Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
a városi, melóba járós bringám.
http://picasaweb.goo...3/MagellanCrux#
idõvel cserélni kéne még:
pedál /valami elérhetõ árú shimano/
agyak /bármi ami jobb ettõl/
markolat /ergon/
az üléscsövön az a bigyó a gyerekülés adaptere
a hátsógumi a gyerek miatt ilyen ballonos.
a kormányszár nem szép de kényelmes.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Én nem tudtam kipróbálni (azt a zöldet) az 58-as vázról nem ér le a lábam. Még ha a gyári hátsó fék is rajta lenne, de így...:)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
de, most ugrik az elsõ 10 cm.
azért is írtam, hogy hamarosan :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Ezekkel nyomultunk tegnap éjjel a kerti parti után, volt itt Fixi, Országúti, Merevfarú retró monti', Össztelós monti', Beach Cruiser és automata váltós Beach Cruiser szabadalmaztatott hátsó kerékkel :)

azt a zöldet kipróbálnám .)

stp, ugye a nyeregcsõbõl nem fogsz vágni? .D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
hamarosan :)

Feltöltött kép

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ezekkel nyomultunk tegnap éjjel a kerti parti után, volt itt Fixi, Országúti, Merevfarú retró monti', Össztelós monti', Beach Cruiser és automata váltós Beach Cruiser szabadalmaztatott hátsó kerékkel :)

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts

Tökéletesen jó a budafoki elágazás. Végigmész az Ady Endre úton, párhuzamosan a 41-s villamossal, és ahol vége az egyenes aszfaltnak (jobbra és balra is elágazik), a villamos sínek mindkét oldalán, párhuzamosan megy egy-egy földút. Ezeken haladsz tovább (a bal oldali, ahol eléri a 7-s utat, a híd alatt becsatlakozik a jobb oldaliba). Elhagyod a Kõérberek lakóparkot, és amikor eléred az aszfaltos keresztutat a régi Vasvári laktanyánál, balra kanyarodsz és követed az aszfaltot. Amikor egy bal oldali leágazás lesz, kissé emelkedve, arra térsz át, majd hamar ez is elágazik. A jobbra tartón mész, és mindjárt kapsz egy szuszogós emelkedõt az arcodba. Innen kezdve már sok "random" útvonal van. Egy dolgot kell mindig fejben tartani: bal felé a 7-s úthoz, jobb felé pedig a Kamaraerdei úthoz jutsz ki. E kettõ között bármilyen nyomvonal választható, sok kisebb-nagyobb ösvény található.

A szuszogós emelkedõ az az, amin egy átlag alatti bringás nem bír feltekerni(nem mertem kiállva váltani, meg nem is rakja le a váltó kistányérra a láncot), és a tetején megugatnak a kutyák?:) Ott a fele után már toltam, feljutottam, és egy idõ után egy mégszarabb út következett, amit kijártak a kocsik, inkább nem mentem már tovább. Ott tovább megyek, akkor jön az erdei szakasz? Sajna az útmutatás második részére nem emlékeztem, de nagyjából arra mehettem.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
báni hopp hogy megy ezekkel a kormányokkal?

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

A ragley meg gyárt kicsit szelídebb változatot, 25 fokos hátranyúlással (a Mary 30 asszem): http://www.ragleybik...09/gtedcbar.jpg

végülis valamennyit nekem is hajlik hátra , de azért messze nem ennyit és inkább csak az emelés miatt. nagyon idegennek hatnak ezek az erõsen hajlított kormányok , igazából nem is tetszenek , de persze a környezeti tényezõket figyelembe véve szükség van rá.
aszfalton viszont én (mióta az slx fékek vannak meg) elég sokat megyek úgy, hogy a fékkart fogom. valamivel kevesebbet csillapít , de a csuklóm cserébe szabadon leng' , ezáltal a haladás kényelmesebb. nekem ugyan nincsenek ilyen alagút problémáim , de akad pár törésem amik színtén rosszul viselnek ezt-azt.

A morcos.

bsh

bsh

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
én ilyennel "nyomulok":

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
van benne racio... egyszer kiprobalok egy ilyet.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts

sok nagykerekû merev montin van ilyen mostanság....

nekem egy 26"-os hátul merev, elöl 150mm AM gépen van, de idõvel szeretnék minden bicajomra ilyet (fixit kivéve, az más)

- felfele egészen elõre lehet tenni a testsúlyt kiállva tekeréskor, mert nem rúghatsz bele a térdeddel a kormányba. Egy jó hátsó gumival és alacsony nyomással kombinálva korábban elérhetetlen helyeken fel lehet mászni.
- lefele a természetesebb kézpozíció miatt és mert picit közelebb kerül a kormány sokkal közvetlenebb lesz a kormányzás. Ezt szokni kell pár hétig, de utána sokkal kezelhetõbb lesz a gép, magabiztosabb az ember a technikásabb DH szakaszokon
- hosszabb túrákon, egyenesben meg a zsibbadásmentesség adja az elõnyt.

Hátrányként fel lehet hozni, hogy hülyén néz ki, relatív nehéz (300g körül asszem) és hogy nem lehet kosarat rakni rá :D
A ragley meg gyárt kicsit szelídebb változatot, 25 fokos hátranyúlással (a Mary 30 asszem): http://www.ragleybik...09/gtedcbar.jpg

na de ennek tényleg nem ebben a topicban a helye, bocs!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
igaz nem montin, de használok tavasztól egy ilyet:
Feltöltött kép

marha nagy királyság, az országúti kormányon az alsó fogást alig használtam, így, viszont, ha krúzolni akarok, fogom a végét, ha a fékkart (így van felszerelve), akkor meg majd' annyira rá lehet hasalni, mint egy koskormányra. Sok ergonomikus fogás, nyamm...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ilyesmi volt a langsteremen, rühelltem
lehet, hogy amiatt, mert nempont ugyanilyen volt, hanem ilyesmi.... fene tudja

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
sok nagykerekû merev montin van ilyen mostanság....

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

hu ezzel vadul nezne ki a pitch :D

Viszont egy ilyen kormány elõtt jól mutatna egy kis kosárka is. :)
Hegyibringás = Kerekes Jeti

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

offtopic, de segíthet, nekem ettõl a kormánytól megszûnt a zsibbadás: On-One Mary Handlebar

hu ezzel vadul nezne ki a pitch :D

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts

koszi, van olyanom is :) sajna meg rosszabb. az inkabb csak alagutproblemara jo, ill kenyelmes.

offtopic, de segíthet, nekem ettõl a kormánytól megszûnt a zsibbadás: On-One Mary Handlebar

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a bakony roviden multkor (talan aprilis elejen) vegigmentunk visszafele, a murvas "felfelen" eleg jol lehet lejonni :) egyedul az volt a gond, hogy kb 10 fok volt, es meg kellett allnom, hogy ne konnyezzen a szemem annyira, mert a vegen kb semmit sem lattam. de baromi elvezetes volt, amilyen stabil volt a bringa a nagysebessegu kanyarokban (elso tekeres).

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Zeke szép ez a bringa, csak az a kopasz gumi montira...:) a liliom szindróma
nekem 72 nél még nem jött össze több, pedig nem vagyok az a féket tépõ tipus

csak hely kérdése, Hárskútról lefelé 2,25-ös Ralphhal 82-vel gurultam.