Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2010. május 16. - 18:57

Mac: csinike, hogy szuperál? vagy még nem volt tesztkör? Giant project hol akadta el?
Írta 2010. május 16. - 18:50

Írta 2010. május 16. - 18:47

A képen látható állapotban 11,94kg.
Írta 2010. május 16. - 10:09

Írta 2010. május 16. - 10:03

zsír, de a kona(k)-kal nagyobb sikert aratnál
Majdnem egy napig kerestem a fotót

konák: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2010. május 15. - 23:34

Mi a véleményetek, menthetõ lenne a váz? : Peugeot versenyker
Egy csaknem pont ilyet (lila) használok évek óta a mindennapokra (minden munkanap, télen-nyáron), az elejétõl öröm. Jó állapotban vettem, eleinte csak gumikat meg bowdeneket cseréltem, majd azóta kb. háromszor modernizáltam, a csapos középtengely négyszögesre cseréjével (s kevésbé kopott lánckerekekkel) kezdtem. Vigyázat, régi francia, jobbmenetes csésze van a jobboldalon, annak épsége (ill. cseredarab léte - található, de ritka) kritikus. (Kb. 1980-85 közt váltott az összes francia gyártó angol szabványra [ami balmenetes jobboldalt, eltér a menetemelkedés és a -átmérõ is], de ez a bicikli jóval korábbi.) Ma Shimano 105 a hajtás (a fékváltókar városban nagyon hasznos), az acélabroncsos kerekek ugyan hûségesen kitartottak, de esõben annyira romlott a fékhatás, hogy Mavic Open Pro, 105-ös agyas kerekekre cseréltem (jóval könnyebb is). A MAFAC fékek viszont még az eredetiek, de modern fékpofákkal. Az AEÁ-ban még tán a villát is cserélnék újabbra.
Tucatnyi régi francia biciklit modernizáltam már, eddig egynél volt (van) gond (repedt jobb hátsó papucs), a többi óta rajongóim tábora csak erõsödött.
Írta 2010. május 15. - 23:09

Koszi! Hat a Focusnak belepo szintutol az abszolut csucskategoriaig vannak bringai! Nemet gyarto! Pro Touron pl a Milram megy Focus bringakkal! Tavalyi Eurobike-n a Focus csucs XC bringaja kapta az arany dijat!Köszi
Azért kérdem, mert hiába a titánpálcás nyereg, eddig egy brutál 300g-os nyeregcsövem volt, merev mint az atom, egyszerûen kényelmetlen. A nyerges topicban meg valaki mondta, hogy mekkora a különbség kényelemben egy könnyebb csõnél, és a 190g az elég könnyûnek számít.
Komoly a géped amúgy, csak ezt a focus márkát nem tudom hova tenni, de elég szépen feldiszítetted annyi fix.

Pontositas kedveert : a bringa eredeti formajaban is nagyjabol ilyen format oltott, par dolog lett cserelve

Írta 2010. május 15. - 22:22

Azért kérdem, mert hiába a titánpálcás nyereg, eddig egy brutál 300g-os nyeregcsövem volt, merev mint az atom, egyszerûen kényelmetlen. A nyerges topicban meg valaki mondta, hogy mekkora a különbség kényelemben egy könnyebb csõnél, és a 190g az elég könnyûnek számít.
Komoly a géped amúgy, csak ezt a focus márkát nem tudom hova tenni, de elég szépen feldiszítetted annyi fix.
Írta 2010. május 15. - 21:54

most látom csak, yetin meg focuson is ott figyel a masterpiece
namost az a kérdésem, hogy nem túl merev-e, ez inkább a focusra vonatkozik mert össztelós mindenhogyan kényelmesebb
Hat en foleg pozitivumkent ertekelem a Masterpiece merevseget, az SLR Fibra nyereggel egyutt eleg hatarozott parost alkotnak ( nem tudom, hogy a karbon csovek a nyergen mit csillapitanak, mit nem ), ami nalam pozitivum, egyaltalan nem erzem kenyelmetlennek! Meg a nyereg rendesen alatamasztja a csontot, szoval nincs panasz! Ami pozitiv meg ( mar akinek szamit ), hogy sajat meres szerint 190 grammos

Írta 2010. május 15. - 20:12

Én az aszfaltra hangol edzõmontimon távtartó lemezzel oldottam meg hogy közel legyen a sárvédõ a gumihoz. Tapasztalataim szerint jobban véd ha közel van, kevésbé verõdik ki oldalt a lé. Elõre még egy leffentyû sem ártana a sárvédõ végére, úgy alig megy valami a cipõre/hajtásra.[/QUOTE]
Igen igaz, csak nem volt idõm akkor, azóta meg kedvem átalakítani úgy

[quote name='csaba8']Az tavaszi vagy õszi bringa ?

Nem .... õ a mindenes a családban

Írta 2010. május 15. - 20:02

És ha még látnád a másik edzõ bringáját...
Az tavaszi vagy õszi bringa ?

"just chillin killin"
Írta 2010. május 15. - 19:50

Én az aszfaltra hangol edzõmontimon távtartó lemezzel oldottam meg hogy közel legyen a sárvédõ a gumihoz. Tapasztalataim szerint jobban véd ha közel van, kevésbé verõdik ki oldalt a lé. Elõre még egy leffentyû sem ártana a sárvédõ végére, úgy alig megy valami a cipõre/hajtásra.
Írta 2010. május 15. - 19:30

zsír, de a kona(k)-kal nagyobb sikert aratnálEngem a mai napon felbiztattak, hogy tegyem közzé a lovat amin szoktam tekerni .... Mert egyik fórumtársunk szerint állítólag érdekes.
Szerintem semmi baj nincsen vele télire tökre penge
ki-mit-gondol róla
K

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. május 15. - 19:29

És ha még látnád a másik edzõ bringáját...én örülnék egy ilyen téli bringának

A sebesség mindent megold.
Írta 2010. május 15. - 19:27

én örülnék egy ilyen téli bringánakki-mit-gondol róla
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. május 15. - 19:14

ami az én gépemben volt valószínûleg régebbi modell....
Igen, a korábbi modelleknél ez így volt. Csak most szerintem egyszerûsítették a gyártást. Így nem kell másik villát gyártani a trekking gépekre ...
Ilyen ez a globalizáció

Írta 2010. május 15. - 19:06

Írta 2010. május 15. - 19:03

Elnézést, akkor benéztem... volt nekem is gépben, de valahogy alacsonyabbra emlékeztem...
hmm, nekem is sok a hely... ok... soorryyy
mod: megvan a különbség, az enyém a fejcsõcsõ részen van emelve, a tied pedig a villa kialakítása már eleve emelt
OK

Különben is ma már a telókkal vagyunk megszokva

Írta 2010. május 15. - 18:53

hmm, nekem is sok a hely... ok... soorryyy
mod: megvan a különbség, az enyém a fejcsõcsõ részen van emelve, a tied pedig a villa kialakítása már eleve emelt
Írta 2010. május 15. - 18:50

Így kell ill. lehet a villához rögzíteni a keresztfuraton. Méretre is van vágva. Amúgy terepgumit is teszek fel néha.A sárvédõ azért van távol a gumitól, mert néha terepgumit teszel fel, vagy csak lusta voltál méretre vágni a pálcákat?
A villa 26" Kona P2 (440mm lemértem, annyi)28as vagy 29es a kona p2 villa elõl, bizonyára ezért van magasan a sárvédõ, csak gondolom a kormány magassága meg így kényelmes...
Ilyen:
Villa Kona P2 26' V-Fék+Tárcsafékes Magasított (beép. magasság: 440mm)
Cikkszám: CMPFKP226RD
Villa P2 26' V-F
Tehát azért van magasan a sárvédõ mert 26"-s, amúgy csak ilyet készítenek!
A 29"-s teljesen más kialakítású:
Villa Kona P2 29' Tárcsafékes
Cikkszám: CMPFKP229D
Villa P2 29' T
Képek az oldalán: