Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2010. május 23. - 17:26
Írta 2010. május 23. - 17:18
Elkészült a végleges gép (most még így gondolom
). Ma jól összesaraztuk magunkat a Jánoshegyen. A letakarított állapot látható a képeken.
[IMG]http://lh4.ggpht.com/többi kép itt: Picasa Webalbumok - Laci - Giant anthem ...
Váz: Giant anthem X2 2009 L-es
Villa: Fox F100 RL
Kerekek: Mavic CrossMax ST 2010
Rugós-tag: Fox RP2
Kormány: Syncros Fixed 7075 fehér
Stucni: Syncros FL fehér (titán csavarokkal)
Nyeregcsõ: Thomson elite
Nyereg: Syncros FL fehér
Fék: Shimano XT
Tárcsák: Hayes 180/160 (titán csavarokkal)
Váltókapcsoló: Sram X.O
Elsõ váltó: Shimano XT
Hátsó váltó: Sram X.9
Gumik: Michelin XCR Dry 2, belsõ nélkül, tejjel
Pedál: EggBeater SL
Hajtómû: Shimano XT
Markolat: WCS
Fogaskoszorú: Shimano XT
Lánc: Shimano XTR
Kulacstartó: Elite Custom Race fehér
szép . grat.
keréxettet véletlen nem mérted le ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. május 23. - 17:16
Írta 2010. május 23. - 17:04
többi kép itt: Picasa Webalbumok - Laci - Giant anthem ...
Váz: Giant anthem X2 2009 L-es
Villa: Fox F100 RL
Kerekek: Mavic CrossMax ST 2010
Rugós-tag: Fox RP2
Kormány: Syncros Fixed 7075 fehér
Stucni: Syncros FL fehér (titán csavarokkal)
Nyeregcsõ: Thomson elite
Nyereg: Syncros FL fehér
Fék: Shimano XT
Tárcsák: Hayes 180/160 (titán csavarokkal)
Váltókapcsoló: Sram X.O
Elsõ váltó: Shimano XT
Hátsó váltó: Sram X.9
Gumik: Michelin XCR Dry 2, belsõ nélkül, tejjel
Pedál: EggBeater SL
Hajtómû: Shimano XT
Markolat: WCS
Fogaskoszorú: Shimano XT
Lánc: Shimano XTR
Kulacstartó: Elite Custom Race fehér
Írta 2010. május 22. - 22:05
A mozgás, súly és geo alapján is AM-nek gondolt és akként is használt bringám 2 centivel mozdul kevesebbet, mint a jövõ évi RS Sid
jah, vegulis inkabb a geo donti el - hiszen kisebb rugouttal is erezheted agreszivebbnek a bringat (lapos villaszog, hatrebb tolt sulypont, etc).
Írta 2010. május 22. - 22:00
Írta 2010. május 22. - 21:57
eleg nehez behatarolni, ahogy kusznak fel a rugout meretek. a haver carbon scottjan is mar 120/110es, pedig az egy maraton bringa (geometriara, mindenben). rugoutnal en elvoltam a 100/100al is - szvsz maratonra arany kozeput.
ha nem lenne olyan brutál drága pillanatig nem gondolkodnék máson mint egy kona hei hei 100-on. nekem tök elég lenne a 100/100 . sokkal többet számít a masszívság mint +2 centi rugóút.így még van 2-3 jelölt.
Írta 2010. május 22. - 21:53
hát nálad az az am fulli ---gondolom
mondjuk ha skatulyázunk akkor az enyém manapság már csak xc trail kategória lesz.
eleg nehez behatarolni, ahogy kusznak fel a rugout meretek. a haver carbon scottjan is mar 120/110es, pedig az egy maraton bringa (geometriara, mindenben). rugoutnal en elvoltam a 100/100al is - szvsz maratonra arany kozeput.
Írta 2010. május 22. - 21:49
akkor a pitch az minek szamit?
hát nálad az az am fulli ---gondolom
mondjuk ha skatulyázunk akkor az enyém manapság már csak xc trail kategória lesz.
Írta 2010. május 22. - 21:47
Írta 2010. május 22. - 21:46
szivesen hasznalnek en is minden alkalomra masik bringat, csak hat a szukseg
vegulis az van amit irsz, csak a csotany a cross bico (vagyis inkabb csupaszitott trekking). baromi hirtelen vissza is szoktam a crossra - eloszor olyan nehezkesnek tunt az egesz aszfalton, hogy komolyan megalltam megnezni, hogy rendesen forog e kormany (lapos villaszog, elol nn)
hát nálam meg az am fulli ami csak terv szinten van
kiváncsi leszek novatek agyak mit bírnak. kilómétert fog kapni, súlyom van hozzá, kimélve meg karbantartva nem nagyon lesz
Írta 2010. május 22. - 21:44
Írta 2010. május 22. - 21:39
probaltam egymasra rakni 29er es cross cangak kepeit - foleg a magasabb kormanypozicioban ternek el. amit radasul fokozna is az ember, ha kicsereli a 6-7cmes trekking telot 10cmesre.
