Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19047 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

VV!
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy a MAVIC kerékszetteknél sûrûn ellõfordul a hátsó agyak meghibásodása, - szabadon futó, csapágyak - ami az ár tekintetében bosszantó.
Azért arra figyelj, hogy 150-200 km-ént utána kell húzni a csapágyaknak. Ehhez célszerû nem a gyári, vacak kis mûanyag körmös kulcsot használni, hanem külön kell venni fém kulcsot.

igazából 5 hónap alatt egy problémás mavicot láttam az is egy sokat futott sl

ezen kívûl néhány küllõt vesztett deemax, dehát ott ez természetes
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Állandóan utána kell húzni a csapágynak, másrészt sokkal sûrûbben kell karbantartani, mint más, szokványos hátsó agyakat.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

...
ráadásul a Crossmax ST hátsó agyának minõségével se vagyok kibékülve.

megkérdezhetném hogy mi vele a gond?
az amit zsizsi említett? :chin:
köszi

Grande: Szép ez Trance nagyon, de egy SPD pedállal még szebb lenne :P

Bighitek is jók ;)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Feltöltött kép

másik 66al mi lett?
amugy szépséges!

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Grande szép a Trancli ( kellemesek az emlékekeim) olyan VV`s.

Mavic-el is sok a proléma és a shimano XT is a szabadon futók hibáiról ismert.
De ha megnézük, hogy a Shimi XT 08-as (775, 1650gr) csak fele anyiba kerü mit egy ST... :chin: jobb suly/át arányban nincs UST.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
VV!
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy a MAVIC kerékszetteknél sûrûn ellõfordul a hátsó agyak meghibásodása, - szabadon futó, csapágyak - ami az ár tekintetében bosszantó.
Azért arra figyelj, hogy 150-200 km-ént utána kell húzni a csapágyaknak. Ehhez célszerû nem a gyári, vacak kis mûanyag körmös kulcsot használni, hanem külön kell venni fém kulcsot.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Rebell! Még mindig gyönyörû a Lapierre! Tetszenek nagyon ezek a bringák, a 09'-es AM és FR gépek különösen!

Nálam két változás az elõzõ fotózkodás óta. VV segítségével (beszerzés), Sala mesternek (beépítés) köszönhetõen, szép kék EFS szimmering a Talasba, illetve váltóbowdenezés. Kéne cserélni ezt-azt, de idén már nem költenék rá.

Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép
Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Hátul a racsni nagyon oda van. Tegnapi túra elõtt enyhén mozgott a kazetta rajta, de a túra végén már kopogott is. Holnap reklamálom.

Formula o.k még müxik. (ex Bianco problémás volt). Fékerõre ugyanaz mint a Bianco vagy K24-s, ezért elég a K18-is (nyomáspont beállítása felesleges) ami feltûnõ az a extrém fékpofa kopás.

Kulacsot nem hiányolom, mert a hátizsák ugyis minden kiránduláson rajtam van. (volt már elgörbült termosz meg tört pumpa is a hátiszákban)

Gyárilag fél fémes a betét, ezért kopik annyira. Van hozzá szinteres is, az jobb lesz.

A kerék mizériád bosszantó. Az utóbbi két kerék set vásárlásával mondhatni én is befürödtem. Van egy DH set (Mavic EX823, DT440, Competition illetve Champion küllõkkel) és egy AM set (Crossmax ST). Ragaszkodnom kellett volna az eredeti elképzelésemhez (DT EX1750) és egy set-bõl megoldani a kérdést. A DH stílusomhoz és gépemhez még bõven elég, AM/túra felhasználáshoz pedig még kellõen könnyû. Magyarán kidobtam egy rakás pénzt az ablakon, ráadásul a Crossmax ST hátsó agyának minõségével se vagyok kibékülve.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Kerék probléma megoldódott? Formula fékek hogy muzsikálnak, elégedett vagy velük?

Hátul a racsni nagyon oda van. Tegnapi túra elött enyhén mozgott a kazetta rajta, de a túra végén már kopogott is. Holnap relamálom.

Formula o.k még müxik. (ex Bianco problémás volt). Fékeröre ugyanaz mint a Binaco vagy K24-es, ezért elég a K18-is (nyomáspont beállitása felesleges) ami feltünö az a extrem fékpofa kopás.

Kulacsot nem hiányolom, mert a hátizsák ugyis minden kiránduláson rajtam van. (volt már elgörbült termosz meg tört pumpa is a hátiszákban)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nem egy spezkó, de jol gurul :): Kapott 1-2 uj dolgot.

[IMG][img]http://www.250kb.de/u/080907/j/t/48f80d82.jpg[/img][/IMG]

Kerék probléma megoldódott? Formula fékek hogy muzsikálnak, elégedett vagy velük?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Kulacs nélkül nem rossz vele? Vagy mindig viszel hátitatyót?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Nem egy spezkó, de jol gurul :): Kapott 1-2 uj dolgot.

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
yeti DH9 lesz, valami 180as szimplavallassal. egyszer majd :) vaz mar [felig] van. nem tud valaki elado hozzavalo lanc es tamvillat? meg 20x150 atutos hatsoagyat?

most egyelore redukalom a gepparkot, csak az 575 marad, a tobbi elado

nincs helyem... :/
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
épp van egy eladóm, igaz az demo :P

Cube nyereg: igazából egy Flite-al használtam, így ez a nyereg gyakorlatilag vadiúj :)
Sajna tapasztalatom sincs vele.

Trueman, LL, kössz.

Jók ezek a bighitek ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

ez a bighit/66 kombo odavag. tetszik nagyon. szeretnek en is egy ilyen szimplavallas dh-gepet. azt persze nem tudom mire hasznalnam, de szeretnek :)

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
szépek! Grat!

ez a vékony nyereg szerintem mindig sokat dob az ilyen bringákon!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
köszi! amúgy 18at mozog csak 38as és nem 35ös mint az 55, ezér tünhet hasonlónak

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Hú, az a két Big Hit nagyot ütött...:D
Szépek nagyon.
:clap:

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
szép lett :D
majd remélem az enyém is lesz egyszer ilyen patentos bighit
de ez a teló 18at mozog? így képen akkorának tünik mint az 55öm

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Ha már bighit akkor énis:
Feltöltött kép
Ami változott az a tag és a teló
Teló: '08 66 rcv
Tag: Fox DHX 4.0
Egyéb: Váz: '08 Bighit I. S
Kerekek: Single és Double track Novatech és Bike+ aggyal
Fékek: Juicy 5 203/203
Stucni/kormány: Hussefelt/Sunline 711mm
Nyereg: Decathlon titánpálcás, ~200gr
Hajtás: Lx karok, Boxguide 2 csapágyas terelõ, sram lánc, valami deore sor, alivio váltó és kar(csere)
Gumik: elõl minion dh 50a, hátul szintén(van egy 50a-s highroller is versenyre)

CSerés lesz a váltó ha minden igaz egy rövidkanalas x.9, és talán egy hátsó felni s-type vagy mtx
Ha ezek meglesznek akkor szerintem teljesen készlesz a gép

Még kép:
http://img3.tar.hu/b.../36140464.jpg#3
http://img3.tar.hu/b.../36140463.jpg#3
http://img3.tar.hu/b.../36140462.jpg#3
http://img3.tar.hu/b.../36140461.jpg#3
http://img3.tar.hu/b.../36140460.jpg#3