Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Maggi,ha jól megnézed,akkor láthatod,h a lánctányér csavarok kékek. :)
Amúgy finom. Már hiányoltam a képeit. :) Bár én shimano-val szereltem volna. :D

De hol az elsõ váltó? :?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Gyönyörû lopakodó lett....még egy kis kéket bele: pl váltógörgõ, lánctányéercsavarok, nyeregcsõbilincs stb....:)

Nekem is ugy van a Bergmont méretben, hogy kihozott nyeregcsõvel (400-as) pont jó tekerni, lefele meg fürge....csak nekem ez a méret a 20" nem a 16,5 :P

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
köszönjük a dicsérõ szavakat:)
tam, amiket találtam képeket, és tekerõs beállításokkal használták ezt a vázat, azoknál mind hasonlóan magasra volt húzva a nyeregcsõ. pl: Rocky Mountain Slayer SXC 70 Mountain Bike Review | Mountain.Bike198.com
egyébként igazad van, a váz kisebb mint amit "hivatalosan" használnom kellene. de mégis.. aszfalton tekerve sem helyezkedtem a nyeregben, nem fárad el a derekam. ÉLMÉNY volt az a 2óra, amit eddig hajtottam. visszagondolva a canyon-ra, már nem tudnám így, nagybetûvel leírni.
viszont nem könnyû.. sõt, leginkább nehéz. a héten mérek, aztán informálok. a tippem 15+, tekintve, h. ez az összeállítás 12.47kg: P1000565rs - Fotoalbum auf MTB-News.de

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Hát ez tényleg nagyon odabassz...ritka szép gép

"just chillin killin"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez zavarbaejtoen jol nez ki :) bar igy az egig kihuzott nyeregcso miatt ugy tunik mintha kicsi volna a vaz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Picasa Webalbumok - mofe - rm_slayer_sxc

úgy érzem jól döntöttem, h. ezt a vázat választottam! féltem a 16.5"-os mérettõl, de a hosszú nyeregcsõvel(400as, és lehetett volna rövidebb is..) és a 100as stucnival sokkal kényelmesebb mint a canyon volt. az irányítást sem érzem lomhának és nem fáj a derekam sem..
a szombatii rövidke kör tapasztalatai alapján a rendszer messze finomabban teszi dolgát mint az említett canyon 4forgáspontos megoldása. úgy tûnik van igazság a rocky mountain oldalán olvasható leírásban, valóban odatapasztja a kereket a talajhoz! dhx air csodásan indul meg.. 2állású propedal, bekapcsolva kiálláskor sem volt zavaró pogózás.
tetszik a nyeregvázcsövön a kis matrica: "proudly signed by the welder who created your frameset" és ott az aláírása:)
felsõcsõ elején-tetején ujjlenyomat: "rocky mountain handbuilt", baloldalon elöl a festék- és lakkréteg alatt az easton embléma.. tetszik.. de persze kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is:)

váz: '08 rm slayer sxc70, 16.5"
villa: '09 vanilla rlc qr15
váltás: xo gripkó, x9, xt
fék: juicy 5, 203, 160
hajtás: truva firex, pc970, xt sor
kerekek: novatec-dt-syncros dp25
gumik: elöl conti mk 2.4 kevláros, hátul zmax 2.1
kormánycsapágy: syncros fl
kormány: fsa xc280
stucni: syncros am 100mm
nyeregcsõ: syncros microadjust 400mm
nyereg: selle italia xo trans am

ami még változik: nóném markolat helyett valami emberibbet(kb akármit), fékek felújítása után tartóbakos xt tárcsákat 203-180as méretben.
következõ project: a hátsó agy helyére hope pro2/dt340, Syncros DS23, fekete húzott küllõk, kék niplik.

ritkán mondom itt , hogy irigylem...:)

nagy gratula, s használd egésséggel soká.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
Picasa Webalbumok - mofe - rm_slayer_sxc

úgy érzem jól döntöttem, h. ezt a vázat választottam! féltem a 16.5"-os mérettõl, de a hosszú nyeregcsõvel(400as, és lehetett volna rövidebb is..) és a 100as stucnival sokkal kényelmesebb mint a canyon volt. az irányítást sem érzem lomhának és nem fáj a derekam sem..
a szombatii rövidke kör tapasztalatai alapján a rendszer messze finomabban teszi dolgát mint az említett canyon 4forgáspontos megoldása. úgy tûnik van igazság a rocky mountain oldalán olvasható leírásban, valóban odatapasztja a kereket a talajhoz! dhx air csodásan indul meg.. 2állású propedal, bekapcsolva kiálláskor sem volt zavaró pogózás.
tetszik a nyeregvázcsövön a kis matrica: "proudly signed by the welder who created your frameset" és ott az aláírása:)
felsõcsõ elején-tetején ujjlenyomat: "rocky mountain handbuilt", baloldalon elöl a festék- és lakkréteg alatt az easton embléma.. tetszik.. de persze kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is:)

váz: '08 rm slayer sxc70, 16.5"
villa: '09 vanilla rlc qr15
váltás: xo gripkó, x9, xt
fék: juicy 5, 203, 160
hajtás: truva firex, pc970, xt sor
kerekek: novatec-dt-syncros dp25
gumik: elöl conti mk 2.4 kevláros, hátul zmax 2.1
kormánycsapágy: syncros fl
kormány: fsa xc280
stucni: syncros am 100mm
nyeregcsõ: syncros microadjust 400mm
nyereg: selle italia xo trans am

ami még változik: nóném markolat helyett valami emberibbet(kb akármit), fékek felújítása után tartóbakos xt tárcsákat 203-180as méretben.
következõ project: a hátsó agy helyére hope pro2/dt340, Syncros DS23, fekete húzott küllõk, kék niplik.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Elsõsorban FR- DH, szóval nem a hatalmas könnyítés a célom. Kb ennyit akartam lefaragni belõle. :) Néha szeretnék elmenni egy-egy maratonra,de majd oda szerzek vmi kissebb és könnyebb külsõt és már nincs gáz vele. :)

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
forest: Mi a felhasználási területe a bringádnak? :) Mert most freeridekodni Dh-zni nem olyan rossz a súlya,de AM-re azért kell erõ felfelé :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Pedálom van egy patent,ami az aláírásomban lévõ képen is látszik,csak szervízelve volt és ideiglenesen visszaraktam a platformot.
Kormány marad. :D A nyeregcsõ,stucnira meg nem találtam olyat,ami súly/ár/kinézet terén is megfelelt volna,de szívesen fogadok javaslatokat. :) Hátha ajánl valaki valami tetszetõst,amit eddig nem láttam.
Meg tervben van még az elsõ váltó új XT-re cserélése is,mert ez a jó égért nem pakolja elöl jól a láncot,hiába állíttatam be szervízben. :(
Levegõs Rocoban gondolkoztam,de tetszik a spirálrugó,szal lehet,h inkább titán rugó lesz belõle,ha lesz rá keret.
De köszönöm szépen. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Forest: nekem nagyon bejön....amin sokat lehetne fogni még az egy karcsú pedál, és a kormány/stucni/nyeregcsõ szentháromság

meg én bevállalnék valami lebegõs tagot.....DHX Air vagy esetleg levegõs Rocco

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

17.8 az elég sok egy ilyen gépnél, nem?

A gumikon sokat lehetne spórolni,de nincs most pénzem másikra. :( Amúgy meg kb másfél éve 18,5 vagy 18,6 kg volt,mikor úgy döntöttem,h ebbõl faragni kéne. :D
De Tamaska jól mondja. A 66 sem túl könnyû annak ellenére,h ez full levegõs. :P Még a rugó titánra cserélése is fogna szerintem vagy negyed kilót,de arra sincs most keretem. :(

Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

Ha valakit érdekel. :) Ami mostanában( 1-1,5 évben) változott. Új XT váltókarok, XT rövidkanalas hátsó váltó( nem shadow!),continental kaiser gumik, funn skinny rl nyereg, és most az xt fékszett. :)

Mondjuk,míg a géprõl lefaragtam ezt a kb 0,7 kg-t, addig én meg felhíztam 3 kg-t . :D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Savazást kapok a váz miatt?:)

Azta... szépen összeraktad! Gratula! Ha már itt full(?) XTR-rel állunk szemben, akkor egy FSA carbon kormány-stucni-nyeregcsõ kombó is szóba jöhetne. Na meg egy SLR nyereg is jobban nézne ki rajta. Szerintem. A vázat meg lassan valami komolyabbra illene cserélni ilyen felszereltség mellett... mondjuk egy 9.9 SSL, csakhogy márkanál maradjunk... ;)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
tamaska, en nem ugy ertettem, hogy a vaz nem lenne " melto " XTR cuccokhoz meg SIDhez, biztos jo a 6os vaz is, csak annyi, hogy altalaban azert arkategoriaban ha nem is tul szorosan de egymashoz szoktak illeszteni a dolgokat, en legalabbis :) De amugy valoban semmi gond nincs a geppel, ilyet nem mondtam :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
A legelsõ épített gépemre emlékeztet. Elõször az elsõ váltót vettem meg, ...
aztán a hátsót. Majd az elsõt vissza kellett vinnem, mert országútihoz való volt. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Nekem is ez jutott eszembe a kep lattan, hogy egy 8as szerias Trek vazra tudnek inkabb elkepzelni ilyen koritest

nincs azzal semmi baj. az XTR felszereltseg nem art semmilyen bringanak, szoval miert ne? nyilvan egy 8000es vazzal konnyebb bringa lenne, de melyikunk gepen nincs semmi amit fejleszteni lehetne? :)

a kona vazak sose arrol voltak hiresek hogy konnyuek. meg asszem Marzo 66 villa van benne, es az se egy apro darab.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Felraktam az új fékszettet,csak még kell egy másik hátsó adapter,mert jelenleg egy 203-as elsõ adapterrel van fönt és így nem épp optimális.
De a fékszett cseréjével lement a gép súlya 17,8 kg-ra! :D Majd rakok fel képet,hátha valakit érdekel. :)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

Ez a trek váz van olyan jó, hogy ilyen cumókkal szereld? Úgyértem ez nem valami alsóközép kategóriás váz?

Nekem is ez jutott eszembe a kep lattan, hogy egy 8as szerias Trek vazra tudnek inkabb elkepzelni ilyen koritest

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Felraktam az új fékszettet,csak még kell egy másik hátsó adapter,mert jelenleg egy 203-as elsõ adapterrel van fönt és így nem épp optimális.
De a fékszett cseréjével lement a gép súlya 17,8 kg-ra! :D Majd rakok fel képet,hátha valakit érdekel. :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Ez a trek váz van olyan jó, hogy ilyen cumókkal szereld? Úgyértem ez nem valami alsóközép kategóriás váz?