en tekertem crossal osszetelosok mellett - felfele meg vizszintben logott a nyelvukpersze lefele mar nem voltam annyira toppon. a cubenal az volt a gond, hogy eleg magasan volt a sulypontja, igy volt az emberben mindig egy bizonytalansagi erzes (billegett). 47es gumival mentem, de veszettul razott a sziklas szakaszon... egyedul az jelentett megoldast, hogy jobban eresztettem neki, es markoltam a kormanyt ezerrel (gorcsot is kaptak az ujjaim). gyorsabbnak gyorsabb, csak kerdes, hogy a lejtozes mennyire vesz el a hangulatbol.
mindent a maga helyén
kell egy jó cross bicó
egy am fulli
meg egy melós/vásárlós csótány
azért kerestem olyan cross vázat ami alacsony és elég hosszú. bár van vagy 32 centi a középcsapágymagasság.
az igazi egy 43-as speci crosstrail lenne (bár az meg már betegesen hosszú).
Írta 2010. május 22. - 21:34
nem tudok viszonyítani mert csak vázként vettem szokás szerint
stumpihoz meg a merev villás craterhez viszonyitva kicsit "titanicos" a kormányzás de ez gondolom a nagy kerék meg a 110-eas stucni. viszont azokhoz képest rakéta. majd kiváncsi leszek hegymenetben. holnap megkapja a szája
de olyan nagy különbség a beépítési magasságban nincs a telók közt.
amúgy az arany csõbilins csak azért lett mert az látszott a legmaszívabbnak.
Arn ezt a kérdést a 29er topikban fel ne tedd mert csúnyán el leszel átkozva
amúgy eleve nem kis különbség hogy ebbe azért max vmi nagyon csirke 29-er külsõ megy be, meg azért váz geó is jelentõsen más. és a villa kialikitás is más picit. de egy jó cross bicót nagy kár eladni...
probaltam egymasra rakni 29er es cross cangak kepeit - foleg a magasabb kormanypozicioban ternek el. amit radasul fokozna is az ember, ha kicsereli a 6-7cmes trekking telot 10cmesre.
en tekertem crossal osszetelosok mellett - felfele meg vizszintben logott a nyelvuk
Írta 2010. május 22. - 21:25
Tigga', írj pár sort légyszi, hogy hogyan változtak meg a Kelly's menettulajdonságai miután 29er villa került bele. (Már ha használtad eredeti cross villával egyáltalán, és van mit összehasonlítani.) Nagyon gondolkodom én is egy 29-es minõségi villán. Amint kapható lesz a Merida crossway hfs 1000, átépítésbe kezdek.
Amúgy valóban ütõs lett a gép! Nem lett túlpimpelve, dekára annyi az arany kiegészítõ, amennyinek lennie kell.Gratula! (Megint irigykedem...
)
kösz. nem tudok viszonyítani mert csak vázként vettem szokás szerint (váz, teló, kerekek, nyereg, csõ ami új a többi a stumpiról)
stumpihoz meg a merev villás craterhez viszonyitva kicsit "titanicos" a kormányzás de ez gondolom a nagy kerék meg a 110-eas stucni. viszont azokhoz képest rakéta. majd kiváncsi leszek hegymenetben. holnap megkapja a szája
de olyan nagy különbség a beépítési magasságban nincs a telók közt.
amúgy az arany csõbilins csak azért lett mert az látszott a legmaszívabbnak.
Arn ezt a kérdést a 29er topikban fel ne tedd mert csúnyán el leszel átkozva
amúgy eleve nem kis különbség hogy ebbe azért max vmi nagyon csirke 29-er külsõ megy be, meg azért váz geó is jelentõsen más. és a villa kialikitás is más picit. de egy jó cross bicót nagy kár eladni...
Írta 2010. május 22. - 20:52
na, így kell kinéznie egy bringának
a bakonyban most aztan kielvezheti mindenki a sarat
Írta 2010. május 22. - 20:51
talan meg mindig egy igenyesebb cross atepitesbol lehetne a legolcsobban meguszni a dolgot.
Írta 2010. május 22. - 20:46
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. május 22. - 20:17
Írta 2010. május 22. - 19:26
ez egy cross bicó rendes telóval (a gyári suntur 63 mm úttal, 472mm beépités, ez meg 488. egy rendes rst vagy suntor 60K+, tehát nagyjából ua mint ez, és akor még mindig kolbász, és nem is mozog így)
Tigga', írj pár sort légyszi, hogy hogyan változtak meg a Kelly's menettulajdonságai miután 29er villa került bele. (Már ha használtad eredeti cross villával egyáltalán, és van mit összehasonlítani.) Nagyon gondolkodom én is egy 29-es minõségi villán. Amint kapható lesz a Merida crossway hfs 1000, átépítésbe kezdek.
Amúgy valóban ütõs lett a gép! Nem lett túlpimpelve, dekára annyi az arany kiegészítõ, amennyinek lennie kell.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére