtalan drága kerékpárral rendelkezõ, ám mindenkit lenézõ embert.
Posted 2006. April 23. - 11:28
nekem az elsõ komolyabb bringám egy 24"-os hauser volt, alap shimano váltó, stb...aztán azt szépen kinõtem, és hát kellett valami új. mivel nem értettem hozzá, ahogy szüleim sem, és nem is engedhették meg a szüleim akkor annyira a drága dolgokat (lakásvásárlás, akkor költöztünk fel pestre..), ezért az elsõ 26"-osom egy csepel ranger fully volt,akciósan kaptam 27ért. mint egy tescobike ára, de azért mégsem az..örültem neki, nagyon. igy visszagondolva nem volt egy hû de komoly dolog, de arra, amire akkor használtam (suliba/bótbajárás meg városban tekerés) tökéletesen megfelelt. volt rajta rendes fék, fém fékkar, markolatváltó, viszonylag mozgó teleszkóp, tehát kezdõ bringának tökéletes volt. szerelgettem is jó sokat, a váltót folyton állítani kellett,stb...
aztán a családom egyik ismerõse elhívott minket tavaly szilvásváradra a maratonra, hogy nézzük már meg, milyen egy ilyen (õ már 6 éve maratonozik). elmentem, és akkor láttam a sok-sok gépcsodát, a szállás tele volt kona kikapuval, merida missionel, pyxisekkel, volt egy carbon trek 9.8 is. addig nem nagyon tudtam, hogy mi az, ami jó. volt egy bringám, nekem megfelelt, örültem hogy egyáltalán van..maraton rövidtávját a csepellel nyomtam végig, semi-slick gumikkal, pamutalsóban és felsõben.de így is megvertem a korcsoportomban 6 gyereket, akik komolyabb bringákkal mentek..
ezután jött egy nagy váltás, a szüleim látták, hogy ezt komolyabban gondolom. kaptam a duna maraton elõtt aputól egy merida kalahari 580-ast. a helyi bringabolt akciózta, 58k ért vettük. elkezdtem kijárni a hegyre, élveztem a 40-50 kmeket hétvégén és péntek délután és rájöttem, hogy hát bizony nekem montiznom kell. aztán arra is, hogy az acera váltó, a négyszögtengelyes hajtómû és az rst teló nem igazán terepre való. viszont a szinte merevvilla rstnek köszönhetõen elég jól megtanultam az ösvénykeresést..
beszereztem egy olcsóbb mezt (blacky), egy decathlonos gatyát, (együtt volt 5000 ft) és fényévekkel jobb volt igy, nem voltam csurom izzadtság bringázás után. a telót most sikerült télen lecserélnem egy rs duke xc air-re, sokkal jobban simít és nem fájdul meg a kezem egy kövesebb lejtõ után. a többi alkatrész is lassan csereérett, de elõbb lestrapálom õket, meg pénz sincs annyira...
Amit abotika írt, az nem mindenkire igaz,hogy királynak képzelik magukat. jópár barátom megy tescobájkkal, és tudják, hogy az nem egy csoda, van, aki szégyenli is, ha mondjuk velem teker... de vagy csak suliba járnak napi 5-6 kmt, vagy csak azért van nekik, hogy ha esetleg valaki hívja bringázni a városba, akkor tudjon menni. minek tároljanak egy full xt pyxist a garázsban, ha évente 100 kmt mennek vele?.nekem is még megvan a csepel, tökéletesen müködik, bótba+suliba járni meg nyáron a strandig legurulni tökéletesen megfelel. ha ellopják, nem kell sírni miatta, hiszen újonnan sem volt "nagy" érték. persze van a másik véglet, aki azért, mert van egy tescobikeja és vett egy kõnehéz mozot, már dirt/streetvagánynak hiszi magát. na õ fog rájönni, mint ahogy husevö is irta, hogy hát bizony ez is egy technikai sport, ahol a durvább igénybevételt már nem elégiti ki egy tescobájk. addig meg megtanul szerelni...
és az utolsó mondat: nem az a fontos, hogy mivel tekersz. hanem az, hogy szeress tekerni, élvezd, amit csinálsz.
aztán a családom egyik ismerõse elhívott minket tavaly szilvásváradra a maratonra, hogy nézzük már meg, milyen egy ilyen (õ már 6 éve maratonozik). elmentem, és akkor láttam a sok-sok gépcsodát, a szállás tele volt kona kikapuval, merida missionel, pyxisekkel, volt egy carbon trek 9.8 is. addig nem nagyon tudtam, hogy mi az, ami jó. volt egy bringám, nekem megfelelt, örültem hogy egyáltalán van..maraton rövidtávját a csepellel nyomtam végig, semi-slick gumikkal, pamutalsóban és felsõben.de így is megvertem a korcsoportomban 6 gyereket, akik komolyabb bringákkal mentek..
ezután jött egy nagy váltás, a szüleim látták, hogy ezt komolyabban gondolom. kaptam a duna maraton elõtt aputól egy merida kalahari 580-ast. a helyi bringabolt akciózta, 58k ért vettük. elkezdtem kijárni a hegyre, élveztem a 40-50 kmeket hétvégén és péntek délután és rájöttem, hogy hát bizony nekem montiznom kell. aztán arra is, hogy az acera váltó, a négyszögtengelyes hajtómû és az rst teló nem igazán terepre való. viszont a szinte merevvilla rstnek köszönhetõen elég jól megtanultam az ösvénykeresést..
beszereztem egy olcsóbb mezt (blacky), egy decathlonos gatyát, (együtt volt 5000 ft) és fényévekkel jobb volt igy, nem voltam csurom izzadtság bringázás után. a telót most sikerült télen lecserélnem egy rs duke xc air-re, sokkal jobban simít és nem fájdul meg a kezem egy kövesebb lejtõ után. a többi alkatrész is lassan csereérett, de elõbb lestrapálom õket, meg pénz sincs annyira...
Amit abotika írt, az nem mindenkire igaz,hogy királynak képzelik magukat. jópár barátom megy tescobájkkal, és tudják, hogy az nem egy csoda, van, aki szégyenli is, ha mondjuk velem teker... de vagy csak suliba járnak napi 5-6 kmt, vagy csak azért van nekik, hogy ha esetleg valaki hívja bringázni a városba, akkor tudjon menni. minek tároljanak egy full xt pyxist a garázsban, ha évente 100 kmt mennek vele?.nekem is még megvan a csepel, tökéletesen müködik, bótba+suliba járni meg nyáron a strandig legurulni tökéletesen megfelel. ha ellopják, nem kell sírni miatta, hiszen újonnan sem volt "nagy" érték. persze van a másik véglet, aki azért, mert van egy tescobikeja és vett egy kõnehéz mozot, már dirt/streetvagánynak hiszi magát. na õ fog rájönni, mint ahogy husevö is irta, hogy hát bizony ez is egy technikai sport, ahol a durvább igénybevételt már nem elégiti ki egy tescobájk. addig meg megtanul szerelni...
Posted 2006. April 23. - 11:25
Mert nem tukrozte az igazi velemenyemet. Az igazi velemenyem pedig tul kemeny lett volna es meg el talaltamvolna kuldeni a halal fasz.ra, de inkabb nem. Leirtak masok a velemenyuket, en inkabb ebbol most kimaradok.
al: mé törölted ki?
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2006. April 23. - 11:18
hali! Amikor én kb. 1985-ben megláttam egy Marathon sztár versenybicót, majdnem elájultam. Minden áron olyat akartam. Évekkel késõbb lett is, és még most is megvan! Sõt a gyerekkori campingem is megvan. Azoknak a bicóknak legalább annyira örültem mint a mostani pyxisemnek:)
Posted 2006. April 23. - 11:06
túl jó dolgotok van fiatalok.... mikor én voltam 14, /ki lehet számolni mikor volt/ az 1400 ft ba kerülõ szputnyik versenybringának is úgy örültem mint majom a farkának...merthogy azt se lehetett csak úgy bemegyek és veszek beszerezni....nemhogy válogatni.....
avagy ki milyen bringával nyomult.....
avagy ki milyen bringával nyomult.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. April 23. - 10:51
A gagyi össztelósoknak elég komoly jogosultsága van Mo-n. Szar bringa nincs, csak olcsó. Nem gyõzöm hangoztatni.
Aki ilyen gépet vesz:
-nincs pénze és keveset bringázik->tökéletesen meg fog neki felelni havonta egyszer
-keményen használja ->szét fogja szedni, megtanulja, hogy legközelebb nem ilyet kell venni. Addig is sokat kell szerelgetni, tanulóbringának tök jó.
De én sem javallom senkinek, aki már vette a fáradtságot és felnézett a fórumra:)
Aki ilyen gépet vesz:
-nincs pénze és keveset bringázik->tökéletesen meg fog neki felelni havonta egyszer
-keményen használja ->szét fogja szedni, megtanulja, hogy legközelebb nem ilyet kell venni. Addig is sokat kell szerelgetni, tanulóbringának tök jó.
De én sem javallom senkinek, aki már vette a fáradtságot és felnézett a fórumra:)
Posted 2006. April 23. - 07:41
én ezt nem is értem, haverom is vett egy ilyen überkira tesco bicajt de tényleg semmire nem jó( kiesik a hajtókar csavarja a fék ugye müanyag nem lehet se a váltót se a fékeket beállítani mert ugye minden müanyag a rugostag egyszerüen széthullott egy kis ugratástol 30cm kb elöl a teló kotyog lóg mindent csinál csak nem mûködik) szerintem tényleg sulibajárásra jó max olyanoknak akiknek elsõ bicó,de akkoris inkább valami bmx,
Posted 2006. April 23. - 00:28
al: mé törölted ki?
daci: Én egy ilyen összteleszkópos active szörnnyel kezdtem.
Tudod miért? Mert nem volt se egy olyan közvetlen ismerõsõm, se egy olyan családtagom, aki aztmondta volna, hogy na biciklit akarsz? gyere megmutatom melyik jó. Így mint kivülálló laikus igenis imponált, hogy húúdejó, ez símítja hátul is az utat. Ennyi.
És nem mondom hogy megbántam. hisz annyira azért mégse rossz az. Ha olyan rossz lenne, akkor aztmondtam volna, hogy hülye kerékpárosok, és hagytam volna az egészet a csudába.
Tehát? Igenis inkább vegyen mindenki ilyen "csoda"bicikliket, mintsem csak kockuljon bent a szobába.
daci: Én egy ilyen összteleszkópos active szörnnyel kezdtem.
Tudod miért? Mert nem volt se egy olyan közvetlen ismerõsõm, se egy olyan családtagom, aki aztmondta volna, hogy na biciklit akarsz? gyere megmutatom melyik jó. Így mint kivülálló laikus igenis imponált, hogy húúdejó, ez símítja hátul is az utat. Ennyi.
És nem mondom hogy megbántam. hisz annyira azért mégse rossz az. Ha olyan rossz lenne, akkor aztmondtam volna, hogy hülye kerékpárosok, és hagytam volna az egészet a csudába.
Tehát? Igenis inkább vegyen mindenki ilyen "csoda"bicikliket, mintsem csak kockuljon bent a szobába.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. April 23. - 00:23
nem értem mir ejó ez a tescos izé szörnyüség
ennyiért kb vannak hauserek amik legalább iskolábajárásra, stb jók
ezek még arrase max 2 hónapig..
az én hauserem se drágább ezeknél és jól bírja a strapát, eleinte jánoshegyre is azzal jártamfel, lépcsõzést stb is bírja
csak sok ember fejét elcsavarja hogy jé van rajta "teleszkóp"
ennyiért kb vannak hauserek amik legalább iskolábajárásra, stb jók
ezek még arrase max 2 hónapig..
az én hauserem se drágább ezeknél és jól bírja a strapát, eleinte jánoshegyre is azzal jártamfel, lépcsõzést stb is bírja
csak sok ember fejét elcsavarja hogy jé van rajta "teleszkóp"
Posted 2006. April 23. - 00:03
...
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2006. April 22. - 23:42
meg különbenis..
a mostani generációból ki az aki nem hasonló bringákkal kezdett?
(szerintem kevesen)
a mostani generációból ki az aki nem hasonló bringákkal kezdett?
(szerintem kevesen)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Posted 2006. April 22. - 23:34
az a lényeg hogy õk is ott voltak!és felvonultak!az már más kérdés hogy milyen bringával... mindenki amivel akart,vagy tudott...
FREE KEVIN!!
Posted 2006. April 22. - 22:48
sztem nem errõl kéne szóljon a dolog......Hú milyen bringák voltak ma a mass-on. Már ezért is érdemes kimenni. Néhány Monster, stab supreme stb, meg egykét igazi parasztbácsit is láttam fincsi sapiban a tanyabájkjával. Ja meg a sok Tescobájk amikkel a kissrácok büszkén tekernek, mintha a legjobb bicójuk lenne, mert hátulra is belekúrtak egy rugót.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Posted 2006. April 22. - 22:37
ha neked sem futná jobbra, és még olyan szinten lennél, te is örülnél neki, hidd el. utána pedig lehet fejlõdni tovább.
Posted 2006. April 22. - 22:28
Hú milyen bringák voltak ma a mass-on. Már ezért is érdemes kimenni. Néhány Monster, stab supreme stb, meg egykét igazi parasztbácsit is láttam fincsi sapiban a tanyabájkjával. Ja meg a sok Tescobájk amikkel a kissrácok büszkén tekernek, mintha a legjobb bicójuk lenne, mert hátulra is belekúrtak egy rugót.